Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue fajny ten Zawitkowski
Ja z tesciowa i tak dziecka bym nie zostawila bo ona wyznaje zasade ze dzieci musza sie wyplakac i ze w ten sposob cwicza pluca itd, wiec moze jestem okropna ale wole opiekunke wziasc niz z nia dziecko zostawic. Zazdroszcze fajnych tesciowych, jakbym takowa miala moze by mnie to noszenie tak nie draznilo niewiem.
Jeju wlasnie do mnie dotarlo ze rzeczywiscie przez taka zaborczosc o syna bardzo mozliwe ze w przyszlosci bede taka sama okropna tesciowa!
Bo przeciez to glowny powod naszych kiepskich relacji ze ona jest zazdrosna o swojego z kolei syna. A teraz ja jestem zazdrosna o swojego syna. idiotyczne..
I jakas dziewczyna moze i na tym forum bedzie na mnie za 20 lat narzekac ze jestem straszna tesciowa! hahaJanuszkowa, Sue, Penelope, mala_mi1982, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Ja przez cały weekend słuchałam narzekań teściowej na drugą synową. Ciekawe czy tamtej narzeka na mnie
Generalnie dziewczyna biedna wszystko robi źle!!
Ja dziś 6km biegu, ponad 6 spaceru, rozgrzewka +top5 na boczki i brzuch, 135 przysiadów i rozciąganie. Skalpel 2 odpuszczam, bo nie chcę przegiąć.
Idę pod prysznic i do łóżka, bo Tomcio pewnie niedługo będzie wołał jeść.
Agaa, fajnie, że Kuba coraz lepiej je! Jeszcze troszkę i wszystko się unormuje!
Jutro jak mały zaśnie idę na rolki!! Yaaay!
-
U mnie rytm dnia ostatnio padł. O 18 Natalia usypia sie juz na noc i jest problem z kapiela. Trzeba ja wybudzac. Jak idzie spac to spi tak trwardo, nawet 11 godz. Ciagiem. To spanie ma po tatusiu, jest strasznym spiochem, zasnie wszedzie.
agaaa28 lubi tę wiadomość
-
marcela29 wrote:a moja nie dość ze wogole na brzuchu nie lubi to teraz jak juz lezy to glowa na bok i reka do buzi, a nogami wierzga i dupka w gore, wyglada jakby chciala pelzac ale nie da rady bo glowa lezy:-/ umiala sie juz ladnie na juz ladnie z plecow na bok fikac i juz zapomniala, ale za to ma gadane, nieraz tak "gada" jakby sie klocila ze mna, glos podnosi i krzyczy;)
Moja corcia miala tak samo a tu nagle w miniony weekend jak zaczela glowe podnosic i gadac przy tym, to az pekalam z dumy! :] Maluszki z dnia na dzien sie ucza.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Penelope wrote:Też dziś zamówiłam
daj znać jak u Was zdadzą egzamin
Ja już po pierwszym teście - zadziwiło mnie to, że ta otoczka - czy jak to się nazywa - ta ozdobna część, która wystaje z buzi- jest taka ciężka. W innych smoczkach jak już dziecko zassie, to otoczka jest leciutka i nawet jeśli na jakiś czas przestanie ssać, to smoczek nie wypadnie. Tutaj mam wrażenie, że siła grawitacji zrobi swoje i smoczek wypadnie od razu. Właśnie jestem po usypianiu w chuście - pierwsza drzemka - MAM perfect wygrał. Może dlatego, że znany, popróbujemy jeszcze, ale jak mówię sama nie mam przekonania. Wydaje mi się, że może jest on fenomenem przy butelkowych dzieciach, bo kształt ma faktycznie jak smoczki od butelek.
Nie wiem jaką trzeba mieć siłę ssania, żeby utrzymać taki ciężar nie leżąc na wznaksłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Hejka!
Ja Staśkowi wczoraj założyłam body z kr rękawem, bluzę (która b. szybko zdjelam, bo miał aż wypieki na policzkach) dresiki i skarpetki.
Ostatnio poruszamy był temat zajmowania się dzieckiem w gościach. U mnie w rodzinie wszyscy respektują potrzeby malucha. Jak śpi to starają sie byc cicho i nie wzbudzać. Za kkażdym razem pytają cży mogą wziąć małego. To ja proponowałam żeby go wzieli, bo większość się bala takiego malucha
Ja nie mam z tym problemu, ze ktoś do niego guga, zaczepia, nosi. Jeżeli Stasiowi to nie przeszkadza, to ja kozystam
Za 1,5 tyg mamy wesele i młody zostaje z teściową. Zobaczymy jak się będę z tym czuła. Na rrazie to ona bardziej się boi tegowesele jest kilka min samochodem od ich domu, więc w każdej chwili mogę wrócić. Może dlatego tak lekko do tego podchodzę.
Wczoraj była u mnie siostra cały dzieńjak dobrże jest gadać z kimś dorosłym
Pprzywiozła mi kilka sukienek na wesele i okazali się, że połowa jest za ciasna w cyckach... Masakra jakaś
Dzisiaj planuje z mlodym pojechać do mnie do pracy autobusem. Ciekawe jak to przezyjemy
mala_mi1982, Sue, Gosiak lubią tę wiadomość
-
A ja mam pytanie odnosnie preparatow przeciw komarom. Lato zbliza sie wielkimi krokami i pewnie niedlugo bedzie ich masa. Czym mozna smarowac takiego malucha i jakie preparaty sa bezpieczne np do gniazdek w domu?
Mojemu przypasowal smoczek z aventu taki co dostalismy w szpitalu w tym pudelku. I nie wiem czy kontunuowac avent czy sprobowac inny kupic. -
Dorocia, ja tam bym się bała pryskać chemią albo korzystać z tych preparatów do kontaktów. Są olejki naturalne, których nie lubią komary, musiałabym poszukać jakie, ale na pewno coś cytrynowego i wanilia. Pamiętam, że na jakimś wyjeździe wszyscy się smarowali takim aromatem waniliowym do ciasta i faktycznie odstraszało
mala_mi1982, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Penelope, a jakich smoczków do tej pory używaliście?
Ja już po pierwszym teście - zadziwiło mnie to, że ta otoczka - czy jak to się nazywa - ta ozdobna część, która wystaje z buzi- jest taka ciężka. W innych smoczkach jak już dziecko zassie, to otoczka jest leciutka i nawet jeśli na jakiś czas przestanie ssać, to smoczek nie wypadnie. Tutaj mam wrażenie, że siła grawitacji zrobi swoje i smoczek wypadnie od razu. Właśnie jestem po usypianiu w chuście - pierwsza drzemka - MAM perfect wygrał. Może dlatego, że znany, popróbujemy jeszcze, ale jak mówię sama nie mam przekonania. Wydaje mi się, że może jest on fenomenem przy butelkowych dzieciach, bo kształt ma faktycznie jak smoczki od butelek.
Nie wiem jaką trzeba mieć siłę ssania, żeby utrzymać taki ciężar nie leżąc na wznak
U nas wypada i Tymek się wkurza
Nadal woli smoki LoviGosiak lubi tę wiadomość
-
Komary lawendy nie lubia tez.
My po szczepieniu, dostał tylko wzw, bo krztusiec chcemy acelularny i jak
Dostane wskazanie od neurologa, to bedziemy mieli za darmo.
Tomek płakał tak strasznie, pierwszy raz widziałam łzy mojego dziecka, serce mnie az boli. Teraz sie przytulamy przy cycku.
Wiecej dowiedzieliśmy sie od pielęgniarek, lekarka spóźniona godzinę nawet nie przeprosiła...
Z dobrych wiadomosci - Tomek ma 62cm i 5040g!! Urosl 8cm!!asia888 lubi tę wiadomość
-
dorocia2324 wrote:A ja mam pytanie odnosnie preparatow przeciw komarom. Lato zbliza sie wielkimi krokami i pewnie niedlugo bedzie ich masa. Czym mozna smarowac takiego malucha i jakie preparaty sa bezpieczne np do gniazdek w domu?
Mojemu przypasowal smoczek z aventu taki co dostalismy w szpitalu w tym pudelku. I nie wiem czy kontunuowac avent czy sprobowac inny kupic."Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Sue wrote:Komary lawendy nie lubia tez.
My po szczepieniu, dostał tylko wzw, bo krztusiec chcemy acelularny i jak
Dostane wskazanie od neurologa, to bedziemy mieli za darmo.
Tomek płakał tak strasznie, pierwszy raz widziałam łzy mojego dziecka, serce mnie az boli. Teraz sie przytulamy przy cycku.
Wiecej dowiedzieliśmy sie od pielęgniarek, lekarka spóźniona godzinę nawet nie przeprosiła...
Z dobrych wiadomosci - Tomek ma 62cm i 5040g!! Urosl 8cm!!
Sue a co to jest ten acelularny krztusiec i ile to normalnie kosztuje? -
U nas komarow bylo pelno w tamtym roku i w tym pewnie bedzie to samo. Musialam kupic w tamtym taki rajd do gniazdka i wlaczalam na jakas 1-2 godz zeby nie bylo w nocy komarow. Kube sporadycznie smarowalam jakims preparatem dla dzieci z apteki. Ale dla maluszka to nie wiem i do domu musze cos kupic. Najlepiej naturalne tylko zeby byly skuteczne.
-
Pia, dostaliśmy recepte od pediatry -
Jest to szczepionka bez komórkowa, dobrze oczyszczona. Normalnie kosztuje 120zl, ale obecnie ciezko ja gdziekplwiek dostać! Jesli ma sie wskazanie od neurologa to ta szczepionka jest za darmo.
Nam żadna apteka nie chciała tego sprowadzić, wiec dzisiaj umawiam małego na usg przezciemiaczkowe i na wizyte u neurologa, zeby dostać wskazanie. Wystarczy, ze mi napisze, ze ma dostać taka szczepionkę.
-
Ja tez uważam, ze tylko naturalne olejki i ewentualnie te plasterki można poprzylepiac wokół dziecka.
Ja się zrazilam jednego roku. Jechalismy na grilla i kupilam cos na komary do psikania. Taka to chemia ze mi lakier do paznokci na stopach rozpuścił a jak zmywacz. Zobaczyłem juz na grilu. Byłam w szoku bo to było do psikania na skore. -
No ja mysle, ze bede z lawenda kombinować
mieliśmy na balkonie rok temu i nawet spoko było:)
Ciesze sie z tych 5kg jak głupia!! Mały zaczal przybierać 200g i wiecej na tydzien! I pani pediatra pochwaliła, ze ładnie przybrał
Od ostatniej wizyty:)Gosiak, Pia Gizela, mala_mi1982, megg, marcela29, asia888 lubią tę wiadomość