Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
słoneczna 85 wrote:My kupilismy kostke wieczorem wczoraj. Fajna bo mozna ja zaczepic do wozka lub maty.
My my drzemke.Gosiak, słoneczna 85, megg lubią tę wiadomość
-
Ale miałam dzisiaj sen... byłam w jakiejś toalecie na stacji benzynowej i chciałam odciągnąć mleko. Wyjęłam pierś i zaczęło z niej tryskać mleko, leciało na ścianę itp... podstawiłam butelkę, potem drugą. Bez żadnego ściągania "zebrałam" dwie butle po 200ml
Lara 82, dorocia2324, Bietka, mala_mi1982, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
asia888 wrote:Oj zamowilam ten slod ale z waszych opowiesci to juz sie boje :p
asia888 lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Ale miałam dzisiaj sen... byłam w jakiejś toalecie na stacji benzynowej i chciałam odciągnąć mleko. Wyjęłam pierś i zaczęło z niej tryskać mleko, leciało na ścianę itp... podstawiłam butelkę, potem drugą. Bez żadnego ściągania "zebrałam" dwie butle po 200ml
Super!
a ja się obudziłam z mokrym prześcieradłem od mleka -
Atakasobiejedna wrote:Hej
weszłam zobaczyć co u Was słychać, niestety brak czasu na regularne zagladanie i udzielanie się, mój syn jest mega wymagający... Pozdrawiam!
Witaj strasznie długo kazalas na siebie czekać, ale super ze się odezwalas. Napisze co u ciebie, ja nawet nie wiem ja Twój synek ma na imię, jak Wam minęły te 3 miesiące, spokojnie czy z przebojami.
Pozdrawiam i oczywiście gratuluje synka bo nawet nie miałam okazji Ci pogratulować bo zniklas z forum -
Atakasobiejedna! Czesc, co u Was?
Dawno sie nie odzywałaś:
My sie wlasnie obudziliśmy:) przed 7 poszla ogromna kupa, na szczescie została w pieluszce:)
Do niedzieli jesteśmy sami. Dzis tez brzydko, nie wiem co ze spacerem. Moze sie odważę pojechac autobusem do miasta?
-
Ja zaczelam juz podawac tran malemu.
A co do pomiarow to mi malego zle zmierzyly ale jak zobaczyly, ze malo urosl to jeszcze raz na miarke i wtedy dobrze zostal zmierzony.
Ale kazde dziecko roznie rosnie.
U nas noc ciezka pobudki co 1-2 godz. Jestem totalnie niewyspana ale trzeba przetrwac ten dzien. -
Gosiak wrote:A ja jestem przyzwyczajona, żeby pić różne "świństwa" - w pracy przed ciążą nałogowo piłam mocną yerba matę - a ją rzadko kto lubi. Smakuje mi też pu-erh...
Gosiu pu-erh bardzo lubi a yerba mate lubię, a słód mi totalnie nie wchodzi i chyba tez go oddał
Sprubuje w przyszłym tyg z mlekiem jeszcze.
A wasze słodu tez maja dużo takich cieniutkich łusek w środku?
Myslalam, ze to będzie taki czysty proszek a jednak nie jest.
-
Sylwia ja podaje vit. D mam bioaron,jeszcze z 45 szt. Jak się skończy zamierzam kupić tran.
Ja myslalam ze jestem zeschizowana na punkcie zdrowia misia, ale ty Sylwia jesteś lepsza odemnie
Ja mam tylko największego schiza jak ktoś ma nas odwiedzić, szczególnie z dziećmi, jak np. dziś. Wiem ze to irracjonalne ale boje się ze mi przyjda z chorymi dziećmi i zaraza Piotrusia. No a w końcu nie mogę się odciąć od świata.
Sywlwia dzieci roznie rosna. Koleżanki mała tak szybko rosła jak Lady Di, właśnie jak miała 4 miesiące to dobilamdo 8 kg, a potem się zatrzymała, i reszta dzieci ja dogoniła, i teraz jest normalnie na 50 centylu czyli średnia krajowa
Lepsze Wam powiem mojego w przychodni nie mierzyli ani razu a byliśmy 2x. tylko wazyli. Trochę mnie to wkurza aż muszę zapytać dlaczego. Choć pani doc. powiedziała nam na pierwszej wizycie, ze pomiary takich malutkich dzieci obarczone są bardzo dużym błędem,no ale żeby wcale nie mierzyć? No nie wiem. Sprawdzała tylko obwód główki.
No ja wież ze mis rośnie bo 62 to nawet z h&m za ciasne juz tylko 68.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 09:50
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
*Sylwia wrote:kurcze dziewczyny trochę się zmartwiłam.
Jak Grzes miał 2 miesiące skończone to miał 61cm wzrostu, a wczoraj na szczepieniu było 63cm - minęło jakieś 7 tygodni. Strasznie mało urósł. Lekarka nic nie powiedziała, jak nie zapytałam bo to mąż z pielegniarka mierzyli Grzesia, nie słyszałam ile wyszło.
MOże być jakiś błąd pomiaru ale chyba nie taki?"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
co do wit d, to mi sie skonczyly twist offy i kupilaj juvit d3 w kropelkach z dozownikiem, daje sie dwa nacisniecia pompki
kostke tez mamy ale taka wieksza niz ta z rossmana, mamy baby mix i mała tez uwielbia ale hitem jest biedronka http://m.ceneo.pl/11715648"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Synek ma na imię Krzysztof, od urodzenia daje popalić heh. Z pierwszego miesiąca nic nie pamiętam mimo że mąż był z nami, to oboje chodziliśmy głodni. Teraz często mam chwile zwątpienia, bo nie dość ze mało przybiera, waży ok 4200, a urodził się 3 kg, więc mimo wiary w kp musze dokarmiać mm, to jeszcze jest wiecznie niezadowolony, marudzi praktycznie jak tylko minie 15, 20 min od karmienia. W ogóle nie śpi w dzień, nocki na szczęście sa niezłe. Teraz mogę do Was napisać tylko dlatego ze zasnął w chuście. Wczoraj zaczęłam czytać Księgę Wymagającego Dziecka i czuje się trochę podniesiona na duchu, że to nie moja wina, on po prostu taki jest i musze się z tym pogodzić...
megg, Laurka, asia888 lubią tę wiadomość