Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
mala_mi1982 wrote:A potem powoli przyszła ogromna miłość, która trwa do tej pory i co lepsze jest możliwe kochać równie mocno nie tylko 1 dziecko
mala_mi1982 lubi tę wiadomość
-
szkoda ze te staniki w lidlu takie male;-/ ja mam z lupo i jestem zadowolona, ladne i dobrze trzymaja
od 21w lidl rozpinane skuienki z dodadkiem lnu, fajne do karmienia mam nadzieje ze uda mi sie kupic bo ja ide z mala ok 12 to jvz nie ma tych fajnych rzeczy, pewnie M wysle to rano moze kupi
my juz po jednym spacerku, zaraz dzwonie do zlobka bo co 3mc musimy potwierdzac chec zapisu"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
a my tez juz po paru ♡ i juz jest ok, ale wkurza mnie ze jeszcze mi sie tam nie unioslo, ciagle cos wystaje i jak wkladam globulke na gojenie to wypada, ciekawe czy jak @ wroci to tamponow bede mogla uzywac czy wypadna;-/
u mnie w szpitalu tez zabrali mała jak mnie szyli i czekala na mnie u tatusia na klacie, ale ja zadowolona jestem, bo mnie na spokojnie pozszywali a M tulił malutka, jak tylko na sale poporodowa trafilam to dali mi mała i potem juz ze mna na drui oddzial, tam zabrali ja do mycia i ubrania na ok10min, a ja w tym czashe sie ogarnelam cokolwiek i na pierwsza noc oddalam mala, ale uwazam ze to byla dobra decyzja bo naprawde bylam wykonczona porodem od 22 do 10, jakbym sie lepiej czula to napewno bym wolala byc z mala, ale bylo jak bylo, wazne ze jest zdrowa i najukochanszta na swiecie
ps w tym roku nasz pierwszy dzien Mamy:)Lara 82, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
W USA wczoraj byl Dzien Matki. Dostalam z tej okazji mnostwo zyczen i kartki. Maz zaserwowal mi sniadanie do lozka. Znalazlam tez kartke, ktora podpisal "Luna". Co za slodziak!
Wieczorem dolaczylismy do jego siostry z corkami oraz taty i pojechalismy do restauracji. Podejrzewalam, ze nic z tego nie wyjdzie albo ze kolacja bedzie fiaskiem, bo Luna zabkuje i ciagle placze i sie drze, ale w restauracji prawie 2 godziny siedziala sobie po prostu w swoim foteliku, patrzyla sie na ans, ssala smoczek i sie spod niego czasem usmiechnela, ale glownie tylko raczkami mietosila kocyk i byla cala urocza. Normalnie zamowilam i zjadlam jedzenie, nie musialam wychodzic z nia, uspokajac ani nic! Pierwsze wyjscie Lunki i taki super wieczor! Ciesze sie, ze nie siedzielismy caly dzien w domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 15:53
Gosiak, kasia_1988, marcela29, Lara 82, mala_mi1982, Bietka, dorocia2324, Francuska25 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Komu dziecko zabkuje? Co robicie?
Gryzak, ktory dostalam na baby shower jest za duzy dla mojego dziecka i nie pomaga. Wczoraj kupilam jakis normalniejszy, w ksztalcie a la smoczek i myslalam, ze bedzie idealny, ale tez okazal sie za duzy, a konkretnie za szeroki do jej buzi :[ Probowalam masowac jej dziaselka, ale jak wkladam jej palec do buzi, to ona natychmiat zaczyna go ssac lub przygryza LOL Wczoraj po raz pierwszy dalam jej syropek przeciwbolowy dla niemowlat. Zanizylam dawke, bo nie chcialam przegiac. Pomoglo. Byla spokojniesza i prawdopodobnie tylko dlatego udalo nam sie to wyjscie.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Hej
Ja po 1 weekendzie w pracy. Bylo super. Natalka spedzila sob. Z moja mama a ndz. Z tatusiem i jego mama. Byla grzeczniutka jak zawsze.
Pierwszemamy za soba. Bylo b. Dobrze heh:) nawet powiedzialabym, ze lepiej
chyba bardziej ja nalegalam niz moj J.
seks juz snil mi sie po nocach.
Dziecko po porodzie mialam 2 godz. Na piersiach i plakalam ze szczescianawet jak mnie szyli mnialam ja na sobie.
kasia_1988 lubi tę wiadomość
-
Ja do cc musialam się ubrać w koszule szpitalną która mniała potężny zawiązywany dekolt. Jak wyciągnęli Lilę to położna (chyba) rozpięła mi koszulę i położyli mi dziecko na klatkę. mój K ciągle JĄ podtrzymywał. trwało to jakieś 15 min.Dali mojemu K Lilę jak mnie przenosili z łóżka operacyjnego na normalne i póżniej mi ja oddali. razem z małą jechałam na sale pooperacyjną. na sali ciągle tuliłam swoją córeczkę. po dobrej godzinie zrobiło mi się niedobrze i wymiotowałam od godziny 13 do 19 - masakra. czułam się tak podle jak nigdy... Lilą opiekował się mój K. i od godziny 19 do 23 już wspólnie się cieszyliśmy córeczką, bo pożniej położne już wyganiały Tatusów...
-
Gosiak wrote:No właśnie, ostatnio nad tym myślałam. Jak pojawiłoby się drugie
- jak to będzie z miłością do dwójki...
Milosc jest taka sama dla dwójki dzieci, tylko czasu dla nich mniej. Ja to caly czas sie staram, żeby starszy synek nie poczuł sie odrzucony czy mniej wazny. Spędzam wiec z nim kazda wolna chwile i nie wygląda na poszkodowanegoa brata kocha najbardziej ze wszystkich
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Pia Gizela wrote:Ja też się nad tym zastanawiam Często mówię do synka "mój najukochańszy", "kocham cię najbardziej". A co gdy będzie jeszcze drugie?
Ja tak mowie do obydwu synkówStarszemu wytlumaczylam, ze kocham moich trzech chlopcow (tatę przeciez tez
tak samo i właśnie najbardziej na świecie
I jak się tulimy w jakimkolwiek składzie
to mowie, "kocham cie najbardziej świecie" czy "słonko moje najukochańsze"...
Czasem tylko Kamiś sie zapyta wtedy czy kocham go bardziej niż Tymka, to musze mu przypomnieć ze nie, ze kocham ich po równo
-
Ja tu Wam od samego poczatku polecalam te smoczki Philips Avent Soothie, aczkolwiek u nas byl on dobry przez pierwsze dwa miesiace. Potem Luna przestala go lubic i teraz chce tylko NUK LOL
Sue gratuluje obrotow Tomka. Moja coreczka obraca sie tylko z pleckow na boczki i tyle.
Dziewczyny Wy tak powaznie z tym seksem? "Bolu" przy stosunku sie boicie? Przeciez my dzieci urodzilsymy! Co to jest w poronaniu do bolu skurczow porodowych? Co najwyzej mozna miec jakis dyskomfort, ale o bolu to juz raczej nie mozna mowic.Januszkowa lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya