X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja mam taki szampon w piance musteli.. Jak skora zaczela sie mega luszczyc tam to postosowalam pare dnii i juz rewelka byla potem :)

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją smarówalam linomagiem i wszystko jak było miękkie zdrapalam delikatnie. Niby trzeba zczesac jak się rozmoczy, ale wolalam ręką niz grzebieniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 07:39

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta witaminę K to mam jeszcze miesiąc podawać czy to jest do 3misiaca i juzx mam przestać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 07:42

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    A ta witaminę K to mam jeszcze miesiąc podawać czy to jest do 3misiaca i juzx mam przestać?
    Przestać :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ciemieniuche peeling z oliwy i kaszy manny. Rewelka.

U nas noc słaba tak jak sie spodziewałam. Budził sie co 2h, a D 4;30 chciał juz sie bawić. Maz go spacyfikował jeszcze i wstał 6:20. Leżymy teraz razem w łożku :)
    Pogoda dzis do bani :(
    Dzięki za info o slodzie jęczmiennym. Zamówiłam

ug3715nmrb0zdbvc.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak chyba dziewczyny mowily o peelingu z oliwy z oliwek i kaszy mannej.

Lara do konca 3 mies i potem wit D ale jeszcze jutro Zapytam pediatry i dzis sprawdze w zaleceniach czy dawka d taka sama ale na pewno
    Lara moj tez lubi na cycusiu. Wczoraj tak zasnal wieczorkiem i spal a czasem sobie pociagnie mleczka. Ja lezal na boku i tez z nim tak spalam. Jak wyjme to sie zbudzi. W nocy nie ma cyca w buzi.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash to u mnie standardowo budzi sie w nocy co 2,5 h i 4-5 pobudka na kupe i juz nie ma spania. Potem przysypia ok 7-8 przy karmieniu.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, na razie nasmarowałam główkę kokosem - ale zrobię ten peeling

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana.

Pia gratuluje wypadu w chuscie :)
    Sue bedziesz miala wyzwanie weekendowe. Trzymam kciuki aby tesciowie raczej tobie pomogli niz oczekiwali obslugi z twojej strony.

Podziwiam was za te cwiczenia. Ja jakos nie moge sie zmobilizowac :/ a powinnam. Puki co jedynie mam cala serie kosmetykow na cialo i widze poprawe w jedrnosci skory.

Ja w domu mam malego w pajacu samym, ale on jest raczej z tych cieplolubnych i ostatnio zaczelam mu body jeszcze ubierac i widze ze mu lepiej. Spokojniejszy jest zdecydowanie.

Bella podoba mi sie twoje podejscie do pracy twojego meza.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue u mnie tesciowie byli w niedz. Najgorszy jest tekst dzien przed; tylko nie sprzataj i nie rob obiadu... Tak
    Latwo mowic ale syf ogarnac trzeba.

Moja tesciowa to lubi zajrzec na parapet, kwiaty poogladac ... I co? Wcsobote misialam gotowac i sprzatac i cala niedzieke dzuecko rozdraznione i nie robilo nawet drzemek;(

Tylko czemu oni jada jak nie ma Twojego meza? On powinen im
    Powiedziec zeby przyjechali moze jak i on bedzie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 08:11

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, nic nie gotuj i co zjedzą? Chleb z masłem? Nie zamierzam sie spuszczać.
    No i to oni powinni wiedziec, zeby nie przyjeżdzać jak P nie ma. No ale moj teść gra gdzies w pobliżu i przy okazji wpadną. Mały ma 3 miesiace, a oni go jeszcze nie widzieli, bo ja zastrajkowalam i powiedziałam, ze nie pojadę. Teraz P widzi, ze miałam racje, bo Tomek nienawidzi fotelika!

No u dzis bedą akurat przed kapiela - juz widze jak mały zaśnie...

• cath Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam Angel Wings z lamillou i świnkę chudzinke :) swinka chudzinka wygrywa z Angel wings :) Konstancja się do niej przytula i zasypia :) a Angel wings to tylko na spacerach aby glowka tak sie nie obijała :) szału nie ma

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue oddychaj gleboko. Nie nastawiaj sie zle. Moze cie zaskocza :-)

Czy wasze dzieci tez sie zagapiaja tak w tv ze nie mozna odwrocic ich uwagi? No moj to taki telewidz ze musze pudlo wylaczyc :/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wczoraj byłyśmy u alergologa bo nie dawalo mi spokoju ta skora i te czerwone plamy. I co przeczucie matki najlepsze! Konstancja ma atopowe zapalenie skory i alergikiem jest. Musimy zrobić badania aby wykluczyć na białko mleka. Alergolog mowi ze stawia na uczulenie na kurz. Ale nie zrobi nam testów bo jest za mala :(

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A opowiem Wam jeszcze zabawna sytuacje. Pisałam Wam kiedys, ze moja tesciowa jest kochana, az za bardzo. Mnie przytłacza swoim zachowaniem, bo nie umie odpuścić.
    Moj P noe chodzi do fryzjera we Wro, bo raz sie sparzył i chodzi tylko jak jesteśmy i jego rodzicow. No i wczoraj na pytanie rodzicow o to, co maja przywieźć zazartowal, ze fryzjera. Na co jego mama mowi "to we Wrocławiu pojdziesz, a ja z małym zostanę". Tak, jakby moj maz nie mógł tego zrobic przez ostatnie 3 miesiace, bo przecież Tomek nie ma mamy, ktora jest z nim 24godzint na dobe. Miałam tez zapytać, jal go nakarmi, ale akurat usypialam małego.

Jej druga synowa szybko na mm przeszła, bo lekarz powiedział jej, uwaga, ze skoro dziecko sie krztusi jej mlekiem przy jedzeniu,
    To trzeba na butelkę i mm przejść.

• Sue Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówię dziś chyba właśnie te poduszkę angel wings i kocyk do wózka :) podoba Mi sie ta kolekcja Magdaleny rozczki :)
    Miałam kupic cos dla siebie w tym miesiacu, no ale rzeczy dla Tomeczka sa takie ładne wszystkie:)

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Sue oddychaj gleboko. Nie nastawiaj sie zle. Moze cie zaskocza :-)

Czy wasze dzieci tez sie zagapiaja tak w tv ze nie mozna odwrocic ich uwagi? No moj to taki telewidz ze musze pudlo wylaczyc :/

Asiu nasz taki jest normalnie jak nie chce leżeć na brzuszku wystarczy go położyć przodem do telewizora to głowę będzie trzymał nawet 20 min i oglądał TV :-)

Oczywiście ja staram się wyłączać ale baaaarrrdzooo go TV interesuje :-)
    Potrafi z nami całe Na Wspólnej obejrzeć :-) jak go trzymam na kolanach :-)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tv to samo! Wczraj przekrecilam mate to tak zadzieral glowe i szykal tv biedny:)
    Lubi na wspolnej:)

Sue no jak nie widzieli to czas najwyZszy:)
    Tak sie zakochaja ze beda co tydzien przyjezdzac;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna, nie strasz!!

A z innej beczki - gdzie znajdę to turbowyzwanie?

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja się tak wkurzyłam, że szok!!! niby nie powinnam, powinnam to olać ale mnie wewnętrznie takie rzeczy wkurzają.

Mamy teraz 23maja wesele koleżanki, na które nie idziemy bo jak?

No ale już mi przysrywa moja kuzynka która idzie, że jak będę miała wrócić do pracy to też nie będę wiedziała jak.!!!!

A najlepsze jest to, że sama mieszkała z mamusią i mieszka nadal i jej dzieci znały swoją opiekunkę od urodzenia i mogła wszędzie wyjść bo przecież babcia była na miejscu, nawet nie w domu tylko w mieszkaniu razem mieszkają!!! I jej dzieci nie miały kolek, jadły spały, jadły spały!!! więc nigdy nawet w rozpaczy bólu nie szukały mamy i cycusia!!!

I jeszcze daje mi za przykład drugą koleżankę, która ma 2 synków i przy drugim jak miał 4 miesiące na miesiąc do Anglii poleciała. Tylko ona również z mamą mieszkała przy pierwszym dziecku i miała go na piersi całe dwa dni. A drugiego w ogóle nie przystawiała do piersi tylko od razu butla!!!

Powód--- mama jej powiedziała, że jak ma się męczyć karmiąc piersią to lepiej niech da butlę i chodzi zadowolona!!!!

No i teraz we mnie wywołują wyrzuty sumienia, że ja nie zostawię małego i na wesele nie idę do bardzo dobrej koleżanki.

Kurwa mać, mieszkamy sami, mama była u mnie 5 razy, teściowa 3. Moje dziecko zna mnie i mojego męża, a i tak czasami tak płacze bo i tak musi być mamusia.

Aaaaaa nawet niema co pisać po prostu wkurwia mnie jak oceniają nie potrafiąc zrozumieć, a same były w komfortowej sytuacjiii.!!!!!!!

Oddała bym dużo aby albo moja mama, albo moja teściowa siedziały mi z dzieckiem jak wrócę do pracy. Wiem, że pewnie bym się denerwowała bo jakieś swoje metody wychowania by wprowadzały. Ale jedną pewność by miała nigdy by nie skrzywdziły Piotrusia bo bardzogo kochają, i bym była spokojna siedząc w pracy.

A tak to wielka mi koleżanka jeszcze mi przypomina, o powrocie do pracy i o tym, że muszę go gdzieś zostawić z obcymi ludźmi!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 09:35

asia888 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2907 2908 2909 2910 2911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ