WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ja w chuscie nie dalabym rady nisic 7809 kg. Staram sie jak najwiecej bawic na lezaco no i jakby w gondoli nie chcial jezdzic to dopiero by bylo...
    słoneczna, chusta odciąża kręgosłup, dużo przyjemniej się nosi niż na rękach. Moja pewnie za miesiąc będzie miała 7kg a nie zamierzam wcale skończyć nosić.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w chuście też troszkę lżej niz na rekach ale generalnie lekko nie jest. Nie ukrywam, że czekam az będe mogła nosic w nosidełku. Na razie rehabilitantka i tak nie zalecała u nas noszenia w chuście...
    co do rozmiaru to my juz nosimy 68. Rekawki sa czasmai jeszcze troszkę za długie i nogawki w spodenkach ale nie jest źle ;]

• Sue Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna tak, dziś rest day:)

Agnieszkaa, co to za blog? Uśmiałam sie jak nie wiem!!

Nocka fajna, karmienie o 23:30, 3, chyba o 4, ale to sam sie podłączył :D u 6:)
    O 8 wstał, walnął kupę, pobajerzyl ze mna troche i teraz drzemie:)

Lara, my na kupę mówimy zrzut, bo tak słychać, jakby mały bombę zrzucał:) pierdzi jak stary chłop :)
    No i kupek tez 5-6 dziennie.

No i w nocy moje dziecko jest nieprzewijalne! Tak wierzga nogami, ze nie potrafię mu pampersa założyć:)
    Jak mu pieluche wkładam pod pupę, to ten kolana do brzucha i pampers wjeżdża z pod tyłka, jak przód zakładam, zeby zapiać, to tak nogi prostuje, ze sie zapiać nie da. Ubaw mamy zawsze z tego :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue u nas tak samo i dlatego nie zmieniam pampersa w nocy. Tylko ze u nas w nocy nie ma kupy :)
    Synek wstał i chicholi sie na leżaczku wcinając swoje rączki :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara tak powiedziala

O kupaa poszla;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę mamy II szczepienie ale zadzwonię przełożyć na czerwiec. Wole dłuższy odstęp miedzy dawkami.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma byc chyba 6-8 tyg. Kurcze u mnie ten maly az 7800
    Tylko na piersi.
    Czasem sie boje ze moze cos nie tak. Czy dzieci zawsze patrza wam w oczy jak do nich mowicue? Moj czesto sie rozglada i nie patrzy

atdcqtkf2affvuei.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz Was nadrobie ale szybkie pytanie. Pisalyscie, ze Floractin i Dicoflor ma taki sam sklad a roznica w cenie jest. Teraz mam Dicoflor ale mi sie konczy moge kupic teraz Floractin czy juz trzymac sie Dicofloru?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • ash Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ma byc chyba 6-8 tyg. Kurcze u mnie ten maly az 7800
    Tylko na piersi.
    Czasem sie boje ze moze cos nie tak. Czy dzieci zawsze patrza wam w oczy jak do nich mowicue? Moj czesto sie rozglada i nie patrzy

No wiem wiem i dlatego przełożę zeby było 8 tyg odstępu a nie 6 :)

Idę zwarzyc synka bo wczoraj po kąpieli zapomniałam a ważymy sie co czwartek.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• ash Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna a czemu znowu masz robić morfologię? Jest jakieś wskazanie??
    My nie robiliśmy, w szpitalu robili i było wszystko ok.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas noc cudna, 4 i potem 7.30:) u nas kup sporo 3-4 i jakies kleksy, z greguly tak glosne ze w innych pokojach slychac, dziwie sie jak taka mala pupa takie wielkie baki puszcza:)
    u nas szczepienia sa od 13 wiec spacerujemy przed, na popoludniowy spacer nie slysmy bo po pierwszym szczep byla marudna i spiaca, a wczoraj po drugim bylo ok ale u nas lalo, co do rota to pierwsza dawka musi byc do 12tyg i po 6tyg druga, ogolnie chyba do 20 trzeba zakonczyc my juz mamy to za soba, malej nie smakowalo ale powolvku dala rade

ktos pytal o body z mucha, na dawanda.pl jest body z krawatem i szelkami + spodenki( jakbym miala synka to bym kupila nawet na chrzciny)

mi na chrzciny dla malej ubzdural sie wianuszek/opaska z zywych kwiatow, ciekawe czy znajde

w przychodni mierzyli mala i wg nich ma 59cm, dziwne bo ubranek 62 wcisnac sie nie da niezaleznie od firmy, ja mierzylam i ma 66,waga 5900 wiec przybra 2200

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja nosze w kieszonce, kangurku i na plecach. Teraz jeszcze mam chuste kolkowa wiec i na biodrze.
    Kangurek jeszcze lepiej rozklada ciezar i wogole sie nie czuje.

Sloneczna ale twoje dziecko ciezkie :-) megaaa.

Ciekawe jak ten skok u nas bedzie przebiegal.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Czy dzieci zawsze patrza wam w oczy jak do nich mowicue? Moj czesto sie rozglada i nie patrzy

mojemu się zdarza często, a karuzela najważniejsza :/

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usnął w chuście :) ostatnio często przed zasypianiem jęcz i kwęka

relg9vvjrtqik460.png

• megg Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara tez myslalam ze da nam lekarz zelazo, ale stwierdzil ze anemia nie jest duza, nie ma co go faszerowac zelazem i dlatego mam podawac za 3 tyg zupki zeby tam mial wszelkie potrzebne skladniki i anemia powinna minac
    racja- jakbym sama nie zrobila morfologii to nawet o anemii nie mialabym pojecia
    i lekarz tez mowil ze przez to ze chlop jak dąb i szybko rosnie:)

kocyk mam ten co Pia i wydaje mi sie ze jest duzy, wystarczajacy

a kupy mam co 2-3 dni, nawet czasem co 5 i wtedy Franek strasznie cisnie i on wydaje odglosy nie pupka :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash mozemy jesc przy kp rabarbar?
    bo moi rodzice maja duzo i chce tez zrobic z nim drozdzowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 11:54

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• megg Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna widze Macius jak i Franek duzy, moj pewnie juz tez gdzies tyle bedzie mial bo byl wazony 1,5 tyg temu
    i nie wiem jakbym miala go w chuscie nosic, teraz wynosze wozek bo mam dosc noszenia na rekach
    wlasnie spi w wozku:)))

mi mowila pielegniarka ze po szczepieniu mozna na spacer, ale nie wystawiac dziecka na slonce i 3 dni raczej nie kontaktowac z goscmi najbardziej z dziecmi przedszkolnymi

bluzeczki i body z krawatem sa w pepco

Agnieszka podaj link do twego blogu bo fajnie napisane:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 11:59

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash. Pierwsza morfol dostalismy bo w szpitalu bylo spore crp. Wyszla srednio bo mial katar. Zelazo w normie ale mowi ze mogloby byc lepsze i mam zrobic i zelazo tez bo chyba czesto anemia jest

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzueci goraczkowaly po pierwszyn szczepieniuz? Jesli tak to po jakim czasie?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, a na plecach to nie od 6m dopiero?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2919 2920 2921 2922 2923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ