Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ja w chuscie nie dalabym rady nisic 7809 kg. Staram sie jak najwiecej bawic na lezaco no i jakby w gondoli nie chcial jezdzic to dopiero by bylo...
    słoneczna, chusta odciąża kręgosłup, dużo przyjemniej się nosi niż na rękach. Moja pewnie za miesiąc będzie miała 7kg a nie zamierzam wcale skończyć nosić.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w chuście też troszkę lżej niz na rekach ale generalnie lekko nie jest. Nie ukrywam, że czekam az będe mogła nosic w nosidełku. Na razie rehabilitantka i tak nie zalecała u nas noszenia w chuście...
    co do rozmiaru to my juz nosimy 68. Rekawki sa czasmai jeszcze troszkę za długie i nogawki w spodenkach ale nie jest źle ;]

• Sue Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna tak, dziś rest day:)

Agnieszkaa, co to za blog? Uśmiałam sie jak nie wiem!!

Nocka fajna, karmienie o 23:30, 3, chyba o 4, ale to sam sie podłączył :D u 6:)
    O 8 wstał, walnął kupę, pobajerzyl ze mna troche i teraz drzemie:)

Lara, my na kupę mówimy zrzut, bo tak słychać, jakby mały bombę zrzucał:) pierdzi jak stary chłop :)
    No i kupek tez 5-6 dziennie.

No i w nocy moje dziecko jest nieprzewijalne! Tak wierzga nogami, ze nie potrafię mu pampersa założyć:)
    Jak mu pieluche wkładam pod pupę, to ten kolana do brzucha i pampers wjeżdża z pod tyłka, jak przód zakładam, zeby zapiać, to tak nogi prostuje, ze sie zapiać nie da. Ubaw mamy zawsze z tego :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue u nas tak samo i dlatego nie zmieniam pampersa w nocy. Tylko ze u nas w nocy nie ma kupy :)
    Synek wstał i chicholi sie na leżaczku wcinając swoje rączki :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara tak powiedziala

O kupaa poszla;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę mamy II szczepienie ale zadzwonię przełożyć na czerwiec. Wole dłuższy odstęp miedzy dawkami.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma byc chyba 6-8 tyg. Kurcze u mnie ten maly az 7800
    Tylko na piersi.
    Czasem sie boje ze moze cos nie tak. Czy dzieci zawsze patrza wam w oczy jak do nich mowicue? Moj czesto sie rozglada i nie patrzy

atdcqtkf2affvuei.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz Was nadrobie ale szybkie pytanie. Pisalyscie, ze Floractin i Dicoflor ma taki sam sklad a roznica w cenie jest. Teraz mam Dicoflor ale mi sie konczy moge kupic teraz Floractin czy juz trzymac sie Dicofloru?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • ash Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ma byc chyba 6-8 tyg. Kurcze u mnie ten maly az 7800
    Tylko na piersi.
    Czasem sie boje ze moze cos nie tak. Czy dzieci zawsze patrza wam w oczy jak do nich mowicue? Moj czesto sie rozglada i nie patrzy

No wiem wiem i dlatego przełożę zeby było 8 tyg odstępu a nie 6 :)

Idę zwarzyc synka bo wczoraj po kąpieli zapomniałam a ważymy sie co czwartek.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• ash Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna a czemu znowu masz robić morfologię? Jest jakieś wskazanie??
    My nie robiliśmy, w szpitalu robili i było wszystko ok.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas noc cudna, 4 i potem 7.30:) u nas kup sporo 3-4 i jakies kleksy, z greguly tak glosne ze w innych pokojach slychac, dziwie sie jak taka mala pupa takie wielkie baki puszcza:)
    u nas szczepienia sa od 13 wiec spacerujemy przed, na popoludniowy spacer nie slysmy bo po pierwszym szczep byla marudna i spiaca, a wczoraj po drugim bylo ok ale u nas lalo, co do rota to pierwsza dawka musi byc do 12tyg i po 6tyg druga, ogolnie chyba do 20 trzeba zakonczyc my juz mamy to za soba, malej nie smakowalo ale powolvku dala rade

ktos pytal o body z mucha, na dawanda.pl jest body z krawatem i szelkami + spodenki( jakbym miala synka to bym kupila nawet na chrzciny)

mi na chrzciny dla malej ubzdural sie wianuszek/opaska z zywych kwiatow, ciekawe czy znajde

w przychodni mierzyli mala i wg nich ma 59cm, dziwne bo ubranek 62 wcisnac sie nie da niezaleznie od firmy, ja mierzylam i ma 66,waga 5900 wiec przybra 2200

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja nosze w kieszonce, kangurku i na plecach. Teraz jeszcze mam chuste kolkowa wiec i na biodrze.
    Kangurek jeszcze lepiej rozklada ciezar i wogole sie nie czuje.

Sloneczna ale twoje dziecko ciezkie :-) megaaa.

Ciekawe jak ten skok u nas bedzie przebiegal.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Czy dzieci zawsze patrza wam w oczy jak do nich mowicue? Moj czesto sie rozglada i nie patrzy

mojemu się zdarza często, a karuzela najważniejsza :/

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usnął w chuście :) ostatnio często przed zasypianiem jęcz i kwęka

relg9vvjrtqik460.png

• megg Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara tez myslalam ze da nam lekarz zelazo, ale stwierdzil ze anemia nie jest duza, nie ma co go faszerowac zelazem i dlatego mam podawac za 3 tyg zupki zeby tam mial wszelkie potrzebne skladniki i anemia powinna minac
    racja- jakbym sama nie zrobila morfologii to nawet o anemii nie mialabym pojecia
    i lekarz tez mowil ze przez to ze chlop jak dąb i szybko rosnie:)

kocyk mam ten co Pia i wydaje mi sie ze jest duzy, wystarczajacy

a kupy mam co 2-3 dni, nawet czasem co 5 i wtedy Franek strasznie cisnie i on wydaje odglosy nie pupka :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash mozemy jesc przy kp rabarbar?
    bo moi rodzice maja duzo i chce tez zrobic z nim drozdzowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 11:54

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• megg Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna widze Macius jak i Franek duzy, moj pewnie juz tez gdzies tyle bedzie mial bo byl wazony 1,5 tyg temu
    i nie wiem jakbym miala go w chuscie nosic, teraz wynosze wozek bo mam dosc noszenia na rekach
    wlasnie spi w wozku:)))

mi mowila pielegniarka ze po szczepieniu mozna na spacer, ale nie wystawiac dziecka na slonce i 3 dni raczej nie kontaktowac z goscmi najbardziej z dziecmi przedszkolnymi

bluzeczki i body z krawatem sa w pepco

Agnieszka podaj link do twego blogu bo fajnie napisane:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 11:59

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash. Pierwsza morfol dostalismy bo w szpitalu bylo spore crp. Wyszla srednio bo mial katar. Zelazo w normie ale mowi ze mogloby byc lepsze i mam zrobic i zelazo tez bo chyba czesto anemia jest

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzueci goraczkowaly po pierwszyn szczepieniuz? Jesli tak to po jakim czasie?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, a na plecach to nie od 6m dopiero?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2919 2920 2921 2922 2923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ