Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue wrote:Pia, dostaliśmy recepte od pediatry -
Jest to szczepionka bez komórkowa, dobrze oczyszczona. Normalnie kosztuje 120zl, ale obecnie ciezko ja gdziekplwiek dostać! Jesli ma sie wskazanie od neurologa to ta szczepionka jest za darmo.
Nam żadna apteka nie chciała tego sprowadzić, wiec dzisiaj umawiam małego na usg przezciemiaczkowe i na wizyte u neurologa, zeby dostać wskazanie. Wystarczy, ze mi napisze, ze ma dostać taka szczepionkę.
muszę o to zapytać pediatrę. neurolog nam na pewno nie wypisze, bo nie mamy skierowania do niego. -
Pia, pytaj
moze wypisze Ci skierowanie do neurologa?
Bardzo podobały mi sie panie pielęgniarki:) powiedziały, ze nie ma potrzeby ładować tyle szczepień w dziecko za jednym razem, ze spokojnie mozemy poczekać
No i jak przytuliłam Tomeczka, bo tak zapłakał, to powiedziała, ze wcale bardzo nie płacze, że dzieci potrafią jeszcze bardziej sie rozryczeć! Ale tak płakał, ze az pociągał noskiem tak
Następnym razem dam mu piers, zeby od razu go ukoila:(
Powiem Wam, ze współczuje z całego serca mamom tych wszystkich dzieci, ktore chorująpatrzec codziennie na cierpienie dziecka musi byc straszne ;(
-
Ja bede sadziła lawendę na tarasie, porozstawiał w doniczkach. Mam nadzieje ze trochę zadziała!
Synek udał sie na drzemkę
Robi coraz większe postępy w dźwiganiu główki w leżeniu na brzuszku. Mam sposób na niego. Kładę go na macie o wtedy ładnie ćwiczy -
Wiecie co miskowi zrobiły się na pupce chyba odpazenia,ale nie mam pewności. Mam wokół pupy na pośladkach pełno czerwonych krostek. Walcze z tym juz tydzień i juz nie mam pomysłu co robić. Nawet smarowalam juz tormentiolem ale boje się go długo używać.
Pieluszek nie zmienialam.
Mam wrażenie ze i kupa i siusiu zrobiły się ostrzejsze a przez to bardziej podrazniaja skore.
Może zamiast maki ziem. jakby s puder specjalny powinnam stosować? Ale jaki?
Ja stosuje bephanten ale nie chce to zniknąć?
Dziewczyny co robić?
Jakieś pomysły?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 12:19
-
A nie myslalyscie żeby założyć siatki w okna? Wtedy ani muchy ani komary nie wpadna. Ma tak moja mama i tesciowa. Wg mnie to super sprawa. A na zewnątrz to ja nie wiem co może pomoc - siatka na wózek. Gorzej jak dziecko z wózka wyjdzie. Ja staram sie unikać miejsc z duza ilością komarów, ale wiem ze nie zawsze to możliwe. Jak są jakies naturalne metody to chetnie sie dowiem
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Mala mi mam siatki w oknach i nawet nie otwieramy tarasu w ogóle na osciez bo mnie znosze robactwa. A i tak nie mam pojęcia skąd w zeszłym roku co wieczór zrobiliśmy pościgi za jakimś latającym dziadem. Ale w domu to nawet mam mu skitiery to się nie martwie. W domu się wylapie, na dworze gorzej, choć jakoś strasznie się komarami nie martwie. Ja to na dworze go bardziej boje się kleszczy czy pszczół i os i bąków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 12:18
mala_mi1982 lubi tę wiadomość
-
Pia to trzeba sie cieszyc ze nie ma wskazan do neurologa;) choc pewnie tak jak wiekszosc chcialabys aby neurolog skontrolowal, choc mysle ze skoro ani Ciebie ani pediatre nic nie niepokoji to nie ma sensu dziecka po lekarzach wozic
moja waga w miejscu nadal, a juz 4tydz cwiczen, ale brzuch lepiej wyglada i w tym tyg zdrowe slodycze;) mufinki marchwiowo-bakaliowe:)
do nas doszly pieluszki bambusowe, dwa komplety 75x75 i 30x30 te mniejsze akurat do buzi, jakbym wiedziala ze takie milusie sa to bym juz dawno kupila
u nas burzowo sie zapowiada, nie wiem czy sie spacer uda
i musze kupic druga mate eduk bo jedna zwykle lezy na lozku w salonie, a druga na podloge bedzie bo mam taka wielka 180x180 taka sliska na foli od spodu i narazie cos miekszego na to bym kladla, mysle o takiej z poduszka do lezenia na brzuszku"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Lara ktos tu kiedys polecal krem z wit f18 viola u nas zlikwidowal odparzenia w 2dni, kosztuje ok 8zl:)
Lara 82 lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Lara, jest bezpieczny zamiennik tormentiolu, nazywa się Tormentalum i jest właśnie dla dzieci (polecany w szpitalu jako nr jeden na odparzenia). Ja tak uratowalam pupkę Tymka stosujac te maść na zmianę z maka ziemniaczana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 11:05
Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość