Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Słoneczna, melduje, ze zrobiłam skalpel 2
w przysiadach dzis rest day:) a wieczorem brazylijskie posladki:)
Moja waga ani drgnie. Zatrzymało sie na 55,5 i nic! A ja chce 53-52
Ponoc jak prolaktyna wysoka, to ciezko schudnac.słoneczna 85, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
bella84 wrote:Hej hej! Moje dziecie dzis zwazylam i juz jest 4935
gosiak ja mam poporodowy w rozmiarze s ale jakos go nie nosze ale chyba zaczne bo wlasnie mi o nim przypomnialaswczesniej mi cos lekarz mowil ze za szybko ale teraz juz ok
wiec sie z nim przeprosze
Podziwiam dziewczyny ze cwiczycie ja tez mialam zamiar ale tak malo czasu mam dla siebie ze jak juz go mam to wole odpoczac i wogoleale na szczescie ja juz mam wage sprzed ciazy i brzuch tez jest calkiem fajny a teraz maz wyjedzie na 6 tygodni mala da mi pewnie do wiwatu to jeszcze co nieco zgubie znajac moja przemiane materii
Wiec mi w ramach cwiczen pozostana spacerki z mala
asia888 no niestety ponudzanie i walka o laktacje to byla ciezka wojna i sama teraz sie chwyta, za glowe ze dalam rade bo przez 8 tygodni nie mialam zycia bo albo cyc albo alktator nawet czasu zjesc niebylo bo tylko przelazenie z cyca na laktator i tak dzien i noc.. Nie zaluje oczywiscie bo dalam z siebie wszystko i choc efektu nie bylo to przez te 3 m mala dostawala mojego mleczka nawet gdy bylo tego tylko na 1 karmienie w ciagu dnia to zawsze costeraz juz po wszystkim ale czasem mi teskno jeszcze do tych chwil gdy mialam ja przy cycu ona sie nim bawila ssala przytulala i usypiala.. Az lezka sie kreci na samo wspomnienie
cath ja mam 2 zabawki z cloud b- zolwia z projektorem i sterowaniem na bluetooth praz owce z sensorem ruchu i sa mega!! Wydatek niemaly ale ja stwierdzilam ze wole malej kupic 3 zabawki a fajne njz 10 pierdolekwiec ode mnie ma te 2 i mate edukacyjna
jak chcesz z projektorem to wlasnie tego z bluetooth polecam bo mozesz sterowac przez apke w telefonie , masz 8 melodyjek ktore mozesz miksowac a dodatkowo mozesz swoje jakies puszczac - niby do tego trzeba apke za 2€ kupic a tak naprawde nie trzeba bo jak zolw laczy sie z tel to wszstko przez niego slychac nawet dmsy jak przychodza
wiec apka zbedna
owca tez super bo mala pchnie ja i juz sie wlacza:) moja uwielbia szub oceanu
Bella, a wyślesz linki do tych zabaweczek? -
Zdjęcia piękne, a dzieciaczki wasze jeszcze piękniejsze!
Mój synuś zrobił niespodziankę i spał od 9 do 12. A ja wyszorowałam łazienkę, pomyłam podłogi, odkurzyłam, poprasowałam górę prania, obiad naszykowałam. Jest bosko
Teraz karmimy się i na spacer lecimy.
O szeleszczących książeczkach się nie wypowiem, bo póki mały nie chwyta nie szukam -
Gosiak, zapomnialam napisac - tak, pierwszy raz bedzie. Moj P bedzie dopiero wieczorem, boje sie tego dnia!
Miałam biec w biegu charytatywnym i przez nia nie pobiegnę, bo przyjedzie o 14 a bieg sie o 14 zacxyna.
Mam nadzieje, ze sie nie bedzie mądrzyć. a zreszta, to babcia, niech rozpieszczaGosiak lubi tę wiadomość
-
Rudasku ja wlasnie tez nie mysle o beciku ale ktoras tu chyba wstawila foto i wydawalo mi sie ze to becik taki satynowy;)
My 6 km na spacerku. Teraz juz pod blokiem siedze i jak zacznie sie krecic to pojde do domu a popolidniu drugi raz.
Sue czyli dzis Skalpel 2? Jest na you tube?
Bo brazylijskie posladki nie sa wymagane?
Bietka a czemu nie mozesz cwiczyc? -
Sue wrote:Gosiak, zapomnialam napisac - tak, pierwszy raz bedzie. Moj P bedzie dopiero wieczorem, boje sie tego dnia!
Miałam biec w biegu charytatywnym i przez nia nie pobiegnę, bo przyjedzie o 14 a bieg sie o 14 zacxyna.
Mam nadzieje, ze sie nie bedzie mądrzyć. a zreszta, to babcia, niech rozpieszcza
My do teściów teraz jedziemy 24 maja, mój M. ma wtedy urodziny, 23.05 ma urodziny jego tata, no i Dzień Matki. A że teść choruje mocno i nie są mobilni, to ich jedziemy odwiedzić.
Będę musiała jakoś zacisnąć zęby i przeżyć "laleczkę" ;P
W ogrodzie sobie pewnie posiedzimy większość czasu.
-
my juz po spcerku, mala pospala 40min, i po 1,15 wrocilismy do domu jakos sil nie mam ciagle po tych samych ulicach chodzic, a pakowac malej w aucie i jechac gdzies mi sie nie chce po mala nawet w aucie nie bardzo spi i marudzi:/ pojde jeszcze raz po poludniu w chuscie, szkoda ze jak siadam na lawce to zaczyna marudzic bo tak to bym 2-3godz byla na dworze
zazdroszcze Wam ze rodzice i tesciowie interesuja sie wnukami i rnzpieszczaja, u mnie tesc po sasiedzku wpadnie na 10min posiedzi z mala i ciagle ta sama gadke jej serwuje(a kto to tak rozrabia, jaka ty duza, ale mocno kopiesz, nie bierz raczek do buzi, i gdzie twoja mamusia)moja mama chyba 2 razy zadzwonila i nawet jak pojedziemy do nich to trzeba ja prosic zeby usiadla przy małej na 5min, a ojciec moj co prawda dzwoni ale jest po operacji nogi i fizycznie nie da rady nas odwiedzic i wnuczka sie zajac...takze nawet jak dziadkowie sie troche wtracaja to i tak fajnie ze zainteresowani, my nawet jak mala podrosnie nie bedziemy mogli liczyc na opieke takze wieczorne wyjscia sie skonczyly
szkoda ze moja babcia nie doczekala prawnusi bo ja mialam cudna babcie"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
u nas leje, dobrze ze nie wziełam Malego na spacer..ale za to śpina balkonie
okryłam GO kocem i kima...na powietrzu potrafi spać nawet 3h
a teraz Go zmuliło przy cycu, takze od razu wjazd do wózka i wyjazd na balkon
smacznie kima...a na polu chlodek, mimo ze termometr pokazuje prawie 20 stopni, ale nie ma słonca a do tego jeszcze deszcz
-
Ale jestem wkurzona. Zważyłam się dziś i ważę 67 kilo, miesiąc temu ważyłam 64,5. Kuzwa zamiast w dół to w górę. Czułam ze coś nie tak ale nie powstrzymywało mnie przed pochłanianianiem bagietek i słodyczy. Teraz mam za swoje, zamiast do zrzucenia mieć 5,5, teraz mam 8!!!!
Dobrze ze zaczęłam tą siłownię. Może częściej będę chodzić zamiast co drugi dzień.
Melduje że właśnie 50 przysiadow zaliczyłam, i ledwo żyję!!!!!
Mój status na dziś: wkurw maksymalny!!!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 13:22
-
Marcela, mam podobnie, z tą różnica że moi rodzice nie żyją i męża ojciec też już nie żyje. Została nam jedna babcia dla Synka która mieszka 40 minut drogi, ma pod 70 tke, nadal pracuje zawodowo i gra na trabce w bandzie, co drugi tydzień na weekend ma wnuczke od syna z którym mieszka wiec jest zajęta. Widujemy się raz na miesiąc, na dwa. Jak jest to bierze małego i zabawi go nawet godzinę ale to i tak wszyscy razem siedzimy bo sam w gościach albo my u nich w gościach. Nikt mnie nie odciaza bo rodziny nie mam tu. Tak więc też zazdroszczę tym co mają koło siebie rodziców i nawet jak im na nerw czasem działają. Mnie wychowała babcia, najbardziej żałuje że ona nie doczekała mojego Synamarcela29 wrote:zazdroszcze Wam ze rodzice i tesciowie interesuja sie wnukami i rnzpieszczaja, u mnie tesc po sasiedzku wpadnie na 10min posiedzi z mala i ciagle ta sama gadke jej serwuje(a kto to tak rozrabia, jaka ty duza, ale mocno kopiesz, nie bierz raczek do buzi, i gdzie twoja mamusia)
moja mama chyba 2 razy zadzwonila i nawet jak pojedziemy do nich to trzeba ja prosic zeby usiadla przy małej na 5min, a ojciec moj co prawda dzwoni ale jest po operacji nogi i fizycznie nie da rady nas odwiedzic i wnuczka sie zajac...takze nawet jak dziadkowie sie troche wtracaja to i tak fajnie ze zainteresowani, my nawet jak mala podrosnie nie bedziemy mogli liczyc na opieke takze wieczorne wyjscia sie skonczyly
szkoda ze moja babcia nie doczekala prawnusi bo ja mialam cudna babcie -
dzis jestesmy po szczepieniu
Franus plakal bardzo:/ bylam z siostra i ona go trzymala bo ja bym nie mogla chyba i go zabawialam
teraz spi biedactwo, oby obylo sie bez goraczki
moj klocuszek wazy 7400 g (!!) jest co nosic
o za chwile mi sie w gondoli nie zmiesci, mierzy 67cm a ja sie dzwilam ze ubranka 62 sa za male
ma lekka anemie niestety ale nie musimy podawac zelaza tylko jak zalecila pani doktor juz za 3-4 tyg mamy zaczac dawac zupkibo szybko rosnie i mu widac brak.
co mnie akurat cieszy bo chcialam mu podawac je szybciej niz po6 mc i ja tez troszke odetchne bo nic tylko cyc i cycmala_mi1982, Lara 82 lubią tę wiadomość