Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak, ja zamówiłam avent soothie ale te bez ozdoby na końcu. O tych z ozdobą czytałam że czasem dla dzieci są za ciężkie. Ja znam tylko jedną babkę co jej syn ma te bez ozdoby i bardzo chwaliła. Ja zamówiłam dokładnie te, na wiek 3m+ do tej pory używamy zwykle silikonowe avent ale mam wrażenie że jest za mały, dlatego zdecydowałam się na te nowe, no i że ortodontyczne niby.
Gosiak wrote:Penelope, a jakich smoczków do tej pory używaliście?
Ja już po pierwszym teście - zadziwiło mnie to, że ta otoczka - czy jak to się nazywa - ta ozdobna część, która wystaje z buzi- jest taka ciężka. W innych smoczkach jak już dziecko zassie, to otoczka jest leciutka i nawet jeśli na jakiś czas przestanie ssać, to smoczek nie wypadnie. Tutaj mam wrażenie, że siła grawitacji zrobi swoje i smoczek wypadnie od razu. Właśnie jestem po usypianiu w chuście - pierwsza drzemka - MAM perfect wygrał. Może dlatego, że znany, popróbujemy jeszcze, ale jak mówię sama nie mam przekonania. Wydaje mi się, że może jest on fenomenem przy butelkowych dzieciach, bo kształt ma faktycznie jak smoczki od butelek.
Nie wiem jaką trzeba mieć siłę ssania, żeby utrzymać taki ciężar nie leżąc na wznakWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 15:16
-
Penelope wrote:Gosiak, ja zamówiłam avent soothie ale te bez ozdoby na końcu. O tych z ozdobą czytałam że czasem dla dzieci są za ciężkie. Ja znam tylko jedną babkę co jej syn ma te bez ozdoby i bardzo chwaliła. Ja zamówiłam dokładnie te, na wiek 3m+ do tej pory używamy zwykle silikonowe avent ale mam wrażenie że jest za mały, dlatego zdecydowałam się na te nowe, no i że ortodontyczne niby.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 15:15
-
A ja myślałam że masz taki z małą maskotka na końcu, bo takie też są. No to nie wiem, zobaczymy jak przyjdą, czy podpasują
mojemu wypada zwykły avent bo mam wrażenie że jest za mały, tylko na pierwsze nocne spanie przy dużym zmęczeniu normalnie zassie, a tak to wypada. A może nie lubi smoczka już? Się okaże
-
Penelope wrote:A ja myślałam że masz taki z małą maskotka na końcu, bo takie też są. No to nie wiem, zobaczymy jak przyjdą, czy podpasują
mojemu wypada zwykły avent bo mam wrażenie że jest za mały, tylko na pierwsze nocne spanie przy dużym zmęczeniu normalnie zassie, a tak to wypada. A może nie lubi smoczka już? Się okaże
Dobrze, że nie wydałam prawie stówy na ten z maskotką, opamiętałam sięWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 15:24
Penelope lubi tę wiadomość
-
Dam znać. Też oglądałam te z maskotka ale od razu miałam wrażenie że jakieś za ciężkie. Ps.. Może dziecko się musi do nich przyzwyczaić,, siły nabrać, może za chwilę się okaże że już jest ok.Gosiak wrote:To koniecznie daj znać jak Twoje wrażenia.
Dobrze, że nie wydałam prawie stówy na ten z maskotką, opamiętałam się -
[QUOTE=marcela mufinki marchwiowo-bakaliowe:)
do nas doszly pieluszki bambusowe, dwa komplety 75x75 i 30x30 te mniejsze akurat do buzi, jakbym wiedziala ze takie milusie sa to bym juz dawno kupila[/QUOTE]
Marcela co to za pieluszki bambusowe, gdzie kupowałaś, podasz linka?
I poproszę przepis na muffinki
-
Laurka tak ten gryzak mini to firmy MaM, mam gryzaki firmy canpol bo dostalam od znajomych ale sa dosc duze a ten jest mly i jest zawieszka do niego w razie czego.. Mala byla w stanie go sobie raczka trzymac i wpychac do buzi:) widzialam inne gryzaki i wiem ze cenowo ten troszke przebija je ale jest maly i poreczny dla malego dziecka ( zwlaszcza ze to moje to wogole mniejsze jest niz wiekszosc dzieci ze wzgledu na to ze malutka sie urodzila) a widze ze sie mega slini i gryzie swoje lapki namietnie to postanowilam sprobowac taki gryzaczek... Zyrafke sophie tez mam ale jeszcze za duza jest...
Co do smoka avent soothie ja mam ten z maskotka i ta maskotka mest leciutkamoja mala sobie bez problemu ja przytrzymuje jak juz chce ssac.. Ale ze ona nie byla uczona smika od urodzenia a dopiero od 2 msca to tez nie ma jakiejs silnej potrzeby ssania
jedynie gdy nagle wpadnie w jakis szal to sie smok przydaje i ja szybko uspokoi
choc mam tez inna metode ostatnio na uspokojenie, kiedy mala zaczyna mocno marudzic i chce np ewidentnie ma raczki a nic jej nie moze uspokoic to glaszcze ja pieluszka tetrowa po twarzy
tak merdam jej zakrywam buzke i odkrywam i sie w mig uspokaja
Ten avent soothie 3 m+ tez kupilam on jest tylko w wersji bez maskotki ( ten z maskotka jest bardziej miekki i niby 0-6 m) i ten moze sluzyc jako gruzak podobno -
Hej laseczki.
Lara to moze byc uczulenie na chusteczki do pupy jesli takich uzywasz. U mojego Ignasia tak sie wlasnie zaczelo to odparzenie. Od tamtej pory myje go wacikiem z woda i ma piekna pupke.
Gosia u nas tez tylko smoczki mam sa w uzyciu.
W Gdansku lejedobrze ze chociaz rano 2h spaceru zaliczylismy ale zmarzlam jak pies
Lara 82 lubi tę wiadomość