X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na drugim forum i my :)

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ochlodzenie. Pochmurno, deszcz popaduje, zimny wiatr. Zastanawiam sie czy Luna ma w genach polska meteopatie ;]

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko się zaśmiało na głos, przez sen!!!

Laurka, Sue, dorocia2324, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    mamusie ! proszę o pomoc! brakuje mi jeszcze 8 ankiet bym mogła zacząć analizować póki mała śpi...

http://www.survio.com/survey/d/M7L3P7O9S1E6R9M2W

Dziękuje <3 <3

wypełniłam jeszcze raz ;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkad mam dziecko placze, ilekroc czytam o takich sytuacjach. Biedna dziewczynka. Czemu ona jest winna, ze takich ma rodzicow? A sa dobrzy, kochajacy ludzie na tym swiecie, ktorzy chca pomoc, tylko system stoi na przeszkodzie. http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,17912766,Malutka_Nadia_wciaz_w_hospicjum__Bo_sady_sa_opieszale.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:12

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczną jeśli chodzi o mój powrót do pracy to chciałabym po pol roku, a właściwie po 8 MŚ. Bo jeśli mamy starać się o kolejnego dzidziusia to muszę trochę popracowac. Nie mogę sobie pozwolić na kolejne zwolnienie po macierzyński bo stracilabym prace. A mam dobra i w moim małym mieście lepszej nie znajdę, a jeździć np. do Katowic przy małych dzieciach odpada.
    No ale nie widzę tego naradzie :-(
    Tylko ja jak wracam to od razu na 8h 5dni w tg.

Ty masz lepiej bo moglabys wynająć kogoś i wrócić np. na 1 dzień i stopniowo wydłużać. Maciuś lepiej by to zniósł, a ty nie wypadła byś z obiegu.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w XXI wieku karmienie piersia nadal lezy w naszej naturze?

http://dziecisawazne.pl/czy-w-xxi-wieku-karmienie-piersia-nadal-lezy-w-naszej-naturze-rozmowa-z-julita-hypki/

Rewelacyjny wywiad, swietna tresc!

Sue lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja tez wracam do pracy w tym roku, i mała pojdzie do zlobka nie mamy innej alternatywy opieki, dziadkowie odpadaja, a niania za duze koszty, ja mam czas pracy 7.35, ale jak sie karmi to godz krocej;) zlobek mam po drugiej stronie ulicy (o ile uda nam sie tam dostac) na poczatku bedziemy chodzic razem na 1-2godz na adaptacje, potem 3-4godz juz sama zostanie, a potem 7godz, ciezko mi z ta mysla... ale jak to mowia nie liczy sie ilosc ale jakosc spedzania czasu z dzieckiem, dla malej tez korzysc bo bedzie miala kontakt z dziecmi, rozwijajace zabawy itp ja tez sie bede realizowac w pracy... 30czerwca mamy miec listy przyjetych do zlobka, oby sie udalo

Lara 82 lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lara ja pracuje u kogos, nie mam gabinetu swojego ( jeszcze:))

i pewnie bedzie jak mowisz, wroce na soboty tylko na macierzynskim - tak planuje;) bo w soboty tylko 4 h otwarte:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wrzucilam Ignasia na forum :)

Przedszkolanka ankieta wypelniona :)

Lara 82, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze słowo Tomka? Green :) nagralam go wczoraj jak gadał na macie, jak wroce ze spaceru to wrzuce Wam linka:)
    We Wro ładnie, chociaż wieje. Mały spi, dzis bardzo pogodny jest:) nauczył sie przewracać na boczek:)

Laurka lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka ankieta wypełniona :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna wiem, pamiętam że pracujesz u kogoś. Mam w Częstochowie koleżankę, która jest weterynarzem. Jest przed 40 i ma już swoją lecznicę całkiem konkretną. Dlatego mniej więcej wiem z czym to się je.
    Wiem też, że pomimo że jesteś u kogoś już pracujesz na swoje nazwisko. Bo to jest tak jak z lekarzem, jeśli ludzie wybiorą Cię dla swojego zwierzaka to pójdą za Tobą wszędzie gdziekolwiek będziesz. I będą polecać nie lecznicę tylko lekarza :-)

Ale tak czy siak myślę, że fajne jest to, że możesz wrócić choćby na troszkę. Bo i Ty się odrywasz od codziennych obowiązków i dziecko się hartuje.

Sue, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdybym miała możliwość wrócić choćby na 4h to już byłoby fajniej niż na 8h.

Marcela pamiętam, że dajecie małą do żłobka. No, a jak rozwiążesz sprawę karmienia małej ?

U nas wchodzi w grę opiekunka, tylko przeraża mnie fakt, że to będzie obca kobieta :-(
    No i Piotruś jest taki cycuś? skoro ja teraz mogę go zostawić zaledwie na godzinę i to jeszcze jak ma humor, to jak ja to zmienię?

Wracałabym na początku października bo mam cały zaległy urlop i ten z tego roku.
    Z drugiej strony koleżanki cały czas namawiają mnie abym została na rok. I ja tak chyba jednak zrobię, bo tak bardzo nie chcę stracić tego co najważniejsze skoro on tak się zmienia z dnia na dzień. No ale jak wrócę po roku to też zawsze coś stracę z jego wychowawczych postępów.

Na razie się nie zastanawiam, podejmę tą decyzję w połowie lipca więc zobaczymy jak będziemy sobie radzić z misiem :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia na wyregulowanie wypróżnień bardzo pomogło mi picie łyżkę oliwy z oliwek (tylko super oryginał z pierwszego tłoczenia) codziennie na czczo, a potem zaraz szklanka przegotowanej wody. Na początku miałam aż odruch wymiotny bo to olej i nie dobre to jest. Ale z czasem bez problemu wchodziło. Teraz jak czasem mam problem z 2 to łyżka rano i jest super.

relge6yd3cl8y0me.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:

Marcela pamiętam, że dajecie małą do żłobka. No, a jak rozwiążesz sprawę karmienia małej ?

Ja wracam do pracy w grudniu lub w styczniu (26tyg +8dodatkowego +52 zaległego urlopu, ale nie wiem czy cały urlop zaległy wybiorę wiec dlatego grudzień lub styczeń), ale wolę małą posłać do żłobka jak bedę jeszcze w domu dlatego idziemy juz w pazdzierniku jak zakonczymy szczepienia, poza tym nabor jest od wrzesnia i w styczniu moglaby sie juz nie dostac, a mymy naprawde fajny zlobek pod nosem, kogo nie pytam to poleca
    od sierpnia będę rozszerzać dietę wiec do listopada to mała dostanie moje mleczko rano i po 15 jak ja odbiorę ze 2-3 razy, a w żłobku zje śniadanko, II śniadanie i obiadek, wogóle to planuje karmić max do 1 rż, ale przerwa na karmienie należy się chyba do 2 rz to w razie cos lekarz mi wystawi zaswiadczenie, ze karmie i do 2rz bede wychodzic godzine wczeswniej, ja mam prace na dwie zmiany, ale licze ze uda mi sie poki co tylko na pierwsza zmiane chodzic..... jednak chyba bym nie chciala niani-obca kobieta w moim mieszkaniu, chyba ze ktos by mi "oddał" swoja sprawdzoną nianie to tak

własnie zamawiam angel wing i chyba jeszcze opaske wezme:

http://www.lamillou.com/shop/chustka-na-gumke/opaska-indigo-la-millou-by-anna-mucha
    co myślicie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 16:37

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    mamusie ! proszę o pomoc! brakuje mi jeszcze 8 ankiet bym mogła zacząć analizować póki mała śpi...

http://www.survio.com/survey/d/M7L3P7O9S1E6R9M2W

Dziękuje <3 <3
    wypelnione

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do regulacji wyproznien i tego mojego tematu przemiany materii to u mnie się to zmienilo na dobre po porodzie - 2-4razy dziennie wedruje do wc i stad moje pytanie ;)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia robisz przysiady ;)?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia z tego co pisałaś podpalasz fajeczki. To dlatego teraz chodzisz często.

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2912 2913 2914 2915 2916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ