X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez pełno komarów bo przy lesie, juz teraz pełno innego latającego robactwa.

Dzisiaj mis śpiący juz 2drzemki miał ,sam zasnął.a teraz przysypial przy cycusiu.

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, polubiłam za spanie, nie za robactwo ;) :P

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Pia, dostaliśmy recepte od pediatry -
    Jest to szczepionka bez komórkowa, dobrze oczyszczona. Normalnie kosztuje 120zl, ale obecnie ciezko ja gdziekplwiek dostać! Jesli ma sie wskazanie od neurologa to ta szczepionka jest za darmo.
    Nam żadna apteka nie chciała tego sprowadzić, wiec dzisiaj umawiam małego na usg przezciemiaczkowe i na wizyte u neurologa, zeby dostać wskazanie. Wystarczy, ze mi napisze, ze ma dostać taka szczepionkę.

muszę o to zapytać pediatrę. neurolog nam na pewno nie wypisze, bo nie mamy skierowania do niego.

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, pytaj :) moze wypisze Ci skierowanie do neurologa?
    Bardzo podobały mi sie panie pielęgniarki:) powiedziały, ze nie ma potrzeby ładować tyle szczepień w dziecko za jednym razem, ze spokojnie mozemy poczekać:)

No i jak przytuliłam Tomeczka, bo tak zapłakał, to powiedziała, ze wcale bardzo nie płacze, że dzieci potrafią jeszcze bardziej sie rozryczeć! Ale tak płakał, ze az pociągał noskiem tak :(
    Następnym razem dam mu piers, zeby od razu go ukoila:(

Powiem Wam, ze współczuje z całego serca mamom tych wszystkich dzieci, ktore chorują :( patrzec codziennie na cierpienie dziecka musi byc straszne ;(

• ash Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede sadziła lawendę na tarasie, porozstawiał w doniczkach. Mam nadzieje ze trochę zadziała!

Synek udał sie na drzemkę :)
    Robi coraz większe postępy w dźwiganiu główki w leżeniu na brzuszku. Mam sposób na niego. Kładę go na macie o wtedy ładnie ćwiczy :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue a podasz nazwę szczepionki? Nie umiem nic sensownego znaleźć w necie?
    Niestety panie doktor stwierdziły, że nie ma powodów do wizyty u neurologa.

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ma drzemke:) waga spadla znowu o 200 gr a rano torcik jadlam 3-4 dni;))

Dzis musze pocwicZyc. Chodakowska mowila ze trzeba cwicZyc minimum 3 razy w tyg;)
    W sob chyba wyruszamy do dziadkow. 2 h autem - moze damy rade..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co miskowi zrobiły się na pupce chyba odpazenia,ale nie mam pewności. Mam wokół pupy na pośladkach pełno czerwonych krostek. Walcze z tym juz tydzień i juz nie mam pomysłu co robić. Nawet smarowalam juz tormentiolem ale boje się go długo używać.
    Pieluszek nie zmienialam.
    Mam wrażenie ze i kupa i siusiu zrobiły się ostrzejsze a przez to bardziej podrazniaja skore.
    Może zamiast maki ziem. jakby s puder specjalny powinnam stosować? Ale jaki?

Ja stosuje bephanten ale nie chce to zniknąć?

Dziewczyny co robić?
    Jakieś pomysły?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 12:19

relge6yd3cl8y0me.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie myslalyscie żeby założyć siatki w okna? Wtedy ani muchy ani komary nie wpadna. Ma tak moja mama i tesciowa. Wg mnie to super sprawa. A na zewnątrz to ja nie wiem co może pomoc - siatka na wózek. Gorzej jak dziecko z wózka wyjdzie. Ja staram sie unikać miejsc z duza ilością komarów, ale wiem ze nie zawsze to możliwe. Jak są jakies naturalne metody to chetnie sie dowiem :)

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi mam siatki w oknach i nawet nie otwieramy tarasu w ogóle na osciez bo mnie znosze robactwa. A i tak nie mam pojęcia skąd w zeszłym roku co wieczór zrobiliśmy pościgi za jakimś latającym dziadem. Ale w domu to nawet mam mu skitiery to się nie martwie. W domu się wylapie, na dworze gorzej, choć jakoś strasznie się komarami nie martwie. Ja to na dworze go bardziej boje się kleszczy czy pszczół i os i bąków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 12:18

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia to trzeba sie cieszyc ze nie ma wskazan do neurologa;) choc pewnie tak jak wiekszosc chcialabys aby neurolog skontrolowal, choc mysle ze skoro ani Ciebie ani pediatre nic nie niepokoji to nie ma sensu dziecka po lekarzach wozic

moja waga w miejscu nadal, a juz 4tydz cwiczen, ale brzuch lepiej wyglada i w tym tyg zdrowe slodycze;) mufinki marchwiowo-bakaliowe:)
    do nas doszly pieluszki bambusowe, dwa komplety 75x75 i 30x30 te mniejsze akurat do buzi, jakbym wiedziala ze takie milusie sa to bym juz dawno kupila
    u nas burzowo sie zapowiada, nie wiem czy sie spacer uda
    i musze kupic druga mate eduk bo jedna zwykle lezy na lozku w salonie, a druga na podloge bedzie bo mam taka wielka 180x180 taka sliska na foli od spodu i narazie cos miekszego na to bym kladla, mysle o takiej z poduszka do lezenia na brzuszku

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ktos tu kiedys polecal krem z wit f18 viola u nas zlikwidowal odparzenia w 2dni, kosztuje ok 8zl:)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, jest bezpieczny zamiennik tormentiolu, nazywa się Tormentalum i jest właśnie dla dzieci (polecany w szpitalu jako nr jeden na odparzenia). Ja tak uratowalam pupkę Tymka stosujac te maść na zmianę z maka ziemniaczana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 11:05

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to was podziwiam za te ćwiczenia. No ja nie mam na to ochoty w ogóle. Aktywnosc fizyczna nie przynosi mi żadnej radości. Wstyd mi, ale nie umiem sie zmobilizować.

• Sue Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, ta szczepionka to Infanrix. Ciezko ja tylko w aptekach dostać :(

Pia Gizela lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zanim nadrobię-niespodzianka na drugim forum:)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara a przemywasz wacikami z woda pupe?

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi ! Mi tez sie nie chce i nie jestem typem sportowca ale jak patrze na siebie to wiem ze cis musze zrobic. Mam wyrzuty sumienia ze odpuscilam kilka dni ale naprawde nie mam jak!!!

atdcqtkf2affvuei.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja twardo od 3 tygodni z Chodakowską daje :) i widzę efekty, to mnie motywuje :) brzuch coraz bardziej płaski, cellulit znika, talia robi się wąska i 2 kg.spadło :)

Lara 82, Laurka, megg lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też totalnie nie moge się zebrać. Muszę chociaż ze strychu przynieść mój magic leg to jak będzie stal to zawsze choć na chwile wskocze i pocwicze. A przez ciążę się tam pewnie zakurzyl.

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2944 2945 2946 2947 2948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ