X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze podsumowanie zakupów - pałąk się bardzo podoba - wczoraj testowaliśmy w aucie, dzisiaj w leżaczku-bujaczku - gada do maskotek, pokrzykuje ;)
    Lusterko benbat zamontowane - jest super, mała zafascynowana, a przy melodiach szybko zasnęła :)
    Wczoraj byliśmy z nią spotkać się ze znajomymi na małej uroczystości i miała sukieneczkę - pierwszy raz, bo na razie ubieram ją tak, żeby było wygodnie, no i była pogoda niesprzyjająca. Ale teraz zaczniemy już stojenie :D Fotka na prywatnym :)

asia888, Pia Gizela, dorocia2324 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .no wlasnie masc z antybiotykiem dostalam to spoko ale jeszcze krople z antybiotykiem i sterydem. I tych kropel sie boje bo pisze zeby nie stosowac przy karmieniu temu zaczelam mm podawac i dzialam tym laktatorem eh

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella dzieki za ksiazke!

Podziwiam Was dziewczyny ktore walczyly o laktacje i szalaly z laktatorem plus karmienie, ciezka sprawa, zero czasu na sen zostaje

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Sue, jakie plany na 16.05? Nasze dzieci kończą magiczne 3 miesiące ;)
    My jedziemy do dziadków do Pucka (moich rodziców) i tam pewnie spędzimy trochę czasu na działce jak będzie ładnie.

Przyjezdza do mnie teściowa...

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Przyjezdza do mnie teściowa...
    Ojej, powiało grozą... ;)
    A przypomnij, ona będzie pierwszy raz na żywo Tomka widziała? Dobrze kojarzę?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, chyba się skuszę na ten pas poporodowy pani Teresy jednak. Jak ćwiczę, to czasem sobie mogę założyć, co nie?
    Dziewczyny, które mają - nosicie?
    Co do rozmiaru, to trochę dziwne, patrzę, że L-ka np. jest od 101 do 110 cm w pasie - 111 to ja miałam jak na porodówkę jechałam. Nie mam centymetra w domu, ale według tych wymiarów to powinnam S-kę kupić ale coś mi tu nie pasuje.
    Bella, AsiaSzw, Wy macie? Jakie rozmiary?
    http://allegro.pl/poporodowy-pas-brzuszny-wyszczuplajacy-pani-teresa-i5185197614.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wczoraj tą tabate robiłam :) jak ktoś nie lubi Chodakowskiej to może to spròbować- ja wolę słuchać jej niż mel B ktòra mnie irytuje,ale to juz kwestia osobista co kto lubi :) a tabata rewelka w ćwiczeniach,pot spływa :)
    A i fajnie odliczają ćwiczenia;to bardziej motywuje no i są ròżnorodne bardzo :)

Sue, asia888 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Kilka" słów o pneumokokach: http://dziecisawazne.pl/pneumokoki-szczepic-czy-nie/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dziś lenia. Musze jechać młodej po mleko, waciki, chusteczki i inne badziewia, a tak mi się nie chce! :)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo :)
    Podziwiam te dziewczeta ktore cwicza, masakraaa....mi tak strasznie brak motywacji- dajcie mi troche!
    kurde, podrzućcie te cwiczenia- TYLKO NIE CHODAKOWSKA-NIE TRAWIE JEJ!!!!
    6W robiłam przed ciązą, ale teraz nie wiem czy mi sie chce ..hehe tzn wiem, nie chce mi sie! jestem straszny leniwiec i patrze z podziwem na te ktore cwicza, ja o 21 padam na ryjek , nie mam siły na nic :)czekam az Maly podrosnie to zaczne robic cwiczenia z naturalnym obciązeniem czyli z nim :) choc On juz taki ciezki ze pewnie na 5 przysiadach sie skonczy :) hahahah

u nas słonce przebija sie przez chmury, moze uda sie na spacer wyruszyć :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane dawno nas nie było, u nas się dzieje, Leoś coraz więcej gaworzy i wymaga więcej uwagi to i czasu brak, rośnie jak na drożdżach, śmieje się w głos i wogóle jest kochany, pod wieczór daje nam popalić bo jest tak zmęczony i chyba za dużo wrażeń że drze się niemiłosiernie, ale jakoś ogarniamy <3 zdjęcie Leośka naszego

cdf7b8e0fbee9b87med.jpg

no i zdjęcie z Chrztu ;-)

894411ee07f38409med.jpg

Aha z info to jeszcze takie że odrzuca cyca, tylko nad ranem jak się budzi to szama, resztę odciągam i podaję butelką,bardzo męczące to jest czasu na wszystko brakuje, ale jest MOC ;-)

Podajcie mi proszę link do forum prywatnego, bo gdzieś mi się zawieruszył

słoneczna 85, dorocia2324, Patrycja20, marcela29, mala_mi1982, Lara 82, Penelope, przedszkolanka:), megg, asia888 lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku ja musze schudnac bo naparawde zle sie czuje. W spodnie nie wchodze, brzuch wystaje.
    Nigdy tyle nie wazylam.

Gdybym nie musiala to bym dala spokoj. Zawsze sie poddaje na starcie, z dietami czy cwizeniami ale twtaz sie bede starac i tu obiecywac bo inaczej polegne!

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super fotki:)

A propo chrztu? To kazdy ma becik? Czy tylko w miare jasne ubranko??

atdcqtkf2affvuei.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny . Powiedzcie jak wasze skarby po drugim szczepieniu ? My dzisiaj właśnie mieliśmy i boje się żeby nie gorączkował..

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa Leoś super :) przystojniak :)
    Słoneczna szczerze mowiac nie pamietam kiedy widzialam dziecko do chrztu w beciku, teraz sie normalnie dziecko ubiera, bez becików, poduszek ozdobnych itd..no ale to wybór kazdego...z nami bylo jeszcze 2 chrzty i kazde dziecko bylo ubrane normalnie, tzn chlopczyk byl w kombinezoniku polarkowym a dziewuszka w sukieneczce plsu sweterek :) i nasz Stasio tak jak wkleiłam kiedys :)

justta lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja wam zazdroszczę, że możecie ćwiczyć! Ja najpierw muszę znazeźć, dobrego fizjoterapetę, który dobierze mi zestaw ćwiczeń. Na własną reke, to krzywdę mogę sobie zrobić, więc nie ryzykuje.

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę Jankę w chustę i idziemy kupować jakieś buty dla mnie - albo w decathlonie albo w CCC jakieś baleriny skórzane... zobaczy się ;)

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pochmurno, ale cciepło, więc zaraz smigamy na spacerek :-) wczoraj nie byliśmy, to musimy nadrobić zaległości ;-)

Sue na długo teściowa przyjeżdża?

c7hyim7.png
  • bella84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Moje dziecie dzis zwazylam i juz jest 4935 :)
    gosiak ja mam poporodowy w rozmiarze s ale jakos go nie nosze ale chyba zaczne bo wlasnie mi o nim przypomnialas :) wczesniej mi cos lekarz mowil ze za szybko ale teraz juz ok :) wiec sie z nim przeprosze :)
    Podziwiam dziewczyny ze cwiczycie ja tez mialam zamiar ale tak malo czasu mam dla siebie ze jak juz go mam to wole odpoczac i wogole :) ale na szczescie ja juz mam wage sprzed ciazy i brzuch tez jest calkiem fajny a teraz maz wyjedzie na 6 tygodni mala da mi pewnie do wiwatu to jeszcze co nieco zgubie znajac moja przemiane materii :)
    Wiec mi w ramach cwiczen pozostana spacerki z mala :)
    asia888 no niestety ponudzanie i walka o laktacje to byla ciezka wojna i sama teraz sie chwyta, za glowe ze dalam rade bo przez 8 tygodni nie mialam zycia bo albo cyc albo alktator nawet czasu zjesc niebylo bo tylko przelazenie z cyca na laktator i tak dzien i noc.. Nie zaluje oczywiscie bo dalam z siebie wszystko i choc efektu nie bylo to przez te 3 m mala dostawala mojego mleczka nawet gdy bylo tego tylko na 1 karmienie w ciagu dnia to zawsze cos :) teraz juz po wszystkim ale czasem mi teskno jeszcze do tych chwil gdy mialam ja przy cycu ona sie nim bawila ssala przytulala i usypiala.. Az lezka sie kreci na samo wspomnienie :)
    cath ja mam 2 zabawki z cloud b- zolwia z projektorem i sterowaniem na bluetooth praz owce z sensorem ruchu i sa mega!! Wydatek niemaly ale ja stwierdzilam ze wole malej kupic 3 zabawki a fajne njz 10 pierdolek :) wiec ode mnie ma te 2 i mate edukacyjna :) jak chcesz z projektorem to wlasnie tego z bluetooth polecam bo mozesz sterowac przez apke w telefonie , masz 8 melodyjek ktore mozesz miksowac a dodatkowo mozesz swoje jakies puszczac - niby do tego trzeba apke za 2€ kupic a tak naprawde nie trzeba bo jak zolw laczy sie z tel to wszstko przez niego slychac nawet dmsy jak przychodza :) wiec apka zbedna :) owca tez super bo mala pchnie ja i juz sie wlacza:) moja uwielbia szub oceanu :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • cath Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam zdjecia z chrztu :)
    293108fa805befdbmed.jpg
    f6af000679a2734emed.jpg
    c8bb7c7c06d1b351med.jpg
    bda75365287314a6med.jpg
    2368c02c85c6e1ecmed.jpg

Zdjecie wiktorka Sewerynki wyślę wam na prywatne forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 11:08

Sue, słoneczna 85, Gosiak, Bietka, Aagnieszkaa, megg, marcela29, dorocia2324, Lara 82, Katiś, Suri97 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 2866 2867 2868 2869 2870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ