WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dzis same autem pojechalysmy pierwszy raz do mojej pracy, Laura bardzo grzeczna w aucie, a lusterko rewelacja, bez niego bym sie bala jechac, troche plan dnia nam sie zaburzyl bo nie bylo spaceru w poludnie, ale mała spala 40min w domu, pojdziemy po poludniu
    a jak wracajac z auta zrobilam runde po osiedlu z fotelikiem zamiast gondoli to mała szczesliwa bo mogla obserwowac wszystko, ale fotelik to jednak na chwile
    mi dzis wyslali z la milou poduche angel i chustke/opaske, a z allegro 2zestawy pieluch bambusowych, a kocyki rzeczziscie sliczne, ale ja mam chyba 6 bo dostalismy, nawet jeden recznie na szydelku robiony

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dzis zamowue angel wings.
    My na dworze ale strasznie wieje i siedze z malym pod blokiem na slonku. Wyszlam dalej to malo mi parasola nie wyrwalo;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy macie u siebe Dayli drogerie ale sa biustonosze sportowe bawelniane. bellinda za 39.99 a drugi dowolny za grosz

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój nadal je i ciumka, nie wiem kiedy wyjdziemy!

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna mój je co 2h czasem częściej niezależnie od pory dnia, a w nocy to juz cały czas mam wrażenie ze trzyma cyca w buzi. Jego dotychczasowa najdłuższa przerwa w jedzeniu to 3.5h po kąpieli.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zamowilam motylka kocyk i poduszkę do lozeczka, licze ze w końcu Piotruś polubił lozeczko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 14:11

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam wczoraj pol schabowego z patelni, ja narazie jest ok. W życiu tak mi nie smakowal schabowy jak wczoraj. Moglabym jeszcze 5takich zjeść.

Gosiak, słoneczna 85, Pia Gizela, megg, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada to istna czarownica od wczoraj, daje tak popalic, ze w sumie nie wiem jak ja to ogarnelam, zeby wejsc na forum? :/

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Pokarzcie tą kostkę z Rossmanna, bo nie umiem znaleźć :D
    http://sklep.rossnet.pl/produkt/Babydream-zabawka-kostka-1-szt,337021,3600,6071

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem wykonczona po weekendzie w pracy, mała jak na złość marudna. Eh. Niby fajnie w pracy, domowy budzet bardzo na tym zyskal, ale jestem wykonczona.
    Nie wiem czy u nas nie pojda zeby, raczki caly czas w buzi i sie slini. Laurka jak sie u Was zaczelo?

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po 2 h spacerku i teraz na balkonie sie bujam a mala w wozku jeszcze spi :) tez polecam baby decor:) doszly angel wings dwlasnie :) a kocyki bralam z mamalu w gdansku :) bo moglam osobiscie szybciej odebrac ale tez onlinowy sklep maja wiec tez polecam ich :)
    Jak cos to juz cytat do grawera mam :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    http://sklep.rossnet.pl/produkt/Babydream-zabawka-kostka-1-szt,337021,3600,6071

dzięki, muszę mężowi pokazać, to może kupi jak będzie w rossmanne

my po godzinnym spacerku w chuście, musiałam wrócić bo mnie nogi bolały! a u nas wieś, ławek niema :P
    i się dziecko obudziło :/

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara moj w dzuen roznie je. Co 1h, co 1,5 czasem po spacerze to i co 2.
    A dzis plakal nad cyckiem i zasnal. Chyba b zmeczony
    Po spacerku zjadl, wstalam go odbic i zasnal jeszcze i spi mi na brzuszku;))

Ja robie pomidorowke i zjadlam pierogi z soczewica ale wolalabym odsmazone z cebulka;)
    Mama Robila;)

Kwiaty na balkonie posadzila;) uf;)
    Jutro mowi ze pomyje okna;))

Gosiak, Pia Gizela lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okna myłam wczoraj :D

Moje dziecko znowu je :)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu to aż ślina cieknie jak z kraniku, i notorycznie piąstka w buźce.

Gosiak co Janka robi na spacerze w chuście?

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    dzięki, muszę mężowi pokazać, to może kupi jak będzie w rossmanne

my po godzinnym spacerku w chuście, musiałam wrócić bo mnie nogi bolały! a u nas wieś, ławek niema :P
    i się dziecko obudziło :/

Ja tez niby w mieście a taka wieś ze nie ma placu zabaw ani jednej ławki nic.(osiedle domków) przez to nawet jak bym chciała dłuższy spacer ze np. Nakarmie w drodze to nie ma nawet na czym usiasic. Dziadostwo jak cholera.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak na pomoc z angielskim juz pewnie za pozno? U mnie jeszcze 10 nie ma i dopiero ogarnelam ranna porcje pacjentow i weszlam na forum.

Lara fajnie, ze rozszerzasz diete.

Januszkowa nie wiem JAK sie zaczelo, ale zaczelo sie ok 10-14 dni temu. Teraz jest ciut lepiej, ale dalej miewa okresy, ze placze, zwlaszcza przy jedzeniu. Jak zaczela kwekac i plakac i ssac nadgarsyek i wpychac raczki do buzi i slinic sie na potege, to bylo jasne dla mnie, ze to dziasla a nie brzuszek. Niestety gryzaki zadne jej sie do buzi nie mieszcza, a dodatkowo za mala jest, zeby umiec taki gryzak w raczce i buzi utrzymac!

Ja zawsze podnosze wkladajac jedna reke pod glowe/szyjke, a druga pod pupke/plecy. Nigdy pod pachy. I nosic pionowo dopiero niedawno zaczelam. Wczesniej tylko poziomo.

Moje dziecko tak sie nagle rozgadalo przez ten weekend, ze nie moglam uwierzyc! Az ja zaczelam nagrywac! Wczesniej tylko od czasu do czasu jakies "Uu!", a w miniony weekend to ciagle nawijala. Ogromny postep lezenia na brzuszku i przy tej okazji tez bardzo duzo mowila. Ale zeby nie bylo zbyt fantastycznie, to co noc budzilo mnie jej mlaskanie miedzy 1 a 2 oraz po 4, wiec nieszczegolnie sie wyspalam. Zeszlej nocy to samo.

W ogole bylysmy same w domu od piatkowego popoludnia do niedzielnego i bylo naprawde okej. Dziecko grzeczne, wesole, w swietnym humorze. Ogarnelam dom i ogrodek, razem wywiozlysmy troche smieci (puszki i butelki plastikowe za kaucja).

Zakupilam ochraniacz na fotelik przeciw sloncu i owadom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 15:57

Januszkowa lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Gosiak co Janka robi na spacerze w chuście?
    Najpierw sobie podziwia świat a później ją morzy i zasypia i potrafi spać od 30 minut do 2h i 30minut - czasem przed zaśnięciem sobie chwilę popłacze.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, dzięki, coś tam poprawiłam - na ile umiałam :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Najpierw sobie podziwia świat a później ją morzy i zasypia i potrafi spać od 30 minut do 2h i 30minut - czasem przed zaśnięciem sobie chwilę popłacze.

mój tak samo, rozgląda się bardzo, raz w jedną raz w drugą stronę, zapatrzony, szok. do tej pory z chustą to tylko w domu, teraz dopiero wyszłam do ludzi

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2935 2936 2937 2938 2939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ