Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja zamówiłam właśnie 2 smoczki avent soothie 3+ - bez maskotki, zwykłe
Jak przyjdą i przetestuję, dam Wam znać.
Moje kochanie chyba już przeszło skok, śpi dzisiaj już trzeci raz, dwa razy spała po 2h!
My dzisiaj właśnie rozmawialiśmy o rodzeństwie dla Janki i o tym, żeby czuła się w tej sytuacji jak najmniej zazdrosna, szczególnie kiedy większość uwagi będzie się skupiała na maluszku.
-
Gosiak co ja moge powiedziec to na pewno nie poswiecam tyle czasu teraz Natankowi co Kubie jak byl malutki i Kubie jak Natanka nie bylo. Staram sie zawsze wszystko laczyc zeby zaden z nich nie ucierpial. Sprzatajac, gotujac rozmawiam z Kubciem, kiedy siedze przy Natanku to wtedy np. piszemy literki albo czytamy. Kuba mial duzo tlumaczone, ze bedzie inaczej jak sie dzidzius urodzi i teraz tez sie mu powtarza, ze Natankiem trzeba sie zajac bo jest malutki i jak on byl taki maly to tez sie nim zajmowalismy. Pomaga mi przy przewijaniu i przy kapieli malego.
Troche czasu tylko brakuje dla siebie ale z czasem bedzie coraz lepiej.
Moja siostra miala rok po roku dzieci i tez fajnie to u niej bylo. Starszy nie byl zazdrosny o siostre. Dawal jej zabawki, pampersy przynosil
Ze wszystkim da sie radeGosiak, Pia Gizela, Lara 82, bella84, mala_mi1982, Laurka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA kiedy chcecie sie starac o rodzenstwo?
My tez niedawno o tym rozmawialismy. Tez nie chce zeby bylo duzej roznicy ale tak czy siak musimy poczekac do przyszlego roku.
Ja mam ciocie ktora jednego urodzila w styczniu a drugie dziecko w grudniu tego samego rokuObaj razem w klasie .
Śliczne macie dzieciaczki
Moja Kornelia też rośnie jak na drożdżach 7100 g waży ma 67cm.
Nie wierze ze ten czas tak leci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 16:15
-
Suri97 wrote:A kiedy chcecie sie starac o rodzenstwo?
My tez niedawno o tym rozmawialismy. Tez nie chce zeby bylo duzej roznicy ale tak czy siak musimy poczekac do przyszlego roku.
Ja chodziłam do klasy z rodzeństwem z jednego rocznika - ze stycznia i grudnia
dorocia2324 lubi tę wiadomość
-
A ja przemyślałam i poki co mi ciazy i porodu wystarczy. Tez chce, żeby mały miał rodzeństwo, ale mysle, ze za 3-4 lata albo nawet pozniej. Toma kocham jak wariatka, jak drugie bedzie, to skończę w psychiatryku:)
Tesciowa mi mowila, ze najmniej uwagi poświęciła córce najmłodszej, bo miała dwoc synów juz w szkole i teraz Ka wyrzuty sumienia. Moj brat jest ode mnie 3,5 roku starszy, różnica idealna. Żadne z nas nie czuło sie zaniedbane, a z bratem mam Swietny kontakt - moj syn ma po nim imięasia888, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Gosiak ja jeszcze nie wiem bo nie wiew czy dam rade fizycznie.
Zreszta sama juz nie wiem.
Gosiak a te smoczki to to samo tyllo bez maskotki?
Bo moze bym zamowila tylko to chyba ten 3+?
Te smoczki to to samo tylko bez maskotki. Z maskotką chyba są te bardziej miękkie 0-3m, ja zamawiałam 3m+ - 35zł za dwie sztuki albo 18zł za jeden. -
Ja sie juz deklaruje
u nas na bank robimy pod koniec roku. To dla mnie jedyna mozliwosc nie wracania do pracy po macierzynskim a potem jak jiz bede miala dwoje maluvhow to raczej fo pracy przez jakis czas nie wroce wiec dwa dziecie na tym skorzystaja
Nie ukrywam ze doczekac sie nie moge
I powiem wam ze odkad nosze w chuscie to juz wogoke upewnilam sie ze chce i ze damy rade. Najgorszy pierwszy miesiac.
U nas pogoda dramatwieje na maxa.
Gosiak, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
AsiaSzw wrote:Ja sie juz deklaruje
u nas na bank robimy pod koniec roku. To dla mnie jedyna mozliwosc nie wracania do pracy po macierzynskim a potem jak jiz bede miala dwoje maluvhow to raczej fo pracy przez jakis czas nie wroce wiec dwa dziecie na tym skorzystaja
Nie ukrywam ze doczekac sie nie moge
Pogoda faktycznie paskudna. -
Pia, nie martw się, każde dziecko jest inne, teraz zaczną się coraz większe rozbieżności między nimi. Jedne zaczną chodzić w wieku 7 miesięcy, inne w wieku 10 albo 12, tak samo z mówieniem, z ząbkami itp...
Pia Gizela, Lara 82, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Mamy 5 kilo!! P ważył sie z małym i wyszło rowne 5!! 30.04 było 4,4:) rośniemy:)
Dzis byliśmy w Ch, na zakupach:) kupiłam inne pieluszki babydream, dla testu. Jakies takie cieńsze są, ciekawe jak sie sprawdzą
Małemu kupiłam w tk maxie 2 pajace do spania za 39zl, idzie do mnie bluza (bez kaptura!) z zalando, a jutro przyjdą kocyki.
Jak schudne, to zacznę kupowac tez dla siebiePia Gizela, AsiaSzw, asia888, dorocia2324, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
u nas dzis pogoda do kitu i zamiast na spacer, pierwszy raz zabralismy mała do dwoch galeri, foteli wpielismy w stelaz wozka i niby mała smacznie spala ale jakos mam wyrzvty ze to nie miejsce dla malucha co innego sklep osiedlowy, do galeri przez nastepne 3mc nie jade z małą!!
zjadlam dzis 3mufinki o tyle dobrze ze marchewkowo-bakaliowe, ale od jutra rozsadek musi wziazc gore nad slodyczami
a jutro jedziemy same do mnie do pracy, trzeba sie ruszyc z domu poza osiedle
kocham moje dziecko takie jakie jest ale zazdroszcze Wam tych 2-3godz snu w ciagu dnia... ja padam i poraz nty dostalam komplement" ze wygladam na silnie zmeczona... ale jak sie kiedys uda z drugim to sie pocieszam ze kazde dziecko inne i jak teraz mam "robocopa" to sie trafi spioch:)"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017