Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
a my dzis same autem pojechalysmy pierwszy raz do mojej pracy, Laura bardzo grzeczna w aucie, a lusterko rewelacja, bez niego bym sie bala jechac, troche plan dnia nam sie zaburzyl bo nie bylo spaceru w poludnie, ale mała spala 40min w domu, pojdziemy po poludniu
a jak wracajac z auta zrobilam runde po osiedlu z fotelikiem zamiast gondoli to mała szczesliwa bo mogla obserwowac wszystko, ale fotelik to jednak na chwile
mi dzis wyslali z la milou poduche angel i chustke/opaske, a z allegro 2zestawy pieluch bambusowych, a kocyki rzeczziscie sliczne, ale ja mam chyba 6 bo dostalismy, nawet jeden recznie na szydelku robiony"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualny
-
A ja jestem wykonczona po weekendzie w pracy, mała jak na złość marudna. Eh. Niby fajnie w pracy, domowy budzet bardzo na tym zyskal, ale jestem wykonczona.
Nie wiem czy u nas nie pojda zeby, raczki caly czas w buzi i sie slini. Laurka jak sie u Was zaczelo? -
A my po 2 h spacerku i teraz na balkonie sie bujam a mala w wozku jeszcze spi
tez polecam baby decor:) doszly angel wings dwlasnie
a kocyki bralam z mamalu w gdansku
bo moglam osobiscie szybciej odebrac ale tez onlinowy sklep maja wiec tez polecam ich
Jak cos to juz cytat do grawera mam -
Gosiak wrote:http://sklep.rossnet.pl/produkt/Babydream-zabawka-kostka-1-szt,337021,3600,6071
dzięki, muszę mężowi pokazać, to może kupi jak będzie w rossmanne
my po godzinnym spacerku w chuście, musiałam wrócić bo mnie nogi bolały! a u nas wieś, ławek niema
i się dziecko obudziło -
Lara moj w dzuen roznie je. Co 1h, co 1,5 czasem po spacerze to i co 2.
A dzis plakal nad cyckiem i zasnal. Chyba b zmeczony
Po spacerku zjadl, wstalam go odbic i zasnal jeszcze i spi mi na brzuszku;))
Ja robie pomidorowke i zjadlam pierogi z soczewica ale wolalabym odsmazone z cebulka;)
Mama Robila;)
Kwiaty na balkonie posadzila;) uf;)
Jutro mowi ze pomyje okna;))
Gosiak, Pia Gizela lubią tę wiadomość
-
Pia Gizela wrote:dzięki, muszę mężowi pokazać, to może kupi jak będzie w rossmanne
my po godzinnym spacerku w chuście, musiałam wrócić bo mnie nogi bolały! a u nas wieś, ławek niema
i się dziecko obudziło
Ja tez niby w mieście a taka wieś ze nie ma placu zabaw ani jednej ławki nic.(osiedle domków) przez to nawet jak bym chciała dłuższy spacer ze np. Nakarmie w drodze to nie ma nawet na czym usiasic. Dziadostwo jak cholera.
-
Gosiak na pomoc z angielskim juz pewnie za pozno? U mnie jeszcze 10 nie ma i dopiero ogarnelam ranna porcje pacjentow i weszlam na forum.
Lara fajnie, ze rozszerzasz diete.
Januszkowa nie wiem JAK sie zaczelo, ale zaczelo sie ok 10-14 dni temu. Teraz jest ciut lepiej, ale dalej miewa okresy, ze placze, zwlaszcza przy jedzeniu. Jak zaczela kwekac i plakac i ssac nadgarsyek i wpychac raczki do buzi i slinic sie na potege, to bylo jasne dla mnie, ze to dziasla a nie brzuszek. Niestety gryzaki zadne jej sie do buzi nie mieszcza, a dodatkowo za mala jest, zeby umiec taki gryzak w raczce i buzi utrzymac!
Ja zawsze podnosze wkladajac jedna reke pod glowe/szyjke, a druga pod pupke/plecy. Nigdy pod pachy. I nosic pionowo dopiero niedawno zaczelam. Wczesniej tylko poziomo.
Moje dziecko tak sie nagle rozgadalo przez ten weekend, ze nie moglam uwierzyc! Az ja zaczelam nagrywac! Wczesniej tylko od czasu do czasu jakies "Uu!", a w miniony weekend to ciagle nawijala. Ogromny postep lezenia na brzuszku i przy tej okazji tez bardzo duzo mowila. Ale zeby nie bylo zbyt fantastycznie, to co noc budzilo mnie jej mlaskanie miedzy 1 a 2 oraz po 4, wiec nieszczegolnie sie wyspalam. Zeszlej nocy to samo.
W ogole bylysmy same w domu od piatkowego popoludnia do niedzielnego i bylo naprawde okej. Dziecko grzeczne, wesole, w swietnym humorze. Ogarnelam dom i ogrodek, razem wywiozlysmy troche smieci (puszki i butelki plastikowe za kaucja).
Zakupilam ochraniacz na fotelik przeciw sloncu i owadom.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 15:57
Januszkowa lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Gosiak wrote:Najpierw sobie podziwia świat a później ją morzy i zasypia i potrafi spać od 30 minut do 2h i 30minut - czasem przed zaśnięciem sobie chwilę popłacze.
mój tak samo, rozgląda się bardzo, raz w jedną raz w drugą stronę, zapatrzony, szok. do tej pory z chustą to tylko w domu, teraz dopiero wyszłam do ludziGosiak lubi tę wiadomość