X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie skorzystała Gosiu, ale juz o tym slyszalam, i naprawdę znam osoby, które by skorzystały bo np. Samotnie wychowują dziecko, aby żyć pracują na 3zmiany i nie maja nikogo bliskiego.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mojego P brat jest DJ-em, a jego Zona pielęgniarka - gdyby nie pomoc rodzicow, to tez musieliby z
    Takiej pomocy korzystać :/

Ja nie wiem co zrobie, jak P bedzie musiał wyjechać, a ja bede miała druga zmiane :(

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, masz wiadomość! :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie wkurzylam, napisali mi dzis z la millou ze nie ma opaski w magazynie, a jak zamawialam to byla dostepna i dodalam do koszyka i mialam w pn info ze paczka gotowa do wysylki, ale podobno cos informatyk namieszal i tym sposobem nie bedzie opaski tylko kase mi oddadza, a poduszke dopiero wysla, no zesz kurcze, niby maja mi jakis gratis maly dac ale juz tydzien na zamowienie czekam wrrr

co do calodobowej opieki to moze i sie komus przyda, ja na szczescie nie musze korzystac bo mam druga zmiane do 19 ale poki co planuje aby na pierwsza chodzic...ale jak mała bedzie miala 3-4 latka to moze ja wysle na sylwestra dla dzieci z opcja odbioru rano:)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, ojej, pracujesz na dwie zmiany?
    Ja raczej też bym nie skorzystała... a jak już bym chciała iść na jakąś ważną imprezę we dwójkę, wolałabym skorzystać z opiekunki albo bym zawiozła małą do moich rodziców na noc (50km) - ale na razie to dla mnie totalna abstrakcja.
    Ja już miałam dwie propozycje opieki nad małą - jedna koleżanka, która jest opiekunką proponowała, że jak byśmy chcieli iść do kina czy na kolację, to ona chętnie i dzisiaj spotkałam na osiedlu starszą panią ze spacerówką w piekarni, która mnie zagadała, pozachwycała się Janką i powiedziała, że powoli się rozgląda za podopieczną i że zdecydowanie woli dziewczynki ;) Ma referencje i zostawiła namiar na siebie.
    Oj, coś czuję, że będzie ciężko powierzyć moje słoneczko komukolwiek...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, niestety tak :( nie wyobrażam sobie powrotu do pracy.;(

Dzis przytuliłam Tomeczka, powiedziałam mu "kocham Cie syneczku najbardziej na świecie, wiesz?", a on ze smokiem w buzi sie usmiechnal.
    I zapłakał przed kąpiela na "młamła":)

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym wolała z takiego przedszkola nie korzystać. Opiekunka bylaby lepsza.

Gosiak, po pewnym czasie ciągła opieka nad dzieckiem wychodzi bokiem. Chce sie czlowiek oderwac od tego kieratu domowego. I pozostawienie dziecka pod dobra opieka jest zbawieniem dla psychiki matki :-D

Lara 82 lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak i inne znające się na nosidlach mamuski.
    Wygrzebalam nosidlo po Kamilku. Jest to Ono Natural. Czy jest ok? Będę używać dopiero za jakiś czas, ale chciałam poznać wasza opinie, bo jesteście bardziej na bieżąco :-D

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    Gosiak i inne znające się na nosidlach mamuski.
    Wygrzebalam nosidlo po Kamilku. Jest to Ono Natural. Czy jest ok? Będę używać dopiero za jakiś czas, ale chciałam poznać wasza opinie, bo jesteście bardziej na bieżąco :-D
    Nigdy wcześniej o nim nie słyszałam, ale poczytaj tutaj, chyba nie jest złe: http://www.chusty.info/forum/showthread.php/15364-ONO-natural-nosidło-ergonomiczne

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, współczuję :( A druga zmiana do której?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 21:30 :(

• Bietka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie będę miała problemu z odbieraniem młodego, bo mąż zazwyczaj pracuje do 15:30.

Ja wiem, ze za jakiś czas chcemy z K wyjść gdzieś, chociażby do kina i wtedy moja siostra do nas przyjedzie zająć się Staśkiem :) Jej ufam w 100% i chyba nie miałabym oporów by go z nią zostawić :-)

My ze Stasiem dzisiaj mieliśmy aktywny dzień. Praktycznie cały poza domem. Byliśmy u mnie w pracy i każdy był zachwycony moim dzieciem ;) dowiedziałam się, że po mnie ma tylko oczy, reszta to cały K. W ogóle mój synek jest mega społeczny. W ogóle nie marudził, uśmiechał się do obcych i się rozglądał dookoła :)
    Mi też nie szczędzono komplementów ;-P Koleżanki z pracy Stwierdziły, że po ciąży śladu nie widać,a nawet podobno na twarzy jestem szczuplejsza. Tyle, że byłam w luźniej koszuli, więc brzuch był niewidoczny ;)

Dzisiaj jest ostatnia noc ze Stasiem w sypialni, bo mąż już jutro wraca. Powiem Wam, ze polubiłam spanie z nim w łóżku :-) pewnie m.in dlatego, ze jest mega wygodnie, bo nie muszę praktycznie wstawać w nocy tylko wyjmuję cycka i śpię :-D Z drugiej stromy z mężem też dobrze się śpi ;-p

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bede pracowac w systemie 1 na 1 (dzien pracy, dzien wolnego) praca od 10 do 22. Bede potrzebowac niani co drugi dzien od 9 rano do 19, bo tak wraca maz. W sierpniu juz ide do pracy na stale, teraz tylko na weekendy. Poki co radzimy sobie i jest ok. Wracam przed 19 wiec na kapiel i lulabie jestem.
    Moja siostra ma.20-miesieczna coreczke, chce isc do pracy, a mala jest tak przywiazana do mamy i troszke :) niegrzeczna, ze juz 2 nianie zrezygnowaly :)

Co do zyrafki to Natalia juz trzyma ja w raczce i obgryza :)
    Dzisiaj przyszla SIOSTRZYCZKA SZCZENIACZKA i jest super ;)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, to śpijcie we trójkę ;)

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak myśleliśmy o tym, ale niestety mamy za wąskie łóżko, bo tylko 140 cm. We trójkę nie dalibysmy rady :-/

c7hyim7.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my czekamy na narodziny kuzyna Gabrysia :) 6tgo termin i takie emocje, przypomina mi sie moj wlasny porod i ostatnie ciazowe chwile jak gadamy :) a czuje jakby bylo to sto lat temu!
    Wogle to porownywalam dzis pierwsze fotki malego z aktualnymi i nie moge sie nadziwic jak dsieci bardzo sie zmieniaja w tak krotkim czasie :)

megg, Pia Gizela, dorocia2324, Lara 82, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    A my czekamy na narodziny kuzyna Gabrysia :) 6tgo termin i takie emocje, przypomina mi sie moj wlasny porod i ostatnie ciazowe chwile jak gadamy :) a czuje jakby bylo to sto lat temu!
    Wogle to porownywalam dzis pierwsze fotki malego z aktualnymi i nie moge sie nadziwic jak dsieci bardzo sie zmieniaja w tak krotkim czasie :)

ja to samo robiłam we wtorek ;)

asia888 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w sobotę :)

Pia Gizela, asia888 lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja wczoraj :-)
    Patrzylam na misia i nie mogłam się na dziwić jaki on juz jest duży:-)

U nas dziś brzydki, ponuro i chyba będzie cały dzień lalo :-( i bedziemy siedzieć w domu.

Pia Gizela, asia888 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia przyszły nam czapeczki Pinokio. Są naprawdę super :-)

Pia Gizela lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2948 2949 2950 2951 2952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ