Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
słoneczna 85 wrote:Gosiak cena kosmiczna:) ale zadzwonie tam jutro i zapytam. To tez bys chciala? Praga poludnie to Saska Kepa/ Goclaw wiec gdzies kolo mnie. Kto wie moze pojade wozkiem?
)
Nie wiem czy nie wolę zainwestować w pieluszki na basen - muszę się z tym przespać
-
słoneczna 85 wrote:Kurcze ja chyba kupie. Moze zakkceptuje i bedzie lepiej spal? Janeczka jakis tam toleruje, moj nie.
My już od pół godziny nie śpimy - dzień dobry -
Znowu cisza
My już od 5:40 nie śpimy. Młody wstał i gadaniem mnie obudził
W ogóle od wczoraj karmimy się częściej w nocy. Dzisiaj np 12:30, 3:30 i teraz. Nie jest to wcale takie ciężkie bo karmie na leżąco, więc oboje praktycznie się nie wybudzamypatrząc z perspektywy czasu, dziwię się sobie dlaczego dopiero teraz się na to zdecydowałam :p
Edit: właśnie zasypia przy cycku. Ja chyba też skorzystam z okazjiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 06:39
Gosiak lubi tę wiadomość
-
cath wrote:Nam odpowiadają tylko smoczki firmy MAM!
miałyśmy wszystkie z możliwych no i lovi jako tako ale tak zostawialy na buźce tarczkę odciśniętą ze odpuscilam tego smoka!
Mamy taki: http://sklep.mambaby.pl/mam-perfect-0-6.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 07:33
cath lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o przekłuwanie uszu to najlepiej ok 6ms. nie później bo jeszcze dziecko tak nie zauważy, potem około roku podobno trzeba bardzo pilnować bo może sobie urwać. I wtedy lepiej poczekać tak do ok 3roku życia.
Choć ja bym chyba zostawiła ta przyjemność na później kiedy to dziewczynka tego zapragnie a rodzice sprawia jej tym radość, bo przy strzale pistoletem teraz to nic nie boli, dopiero piecze troszkę po kilku godzinach. My miałyśmy gorzej jak nam ręcznie przebijali. 2-gie dziurki zrobiłam pistoletem i juz był git.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 08:23
cath lubi tę wiadomość
-
Tez slyszalam ze do 6 miesiąca najlepiej bo wtedy dziecko jeszcze nie "grzebie" przy uszkach i nie dotyka a to pozwala na to aby uszka sie zagoiły szybciej
jak potem Konstancja nie bedzie chciala nosić kolczyków to je zdejmie. Ale chciałabym aby miała te kolczyki w uszkach. Ja mam, moja mama ma, moja siostra ma.
a tym bardziej ze na chrzciny dostala 3 pary kolczyków złotych
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Witam się z rana.
Wczoraj świętowaliśmy trzy miesiące. Czwart trymest zakończony!!!
Z tej okazji zrobiliśmy sobie sesję z Maluszkiem. Strasznie się cieszę że się zdecydowałam bo zdjęcia wyszły super. Na razie dostałam tylko dwa od fotografki ale wciąż się na nie nie mogę napatrzec i czekam z niecierpliwością na resztę. Zapraszam na nasze drugie forum.
Podsumowując ten czas, mogę powiedzieć że mam bardzo dużo szczęścia bo trafił mi się fantastyczny 'okaz'. Bezproblemowy.
Będąc w ciąży sądziłam że moje życie zmieni się o 180 stopni. A tak naprawdę nie wiele się zmieniło bo mały jest super grzeczny i pogodny, a jedyne co się zmieniło to to, że jestem jeszcze szczesliwsza.
Od dwóch dni łapie zabawki do rączek i wkłada je do buzi. Gada już po swojemu na okrągło. Jest niesamowitą gadulką.
Patrzy już na mnie tak świadomie, mam wrażenie że opowiada mi różne historie. Jak zostawię go z tatą, to potem tak cudownie mi się żali.
Kocham go bardzo!Lara 82, Gosiak, kasia_1988, Bietka, mala_mi1982, derii84, Laurka, dorocia2324 lubią tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
No właśnie miałam Wam napisać, że mam wrażenie, że dopiero teraz czuję prawdziwą miłość macierzyńską. Mam wrażenie, że ona do mnie przyszła dopiero teraz w ostatnim miesiącu, że nie pojawiła się zaraz po urodzeniu.
Powoli to do mnie dociera. Wcześniej chyba miałam jakieś objawy depresji poporodowej i jeszcze nałożyła się na to kolka Piotrusia, że miałam chwile, aż wstyd się przyznać, że chciałam zostawić wszystko i uciec.
Dopiero od jakiegoś miesiąca mam wrażenie, że z każdym dniem Kocham Piotrusia coraz bardziej, że nawet jak płacze nigdzie bym nie uciekała tylko chce być przy nim. Czuję jaka jestem dla niego ważna.no takie tam
dziwne odczucia i myśli miałam ostatnio
Aagnieszkaa, Gosiak, kasia_1988, mala_mi1982, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Moje dziecko śpi
Obudził się tuż przed 6, zjadł i śpi
Niesamowite! Jak mnie to moje dziecko zadziwia i zaskakuje!
Za 4 miesiące powinnam wrócić do pracy. Nie chcę. Tzn. chciałabym wrócić z jednej strony a z drugiej chciałabym zostać z nim. Szkoda, że cały rok nie jest płatny 100%, wtedy bym się nie zastanawiała.
Aaggnieszkaa - cudne zdjęcia!
Sama się też zastanawiam nad sesją z okazji 3ciego miesiąca, chyba mnie przekonałaśAagnieszkaa lubi tę wiadomość
-
Zabieram się za temat basenu i chustowania. Przez te ciągłe podróże Wawa wrcek, jakoś nie mam do tego głowy. Ciągle coś się dzieje i tyle spraw do załatwienia. Ale wychodzę ze wszystkim na prostą. Chociażby pakowanie zajmuje mi już pół godziny a nie pół dnia
Na szczęście nie muszę się zastanawiać czy przekluwac uszy czy nie. Zostawię jednak tę decyzję Fryderyczkowi...hihi...ciekawe co wyrośnie z naszych dzieciaczkow.
Pisząc o smoczkach, uzmyslowilyscie mi że smoczek to jak szczoteczka do zębów, i trzeba go wymieniać. Plus chyba te co mamy są już za malutkie. Zaraz zamowie nowe. U nas nie ma znaczenia rodzaj smoczka, ważne że jest i można go ssac!!Gosiak lubi tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Lara, mi się wydaje, że codziennie kocham bardziej swoje dziecko. I że wszystkie mamy tak mają
Pamiętam, że byłam rozczarowana tym, że nie zalała mnie fala miłości i łez, kiedy położyli mi synka na brzuchu. I bardzo żałuję, że nie pamiętam pierwszej doby po porodzie. Czuję się chwilami jakby zabrano mi coś strasznie cennego -
no i po przegadaniu sprawy z koleżankami, na razie nie kupuję nosidełka, bo jest bardzo drogie, a na co dzień postaram się aby polubił spacerówkę i lepiej dołożę tą kaskę i kupimy jakąś fajną. Jeśli by młody bojkotował bardzo wózek to wtedy pomyślę o nosidełku.
No i jeszcze muszę patrzeć na siebie, za długo z takim prawie 10kg. dzieckiem uwieszonym na pewno nie wytrzymam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 08:49
megg lubi tę wiadomość