Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no to trzeba dolaczyc teraz chyba bo sie pogubimu. Jak dobrze widze dla ppczatkujacych dzis turbo wyzwanie;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój nie śpi, zabawiam go ;)

jeszcze o 17 mam gości, właśnie się dowiedziałam, ehhh!

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak macie fb to polubcie i dolaczcie do wydarzenia i bedzie widac posty. Bedzuemy mogly pisac jakie cw dzus. Mam nadzueje ze turbowyzwanie jest na youtube;))
    Zrobie wieczorem jak maz wroci.

To kto robi ze mna poczatkujace?;)
    Dzis jeszcze 60 przysiadow.

Chyba juz nie pada ale pochmurnoni pokazuje mi opady i burze caly dzien wiec chyba nie pojde na spacer

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo Sue to juz z wyzszej polki leci;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i napisane jest w opisie wydarzenia zeby sie pomierzyc. Zrobie to tez. Majbardziej interesuje mnie brzuch i udo;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna ja tak mialam z cycvkiem i to nie ma żartów, zmienił tez troszkę pozycję do karmienia aby Maciuś dobrze złapał cycka. Mnie się wydaje ze źle karmilam i nie ciągnął z tych bocznych kanalików.

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i maz Ci odciagnal troche? Bo maly zjadl rano ale gora twarda

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, turbo wyzwanie jest tylko na płycie, dlatego ja zrobiłam turbospalanie. Pominę to, ze prawe wylewu dostałam

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa to szkoda ale poszukam jeszcze

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak znajdziesz to daj linka:)

Tomek dalej spi!! 2,5 godziny juz!

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na drugim forum zdjęcie i mała prośba :)

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poki co zostaje przy cw skalpel, widzialam ze efekty sa ladne, a cw nie intensywne jak na poczatek,boje sie o stawy i wiezadla bo z tego co wiem wracaja do normy po 6mc, a mam problem z kolanami i kregoslupem wiec odpuszczam turbo czy killera, ale 3mam kciuki za Was!!! Sue zazdroszcze i podziwiam za kondycje:)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • megg Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Rudasku tej książki niestety nie mam.

Megg, powiedz jakie chcesz tytuły?

3. Wychowanie bez kr i nagród. Alfie Kohn
    4. Twoje dziecko jest inteligentne. Jak poznać i rozwijać jego umysł. Dawna Markova, Anne Powel.
    6. Mamie na ratunek.Nauka korzystania z nocnika. Linda Sonna
    7. Odpieluchowanie bez przemocy. Kinga Cherek
    8. Jak kochać dziecko. Janusz Korczak

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna maz w efekcie malo ściągnął ale przydał się do masowania,najważniejszą robotę zrobił Piotruś.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A, no i ta koleżanka, z którą wczoraj rozmawiałam, mówiła, że jej synek nie cierpiał wózka - płakał w nim jakby go ze skóry obdzierali i była pewna, że tylko on tak płacze, inne mamy chodziły spokojnie po osiedlu ze śpiącymi dziećmi, a ona zawsze w biegu, bujała wózek, myślała, że wszyscy ją mają za wyrodną matkę... polubił dopiero spacery w spacerówce.
    Ja wczoraj prawie 1,5h w chuście pospacerowałam, z czego pół godziny w środku tylko spała, przedtem i potem oglądała sobie zaciekawiona świat i ani nie zakwękała.

Ta historia mi przypomniala jedna z moich ulubionych opowiesci o tym jak ja bylam mala. Mieszkalismy w kawalerce na 9. pietrze w bloku na warszawskiej Pradze. Rodzice trzymali wozek na klatce schodowej i ktos kiedys wrzucil do niego petarde, ktora zostawila wielka spalona plame. I moja mama opowiada jak to wychodzila ze mna na spacerki i wszystkie inne dzieci jezdzili z kocyczkiem w wozku, zabawkami itp. a mala Laurka nic w wozku miec nie chciala, co tylko mi wlozyli to bralam i wywalalam z wozka i tylko chcialam siedziec "na golej ceracie z wypalona dziura" HA HA HA HA HA

Dzien dobry : D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 14:04

Gosiak, mala_mi1982, Sue, Bietka, Lara 82, dorocia2324 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a czy przypadkiem Mamusie luty 2016 nie powinny sie zaraz pojawic?!

Pia Gizela, Gosiak, mala_mi1982, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze my ssie z tej piersi ale to twarde nie schodzi;( moze za lekko?;(

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały wstał, zjadł, pobajerzył ze mną na przewijaku, pośpiewałam mu, a teraz tata zabawia. Ja muszę zrobić obiad i pościel zmienić ;)

We Wro leje, a chciałam iść na spacer. No i niestety nie zanosi się na przejaśnienie :(

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu się udało, niespodzianka na drugim forum :)

cześć deszczowo :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje jeszcze zadnych zabawek i mysle identycznie jak Cath. Lune najbardziej interesuja lampy i wiatraki na suficie. Przyglada sie im bardzo uwaznie w duzym skupieniu a czasem nawet usmiechnie hihihi Mamy 3 grzechotki (jedna jest futeralem na smoczek i grzechotka 2 w 1) z czego ja kupilam dwie. Jak dziecko jest malutkie nie ma co przedobrzyc z zabawkami, bo przy odrobinie pomysowosci mozna znalezc przedmioty w domu, ktore pomoga mu sie rozwijac i odkrywac swiat.

Pamietam jak dzisiaj juz 6,5 letnia coreczka kolezanki, kiedys byla zafascynowana woda przelewajaca sie w butelce. Wiec bawilismy sie z nia przechylajac ta butelke na wszystkie strony calymi godzinami ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 15:05

Pia Gizela, Gosiak, mala_mi1982, Lara 82 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 2863 2864 2865 2866 2867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ