Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ash wrote:Przyszedł mi słód jęczmienny.
Jak smaczniej z woda czy z melekiem?
Dla mnie w każdej wersji jest niestety obrzydliwy i chyba zrezygnuje i nie będę pić.
Femaltiker mam na noc, a z rana co jakiś czas Karmin Zurawinowenp. Dziś
megg lubi tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Gosiu podaj mi proszę linka do naszego forum. I jakby mogła. Np. Na priv napisać mi jak mogę zmienić hasło, kiedyś zmieniła, bo zapomniałam i mam tylko takie nadane przez system
Poszedł priv.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 17:02
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Gosiak mowie o zyrafce z piszczalka
kupilam zyrafke bo jak urosnie mala ze bedzie wieksza buzie miecto i zyrafka w nia wlezie :p a mniejsze gryzaki ma wlasnie 2 z canpolu wodne i sa za duze i ma 2 z mam, jeden mini cooler i jeden wiekszy tez wzielam
-
bella84 wrote:Gosiak mowie o zyrafce z piszczalka
kupilam zyrafke bo jak urosnie mala ze bedzie wieksza buzie miecto i zyrafka w nia wlezie :p a mniejsze gryzaki ma wlasnie 2 z canpolu wodne i sa za duze i ma 2 z mam, jeden mini cooler i jeden wiekszy tez wzielam
-
niki640 wrote:Marcela co to za pieluszki bambusowe, gdzie kupowałaś, podasz linka?
I poproszę przepis na muffinki
Mufinki
:mąka 350 g
marchew 400 g
olej 1 szkl.
cukier 1,5 szkl.
jajka 4 szt.
cynamon 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
soda 2 łyżeczki
150g bakali
Marchew myjemy, obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach. Jajka miksujemy razem z cukrem na gładką masę. Mąkę przesiewamy i dodajemy do niej sodę, proszek do pieczenia i cynamon, mieszamy i dodajemy do masy jajecznej. Miksujemy. Do masy dodajemy olej i dalej miksujemy. Na koniec dodajemy startą marchew oraz bakalie i delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na blaszkę do mufinek ew foremek (ja mam silikonowe wiec nie smaruje tłuszczem) tak do polowy wysokosci bo rosna Pieczemy w 180°C przez około 30 minut.Lara 82, niki640, ash lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
ash wrote:Przyszedł mi słód jęczmienny.
Jak smaczniej z woda czy z melekiem?
A mnie jakieś przesilenie wzięło nie poszlam na drugi spacer tylko mała na balkonie uspilam, spala 30min bo pies moja zaczął szczekac i ja obudził
A ze smoczkiem dalam sobie juz spokój, księżniczka nie toleruje to nie, nie będę juz uczyć bo i tak niedługo by trzeba było oduczacWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 17:43
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
U nas spacer zaliczony, krotki, bo w czasie długiej drzemki Tymcia mama cwiczyla! Zrobilam turbospalanie i jestem szczęśliwa
Chyba po raz pierwszy w zyciu po wysiłku
. No zobaczymy, czy będę kontynuować
U Tymcia byla dzis koleżanka (miesiąc starsza). Leżeli razem na macie i trzymali sie za ręce przez chwile
Lara 82, marcela29, Pia Gizela, dorocia2324, Bietka, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
marcela29 wrote:Ja pije z lekko ciepłym mlekiem, tez mi się wydaje ze działa bo udaje mi się zapasy mleka zrobić i jak mała ma długie przerwy w nocy to cycki mega pełne, 160ml sciagam z jednego
Jakie proporcje? Jedna łyżeczka na kubek?
Przepraszam ze tak nudzę tym słodem, ale właśnie chce zrobic