X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się popłakałam :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj najbardziej lubi reklamy bo sa takie kolorowe.

lara nie przejmuj sie. Stresy sa ci jeszcze potrzebne. To twoj wybor czy idziesz bez wzgledu na powody.

Jutro noc muzeów. I ja z kolei zastanawiam się czy nie pojedziemy sobie połazic. Malego w chuste to bedzie spał, ale nie wiem...moze wole polozyc sie spac :/ moze winko jakies piatkowe..hmmm

Lara 82 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara nie denerwuj sie takim glupim gadaniem, ja tez mam wesele bardzo bliskiej kolezanki 6 czerwiec i tez nie idziemy bo nie wyobrazam sobie zostawic z nikim tak malego dziecka, nawet z babcia bo widzial ja raptem pare razy i nie jest przyzwyczajony do nikogo innego jiz my, a szczegolnie mama, u niego, i wiem ze pozostawienie go z kimkolwiek to bedzie stres dla niego. Wesela weselami, kolezanki kolezankami ale dziecko najwazniejsze i rob jak ty czujesz nie ogladaj sie na niczyje gadanie i jakies durne porownywanie... Co ci ludzie maja z tym porownywaniem!! Jak mnie to drazni! Bo dziecko tej ciagle spalo a tamtej wogle nie plakalo a sasiadki szwagier ma corke ktora wogle mowila i to wierszem w tym wieku ;) a kogo to obchodzi ;)

Lara 82, Sue, mala_mi1982, marcela29 lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara wez sie nie przejmuj. Ludzie zawsze beda miec swoje madrosci i cos do powiedzenia. Czy pojdziesz czy nie to jest tylko i wylacznie Twoja decyzja i niech sie odczepia.

Maly dzis byl niespokojny w nocy, brzuszek mial troche wzdety i prykal. Pewnie jelitka nie nadazaja trawic tych wszystkich lekarstw :(
    Musze zadzw do doktorki bo malemu zaczelo rzezic w oskrzelach i ciezej oddycha :( Przynajmniej mi sie tak wydaje.

Lara 82 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue i inne dziewczyny- wiekszosc treningow chodakowskiej jest do pobrania na chomikuj. Pl :) sekret ten nowy nawet jest

Dziewczyny co do pupy uzywacie chusteczki, wode z mydlem, sama wode?

bella84 lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja bym na takie argumenty użyła argumentu, że karmisz piersią i dajesz dziecku wszystko co najlepsze, porównała do mm, trudno jak ktoś bije poniżej pasa, to można mu oddać, żeby mu w pięty poszło. Nie użyłabym nigdy takiego argumentu, ale jak ktoś zaczyna w ten sposób, to sam się prosi o ripostę.

Też bym się wkurzyła.

Lara 82, Sue, mala_mi1982, Laurka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ja używam samej ciepłej wody przegotowanej.

asia888 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tv u nas tez zapatrzony eh
    A z tym kaszelkiem to chyba slina, u nas tak jest

Moj chyba zabkuje bo zaczal gryzc kciuka i jak dorwie moj palec to gryzie z calej sily! I szarpnac potrafi, i slini sie na potege

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, pisałaś, że Twoja mała nie lubi chusty. Moja na początku prawie histerie urządzała jak ją motałam, byłam załamana. Ale z każdym razem płakała mniej - a teraz jak jest marudna i widzi, że biorę chustę, to ma banana na twarzy :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DDTV o tesciowej :)

Gosiak lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też jest zainteresowana filmami, TV nie mamy, więc tylko jak coś razem oglądamy popołudniu/wieczorem. Koleżanka kiedyś mi mówiła, że jak chce mieć chwilę dla siebie, to zmienia się w wyrodną matkę i puszcza małemu reklamy ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, pisałaś o chustach... to wcale nie taki drogi interes, zważywszy, że najlepiej mieć chustę używaną. Ja kupiłam swoją od koleżanki za 50zł! :) My teraz praktycznie nie używamy wózka, tylko chustę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis kończymy 3 miesiące! Najpiękniejsze 3 miesiące w moim życiu. Najpiękniejsze i najtrudniejsze zarazem.
    Kocham tego szkraba ponad wszystko.

Gosiak, Bietka, asia888, Lara 82, Sue, megg, mala_mi1982, Januszkowa, marcela29, kasia_1988 lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja bym powiedziala ze karmisz puersia i nie poszlas na latwizne;) to meczarnia dla takiego malucha.
    My mamy zaproszenie na wesele i tez nie idziemy - nawet mi do glowy to nie przyszlo;))
    Jakbym miala slub i wesele na miejscu u bliskiej osoby to sprobowalabym pojsc na slub tylko

Sue na torrent jest turbo wyzwanie normalne a na yt turbo wyzwanie dla deto cell.

Ja lulam malego po karmieniu. Dobrze ze chociaz tak spi

Ash? Czy jak wypelnialas ankiete w szpitalu zeby dostac niebieskie pudelko to teraz tez tak dzwonia do Ciebie? Teraz pan dzwoni ze ma jakies plansze za 21 zl. Wczoraj przerwalam rozmowe bo maly wstal a potem dzwonil jak spal albo jak placze?
    A robilas zdjecia z tej firmy pelargos? W tym jedno gratus? Jeszcze do mnie nie dojechali z tymi zdjeciami

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, ja się podpisuję pod tym co napisała Gosiak o chustach. Nie mam wypasionej chusty, które potrafią kosztować tyle co wózek. Swoją kupiłam za 60 zł z przesyłką (ale nie powiem sporo szukałam zanim na nią trafiłam). Koszt wizyty doradczyni 120 zł, ale zdecydowałam się na nią bo jest też fizjoterapeutą i obejrzała synka. Ale też w necie jest wiele filmików :)

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis pada przelotnie. Nie idziemy dzis na spacer.
    W niedziele przyjedzie moja mama. Mowi ze na tydz!! A ja jej mowie ze po 2 nocach sie zabierze;)
    Ja w mojej rodzinnej miejscowosci nie bylam od listopada!!
    MoZe za tydzuen pojedziemy pierwszy raz..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwsze oznaki ciemieniuchy pomógł nam linomag i olej kokosowy na zmianę ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja tylko brzuszki robię, codziennie 50 tylko, ale to pół godziny z życia :D I ledwo wyrabiam. Przysiady odpuściłam ze względu na strzelające kolana.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas deszczowo. Mały marudny dziś okropnie.

W końcu przyszły moje książeczki kontrastowe, mam te 3+ i 6+, kupiłam w pakietach po 25 zł :D, ale synuś niezainteresowany. Może przez to marudzenie?

relg9vvjrtqik460.png

• ash Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Lara ja bym powiedziala ze karmisz puersia i nie poszlas na latwizne;) to meczarnia dla takiego malucha.
    My mamy zaproszenie na wesele i tez nie idziemy - nawet mi do glowy to nie przyszlo;))
    Jakbym miala slub i wesele na miejscu u bliskiej osoby to sprobowalabym pojsc na slub tylko

Sue na torrent jest turbo wyzwanie normalne a na yt turbo wyzwanie dla deto cell.

Ja lulam malego po karmieniu. Dobrze ze chociaz tak spi

Ash? Czy jak wypelnialas ankiete w szpitalu zeby dostac niebieskie pudelko to teraz tez tak dzwonia do Ciebie? Teraz pan dzwoni ze ma jakies plansze za 21 zl. Wczoraj przerwalam rozmowe bo maly wstal a potem dzwonil jak spal albo jak placze?
    A robilas zdjecia z tej firmy pelargos? W tym jedno gratus? Jeszcze do mnie nie dojechali z tymi zdjeciami

Tak! Masakra! Ciagle dzwonią i piszą maile!!! Mam dość!
    Zdjęcia robiliśmy i kupiliśmy foto książkę. Drogo bardzo ale trudno.

ug3715nmrb0zdbvc.png

‹‹ 2908 2909 2910 2911 2912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ