X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Aga, u nas to samo...przechodzimy skok rozwojowy 12 tygodnia. Ale juz końcówka, wraca mój aniołek. Już dziś było nieźle. Prawie nie płakał i nie marudzil.

Poczytaj sobie bloga Omatkowariatko. Świetnie i z humorem opisuje swoje perypetie z dzieckiem, i jego rozwojem, w tym oczywiście skoki, czyli Kiedy aniołek zmienia się w potworka...
    http://omatkowariatko.pl/skok-rozwojowy/

Agaaa28, Agnieszkaa u nas to samo. 12. tydzien bardzo bardzo mocno wrzeszczacy, marudny i tylko raczki! Wczesniej tak nie bylo.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • cath Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas był godzinę temu Armagedon!! Deszcz, grad, burza i wiatr! Masakra ja aż sie balam. Jak w filmach prawie krowy latały. :D

My byłyśmy wczoraj na szczepieniu! Malutka waży 5,6kg! <3 przytyla kilogram w 7 tygodni :) ale doktor powiedzial ze ok. Po prostu jej taka uroda ze jest drobniutka :) i ma 61 cm :) tak bardzo płakała ze bardzo sie ciesze ze mój mąż jeździ ze mna na szczepienia bo ja sama placze z Komstancja :( chlip chlip :(

Dzis spanie piękne bo dopiero 1 raz sie karmimy. Chyba zmęczona mój dziewczynka bo tym płaczu! :*

Ja od poczatku jem wszystko bez wyjątków. Wczoraj bylismy na pizzy po szczepieniu bo malutka spala i nie chcieliśmy jej budzic to sobie w ogródku usiedliśmy na starówce i nie byłabym sobą gdybym nie wzięła pomarańczowego soku świeżo wyciskanego i do pizzy sosu czosnkowego. Naprawde Konstancji nic nie jest, żadnych kolek, żadnych alergii. Mojej siostry alergolog nawet powiedzial ze jak dziecko trzymane w sterylnych warunkach i bardzo uważamy na to co jem. Jest większe prawdopodobieństwo wystąpienia alergii niż gdy jemy wszystko i latają kłaki kotów po podłodze. Nie znaczy ze nie odkurzam w domu :D ale wiadomo mniej sie stresuje :)

Co do zabawek to mamy ich bardzo mało. Ale to ze względu ze nie chce aby bylo milion zabawek w domu a i tak później bedzie ja interesował pilot od tv i telefon :D

Laurka lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale patrzę na te maskotki co kupujecie te cloud b i sa super :) moze taka sprezentuje Konstancji :) tylko wybieracie odgłosy czy raczej ten projektor?? :) bo z odglosami jest super królik z długimi uszami <3 a projektor swietna biedronka :) ale nie chce kupować tego i tego aby nie przytłoczyć za bardzo Konstancji! Wiecie i dźwięk i światełko.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, ja też jem wszystko:) zdrowo, ale wszystko:) dzis na noc zjadłam winogrono i to był zły pomysł, bo wlasnie po jedzeniu, ale przez sen poszła kupa, wiec musiałam go przewinac i sie obudził.
    Powiem nawet, ze od kiedy jem normalnie, to lepiej sie wyproznia, niż wtedy, gdy schizowałam co jem.

Tomek obudził sie równo po 4 godzinach od ostatniego karmienia :) teraz pewnie do 6 pośpi, ja nie moge zasnac, bo deszcz w rynnę rąbie.

• megg Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mamy 12 tygodni :)

Bietka, Lara 82, mala_mi1982, Gosiak, Aagnieszkaa, kasia_1988, dorocia2324 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara sprawdzaj ubranko na online oni uzupelniaja roZmiary
    ja tak polowalam na marynarke dla meza
    i tam tez taniej bedziesz miala z kodem jak zamowisz newdletter

Sue jak czesto biegasz? Ja tez zaczynam teraz od 5 km. Ciezko troche i cycki przeszkadzaja ale chcialabym powoli fojsc do 10km jak przed ciaza

Lara 82 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Jakby nie znalazł, to ja zamawiałam na allegro:
    http://allegro.pl/alerbon-60-kaps-lagodzi-objawy-alergii-i5289025891.html

O, zioła tego ojca sprzedają w sklepiku przy kościele u mojej mamy, chyba ją poślę ;)

Nie rozumiem tylko czy można czy nie można przy KP, są sprzeczne informacje :)
    Mam w domu suszoną czarnuszkę i może dodam dziś do kanapek?

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pogoda brzydka. Tzn. ciepło. Ale jest ciemno, szaro, buro, buu i już kropi.

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam u nas dziś deszczyk pada, może choć troszkę przejdzie to chociaż taras zaliczymy.
    Kurcze jak pisze na tablecie to mi słownik poprawia i byki są ze szok. Z gory za nie przepraszam.

relge6yd3cl8y0me.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lila dzisiaj kończy 3 miesiące. Z tej okazji przesPala całą noc od 19.45 do 6.30. Aż byłam w szoku.

Cath ja szczepienia Małej znoszę tak samo jak Ty więc wiem że bez męża Noe dałabym rady

Gosiak, Lara 82, megg, Bietka, mala_mi1982, dorocia2324 lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Nie rozumiem tylko czy można czy nie można przy KP, są sprzeczne informacje :)
    Mam w domu suszoną czarnuszkę i może dodam dziś do kanapek?
    Wiesz, jak to jest suplement, to oni się muszą zabezpieczyć takim zapisem. Kiedyś o tym czytałam. A skoro wspomaga laktację i jest na to polecana? Ja pytałam lekarza, to mówił, że można. Na kapsułkach z oleju kokosowego też widnieje, że nie można przy KP - a jest polecany przecież.

Podobnie jak tradycyjny kminek – czarnuszka wzmaga laktację u karmiących mam. Jest również dobra dla niemowląt – zapobiega bolesnym kolkom. Jednak zanim zdecydujesz się na dodanie jej do diety malucha – skonsultuj się z lekarzem.

http://medycyna-alternatywna.wieszjak.polki.pl/ziololecznictwo/318695,2,Czarnuszka-siewna-zapomniany-specyfik.html

Pia Gizela lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Hej wam u nas dziś deszczyk pada, może choć troszkę przejdzie to chociaż taras zaliczymy.
    Kurcze jak pisze na tablecie to mi słownik poprawia i byki są ze szok. Z gory za nie przepraszam.
    Znam ten ból - też mi czasem takie słowa uzupełnia, że sensu żadnego nie ma ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już leje :]

Bietka wysłałam ci wiadomość na drugim forum :)

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Jeśli zaakceptujesz wyślę Ci mój e-mail, bo tu na otwartym forum nie chcę. Fajne te książki. Ja bym poprosiła wszystkie oczywiście jeśli dasz radę :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leje, suupeer - jak ja dzisiaj przespaceruję moją Córkę? Chyba oszaleje z tego tytułu :)

Ogladam zabaweczki dla Niuni... Nie wiem co wybrać?

-Interaktywną Minnie Mouse - 8 bajek i piosenek, gestykulacja
    -Pałąk Flexy Play z Tiny Love - lusterko, kula, wstążki, kieszeń akuku,, gra w chowanego, gryzak
    -Pianino 3w1

Help? :)

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na temat zabawek nie wypowiadam. Mi się wszystko podoba :P

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez nie pomoge bo mnie tez się wszystko podoba i muszę się hamować aby kasy nie tracić. Wczoraj juz miałam 2rzeczy więcej w koszyku i nie mogłam się zdecydować, ale w końcu glos rozsądku przemówił, ze to nie koniecznie jest potrzebne.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg, biegam co 2-3 dni, w zależności od tego cxy maz jest w domu:)

dziewczyny, Wasze dzieci tez wypychają jezyk? Bo Tomek non stop prawie jezyk ma na wierzchu i juz nie wiem czy to normalne :)

megg lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartuś też z wywalonym językiem często jest i do tego tona śliny.

Ja jeszcze tylko zamówię książeczki kontrastowe. I mam oko na pałąk drewniany z Ikei ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dobrać taki sztywniejszy biustonosz do karmienia. Mam z alles normalny i teraz na wyssany troszkę cycek dobry byłby 80C, ale na drugiego pełnego juz musiałby być 80D i cholera nie wiem jak kupić.

W dzień raczej mi się piersi tak super nie wypełniają bo młody cały czas pije. Sama nie wiem, a chce na allegro zamówić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 09:53

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2860 2861 2862 2863 2864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ