Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Na ciemieniuche peeling z oliwy i kaszy manny. Rewelka.
U nas noc słaba tak jak sie spodziewałam. Budził sie co 2h, a D 4;30 chciał juz sie bawić. Maz go spacyfikował jeszcze i wstał 6:20. Leżymy teraz razem w łożku
Pogoda dzis do bani
Dzięki za info o slodzie jęczmiennym. Zamówiłam -
Gosiak chyba dziewczyny mowily o peelingu z oliwy z oliwek i kaszy mannej.
Lara do konca 3 mies i potem wit D ale jeszcze jutro Zapytam pediatry i dzis sprawdze w zaleceniach czy dawka d taka sama ale na pewno
Lara moj tez lubi na cycusiu. Wczoraj tak zasnal wieczorkiem i spal a czasem sobie pociagnie mleczka. Ja lezal na boku i tez z nim tak spalam. Jak wyjme to sie zbudzi. W nocy nie ma cyca w buzi.
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Witam sie z rana.
Pia gratuluje wypadu w chuscie
Sue bedziesz miala wyzwanie weekendowe. Trzymam kciuki aby tesciowie raczej tobie pomogli niz oczekiwali obslugi z twojej strony.
Podziwiam was za te cwiczenia. Ja jakos nie moge sie zmobilizowaca powinnam. Puki co jedynie mam cala serie kosmetykow na cialo i widze poprawe w jedrnosci skory.
Ja w domu mam malego w pajacu samym, ale on jest raczej z tych cieplolubnych i ostatnio zaczelam mu body jeszcze ubierac i widze ze mu lepiej. Spokojniejszy jest zdecydowanie.
Bella podoba mi sie twoje podejscie do pracy twojego meza. -
Sue u mnie tesciowie byli w niedz. Najgorszy jest tekst dzien przed; tylko nie sprzataj i nie rob obiadu... Tak
Latwo mowic ale syf ogarnac trzeba.
Moja tesciowa to lubi zajrzec na parapet, kwiaty poogladac ... I co? Wcsobote misialam gotowac i sprzatac i cala niedzieke dzuecko rozdraznione i nie robilo nawet drzemek;(
Tylko czemu oni jada jak nie ma Twojego meza? On powinen im
Powiedziec zeby przyjechali moze jak i on bedzie;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 08:11
-
Dokładnie, nic nie gotuj i co zjedzą? Chleb z masłem? Nie zamierzam sie spuszczać.
No i to oni powinni wiedziec, zeby nie przyjeżdzać jak P nie ma. No ale moj teść gra gdzies w pobliżu i przy okazji wpadną. Mały ma 3 miesiace, a oni go jeszcze nie widzieli, bo ja zastrajkowalam i powiedziałam, ze nie pojadę. Teraz P widzi, ze miałam racje, bo Tomek nienawidzi fotelika!
No u dzis bedą akurat przed kapiela - juz widze jak mały zaśnie...
-
A my wczoraj byłyśmy u alergologa bo nie dawalo mi spokoju ta skora i te czerwone plamy. I co przeczucie matki najlepsze! Konstancja ma atopowe zapalenie skory i alergikiem jest. Musimy zrobić badania aby wykluczyć na białko mleka. Alergolog mowi ze stawia na uczulenie na kurz. Ale nie zrobi nam testów bo jest za mala
-
A opowiem Wam jeszcze zabawna sytuacje. Pisałam Wam kiedys, ze moja tesciowa jest kochana, az za bardzo. Mnie przytłacza swoim zachowaniem, bo nie umie odpuścić.
Moj P noe chodzi do fryzjera we Wro, bo raz sie sparzył i chodzi tylko jak jesteśmy i jego rodzicow. No i wczoraj na pytanie rodzicow o to, co maja przywieźć zazartowal, ze fryzjera. Na co jego mama mowi "to we Wrocławiu pojdziesz, a ja z małym zostanę". Tak, jakby moj maz nie mógł tego zrobic przez ostatnie 3 miesiace, bo przecież Tomek nie ma mamy, ktora jest z nim 24godzint na dobe. Miałam tez zapytać, jal go nakarmi, ale akurat usypialam małego.
Jej druga synowa szybko na mm przeszła, bo lekarz powiedział jej, uwaga, ze skoro dziecko sie krztusi jej mlekiem przy jedzeniu,
To trzeba na butelkę i mm przejść.
-
AsiaSzw wrote:Sue oddychaj gleboko. Nie nastawiaj sie zle. Moze cie zaskocza
Czy wasze dzieci tez sie zagapiaja tak w tv ze nie mozna odwrocic ich uwagi? No moj to taki telewidz ze musze pudlo wylaczyc
Asiu nasz taki jest normalnie jak nie chce leżeć na brzuszku wystarczy go położyć przodem do telewizora to głowę będzie trzymał nawet 20 min i oglądał TV
Oczywiście ja staram się wyłączać ale baaaarrrdzooo go TV interesuje
Potrafi z nami całe Na Wspólnej obejrzećjak go trzymam na kolanach
AsiaSzw lubi tę wiadomość
-
No a ja się tak wkurzyłam, że szok!!! niby nie powinnam, powinnam to olać ale mnie wewnętrznie takie rzeczy wkurzają.
Mamy teraz 23maja wesele koleżanki, na które nie idziemy bo jak?
No ale już mi przysrywa moja kuzynka która idzie, że jak będę miała wrócić do pracy to też nie będę wiedziała jak.!!!!
A najlepsze jest to, że sama mieszkała z mamusią i mieszka nadal i jej dzieci znały swoją opiekunkę od urodzenia i mogła wszędzie wyjść bo przecież babcia była na miejscu, nawet nie w domu tylko w mieszkaniu razem mieszkają!!! I jej dzieci nie miały kolek, jadły spały, jadły spały!!! więc nigdy nawet w rozpaczy bólu nie szukały mamy i cycusia!!!
I jeszcze daje mi za przykład drugą koleżankę, która ma 2 synków i przy drugim jak miał 4 miesiące na miesiąc do Anglii poleciała. Tylko ona również z mamą mieszkała przy pierwszym dziecku i miała go na piersi całe dwa dni. A drugiego w ogóle nie przystawiała do piersi tylko od razu butla!!!
Powód--- mama jej powiedziała, że jak ma się męczyć karmiąc piersią to lepiej niech da butlę i chodzi zadowolona!!!!
No i teraz we mnie wywołują wyrzuty sumienia, że ja nie zostawię małego i na wesele nie idę do bardzo dobrej koleżanki.
Kurwa mać, mieszkamy sami, mama była u mnie 5 razy, teściowa 3. Moje dziecko zna mnie i mojego męża, a i tak czasami tak płacze bo i tak musi być mamusia.
Aaaaaa nawet niema co pisać po prostu wkurwia mnie jak oceniają nie potrafiąc zrozumieć, a same były w komfortowej sytuacjiii.!!!!!!!
Oddała bym dużo aby albo moja mama, albo moja teściowa siedziały mi z dzieckiem jak wrócę do pracy. Wiem, że pewnie bym się denerwowała bo jakieś swoje metody wychowania by wprowadzały. Ale jedną pewność by miała nigdy by nie skrzywdziły Piotrusia bo bardzogo kochają, i bym była spokojna siedząc w pracy.
A tak to wielka mi koleżanka jeszcze mi przypomina, o powrocie do pracy i o tym, że muszę go gdzieś zostawić z obcymi ludźmi!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 09:35
asia888 lubi tę wiadomość