Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella wejdz na fb na trojmiejskie gadki szmatki. W gdyni w poniedzialki sa warsztaty z chustowania w Ciuciubabce na Piłsudzkiego. 20 zl wejscie 2h i tam mozesz sie dowiedziec i pocwiczyc. Jak twoja mala lubi przodem do swiata to polecam plecak prosty wszystko bedzie widziec.
Maly po kapieli, najedzony spi mi na klatce piersiowej. Czekam az Hrabia odbije, ale cos sie nie zanosi -
Lara ten dodadkowy urlop 24tyg mozna rozbic na 3czesci po 8tyg z tym ze jak teraz mamy 100% to potem 60% no ale ja wezme 8 bo chodzi mi o adaptacje do zlobka i zakonczenie szczepiem
chustke zamowilam i na tej samej stronie angel wingsa (niecale 60zl), ciekawe czy te tansze z allegro maja takie samo wypelnienie, bo podusia posluzy i 2-3 latkowi, wiec wole cos dobrego
u nas na sr, pediatra i fizjoterapeta na warsztatach mowili zeby glowke przed wstrzasami chronic, bo czaszka spora, a mozg malutki i przy wstrzasach "lata" szczegolnie jak maluch zasnie to glowka jest "wiotka" i w wozku po werdepach czy w aucie po wyjeciu juz wkladki mysle ze sie przyda, w domu napewno stosowac do spania nie bede, a kiedys do obkladano np pieluszkami
ostatnio widzialam ok roczne blizniaki spiace w wozku na tych poduchach:)ash lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
My tez po kąpieli, szybko Tymek zasnął. Ciekawe ile razy sie obudzi zanim zaśnie głębokim snem.
Leżę na kanapie i żłopie Karmi karmelowe
Czekam na "Przyjaciółki"
Moja mama mi podkładała poduszeczkę pod głowę w wózku i sama mnie namawiała na to Angel wings.
-
Pia Gizela wrote:ja też schizuję, już chciałam zapisać nas na usg główki. mąż mnie ochrzanił."Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
My zrobiliśmy w 9tyg było ok i lekarz nie kazał powtarzać, chyba ze cos by się niepokojacego za działo, i wstyd sie przyznać ale morfologii i moczu nie zrobiliśmy od szpitala, dopiero w 6mc planuje i wtedy odrazu grupe krwi
Mała póki co dobrze zniosła druga dawkę szczepienia, płakała aby prze podawaniu rota i przy wykluciu 5w1, a potem nawet w wózku wracala a nie na rekach jak poprzednio i w domu juz normalnie....po poprzedniej dawce miała delikatny odczyn (większy po energix) była senna i marudna, a teraz nic i tak wychodzi na to ze gorzej znosi WZW niż 5w1 ale może to zbieg okoliczności ze teraz ok....oczywiście teraz przez tydzień wzmozona obserwacja....pediatra wspomniała zeby rozwazyc pneumokoki za 6tyg przy kolejnej dawce 5w1 ale podamy dopiero w 7mc to będzie 3dawki a nie 4...
A mimo slinienia i białej kropki ząbki jeszcze nie ida"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
http://pl.dawanda.com/product/80386559-corka
Jeszcze co prawda duzo czasu do czerwca, ale mamy juz prezent dla tatusia na dzień ojca:)Gosiak, cath, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja byłam z Grzesiem wczoraj u rehabilitanta - pediatra nas skierowała bo zauwazyła lekka asymetrię. Z asymetrii nic nie zostało ale babka stwierdziła że za bardzo odgina sie do tyłu i jak lezy na brzuszku to za bardzo opiera sie na piąstkach a nie na przedramionach. Generalnie jest ok ale tą sa drobnostki do skorygowania. W nastepny piatek mamy zajęcia z fizjoterapeuta i ten pokaże nam zabawy które poprawią te rzeczy. A potem z automatu wizyta u psychologa i neurologopedy
ehh zobaczymy co z tego będzie.
Mój tez mocno sie slini, ssie rączi kciuk ale ząbków na razie nie widać
W środe mamy sczezpienie. Sczezpimy 5w1 i pneumokoki. A rano przed szczepieniem morfologia.
Niedługo dzień matki...
usg główki też robiłam bo poszłam do neurologa jakis czas temu żeby sprawdzic czy wszytsko ok. Ten stwierdził nieznacznie obnizone napięcie mięśniowe i sugerował zrobienie tego usg. Na szczeście wszytsko wyszło ok. -
nick nieaktualnyja tez piję karmii
aha rehabilitantka powiedziała, że przy takim odginaniu sie do tyłu w chuście nie powinno sie nosić. A szkoda bo juz zaczynałam opanowywac ta sztukę
Niestety dopadła mnie infekcja bakteryjna - ten cholerny paciorkowiec i chyba musze przejśc sie do gina. Biore illadian i probiotyki ale na razie szały nie ma. mam nadzieję że nie skońcyz sie na ogólnym antybiotyku -
nick nieaktualny