WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.aptekagemini.pl/pieluszka-do-plywania-close-parent-medium-6-9-kg-sowy-1-sztuka.html

Mogą być fajne. Właśnie nad nimi myślę

Gosiak lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dzięki za rady, nie wiedziałam :)

Spoko, tez mi na basenie podpowiedzieć inne mamy. :)

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak cena kosmiczna:) ale zadzwonie tam jutro i zapytam. To tez bys chciala? Praga poludnie to Saska Kepa/ Goclaw wiec gdzies kolo mnie. Kto wie moze pojade wozkiem?;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do basenu to dzieci nie napija sie wody jak maja np przeplynac pod woda? Bo widzialam ze przez koleczko maja przeplywac;)

80 przysiadow zrobione;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak cena kosmiczna:) ale zadzwonie tam jutro i zapytam. To tez bys chciala? Praga poludnie to Saska Kepa/ Goclaw wiec gdzies kolo mnie. Kto wie moze pojade wozkiem?;))
    Zadzwoń, wypytaj, ja się zastanawiam, one są do 6 mies?
    Nie wiem czy nie wolę zainwestować w pieluszki na basen - muszę się z tym przespać ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja chyba kupie. Moze zakkceptuje i bedzie lepiej spal? Janeczka jakis tam toleruje, moj nie.
    Lece spac z moim misiem malutkim;)) lezy obok i wyglada jak aniolek;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam przysiady, kupiłam 2 sukienki i kilka koszulek rozpinanych - lato idzie a karmić nie ma w czym :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Kurcze ja chyba kupie. Moze zakkceptuje i bedzie lepiej spal? Janeczka jakis tam toleruje, moj nie.
    No, jakiś głos rozsądku - masz rację, moja toleruje i MAM i Nuk, więc sobie odpuszczę na razie smoczek za stówę ;)
    My już od pół godziny nie śpimy - dzień dobry :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu cisza ;-)

My już od 5:40 nie śpimy. Młody wstał i gadaniem mnie obudził ;-)

W ogóle od wczoraj karmimy się częściej w nocy. Dzisiaj np 12:30, 3:30 i teraz. Nie jest to wcale takie ciężkie bo karmie na leżąco, więc oboje praktycznie się nie wybudzamy :-) patrząc z perspektywy czasu, dziwię się sobie dlaczego dopiero teraz się na to zdecydowałam :p

Edit: właśnie zasypia przy cycku. Ja chyba też skorzystam z okazji :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 06:39

Gosiak lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam odpowiadają tylko smoczki firmy MAM! <3 miałyśmy wszystkie z możliwych no i lovi jako tako ale tak zostawialy na buźce tarczkę odciśniętą ze odpuscilam tego smoka! :)

Co do przekłuwania uszu to ja chce malutkiej przekłuć tak 6 miesiąc albo roczek. :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Nam odpowiadają tylko smoczki firmy MAM! <3 miałyśmy wszystkie z możliwych no i lovi jako tako ale tak zostawialy na buźce tarczkę odciśniętą ze odpuscilam tego smoka! :)
    My też zostaniemy przy MAM :)
    Mamy taki: http://sklep.mambaby.pl/mam-perfect-0-6.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 07:33

cath lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o przekłuwanie uszu to najlepiej ok 6ms. nie później bo jeszcze dziecko tak nie zauważy, potem około roku podobno trzeba bardzo pilnować bo może sobie urwać. I wtedy lepiej poczekać tak do ok 3roku życia.
    Choć ja bym chyba zostawiła ta przyjemność na później kiedy to dziewczynka tego zapragnie a rodzice sprawia jej tym radość, bo przy strzale pistoletem teraz to nic nie boli, dopiero piecze troszkę po kilku godzinach. My miałyśmy gorzej jak nam ręcznie przebijali. 2-gie dziurki zrobiłam pistoletem i juz był git.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 08:23

cath lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mis wstał z tatusiem, zrobiliśmy kupkę, mama przebrała i dziecko zasnelo przy lodowce <3 żeby mama zjadła sniadanko.

Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam ze do 6 miesiąca najlepiej bo wtedy dziecko jeszcze nie "grzebie" przy uszkach i nie dotyka a to pozwala na to aby uszka sie zagoiły szybciej :) jak potem Konstancja nie bedzie chciala nosić kolczyków to je zdejmie. Ale chciałabym aby miała te kolczyki w uszkach. Ja mam, moja mama ma, moja siostra ma. :) a tym bardziej ze na chrzciny dostala 3 pary kolczyków złotych <3

Lara 82 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana.

Wczoraj świętowaliśmy trzy miesiące. Czwart trymest zakończony!!!
    Z tej okazji zrobiliśmy sobie sesję z Maluszkiem. Strasznie się cieszę że się zdecydowałam bo zdjęcia wyszły super. Na razie dostałam tylko dwa od fotografki ale wciąż się na nie nie mogę napatrzec i czekam z niecierpliwością na resztę. Zapraszam na nasze drugie forum. :-)

Podsumowując ten czas, mogę powiedzieć że mam bardzo dużo szczęścia bo trafił mi się fantastyczny 'okaz'. Bezproblemowy.

Będąc w ciąży sądziłam że moje życie zmieni się o 180 stopni. A tak naprawdę nie wiele się zmieniło bo mały jest super grzeczny i pogodny, a jedyne co się zmieniło to to, że jestem jeszcze szczesliwsza.

Od dwóch dni łapie zabawki do rączek i wkłada je do buzi. Gada już po swojemu na okrągło. Jest niesamowitą gadulką.
    Patrzy już na mnie tak świadomie, mam wrażenie że opowiada mi różne historie. Jak zostawię go z tatą, to potem tak cudownie mi się żali.
    Kocham go bardzo!

Lara 82, Gosiak, kasia_1988, Bietka, mala_mi1982, derii84, Laurka, dorocia2324 lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie miałam Wam napisać, że mam wrażenie, że dopiero teraz czuję prawdziwą miłość macierzyńską. Mam wrażenie, że ona do mnie przyszła dopiero teraz w ostatnim miesiącu, że nie pojawiła się zaraz po urodzeniu.
    Powoli to do mnie dociera. Wcześniej chyba miałam jakieś objawy depresji poporodowej i jeszcze nałożyła się na to kolka Piotrusia, że miałam chwile, aż wstyd się przyznać, że chciałam zostawić wszystko i uciec.

Dopiero od jakiegoś miesiąca mam wrażenie, że z każdym dniem Kocham Piotrusia coraz bardziej, że nawet jak płacze nigdzie bym nie uciekała tylko chce być przy nim. Czuję jaka jestem dla niego ważna. <3 no takie tam :-) dziwne odczucia i myśli miałam ostatnio :-)

Aagnieszkaa, Gosiak, kasia_1988, mala_mi1982, dorocia2324 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko śpi :) Obudził się tuż przed 6, zjadł i śpi :) Niesamowite! Jak mnie to moje dziecko zadziwia i zaskakuje!

Za 4 miesiące powinnam wrócić do pracy. Nie chcę. Tzn. chciałabym wrócić z jednej strony a z drugiej chciałabym zostać z nim. Szkoda, że cały rok nie jest płatny 100%, wtedy bym się nie zastanawiała.

Aaggnieszkaa - cudne zdjęcia!

Sama się też zastanawiam nad sesją z okazji 3ciego miesiąca, chyba mnie przekonałaś ;)

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabieram się za temat basenu i chustowania. Przez te ciągłe podróże Wawa wrcek, jakoś nie mam do tego głowy. Ciągle coś się dzieje i tyle spraw do załatwienia. Ale wychodzę ze wszystkim na prostą. Chociażby pakowanie zajmuje mi już pół godziny a nie pół dnia :-)
    Na szczęście nie muszę się zastanawiać czy przekluwac uszy czy nie. Zostawię jednak tę decyzję Fryderyczkowi...hihi...ciekawe co wyrośnie z naszych dzieciaczkow.

Pisząc o smoczkach, uzmyslowilyscie mi że smoczek to jak szczoteczka do zębów, i trzeba go wymieniać. Plus chyba te co mamy są już za malutkie. Zaraz zamowie nowe. U nas nie ma znaczenia rodzaj smoczka, ważne że jest i można go ssac!!

Gosiak lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, mi się wydaje, że codziennie kocham bardziej swoje dziecko. I że wszystkie mamy tak mają :)
    Pamiętam, że byłam rozczarowana tym, że nie zalała mnie fala miłości i łez, kiedy położyli mi synka na brzuchu. I bardzo żałuję, że nie pamiętam pierwszej doby po porodzie. Czuję się chwilami jakby zabrano mi coś strasznie cennego :(

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i po przegadaniu sprawy z koleżankami, na razie nie kupuję nosidełka, bo jest bardzo drogie, a na co dzień postaram się aby polubił spacerówkę i lepiej dołożę tą kaskę i kupimy jakąś fajną. Jeśli by młody bojkotował bardzo wózek to wtedy pomyślę o nosidełku.
    No i jeszcze muszę patrzeć na siebie, za długo z takim prawie 10kg. dzieckiem uwieszonym na pewno nie wytrzymam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 08:49

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2886 2887 2888 2889 2890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ