WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie ze i ja przez pewien czas zle dziecko podnosilam i odkladalam co nasilalo jego odruch moro(odrzut rak na boki w sytuacji zagrozenia) odkad klade np na przewijak, do lozeczka czy fotelika bokiem, tak ze mała widzi co sie z nia bedzie dzialo jest spokojniejsza, jak podnosze to stjram sie nachylic tak zeby jej klatka piers przytulila sie do mojej, wsuwam reke pod glowke i plecki i pod pupke...dzieci "boja" sie przestrzeni i nie lubia jak cialo tak "zwisa" np trzymamy pod glowka i plecami a nogi i rece wisza, czy np biorac pod paszki zabezpieczamy glowke a caly kregoslup i konczyny wisza, krzywdy tym dzieciom nie zrobimy ale zaburzymy ich poczucie bezpieczenstwa, warto siegnac do fachowej literatury abo maluchy czuly sie komfortowo, choc wiadomo ze wiele rzeczy robimy instynktownie a nasze dzici na tym nie ucierpia
    moj M wg mnie zle dziecko do wanienki wllada i wyjmuje ale kapiel nalezy do nich, mala to lubi i ja sie nie wtracam.. choc noszenie koryguje;)

asia888, megg, Laurka lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mam juz 4 chusty :)

Asia z elastykiem juz powinnas sie dawno pozegnac. To jest chusta dla maluszkow lekkich. Nasze dzieci sa juz za duze. Jak bedziesz miala tkana to bedzie inne wiazanie w ktorym nie powinny cie bolec plecy.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz go nie uzywam wlasnie z powodu bolu plecow.
    A przy tkanej jaka polecacie? Wiekszosc z Was ma chyba Little Frog?

AsiaSz a Ty jakich firm masz chusty i ktora najlepsza dla Ciebie?

Marcela podalabys jeszcze raz link do artykulu o noszeniu prawidlowym?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, poszukaj na youtubie filmików Zawitkowskiego. Ja mam jego ksiazke, on fajnie pokazuje jak nosić, podnosić, ubierac czy kapać :)

asia888 lubi tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko od wczoraj i to w sumie moj tato odkryl zaczela sama juz lapka krecic koleczko w grzechotce :). Sama tez uderza w grzechotke by wydala dzwiek i to bardzo swiadomie ;) ale super zabawa:)
    Do tego mala kolejny dzien z rzedu przespala noc :) poszla o 21 a wstala 5.30:) szale stwo:)
    Kurcze ja tez mysle nad rodzenstwem bo bardzo chce by Lilka miala braciszka lub siostrzyczke ale tak strasznie sie boje.. Tj Sue i Sloneczna wymioty w tej ciazy mialam straszne i mdlosci, moglabym z nad muszli sie nie ruszac i do tego teraz gorzej bedzie bo jednak dzieckiem bede musiala sie zajac i to sama bo przeciez m plywa 6/6 :(( wec sama nie wiem.. Chce ale strach ze skrzywdze mala ze nie bede w stanie sie nia zajac ze mdlosci i wymioty odbiora mi wszelkie sily paraoizuje mnie troche :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez zaczęła się zastanawiać nad rodzeństwem. Z racji mojego wieku. Tym razem poszło szybko (pomijając poronienie), ale za każdym razem strzał po pierwszym miesiącu. Teraz może to dłużej trwać bo nie ukrywam chciałabym córeczkę (oczywiście jak będzie synek nie będę płakać) wiec będziemy musieli się kochać przed dniami płodnym i i zaprzestać gdzieś z 2dni przed owulacja. To oczywiście nie daje pewnosci co do płci ale jest pewnego rodzaju metoda.:-)

No ale do tego potrzebne są regularne cykle, wiec muszę zaprzestać KP, ja jeszcze wrócę do pracy, wiec najwcześniej zaczniemy próby w przyszłe wakacje ok lipca.

Trochę pocieszyła mnie teściową, bo wczoraj mówiąc właściwie nie do mnie tylko do Piotrusia o siostrzyczce, powiedziała ze juz będzie na emeryturze w przyszłym roku (ale dopiero w lipcu) wiec pomoże mamusi(czyli mi).
    Trochę mi kamień z serca spadł, bo balam się zapytać, a przy kolejnej ciąży nie dalabym rady sama, tylko z weekendowa pomocą.:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 08:41

megg, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu ja mam jedna Lenny Lamb ktora pewnie na sprzedarz pojdzie, 2 Didymos Indio ktore bardzo polecam z tego 1 jest kolkowa i jeszcze 1 Storchenwiege Leo i tez jest boska <3
    Lenny Lamb jest fajna ale juz wypatrzyłam sobie inna więc jak uda mi się ja kupic to LL pojdzie pod mlotek.
    Didymos Indio jest absolutnie wspanialy, ale mam jakiegos starego bo ma ponad 10 lat wiec jest mieciutki i wykochany dociaga sie praktycznie sam i wiekszosc wiazan z dlugosci 4.2 na nim robie i nic sie nie luzuje. LEO ma splot diamentowy jest troche sztywniejszy ale tez rewelacja. Trzyma jak szalony. Za to jest krotki bo 3.6 wiec nadaje sie tylko na kangura i plecak prosty. Jest bardzo cieniutki takze na lato idealny :)

Laski u nas wczoraj wieczorem jakas masakra. Noe wiem co sie malemu stalo ale pierwszy raz tak mielismy ze plakal wieczorem tak ze nie moglam go uspokoic :( mialam wrazenie ze boli go brzuch ; a zeby bylo ciekawiej to dalam mu wczoraj VIT D i caly dzien byl marudny :( wiec u nas ta vit to samo zlo jiz nie wiem co robic. W nocy zerwal sie jakby poparzony plakal rzucal sie normalnie czulam sie okropnie bo nic nie pomagalo. Wiec jestem dzis zgonem bo spalam w nocy tylko 4h :( echhh. Dzis juz vit nie dam ciekawe jaki dzien bedzie. Puki co maly spi ...

asia888 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny synek dziś przespał noc od 22 do 5, zjadł, śpi dalej! Ja nie wiem o co chodzi! :)

dorocia2324, megg, Lara 82, asia888, przedszkolanka:), mala_mi1982 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pod główkę i pod pupkę rękę wkładam i podnoszę, ale nie powiem ostatnio też pod rączki się zdarza, że podnoszę.

relg9vvjrtqik460.png

• ash Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka o 1:00 i 5:00. Spaliśmy do 7:30
    Rewelacja. Uwielbiam takie noce. Tymek gada dużo i głośno, śmieje sie i piszczy. Nie łapie zabawek ale jak mu sie da do rączki to trzyma i macha nimi. Nie lubi bardzo leżeć na brzuchu, słabo trzyma wtedy głowę. Muszę często na chwile go kłaść zeby ćwiczył. Pionowo jak go trzymam to glowe trzyma jak stary.

megg lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw a czemu dajesz wit d ? W mm juz sa witaminy i podobno nie ma potrzeby dodatkowej suplementacji

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella moja pediatra kazala dawac :/ no ale ja i tak nie daje bo sie balam i jak widac slusznie. Wystawiam malego regularnoe na slonko wiec mam nadzieje ze nie ma brakow.

Moje dziecko spalo 2h ponad teraz obudzil sie, zjadl, zwalil kupe i zasnal dalej. Nie wiem o co cho ? Zeby? Skok? Przeziebienie ? WTF

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia mi Toczyska mowila ze jak dajemy mm to nie ma potrzeby dawac juz k czy d...
    Dziewczyny wielka prosba :) zakupilam ramke z odlewem stopki i nozki o taka:
    http://allegro.pl/ramka-odlew-gipsowy-3d-raczki-nozki-odcisk-bobasa-i5091950480.html
    I teraz szukam pomyslu na grawer na dzis bo dzis chce zaplacic i by doszlo w tym tygodniu :) oprocz imienia chcialabym jakis cytat.. Cos wyjatkowego napisac na tabliczce wiec prosze foraco o pomysly moze byc po angielsku moze byc po polsku :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadal mysle o 2 dziecku niebawem, zobaczymy czy sied uda
    Lara widze ze mialysmy identyczne sytuacje ze staraniami

Frsnio lubi sobie pogadac, zabawki czasem lapie ale mniej niz wiecej i sie nie obraca jeszcze

noce spi ladniej (2pobudki dzis i dalej sen) ale za to w dzien jak spal 2-3 godz kiedys to teraz tylko drzemki
    ale juz sie chociaz zajmie soba troche

na allegro -20zł z visa (zakupy za 100)http://kupony.allegro.pl/kody/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 10:46

Gosiak lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba zlamalam maly palec u nogi...jutro ide do chirurga

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• ash Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg o matko! Jak to zrobiłaś??

ug3715nmrb0zdbvc.png

• megg Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uderzylam w drzwi od lazienki, boli:/ zdolna jestem
    dobrze ze nie trzymalam malego wtedy bo od razu padlam z bolu
    jutro sie okaze ale chyba gipsu mi nie dadza na maly palec :)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• ash Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje!!! Gipsu nie, usztywnia Ci ewentunie palec przyklejając go plastrami do 2 kolejnych

Lara 82, megg lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg, współczuję!

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co to za kostka z Rossmana?
    Podeśle któraś linka?
    Edit: znalazłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 10:59

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2933 2934 2935 2936 2937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ