Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja sie wkurzylam, napisali mi dzis z la millou ze nie ma opaski w magazynie, a jak zamawialam to byla dostepna i dodalam do koszyka i mialam w pn info ze paczka gotowa do wysylki, ale podobno cos informatyk namieszal i tym sposobem nie bedzie opaski tylko kase mi oddadza, a poduszke dopiero wysla, no zesz kurcze, niby maja mi jakis gratis maly dac ale juz tydzien na zamowienie czekam wrrr
co do calodobowej opieki to moze i sie komus przyda, ja na szczescie nie musze korzystac bo mam druga zmiane do 19 ale poki co planuje aby na pierwsza chodzic...ale jak mała bedzie miala 3-4 latka to moze ja wysle na sylwestra dla dzieci z opcja odbioru rano:)"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Sue, ojej, pracujesz na dwie zmiany?
Ja raczej też bym nie skorzystała... a jak już bym chciała iść na jakąś ważną imprezę we dwójkę, wolałabym skorzystać z opiekunki albo bym zawiozła małą do moich rodziców na noc (50km) - ale na razie to dla mnie totalna abstrakcja.
Ja już miałam dwie propozycje opieki nad małą - jedna koleżanka, która jest opiekunką proponowała, że jak byśmy chcieli iść do kina czy na kolację, to ona chętnie i dzisiaj spotkałam na osiedlu starszą panią ze spacerówką w piekarni, która mnie zagadała, pozachwycała się Janką i powiedziała, że powoli się rozgląda za podopieczną i że zdecydowanie woli dziewczynkiMa referencje i zostawiła namiar na siebie.
Oj, coś czuję, że będzie ciężko powierzyć moje słoneczko komukolwiek... -
Ja tez bym wolała z takiego przedszkola nie korzystać. Opiekunka bylaby lepsza.
Gosiak, po pewnym czasie ciągła opieka nad dzieckiem wychodzi bokiem. Chce sie czlowiek oderwac od tego kieratu domowego. I pozostawienie dziecka pod dobra opieka jest zbawieniem dla psychiki matki
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Gosiak i inne znające się na nosidlach mamuski.
Wygrzebalam nosidlo po Kamilku. Jest to Ono Natural. Czy jest ok? Będę używać dopiero za jakiś czas, ale chciałam poznać wasza opinie, bo jesteście bardziej na bieżąco
Atakasobiejedna lubi tę wiadomość
-
mala_mi1982 wrote:Gosiak i inne znające się na nosidlach mamuski.
Wygrzebalam nosidlo po Kamilku. Jest to Ono Natural. Czy jest ok? Będę używać dopiero za jakiś czas, ale chciałam poznać wasza opinie, bo jesteście bardziej na bieżąco -
Ja na szczęście nie będę miała problemu z odbieraniem młodego, bo mąż zazwyczaj pracuje do 15:30.
Ja wiem, ze za jakiś czas chcemy z K wyjść gdzieś, chociażby do kina i wtedy moja siostra do nas przyjedzie zająć się StaśkiemJej ufam w 100% i chyba nie miałabym oporów by go z nią zostawić
My ze Stasiem dzisiaj mieliśmy aktywny dzień. Praktycznie cały poza domem. Byliśmy u mnie w pracy i każdy był zachwycony moim dzieciemdowiedziałam się, że po mnie ma tylko oczy, reszta to cały K. W ogóle mój synek jest mega społeczny. W ogóle nie marudził, uśmiechał się do obcych i się rozglądał dookoła
Mi też nie szczędzono komplementów ;-P Koleżanki z pracy Stwierdziły, że po ciąży śladu nie widać,a nawet podobno na twarzy jestem szczuplejsza. Tyle, że byłam w luźniej koszuli, więc brzuch był niewidoczny
Dzisiaj jest ostatnia noc ze Stasiem w sypialni, bo mąż już jutro wraca. Powiem Wam, ze polubiłam spanie z nim w łóżkupewnie m.in dlatego, ze jest mega wygodnie, bo nie muszę praktycznie wstawać w nocy tylko wyjmuję cycka i śpię
Z drugiej stromy z mężem też dobrze się śpi ;-p
Atakasobiejedna lubi tę wiadomość
-
A ja bede pracowac w systemie 1 na 1 (dzien pracy, dzien wolnego) praca od 10 do 22. Bede potrzebowac niani co drugi dzien od 9 rano do 19, bo tak wraca maz. W sierpniu juz ide do pracy na stale, teraz tylko na weekendy. Poki co radzimy sobie i jest ok. Wracam przed 19 wiec na kapiel i lulabie jestem.
Moja siostra ma.20-miesieczna coreczke, chce isc do pracy, a mala jest tak przywiazana do mamy i troszkeniegrzeczna, ze juz 2 nianie zrezygnowaly
Co do zyrafki to Natalia juz trzyma ja w raczce i obgryza
Dzisiaj przyszla SIOSTRZYCZKA SZCZENIACZKA i jest super -
A my czekamy na narodziny kuzyna Gabrysia
6tgo termin i takie emocje, przypomina mi sie moj wlasny porod i ostatnie ciazowe chwile jak gadamy
a czuje jakby bylo to sto lat temu!
Wogle to porownywalam dzis pierwsze fotki malego z aktualnymi i nie moge sie nadziwic jak dsieci bardzo sie zmieniaja w tak krotkim czasiemegg, Pia Gizela, dorocia2324, Lara 82, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
asia888 wrote:A my czekamy na narodziny kuzyna Gabrysia
6tgo termin i takie emocje, przypomina mi sie moj wlasny porod i ostatnie ciazowe chwile jak gadamy
a czuje jakby bylo to sto lat temu!
Wogle to porownywalam dzis pierwsze fotki malego z aktualnymi i nie moge sie nadziwic jak dsieci bardzo sie zmieniaja w tak krotkim czasie
ja to samo robiłam we wtorek
asia888 lubi tę wiadomość