X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na tasie się byczyliśmy ;) Ale już jemy przed spacerem :)

I jeszcze w sobotę pomyślałam, że może byśmy wzięli drugiego kota :D

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas jedyna korzyść z CC, że jakość seksu się nie zmieniła. Ilość owszem ;) ale staram się jednak jakoś te chwile dla siebie znaleźć mimo, że córa prawie cały czas przy mnie. No nie jest łatwo, ale dajemy jakoś radę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    A potem powoli przyszła ogromna miłość, która trwa do tej pory i co lepsze jest możliwe kochać równie mocno nie tylko 1 dziecko :-)
    No właśnie, ostatnio nad tym myślałam. Jak pojawiłoby się drugie dziecko - jak to będzie z miłością do dwójki...

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nad tym zastanawiam Często mówię do synka "mój najukochańszy", "kocham cię najbardziej". A co gdy będzie jeszcze drugie?

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziala forum na iphonie. Ja tylko z tel pisze.
    Laptopa moglabym odpalic i zgra w koncu wam fotke mojego klocusia;))

Lara 82, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi często na iPhonie kasuje posty i wyświetla się jakiś błąd

ash lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może zależy od oprogramowania - którą wersję macie? Bo u mnie też działa bez żadnych błędów.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, mnie błąd się zaczął pojawiać, jak zaktualizowałam do iOS 8:/ wkurza mnie to niemiłosiernie, bo czasami długie wypociny mi kasuje.

ash, ash lubią tę wiadomość

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda ze te staniki w lidlu takie male;-/ ja mam z lupo i jestem zadowolona, ladne i dobrze trzymaja
    od 21w lidl rozpinane skuienki z dodadkiem lnu, fajne do karmienia mam nadzieje ze uda mi sie kupic bo ja ide z mala ok 12 to jvz nie ma tych fajnych rzeczy, pewnie M wysle to rano moze kupi
    my juz po jednym spacerku, zaraz dzwonie do zlobka bo co 3mc musimy potwierdzac chec zapisu

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak, mnie błąd się zaczął pojawiać, jak zaktualizowałam do iOS 8:/ wkurza mnie to niemiłosiernie, bo czasami długie wypociny mi kasuje.
    Ja mam iOS 8.3 i wszystko oki.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my tez juz po paru ♡ i juz jest ok, ale wkurza mnie ze jeszcze mi sie tam nie unioslo, ciagle cos wystaje i jak wkladam globulke na gojenie to wypada, ciekawe czy jak @ wroci to tamponow bede mogla uzywac czy wypadna;-/
    u mnie w szpitalu tez zabrali mała jak mnie szyli i czekala na mnie u tatusia na klacie, ale ja zadowolona jestem, bo mnie na spokojnie pozszywali a M tulił malutka, jak tylko na sale poporodowa trafilam to dali mi mała i potem juz ze mna na drui oddzial, tam zabrali ja do mycia i ubrania na ok10min, a ja w tym czashe sie ogarnelam cokolwiek i na pierwsza noc oddalam mala, ale uwazam ze to byla dobra decyzja bo naprawde bylam wykonczona porodem od 22 do 10, jakbym sie lepiej czula to napewno bym wolala byc z mala, ale bylo jak bylo, wazne ze jest zdrowa i najukochanszta na swiecie

ps w tym roku nasz pierwszy dzien Mamy:)

Lara 82, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna czekamy!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W USA wczoraj byl Dzien Matki. Dostalam z tej okazji mnostwo zyczen i kartki. Maz zaserwowal mi sniadanie do lozka. Znalazlam tez kartke, ktora podpisal "Luna". Co za slodziak!

Wieczorem dolaczylismy do jego siostry z corkami oraz taty i pojechalismy do restauracji. Podejrzewalam, ze nic z tego nie wyjdzie albo ze kolacja bedzie fiaskiem, bo Luna zabkuje i ciagle placze i sie drze, ale w restauracji prawie 2 godziny siedziala sobie po prostu w swoim foteliku, patrzyla sie na ans, ssala smoczek i sie spod niego czasem usmiechnela, ale glownie tylko raczkami mietosila kocyk i byla cala urocza. Normalnie zamowilam i zjadlam jedzenie, nie musialam wychodzic z nia, uspokajac ani nic! Pierwsze wyjscie Lunki i taki super wieczor! Ciesze sie, ze nie siedzielismy caly dzien w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 15:53

Gosiak, kasia_1988, marcela29, Lara 82, mala_mi1982, Bietka, dorocia2324, Francuska25 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komu dziecko zabkuje? Co robicie?
    Gryzak, ktory dostalam na baby shower jest za duzy dla mojego dziecka i nie pomaga. Wczoraj kupilam jakis normalniejszy, w ksztalcie a la smoczek i myslalam, ze bedzie idealny, ale tez okazal sie za duzy, a konkretnie za szeroki do jej buzi :[ Probowalam masowac jej dziaselka, ale jak wkladam jej palec do buzi, to ona natychmiat zaczyna go ssac lub przygryza LOL Wczoraj po raz pierwszy dalam jej syropek przeciwbolowy dla niemowlat. Zanizylam dawke, bo nie chcialam przegiac. Pomoglo. Byla spokojniesza i prawdopodobnie tylko dlatego udalo nam sie to wyjscie.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja po 1 weekendzie w pracy. Bylo super. Natalka spedzila sob. Z moja mama a ndz. Z tatusiem i jego mama. Byla grzeczniutka jak zawsze.
    Pierwsze <3 mamy za soba. Bylo b. Dobrze heh:) nawet powiedzialabym, ze lepiej :) chyba bardziej ja nalegalam niz moj J. :) seks juz snil mi sie po nocach.

Dziecko po porodzie mialam 2 godz. Na piersiach i plakalam ze szczescia ;) nawet jak mnie szyli mnialam ja na sobie.

kasia_1988 lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do cc musialam się ubrać w koszule szpitalną która mniała potężny zawiązywany dekolt. Jak wyciągnęli Lilę to położna (chyba) rozpięła mi koszulę i położyli mi dziecko na klatkę. mój K ciągle JĄ podtrzymywał. trwało to jakieś 15 min.Dali mojemu K Lilę jak mnie przenosili z łóżka operacyjnego na normalne i póżniej mi ja oddali. razem z małą jechałam na sale pooperacyjną. na sali ciągle tuliłam swoją córeczkę. po dobrej godzinie zrobiło mi się niedobrze i wymiotowałam od godziny 13 do 19 - masakra. czułam się tak podle jak nigdy... Lilą opiekował się mój K. i od godziny 19 do 23 już wspólnie się cieszyliśmy córeczką, bo pożniej położne już wyganiały Tatusów...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No właśnie, ostatnio nad tym myślałam. Jak pojawiłoby się drugie

- jak to będzie z miłością do dwójki...

Milosc jest taka sama dla dwójki dzieci, tylko czasu dla nich mniej. Ja to caly czas sie staram, żeby starszy synek nie poczuł sie odrzucony czy mniej wazny. Spędzam wiec z nim kazda wolna chwile i nie wygląda na poszkodowanego :) a brata kocha najbardziej ze wszystkich :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Ja też się nad tym zastanawiam Często mówię do synka "mój najukochańszy", "kocham cię najbardziej". A co gdy będzie jeszcze drugie?

Ja tak mowie do obydwu synków :) Starszemu wytlumaczylam, ze kocham moich trzech chlopcow (tatę przeciez tez :) tak samo i właśnie najbardziej na świecie :) I jak się tulimy w jakimkolwiek składzie ;) to mowie, "kocham cie najbardziej świecie" czy "słonko moje najukochańsze"...
    Czasem tylko Kamiś sie zapyta wtedy czy kocham go bardziej niż Tymka ;) , to musze mu przypomnieć ze nie, ze kocham ich po równo :)

• Laurka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu Wam od samego poczatku polecalam te smoczki Philips Avent Soothie, aczkolwiek u nas byl on dobry przez pierwsze dwa miesiace. Potem Luna przestala go lubic i teraz chce tylko NUK LOL

Sue gratuluje obrotow Tomka. Moja coreczka obraca sie tylko z pleckow na boczki i tyle.

Dziewczyny Wy tak powaznie z tym seksem? "Bolu" przy stosunku sie boicie? Przeciez my dzieci urodzilsymy! Co to jest w poronaniu do bolu skurczow porodowych? Co najwyzej mozna miec jakis dyskomfort, ale o bolu to juz raczej nie mozna mowic.

Januszkowa lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my na spacerku juz 1,5 h;) a tak w ogole wczoraj jak wychodzilam z klatki to wchodzil Michal Figurski i tak sie zastanawiam czy sie wprowadzil?;)

Pia Gizela, Gosiak, Sue, Lara 82, Bietka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 2889 2890 2891 2892 2893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ