WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamówiłam właśnie 2 smoczki avent soothie 3+ - bez maskotki, zwykłe ;)
    Jak przyjdą i przetestuję, dam Wam znać.
    Moje kochanie chyba już przeszło skok, śpi dzisiaj już trzeci raz, dwa razy spała po 2h!

My dzisiaj właśnie rozmawialiśmy o rodzeństwie dla Janki i o tym, żeby czuła się w tej sytuacji jak najmniej zazdrosna, szczególnie kiedy większość uwagi będzie się skupiała na maluszku.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak co ja moge powiedziec to na pewno nie poswiecam tyle czasu teraz Natankowi co Kubie jak byl malutki i Kubie jak Natanka nie bylo. Staram sie zawsze wszystko laczyc zeby zaden z nich nie ucierpial. Sprzatajac, gotujac rozmawiam z Kubciem, kiedy siedze przy Natanku to wtedy np. piszemy literki albo czytamy. Kuba mial duzo tlumaczone, ze bedzie inaczej jak sie dzidzius urodzi i teraz tez sie mu powtarza, ze Natankiem trzeba sie zajac bo jest malutki i jak on byl taki maly to tez sie nim zajmowalismy. Pomaga mi przy przewijaniu i przy kapieli malego.
    Troche czasu tylko brakuje dla siebie ale z czasem bedzie coraz lepiej.

Moja siostra miala rok po roku dzieci i tez fajnie to u niej bylo. Starszy nie byl zazdrosny o siostre. Dawal jej zabawki, pampersy przynosil :)

Ze wszystkim da sie rade :)

Gosiak, Pia Gizela, Lara 82, bella84, mala_mi1982, Laurka lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy chcecie sie starac o rodzenstwo?
    My tez niedawno o tym rozmawialismy. Tez nie chce zeby bylo duzej roznicy ale tak czy siak musimy poczekac do przyszlego roku.

Ja mam ciocie ktora jednego urodzila w styczniu a drugie dziecko w grudniu tego samego roku :D Obaj razem w klasie .

Śliczne macie dzieciaczki :)
    Moja Kornelia też rośnie jak na drożdżach 7100 g waży ma 67cm.
    Nie wierze ze ten czas tak leci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 16:15

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    A kiedy chcecie sie starac o rodzenstwo?
    My tez niedawno o tym rozmawialismy. Tez nie chce zeby bylo duzej roznicy ale tak czy siak musimy poczekac do przyszlego roku.
    Ja tak jak Słoneczna, AsiaSzw i jeszcze kilka dziewczyn chcę starania zacząć w grudniu. Zakładam, że pójdzie nam jak z Janką i w marcu-kwietniu by się udało. Wtedy byłyby dwa latka różnicy.

Ja chodziłam do klasy z rodzeństwem z jednego rocznika - ze stycznia i grudnia ;)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też znam dwie siostry z jednego roku, jedna z lutego, druga z grudnia :)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja jeszcze nie wiem bo nie wiew czy dam rade fizycznie.
    Zreszta sama juz nie wiem.

Gosiak a te smoczki to to samo tyllo bez maskotki?
    Bo moze bym zamowila tylko to chyba ten 3+?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wasze dzieci już dobrze trzymają przedmioty? mój jakoś nie jest zainteresowany :/
    przewrócić się z brzuszka przewróci, ale czy to celowe, czy przypadkowe, nie wiem.

no i mało głuży, ale może się rozgada, mam nadzieję

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przemyślałam i poki co mi ciazy i porodu wystarczy. Tez chce, żeby mały miał rodzeństwo, ale mysle, ze za 3-4 lata albo nawet pozniej. Toma kocham jak wariatka, jak drugie bedzie, to skończę w psychiatryku:)

Tesciowa mi mowila, ze najmniej uwagi poświęciła córce najmłodszej, bo miała dwoc synów juz w szkole i teraz Ka wyrzuty sumienia. Moj brat jest ode mnie 3,5 roku starszy, różnica idealna. Żadne z nas nie czuło sie zaniedbane, a z bratem mam Swietny kontakt - moj syn ma po nim imię :)

asia888, dorocia2324 lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a jakbym miała czuc sie w następnej ciazy tak jak w tamtej i wymiotować do 18 tygodnia,
    To ja dziekuje :/

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia moj gada jak najety. Z rana duzo gadal i bardzo glosno. Glownie aguu

Probuje chwytac zabawki. Dzis np osiolka za nozki ale przewrocic sie z brzucha na plecy? Albo na odwrot? Za Chiny ...
    Mysle ze nie da rady i za miesiac!!

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak ja jeszcze nie wiem bo nie wiew czy dam rade fizycznie.
    Zreszta sama juz nie wiem.
    Gosiak a te smoczki to to samo tyllo bez maskotki?
    Bo moze bym zamowila tylko to chyba ten 3+?
    Ja na 100% też się jeszcze nie deklaruję, ale idzie ku lepszemu u nas, więc raczej tak.
    Te smoczki to to samo tylko bez maskotki. Z maskotką chyba są te bardziej miękkie 0-3m, ja zamawiałam 3m+ - 35zł za dwie sztuki albo 18zł za jeden.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a u nas na osiedlu otworzyli drugi prywatny żłobek właśnie. Wyjęłam ulotkę ze skrzynki właśnie ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie juz deklaruje :) u nas na bank robimy pod koniec roku. To dla mnie jedyna mozliwosc nie wracania do pracy po macierzynskim a potem jak jiz bede miala dwoje maluvhow to raczej fo pracy przez jakis czas nie wroce wiec dwa dziecie na tym skorzystaja :-)
    Nie ukrywam ze doczekac sie nie moge <3 <3 <3

I powiem wam ze odkad nosze w chuscie to juz wogoke upewnilam sie ze chce i ze damy rade. Najgorszy pierwszy miesiac.
    U nas pogoda dramat :( wieje na maxa.

Gosiak, dorocia2324 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Ja sie juz deklaruje :) u nas na bank robimy pod koniec roku. To dla mnie jedyna mozliwosc nie wracania do pracy po macierzynskim a potem jak jiz bede miala dwoje maluvhow to raczej fo pracy przez jakis czas nie wroce wiec dwa dziecie na tym skorzystaja :-)
    Nie ukrywam ze doczekac sie nie moge <3 <3 <3
    No u nas dokładnie tak samo. Plus mój wiek, więc jeśli chcemy dwójkę, to czekać nie możemy za długo.
    Pogoda faktycznie paskudna.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, a ile "pracowaliście" nad Ignasiem? ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna mój to z rana jeszcze coś tam powie jakieś aaa, eee, ehhh, yhh, ale maluśko
    Lubi jak się do niego gada, uśmiecha się, stroi miny, otwiera buźkę jakby chciał gadać, jest jakieś eee yyyh i tyle. I nie wiem czy się martwić czy nie.

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, nie martw się, każde dziecko jest inne, teraz zaczną się coraz większe rozbieżności między nimi. Jedne zaczną chodzić w wieku 7 miesięcy, inne w wieku 10 albo 12, tak samo z mówieniem, z ząbkami itp...

Pia Gizela, Lara 82, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia 12 cykl byl owocny ... wiec dlugo. Tak mysle ze na jesien bedzie juz hi life :)

Dziewczyny jestem chustoswirem normalnie ;) nie mam umiaru.

Gosia jutro w parku oliwskim spacer w chustach. Moze sie odwazysz?

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 5 kilo!! P ważył sie z małym i wyszło rowne 5!! 30.04 było 4,4:) rośniemy:)

Dzis byliśmy w Ch, na zakupach:) kupiłam inne pieluszki babydream, dla testu. Jakies takie cieńsze są, ciekawe jak sie sprawdzą:)
    Małemu kupiłam w tk maxie 2 pajace do spania za 39zl, idzie do mnie bluza (bez kaptura!) z zalando, a jutro przyjdą kocyki.
    Jak schudne, to zacznę kupowac tez dla siebie :)

Pia Gizela, AsiaSzw, asia888, dorocia2324, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzis pogoda do kitu i zamiast na spacer, pierwszy raz zabralismy mała do dwoch galeri, foteli wpielismy w stelaz wozka i niby mała smacznie spala ale jakos mam wyrzvty ze to nie miejsce dla malucha co innego sklep osiedlowy, do galeri przez nastepne 3mc nie jade z małą!!
    zjadlam dzis 3mufinki o tyle dobrze ze marchewkowo-bakaliowe, ale od jutra rozsadek musi wziazc gore nad slodyczami
    a jutro jedziemy same do mnie do pracy, trzeba sie ruszyc z domu poza osiedle
    kocham moje dziecko takie jakie jest ale zazdroszcze Wam tych 2-3godz snu w ciagu dnia... ja padam i poraz nty dostalam komplement" ze wygladam na silnie zmeczona... ale jak sie kiedys uda z drugim to sie pocieszam ze kazde dziecko inne i jak teraz mam "robocopa" to sie trafi spioch:)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
‹‹ 2931 2932 2933 2934 2935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ