WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:

Aaggnieszkaa - cudne zdjęcia!

Sama się też zastanawiam nad sesją z okazji 3ciego miesiąca, chyba mnie przekonałaś ;)

Koniecznie zróbcie sobie sesyjke.
    Ja pstrykam Małemu kilkanascie zdjęć dziennie, ale żadne z tych zdjęć nie umywa się do tych profesjonalnych. Jednak jest inna jakość, oświetlenie, ustawienie itd. A co najważniejsze, wreszcie mamy zdjęcia w trojeczke.

Pia Gizela lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka pięknie :-)

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku muszę czekać do jutra na nasze chustowe spotkaniem. Miało być w piątek, ale coś tej kobitce wypadło i dopiero juto, ehh. A ja już chcę wiedzieć jak dobrze wiązać, bo na razie to wiem to, co wyczytałam, ale co nauka na żywo, to na żywo :)

Dziecko śpi a ja nie robię nic :P

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę doradźcie jakieś internetowe sklepy gdzie można się rozejrzeć za ubrankami do chrztu?

Oczywiście oprócz H&M bo to znam:-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi o przekłuwaniu uszek ;) rozmawiałam wczoraj z mężem i w 5/6 miesiącu będziemy chcieli Poli przekłuć :)

U nas niestety ani jeden smok sie nie sprawdził..mam z lovi,tt,kauczukowy,ortodontyczny...

Dzisiaj skalpel 2 x2 lub skalpel 2 i podany zestaw ;) może wszystko mi się uda,jak Pola zaśnie to na ogrodzie poćwiczę :) nie odpuszczamy!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Dziewczyny proszę doradźcie jakieś internetowe sklepy gdzie można się rozejrzeć za ubrankami do chrztu?

Oczywiście oprócz H&M bo to znam:-)
    mi sie podobaja ubranka z dawanda.pl, nie wiem jak z ubrankami do chrztu dla chlopcow, ale dla dziewczynek cudne, ja juz mam upatrzona taka na przebranie po kosciele i fajne body jest z napisem "jezeli widzisz ten napis to jestes tak blisko ze mozesz zmienic mi pieluche;) ogolnie fajne ciuchy maja i dla mam tez

Lara 82 lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wczoraj dzien spiocha-pierwszy raz od miesiaca przespala ciagiem 2godz i nawet nie obudyila sie przy ubieraniu i wkladaniu do fotelika

kolezanka pozyczyla mi chustawke graco, mala polubila:)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara w C&A są jeszcze ubranka do chrztu. No i na allegro.

Lara 82 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam, ze mnie Tomka po porodzie szybko zabrali z piersi. Miałam go moze kilka minut. Do tej pory nie moge sobie wybaczyć, ze na to pozwoliłam:( czuje, ze pozbawiono mnie czegos niezwykłego, bo pierwsza osoba, ktora zobaczył moj syn był moj maz, a nie ja.
    Po powrocie do domu ze szpitala złe sie czułam, bolało mnie krocze, cycki, wiec przyznam szczerze, ze niektóre czynności przy małym wykonywałam tak mechanicznie. No i ja im
    Dluzej analizuje moj porod, tym wiecej widze błędów i kwestii, ktore bym zmieniła. Przy następnym dziecku na pewno juz bedzie inaczej, przede wszystkim dziecko zostaje u mnie na piersi.
    Fala milosci przyszła pewnego dnia. Karmiłam go, patrzyłam jak wtula sie w piers, z zamkniętymi oczami. Oczywiscie wczesniej tez go kochałam, ale wtedy poczułam to intensywniej.

• Sue Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze nowa "umiejetność" Tomka :) jak jest zmęczony, to trze oczy i sie tak zasłania, jakby chciał powiedziec "mamo, chce spac, nie chce sie bawic". Wsadzilam mu smoczka i zasnął w 2 minuty:)

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeśli chodzi o poród to ja rodziłam w szpitalu Bonifratów w Katowicach, miałam stamtąd lekarkę, aczkolwiek jej przy porodzie nie było bo wiadomo dziś nie mogą przyjeżdżać do porodu.

Ale jestem MEGA zadowolona z porodu, nikomu nic nie płaciłam, żadnych wynajętych położnych itd. A trafiłam na dwie młode super położne, które były ze mną non stop ostatnie 2,5h. Oprócz tego ostatnią godzinę była również cały czas pani doktor, która potem mnie szyła (nie moja pani doktor tylko ta która miała akurat dyżur).

Piotrusia dostałam na klatę od razu po wyjęciu z brzucha. Pani neonatolog pobieżnie go obejrzała i posłuchała mu serduszko nie zabierając go ode mnie, jak leżał mi na klacie, a mnie szyto. Oczywiście mieliśmy swoja salę porodową :-) ze wszystkimi gadżetami.
    Potem przełożono mnie na inne łóżko, również nie dotykano Piotrusia cały czas był ze mną. (Owinięto go tylko ręcznikiem)I tak od 9.05 jak się urodził był ze mną jeszcze na sali poporodowej do 11.45.
    Dopiero później zawołano mojego męża i on razem z Piotrusiem pojechali się ważyć mierzyć i ubierać, a ja zostałam na sali poporodowej.

Jeżeli będę jeszcze w ciąży, to będę rodzić tylko i wyłącznie w tym szpitalu, a moją ciążę będzie prowadzić tylko i wyłącznie moja pani doktor. POOOLLLLEEECCCAAMMMM :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 09:38

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz, a mnie go położono na piersi, po kilku minutach zabrali na ważenie i mierzenie i poszedł z tata do drugieo pokoju, a mnie lekarka szyła. Łożyska tez nie rodziłam, bo nawet nie zdazylam, bo położna pociągnęła za pępowinę. I musieli mnie jeszcze czyścić. Przez nacięcie mam traumę, jestem na siebie zła, ze pozwoliłam. Tomek był malutki, udałoby sie bez. Ale im sie spieszyło, bo sie zmiana kończyła. no i pierwszy raz po porodzie mam wciaz przed sobą, bo sie boje.

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja synka miałam na piesi jakieś pół godzinki, podczas tego ja rodziłam łożysko, zabrali mi go kiedy zaczęłam mocno krwawić. Potem pamiętam wszystko jak przez mgłę.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, ja też. Poślubiony nawet już nie zachęca. I czeka. Na razie cierpliwie.

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maly lezal tez 2 h zanim zwazyli itd. Tylko go otulili;)
    Pia ja rozlozylam po 80% i bede caly rok z niuniem

Gosiak, Pia Gizela, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, ja widzę, że P jest z tym źle. Mnie tez, ale nie moge sie przemóc:( poza tym, źle się czuję w swoim obecnym ciele. Nie jestem przyzwyczajona, że tu i ówdzie mi sie trzęsie cos.
    Wiecie, pierwszy raz powiedziałam/napisałam to, co wyżej. Nikomu o tym nie mówiłam, wiec po raz kolejny napisze - fajnie, że jesteście.

słoneczna 85, Aagnieszkaa, Gosiak, kasia_1988, mala_mi1982, Pia Gizela, derii84, Lara 82, dorocia2324 lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie sie jeszcze tam nie
    Unioslo..
    Probowalisny, maz mowi ze tak samo ale ja jeszcze czekam bo troche boli

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam straszny brzuch i te wielkie
    Cyce...
    Maz mi sciagnal turbo spalanie;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam możliwość tylko pocałować Jankę jak mi ją wyszarpnęli z brzucha :/ Potem 11 dni w szpitalu bez siebie, nie chcę o tym pamiętać, szczerze mówiąc.
    Ja też miałam przez pierwsze 2 tygodnie w domu takie pojedyncze myśli: po co mi to było, oddajcie mi moje dawne życie, szczególnie jak płakała a ja nie wiedziałam dlaczego - ale to był baby blues i szybko minął.
    A kocham małą każdego dnia mocniej, chociaż wydaje mi się, że to już niemożliwe ;) <3

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulam malego w wozku, spi 20 min ale sen plytki i musze jezdzic. Ciezko u nas ze snem w dzien

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 2887 2888 2889 2890 2891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ