Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Dorocia pisalas o przysiadach! Ja jestem slaba z cwiczen- wole chodzic.
    Jak nie dajesz rady to podziel. Ja dwa dni temu robilam raz np 20 a potem 30.
    Dzis 3 dzien czyli dzis 60 przysiadow

Nikt nie chce podjac wyzwania ze mna 60 dni bikini z Chodakowksa?
    To i ja nie podejmuje..;) czekam na chetnych;))

ja mogę, bo i tak ją ćwiczę ;) ale jedzenie mam inne :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam powiedzieć co mnie dziś spotkało w Decathlonie - byłam z małą w chuście i pani specjalnie dla mnie otworzyła drugą kasę - skasowała mnie a następnie ją zamknęła ;)

mala_mi1982, Sue, Lara 82, słoneczna 85, Bietka, megg, dorocia2324 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Muszę Wam powiedzieć co mnie dziś spotkało w Decathlonie - byłam z małą w chuście i pani specjalnie dla mnie otworzyła drugą kasę - skasowała mnie a następnie ją zamknęła ;)

miłe :)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odblokowalam piers! Niezle przekopalam porady laktacyjne i znalzalam;)
    Bo piers dawala mleko a byla na gorze twarda. Podobno trzeba sprawdzic czy nie ma bialej kropki na brodWce wielkosci glowki od szpilki. Ja mialam!!

Trzeba przetrzec spirytusem i nakluc delikatnie igla.
    Akurat miAlam sterylne igly i spirytus tez. Naklulam i polecialo!!
    To bylo zatkane ujscie. Przystawilam malego i zeszlo to twarde a bylo jak kamien.
    Dzis musze uwazac i przystawiac

Gosiak, mala_mi1982, Lara 82, Pia Gizela, megg, Penelope, dorocia2324 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez jestem dumna z siebie!
    Pocwiczylam, wyprasowalam i zmieniłam pościel, odkurzylam całe mieszkanie i umylam kuchnie:)
    Mąż i dziecko nakarmieni, zaraz idziemy na spacer:)

Po ćwiczeniach jednak człowieka energia rozpiera:)

słoneczna 85, mala_mi1982, Lara 82, marcela29, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a co kupilas?;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak a co kupilas?;))
    Pfff, nic ciekawego - wodę i isostar dla męża - mamy decathlon blisko domu - jakieś 1,2-1,5km ;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na you tube jest trenin turbo wyzwanie tylko ten detocell.
    To ja to dzis sie postaram zrobic. 30 pare mon trwa wiec podziele pewnie;) wieczorem zamelduje;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis pada i sZaro wiec nie wychodzilismy

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszlam do wniosku, ze wole teraz kupic kilka zabawek takich sensownych i edukujących dla Ady niz pozniej np jak bedzie miala rok. Czemu? Bo wtedy juz potrzebne a to buty, a to co innego - a teraz poki Córa nie ma takich "wygórowanych" wymagan moge cos tam kupic ;) - za 2 miesiace zaczna sie słoiczki wiec juz tez pieniadze pojda do rossmanna. Ja nie mam niestety zaufanych dostawców warzyw, a normy w gerberze są restrykcyjne wiec zaufam tej firmie, w koncu tyle dzieci to jadlo ;)

• Sue Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlasnie wróciliśmy, zaraz kapiel:)
    Mały jeszczw lezy w wózku, puścił takiego bąka właśnie, jak stary chłop, że P i ja wybuchnęliśmy śmiechem:)

• Laurka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    My wlasnie wróciliśmy, zaraz kapiel:)
    Mały jeszczw lezy w wózku, puścił takiego bąka właśnie, jak stary chłop, że P i ja wybuchnęliśmy śmiechem:)

Lunie za to wczoraj odbilo sie w trakcie jedzenia jak staremu pijusowi. Oderwala sie na chwile od cycka, zrobila mine jakby pijany, ktory wzial jeden lyk za duzo i beknela. Po czym kontynuowala jedzenie, he he he. Strasznie mnie to rozbawilo. Po raz pierwszy beknela mi w pozycji horyzontalnej.

Sue lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już wykąpani. Jemy kolację :)

U nas nici ze spaceru dziś, cały dzień leje.

Mieliśmy dziś gości, moja ciocia z wujkiem. Mały dostał śliczne ciuszki i 4tą pluszową pozytywkę :D Chyba otworzymy sklep z nimi ;)

relg9vvjrtqik460.png

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Tymek złote dziecko.
    Wytuliłam, nakarmiłam, zasnął. Obudził się, a ja wyszłam z pokoju. Słyszę, że się wierci, gaworzy, potem cisza. Zaglądam śpi. Zaglądam drugi raz, rozkopany, przykryłam - zerka na mnie na półśpiąco i się uśmiecha :) Mówię cichutko, żeby spał i dobranoc i wyszłam. No i zasnął :D

Lara 82, megg, Sue, dorocia2324 lubią tę wiadomość

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia ja tez teraz kompletuje zabawki edukacyjne, kupie 5-6 poki tylko na pieluchy kasa idzie, bo potem dojda taka jak mowisz inne wydatki plus u nas zlobek, mam w planie jeszcze szczeniaczka uczniaczka, garnuszek na klocuszek fishera, misia podroznika z chico i takiego slonia jezdzik( z tym ze to juz drozsze to na dzien dziecka z dziadkiem na spole)
    ja tez juz usypiam mala i o 20 biore sie za skalpel

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek spał prawie 2 godziny na spacerze, wróciliśmy, wykapalismy, zjadł z obu piersi i zasnął ;)
    Pieknie zaczac wieczor z mezem o 20:)

Mecz jest, zjadlabym chipsy! :) do tego cola i fajeczka:)

Brakuje mi mojego porannego rytuału - kawa, fajeczka na balkonie :) nie zamierzam jednak wrócić do palenia!

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany! Zrobilam to turbo wyzwanie ( w polowie mialam przerwe na kapiel i karmienie) jest taka wersja 20 pare monut ( wyciete jej pogawedki;)) i powiem wam ze jestem mokra i czuje sie jak slonica ( jak skacze)
    A no i jak sa podskoki to musze trzymac cycki bo sa takie duze;))

Jescze 60 przysiadow Zaraz:)) tylko troche ochlone!!
    No ktora podjela wzwanie? Meldowac:))

Tak tak Sue wiem ze zrobilas turbo spalanie ale tego chyba w calosci nie zrobie nigdy nawet z przerwami

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiem wam ze gdybym nie obiecala tu na forum to bym nie dokonczyla!!

Sue, przedszkolanka:), mala_mi1982, Pia Gizela lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Dorocia pisalas o przysiadach! Ja jestem slaba z cwiczen- wole chodzic.
    Jak nie dajesz rady to podziel. Ja dwa dni temu robilam raz np 20 a potem 30.
    Dzis 3 dzien czyli dzis 60 przysiadow

Nikt nie chce podjac wyzwania ze mna 60 dni bikini z Chodakowksa?
    To i ja nie podejmuje..;) czekam na chetnych;))

To nie ja pisalam o przysiadach, ja od poniedzialku dopiero biore sie za cwiczenia :) Kupilam sobie stanik do cwiczen i stroj :)

Nadrabiam Was dalej...

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna! Pieknie! Fajnie, ze tez cwiczysz, to sie bedziemy motywować :)

Ja musiałam zrobic przerwę po 6 rundzie, bo spuchlam. Pomysleć, ze kiedys robiłam turbo po bieganiu :)
    Ja skacze jak baryła, taka sie ciężka czuje jak słonica. No i mimo, ze mam sportowy stanik, to trzymam piersi, bo by mi zeby wybiły. Musze kupic jakis lepszy, bo jak piersi sie ruszają i bolą w trakcie ćwiczeń to znaczy, ze złe dobrany stanik, a jak jest stanik złe dobrany, to w trakcie ćwiczeń uszkadzają sie więzadła i robi sie zwis cyc :/

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

‹‹ 2864 2865 2866 2867 2868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ