X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ja zamówiłam avent soothie ale te bez ozdoby na końcu. O tych z ozdobą czytałam że czasem dla dzieci są za ciężkie. Ja znam tylko jedną babkę co jej syn ma te bez ozdoby i bardzo chwaliła. Ja zamówiłam dokładnie te, na wiek 3m+ do tej pory używamy zwykle silikonowe avent ale mam wrażenie że jest za mały, dlatego zdecydowałam się na te nowe, no i że ortodontyczne niby.
    263f254.png
    Gosiak wrote:
    Penelope, a jakich smoczków do tej pory używaliście?
    Ja już po pierwszym teście - zadziwiło mnie to, że ta otoczka - czy jak to się nazywa - ta ozdobna część, która wystaje z buzi ;) - jest taka ciężka. W innych smoczkach jak już dziecko zassie, to otoczka jest leciutka i nawet jeśli na jakiś czas przestanie ssać, to smoczek nie wypadnie. Tutaj mam wrażenie, że siła grawitacji zrobi swoje i smoczek wypadnie od razu. Właśnie jestem po usypianiu w chuście - pierwsza drzemka - MAM perfect wygrał. Może dlatego, że znany, popróbujemy jeszcze, ale jak mówię sama nie mam przekonania. Wydaje mi się, że może jest on fenomenem przy butelkowych dzieciach, bo kształt ma faktycznie jak smoczki od butelek.
    Nie wiem jaką trzeba mieć siłę ssania, żeby utrzymać taki ciężar nie leżąc na wznak ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 15:16

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Gosiak, ja zamówiłam avent soothie ale te bez ozdoby na końcu. O tych z ozdobą czytałam że czasem dla dzieci są za ciężkie. Ja znam tylko jedną babkę co jej syn ma te bez ozdoby i bardzo chwaliła. Ja zamówiłam dokładnie te, na wiek 3m+ do tej pory używamy zwykle silikonowe avent ale mam wrażenie że jest za mały, dlatego zdecydowałam się na te nowe, no i że ortodontyczne niby.
    Ja mam dokładnie te same - bez ozdoby 3m+

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 15:15

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam że masz taki z małą maskotka na końcu, bo takie też są. No to nie wiem, zobaczymy jak przyjdą, czy podpasują :) mojemu wypada zwykły avent bo mam wrażenie że jest za mały, tylko na pierwsze nocne spanie przy dużym zmęczeniu normalnie zassie, a tak to wypada. A może nie lubi smoczka już? Się okaże :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    A ja myślałam że masz taki z małą maskotka na końcu, bo takie też są. No to nie wiem, zobaczymy jak przyjdą, czy podpasują :) mojemu wypada zwykły avent bo mam wrażenie że jest za mały, tylko na pierwsze nocne spanie przy dużym zmęczeniu normalnie zassie, a tak to wypada. A może nie lubi smoczka już? Się okaże :)
    To koniecznie daj znać jak Twoje wrażenia.
    Dobrze, że nie wydałam prawie stówy na ten z maskotką, opamiętałam się :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 15:24

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać. Też oglądałam te z maskotka ale od razu miałam wrażenie że jakieś za ciężkie. Ps.. Może dziecko się musi do nich przyzwyczaić,, siły nabrać, może za chwilę się okaże że już jest ok. :)
    Gosiak wrote:
    To koniecznie daj znać jak Twoje wrażenia.
    Dobrze, że nie wydałam prawie stówy na ten z maskotką, opamiętałam się :P

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam tez się zastanawiał czy młodego przypadkiem juz dziąsła nie swedza.
    No to tak zapalczywie gryzie raczki ze aż dziś zobaczyła zdrapane dziaslo.a juvz krócej nie potrafię obciąć paznokci,do tego caly nos podrapany! U was tez tak jest?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz odwazylam się wyjść z miskiem nie zmieniając mu garderoby, tylko czapeczke zalozylam. U nas dziś ma się na burze, jest ciepło i bezwietrznie.

mala_mi1982, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie nieźle Polcia zawędrowała :-)

Ps. Podziwiam za tak czysta podłogę przy 2psach i kocie :-)
    Jesteś wielka :-)
    Nasz sunia obecnie mieszka z teściową a i tak nie moge utrzymać porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 15:33

relge6yd3cl8y0me.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=marcela mufinki marchwiowo-bakaliowe:)
    do nas doszly pieluszki bambusowe, dwa komplety 75x75 i 30x30 te mniejsze akurat do buzi, jakbym wiedziala ze takie milusie sa to bym juz dawno kupila[/QUOTE]

Marcela co to za pieluszki bambusowe, gdzie kupowałaś, podasz linka?
    I poproszę przepis na muffinki :-)

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka tak ten gryzak mini to firmy MaM, mam gryzaki firmy canpol bo dostalam od znajomych ale sa dosc duze a ten jest mly i jest zawieszka do niego w razie czego.. Mala byla w stanie go sobie raczka trzymac i wpychac do buzi:) widzialam inne gryzaki i wiem ze cenowo ten troszke przebija je ale jest maly i poreczny dla malego dziecka ( zwlaszcza ze to moje to wogole mniejsze jest niz wiekszosc dzieci ze wzgledu na to ze malutka sie urodzila) a widze ze sie mega slini i gryzie swoje lapki namietnie to postanowilam sprobowac taki gryzaczek... Zyrafke sophie tez mam ale jeszcze za duza jest...
    Co do smoka avent soothie ja mam ten z maskotka i ta maskotka mest leciutka :) moja mala sobie bez problemu ja przytrzymuje jak juz chce ssac.. Ale ze ona nie byla uczona smika od urodzenia a dopiero od 2 msca to tez nie ma jakiejs silnej potrzeby ssania :) jedynie gdy nagle wpadnie w jakis szal to sie smok przydaje i ja szybko uspokoi :) choc mam tez inna metode ostatnio na uspokojenie, kiedy mala zaczyna mocno marudzic i chce np ewidentnie ma raczki a nic jej nie moze uspokoic to glaszcze ja pieluszka tetrowa po twarzy :) tak merdam jej zakrywam buzke i odkrywam i sie w mig uspokaja :)
    Ten avent soothie 3 m+ tez kupilam on jest tylko w wersji bez maskotki ( ten z maskotka jest bardziej miekki i niby 0-6 m) i ten moze sluzyc jako gruzak podobno :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie gryzaki, ktore ja kupilam sa za duze :[ Nawet taki, co to niby jest ksztaltem zblizony do smoczka.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawilam na nasze forum foto gryzaka jak mala trzyma i jak wpycha do buzi :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaurka ten gryzak ma takie koleczko ktore pasuje do raczki i to do buzi ma 2 zabki wiec jak buzia mala to jeden wchodzi akurat :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko śpi już 1,5h. Oj dawno nie miał takiej długiej drzemki w dzien. Jemu szkoda czasu na sen w dzien. Trzeba poznawać swiat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 16:03

megg lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki.

Lara to moze byc uczulenie na chusteczki do pupy jesli takich uzywasz. U mojego Ignasia tak sie wlasnie zaczelo to odparzenie. Od tamtej pory myje go wacikiem z woda i ma piekna pupke.

Gosia u nas tez tylko smoczki mam sa w uzyciu.

W Gdansku leje :( dobrze ze chociaz rano 2h spaceru zaliczylismy ale zmarzlam jak pies :(

Lara 82 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, mówisz o Żyrafce Sophie czy gryzaku żyrafce Sophie? Ja mam i to i to, gryzak jest dużo mniejszy od samej żyrafki.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mi słód jęczmienny.
    Jak smaczniej z woda czy z melekiem?

ug3715nmrb0zdbvc.png

• ash Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope mam dokładnie te same smoczki, tez zielone. Jak trzymam palcem to Tymek ssie, ale bez mojej pomocy mu wypada :(

Penelope lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Przyszedł mi słód jęczmienny.
    Jak smaczniej z woda czy z melekiem?
    Obawiam się, że nie ma różnicy ;) Ja piję z wodą jak lekarstwo.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bleee! No nic.
    A działa chociaż? Widzisz różnice Gosiak?

Ida lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

‹‹ 2946 2947 2948 2949 2950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ