Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
a wiecie ze i ja przez pewien czas zle dziecko podnosilam i odkladalam co nasilalo jego odruch moro(odrzut rak na boki w sytuacji zagrozenia) odkad klade np na przewijak, do lozeczka czy fotelika bokiem, tak ze mała widzi co sie z nia bedzie dzialo jest spokojniejsza, jak podnosze to stjram sie nachylic tak zeby jej klatka piers przytulila sie do mojej, wsuwam reke pod glowke i plecki i pod pupke...dzieci "boja" sie przestrzeni i nie lubia jak cialo tak "zwisa" np trzymamy pod glowka i plecami a nogi i rece wisza, czy np biorac pod paszki zabezpieczamy glowke a caly kregoslup i konczyny wisza, krzywdy tym dzieciom nie zrobimy ale zaburzymy ich poczucie bezpieczenstwa, warto siegnac do fachowej literatury abo maluchy czuly sie komfortowo, choc wiadomo ze wiele rzeczy robimy instynktownie a nasze dzici na tym nie ucierpia
moj M wg mnie zle dziecko do wanienki wllada i wyjmuje ale kapiel nalezy do nich, mala to lubi i ja sie nie wtracam.. choc noszenie koryguje;)asia888, megg, Laurka lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Juz go nie uzywam wlasnie z powodu bolu plecow.
A przy tkanej jaka polecacie? Wiekszosc z Was ma chyba Little Frog?
AsiaSz a Ty jakich firm masz chusty i ktora najlepsza dla Ciebie?
Marcela podalabys jeszcze raz link do artykulu o noszeniu prawidlowym? -
Moje dziecko od wczoraj i to w sumie moj tato odkryl zaczela sama juz lapka krecic koleczko w grzechotce
. Sama tez uderza w grzechotke by wydala dzwiek i to bardzo swiadomie
ale super zabawa:)
Do tego mala kolejny dzien z rzedu przespala nocposzla o 21 a wstala 5.30:) szale stwo:)
Kurcze ja tez mysle nad rodzenstwem bo bardzo chce by Lilka miala braciszka lub siostrzyczke ale tak strasznie sie boje.. Tj Sue i Sloneczna wymioty w tej ciazy mialam straszne i mdlosci, moglabym z nad muszli sie nie ruszac i do tego teraz gorzej bedzie bo jednak dzieckiem bede musiala sie zajac i to sama bo przeciez m plywa 6/6( wec sama nie wiem.. Chce ale strach ze skrzywdze mala ze nie bede w stanie sie nia zajac ze mdlosci i wymioty odbiora mi wszelkie sily paraoizuje mnie troche
-
No ja tez zaczęła się zastanawiać nad rodzeństwem. Z racji mojego wieku. Tym razem poszło szybko (pomijając poronienie), ale za każdym razem strzał po pierwszym miesiącu. Teraz może to dłużej trwać bo nie ukrywam chciałabym córeczkę (oczywiście jak będzie synek nie będę płakać) wiec będziemy musieli się kochać przed dniami płodnym i i zaprzestać gdzieś z 2dni przed owulacja. To oczywiście nie daje pewnosci co do płci ale jest pewnego rodzaju metoda.
No ale do tego potrzebne są regularne cykle, wiec muszę zaprzestać KP, ja jeszcze wrócę do pracy, wiec najwcześniej zaczniemy próby w przyszłe wakacje ok lipca.
Trochę pocieszyła mnie teściową, bo wczoraj mówiąc właściwie nie do mnie tylko do Piotrusia o siostrzyczce, powiedziała ze juz będzie na emeryturze w przyszłym roku (ale dopiero w lipcu) wiec pomoże mamusi(czyli mi).
Trochę mi kamień z serca spadł, bo balam się zapytać, a przy kolejnej ciąży nie dalabym rady sama, tylko z weekendowa pomocą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 08:41
megg, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Asiu ja mam jedna Lenny Lamb ktora pewnie na sprzedarz pojdzie, 2 Didymos Indio ktore bardzo polecam z tego 1 jest kolkowa i jeszcze 1 Storchenwiege Leo i tez jest boska
Lenny Lamb jest fajna ale juz wypatrzyłam sobie inna więc jak uda mi się ja kupic to LL pojdzie pod mlotek.
Didymos Indio jest absolutnie wspanialy, ale mam jakiegos starego bo ma ponad 10 lat wiec jest mieciutki i wykochany dociaga sie praktycznie sam i wiekszosc wiazan z dlugosci 4.2 na nim robie i nic sie nie luzuje. LEO ma splot diamentowy jest troche sztywniejszy ale tez rewelacja. Trzyma jak szalony. Za to jest krotki bo 3.6 wiec nadaje sie tylko na kangura i plecak prosty. Jest bardzo cieniutki takze na lato idealny
Laski u nas wczoraj wieczorem jakas masakra. Noe wiem co sie malemu stalo ale pierwszy raz tak mielismy ze plakal wieczorem tak ze nie moglam go uspokoicmialam wrazenie ze boli go brzuch ; a zeby bylo ciekawiej to dalam mu wczoraj VIT D i caly dzien byl marudny
wiec u nas ta vit to samo zlo jiz nie wiem co robic. W nocy zerwal sie jakby poparzony plakal rzucal sie normalnie czulam sie okropnie bo nic nie pomagalo. Wiec jestem dzis zgonem bo spalam w nocy tylko 4h
echhh. Dzis juz vit nie dam ciekawe jaki dzien bedzie. Puki co maly spi ...
asia888 lubi tę wiadomość
-
U nas pobudka o 1:00 i 5:00. Spaliśmy do 7:30
Rewelacja. Uwielbiam takie noce. Tymek gada dużo i głośno, śmieje sie i piszczy. Nie łapie zabawek ale jak mu sie da do rączki to trzyma i macha nimi. Nie lubi bardzo leżeć na brzuchu, słabo trzyma wtedy głowę. Muszę często na chwile go kłaść zeby ćwiczył. Pionowo jak go trzymam to glowe trzyma jak stary.megg lubi tę wiadomość
-
Bella moja pediatra kazala dawac
no ale ja i tak nie daje bo sie balam i jak widac slusznie. Wystawiam malego regularnoe na slonko wiec mam nadzieje ze nie ma brakow.
Moje dziecko spalo 2h ponad teraz obudzil sie, zjadl, zwalil kupe i zasnal dalej. Nie wiem o co cho ? Zeby? Skok? Przeziebienie ? WTF -
Asia mi Toczyska mowila ze jak dajemy mm to nie ma potrzeby dawac juz k czy d...
Dziewczyny wielka prosbazakupilam ramke z odlewem stopki i nozki o taka:
http://allegro.pl/ramka-odlew-gipsowy-3d-raczki-nozki-odcisk-bobasa-i5091950480.html
I teraz szukam pomyslu na grawer na dzis bo dzis chce zaplacic i by doszlo w tym tygodniuoprocz imienia chcialabym jakis cytat.. Cos wyjatkowego napisac na tabliczce wiec prosze foraco o pomysly moze byc po angielsku moze byc po polsku
-
ja nadal mysle o 2 dziecku niebawem, zobaczymy czy sied uda
Lara widze ze mialysmy identyczne sytuacje ze staraniami
Frsnio lubi sobie pogadac, zabawki czasem lapie ale mniej niz wiecej i sie nie obraca jeszcze
noce spi ladniej (2pobudki dzis i dalej sen) ale za to w dzien jak spal 2-3 godz kiedys to teraz tylko drzemki
ale juz sie chociaz zajmie soba troche
na allegro -20zł z visa (zakupy za 100)http://kupony.allegro.pl/kody/Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 10:46
Gosiak lubi tę wiadomość