Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.aptekagemini.pl/pieluszka-do-plywania-close-parent-medium-6-9-kg-sowy-1-sztuka.html

Mogą być fajne. Właśnie nad nimi myślę

Gosiak lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dzięki za rady, nie wiedziałam :)

Spoko, tez mi na basenie podpowiedzieć inne mamy. :)

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak cena kosmiczna:) ale zadzwonie tam jutro i zapytam. To tez bys chciala? Praga poludnie to Saska Kepa/ Goclaw wiec gdzies kolo mnie. Kto wie moze pojade wozkiem?;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do basenu to dzieci nie napija sie wody jak maja np przeplynac pod woda? Bo widzialam ze przez koleczko maja przeplywac;)

80 przysiadow zrobione;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak cena kosmiczna:) ale zadzwonie tam jutro i zapytam. To tez bys chciala? Praga poludnie to Saska Kepa/ Goclaw wiec gdzies kolo mnie. Kto wie moze pojade wozkiem?;))
    Zadzwoń, wypytaj, ja się zastanawiam, one są do 6 mies?
    Nie wiem czy nie wolę zainwestować w pieluszki na basen - muszę się z tym przespać ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja chyba kupie. Moze zakkceptuje i bedzie lepiej spal? Janeczka jakis tam toleruje, moj nie.
    Lece spac z moim misiem malutkim;)) lezy obok i wyglada jak aniolek;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam przysiady, kupiłam 2 sukienki i kilka koszulek rozpinanych - lato idzie a karmić nie ma w czym :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Kurcze ja chyba kupie. Moze zakkceptuje i bedzie lepiej spal? Janeczka jakis tam toleruje, moj nie.
    No, jakiś głos rozsądku - masz rację, moja toleruje i MAM i Nuk, więc sobie odpuszczę na razie smoczek za stówę ;)
    My już od pół godziny nie śpimy - dzień dobry :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu cisza ;-)

My już od 5:40 nie śpimy. Młody wstał i gadaniem mnie obudził ;-)

W ogóle od wczoraj karmimy się częściej w nocy. Dzisiaj np 12:30, 3:30 i teraz. Nie jest to wcale takie ciężkie bo karmie na leżąco, więc oboje praktycznie się nie wybudzamy :-) patrząc z perspektywy czasu, dziwię się sobie dlaczego dopiero teraz się na to zdecydowałam :p

Edit: właśnie zasypia przy cycku. Ja chyba też skorzystam z okazji :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 06:39

Gosiak lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam odpowiadają tylko smoczki firmy MAM! <3 miałyśmy wszystkie z możliwych no i lovi jako tako ale tak zostawialy na buźce tarczkę odciśniętą ze odpuscilam tego smoka! :)

Co do przekłuwania uszu to ja chce malutkiej przekłuć tak 6 miesiąc albo roczek. :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Nam odpowiadają tylko smoczki firmy MAM! <3 miałyśmy wszystkie z możliwych no i lovi jako tako ale tak zostawialy na buźce tarczkę odciśniętą ze odpuscilam tego smoka! :)
    My też zostaniemy przy MAM :)
    Mamy taki: http://sklep.mambaby.pl/mam-perfect-0-6.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 07:33

cath lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o przekłuwanie uszu to najlepiej ok 6ms. nie później bo jeszcze dziecko tak nie zauważy, potem około roku podobno trzeba bardzo pilnować bo może sobie urwać. I wtedy lepiej poczekać tak do ok 3roku życia.
    Choć ja bym chyba zostawiła ta przyjemność na później kiedy to dziewczynka tego zapragnie a rodzice sprawia jej tym radość, bo przy strzale pistoletem teraz to nic nie boli, dopiero piecze troszkę po kilku godzinach. My miałyśmy gorzej jak nam ręcznie przebijali. 2-gie dziurki zrobiłam pistoletem i juz był git.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 08:23

cath lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mis wstał z tatusiem, zrobiliśmy kupkę, mama przebrała i dziecko zasnelo przy lodowce <3 żeby mama zjadła sniadanko.

Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam ze do 6 miesiąca najlepiej bo wtedy dziecko jeszcze nie "grzebie" przy uszkach i nie dotyka a to pozwala na to aby uszka sie zagoiły szybciej :) jak potem Konstancja nie bedzie chciala nosić kolczyków to je zdejmie. Ale chciałabym aby miała te kolczyki w uszkach. Ja mam, moja mama ma, moja siostra ma. :) a tym bardziej ze na chrzciny dostala 3 pary kolczyków złotych <3

Lara 82 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana.

Wczoraj świętowaliśmy trzy miesiące. Czwart trymest zakończony!!!
    Z tej okazji zrobiliśmy sobie sesję z Maluszkiem. Strasznie się cieszę że się zdecydowałam bo zdjęcia wyszły super. Na razie dostałam tylko dwa od fotografki ale wciąż się na nie nie mogę napatrzec i czekam z niecierpliwością na resztę. Zapraszam na nasze drugie forum. :-)

Podsumowując ten czas, mogę powiedzieć że mam bardzo dużo szczęścia bo trafił mi się fantastyczny 'okaz'. Bezproblemowy.

Będąc w ciąży sądziłam że moje życie zmieni się o 180 stopni. A tak naprawdę nie wiele się zmieniło bo mały jest super grzeczny i pogodny, a jedyne co się zmieniło to to, że jestem jeszcze szczesliwsza.

Od dwóch dni łapie zabawki do rączek i wkłada je do buzi. Gada już po swojemu na okrągło. Jest niesamowitą gadulką.
    Patrzy już na mnie tak świadomie, mam wrażenie że opowiada mi różne historie. Jak zostawię go z tatą, to potem tak cudownie mi się żali.
    Kocham go bardzo!

Lara 82, Gosiak, kasia_1988, Bietka, mala_mi1982, derii84, Laurka, dorocia2324 lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie miałam Wam napisać, że mam wrażenie, że dopiero teraz czuję prawdziwą miłość macierzyńską. Mam wrażenie, że ona do mnie przyszła dopiero teraz w ostatnim miesiącu, że nie pojawiła się zaraz po urodzeniu.
    Powoli to do mnie dociera. Wcześniej chyba miałam jakieś objawy depresji poporodowej i jeszcze nałożyła się na to kolka Piotrusia, że miałam chwile, aż wstyd się przyznać, że chciałam zostawić wszystko i uciec.

Dopiero od jakiegoś miesiąca mam wrażenie, że z każdym dniem Kocham Piotrusia coraz bardziej, że nawet jak płacze nigdzie bym nie uciekała tylko chce być przy nim. Czuję jaka jestem dla niego ważna. <3 no takie tam :-) dziwne odczucia i myśli miałam ostatnio :-)

Aagnieszkaa, Gosiak, kasia_1988, mala_mi1982, dorocia2324 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko śpi :) Obudził się tuż przed 6, zjadł i śpi :) Niesamowite! Jak mnie to moje dziecko zadziwia i zaskakuje!

Za 4 miesiące powinnam wrócić do pracy. Nie chcę. Tzn. chciałabym wrócić z jednej strony a z drugiej chciałabym zostać z nim. Szkoda, że cały rok nie jest płatny 100%, wtedy bym się nie zastanawiała.

Aaggnieszkaa - cudne zdjęcia!

Sama się też zastanawiam nad sesją z okazji 3ciego miesiąca, chyba mnie przekonałaś ;)

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabieram się za temat basenu i chustowania. Przez te ciągłe podróże Wawa wrcek, jakoś nie mam do tego głowy. Ciągle coś się dzieje i tyle spraw do załatwienia. Ale wychodzę ze wszystkim na prostą. Chociażby pakowanie zajmuje mi już pół godziny a nie pół dnia :-)
    Na szczęście nie muszę się zastanawiać czy przekluwac uszy czy nie. Zostawię jednak tę decyzję Fryderyczkowi...hihi...ciekawe co wyrośnie z naszych dzieciaczkow.

Pisząc o smoczkach, uzmyslowilyscie mi że smoczek to jak szczoteczka do zębów, i trzeba go wymieniać. Plus chyba te co mamy są już za malutkie. Zaraz zamowie nowe. U nas nie ma znaczenia rodzaj smoczka, ważne że jest i można go ssac!!

Gosiak lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, mi się wydaje, że codziennie kocham bardziej swoje dziecko. I że wszystkie mamy tak mają :)
    Pamiętam, że byłam rozczarowana tym, że nie zalała mnie fala miłości i łez, kiedy położyli mi synka na brzuchu. I bardzo żałuję, że nie pamiętam pierwszej doby po porodzie. Czuję się chwilami jakby zabrano mi coś strasznie cennego :(

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i po przegadaniu sprawy z koleżankami, na razie nie kupuję nosidełka, bo jest bardzo drogie, a na co dzień postaram się aby polubił spacerówkę i lepiej dołożę tą kaskę i kupimy jakąś fajną. Jeśli by młody bojkotował bardzo wózek to wtedy pomyślę o nosidełku.
    No i jeszcze muszę patrzeć na siebie, za długo z takim prawie 10kg. dzieckiem uwieszonym na pewno nie wytrzymam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 08:49

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2886 2887 2888 2889 2890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ