Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A wiecie ze ja bym chyba małego nie wykapala bez mojego męża
Chodzi o to ze mały jest wieczorem dość marudny, wiec jak jedna osoba przygotowuje kąpiel to druga (najczesciej ja) siedzi z małym i go zabawia. Jakby sama była chyba musiał by trochę poplakac. A my staramy się robić wszystko aby mnie płakał. Kurcze boje się ze z czasem on jednak będzie naszym małym terrorystaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 11:12
-
Sue dasz rade
ja juz 10 ty dzien ciagne sama
chata czystsza niz jak moj maz jest:p hehe
A czas tak zapitala przy malej ze nim sie obejrze minie 6 tygodni i malzu wroci co mnie tez przeraza trochebo to znaczy ze i caly rok zleci nim sie obejrze...wiec ciesze sie kazda chwila z mala bez wzgledu na to czyjest grzeczna czu marudzi;) ciesze sue jak dzwonek gdy ja zabawiam usypiam nosze uspokajam bo jeszcze troche i bedzie biegac a potem szkola i czas bedzie lecial... :p
-
Lara jakbys musiala to bys wykapala
nieraz jak moja mala ma atak ryku i tylko raczki uspokajaja to trzeba uzywac dolnych konczyndo kapieli
w jednej racz e mala w drugiej sluchawka od pryszcnica a noga odkreca ciepla wode i zimna i nalewa
Lara 82, mala_mi1982, megg, Sue, asia888 lubią tę wiadomość
-
Agaa dokładnie, moja teściowa mi tak powiedziała. Jak płacze i marudzi- nos przytulaj niczym się nie przejmuje, obiad jak trzeba P sobie kupi, tobie ugotuje,a dziecko najważniejsze. Bałagan niech leży nie ucieknie.
A w chwilach zwątpienia, zawsze pomysl czy chciałabys cofnąć czas aby Piotrusia nie było? Zawsze zadaj sobie to pytanie?
A ja za żadne skarby nie chciałabym cofnąć czasu, bo właśnie najważniejsze jest to ze Piotruś JESTWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 11:19
Gosiak, mala_mi1982, megg, Sue, dorocia2324, asia888 lubią tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Agaa dokładnie, moja teściowa mi tak powiedziała. Jak płacze i marudzi- nos przytulaj niczym się nie przejmuje, obiad jak trzeba P sobie kupi, tobie ugotuje,a dziecko najważniejsze. Bałagan niech leży nie ucieknie.
A w chwilach zwątpienia, zawsze pomysl czy chciałabys cofnąć czas aby Piotrusia nie było? Zawsze zadaj sobie to pytanie?
A ja za żadne skarby nie chciałabym cofnąć czasu, bo właśnie najważniejsze jest to ze Piotruś JEST
pięknie powiedziała! będę płakaćLara 82 lubi tę wiadomość
-
Lara swego czasu wykorzystywalam i wozek ale jak maly mocno zaczyna wierzfac to z lozeczka szybciej idzie na rece wziac i ululac
ostatnio pomaga przekrecenie na boczek. To Go uspokaja i ponownie zasypia. Tyle ze czasem w trakcie drzemki musze zrobic to raz a czasem (jak wczoraj i dzis) co 10 minut... no ale musi spac wiec nie mam wyjscia
-
Objezdzilam wczoraj 3apteki i tylko w jednej dostała ta tormentalum masc, violi nie było nigdzie. Alantan puder kupilam, no i juz 3 noc jednak zmieniam pieluszke ok. 3 w nocy, i dziś po kilku smarowaniach juz lepiej pupcia wygląda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 11:56
mala_mi1982 lubi tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Objezdzilam wczoraj 3apteki i tylko w jednej dostała ta tormentalum masc, violi nie było nigdzie. Alantan puder kupilam, no i juz 3 noc jednak zmieniam pieluszke ok. 3 w nocy, i dziś po kilku smarowaniach juz lepiej pupcia wygląda.
To super, ze się poprawiło -
Atakasobie jedna super ze sie odezwalas pozdrawiam i gratuluje synka
U nas brzydko ale moze wyjde zaraz na chwilke
Ja usypiam w dzien na rekach albo w wozku. Nie ma szans ze sam usnie w lizeczku. Ale teraz widze ze to ja sie dostosowuje do malego nie on do mnie i skoro mu tak dobrze to to jest najwazniejsze
My mamy zgode od ortopedy na uzywanie juz nosidelka
ale odradza bardzo chodzik na przuszloscGosiak lubi tę wiadomość
-
Lara, masz bardzo mądra tesciowa:)
Moja mi ostatnio powiedziala, że najważniejszy przy takim małym dziecku jest spokoj, bo dziecko czuje nasze zdenerwowanie. Powiedziałam jej, ze mama mi powtarza "nie stresuj sie, bo bedziesz miała zestresowane mleko"
A tesciowa tez miała dwoch synów jeden po drugim - różnica 18miesiecy:)
Tomek spi juz prawie 2 godzinywe Wro paskudna pogoda, na spacerek pojde pozniej, bo musze zrobic zakupy.
Dzis w planach mam turbowyzwanie i skalpel 2.
No i w końcu musze obejrzeć finał chirurgow:)
Mój mąż zagra na Opennerze!!przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Mój Synek był mierzony pod koniec kwietnia. Miał prawie 3 miesiące, a według pomiaru miał tylko 60 cm, czyli urosl 3 cm... A ciuszki nosi 68. Tez mnie to zdziwilo.
A ostatnio przymierzylam stopke Tymusia do odlewu jaki zrobilam po jego urodzeniu. Sama stopa urosła mu jakieś 1.5 cm
-
Kurcze dziewczyny, nie jest lepiej
właśnie panikuje.
Przebieralam małego niby z dupka lelipej to siusiak ma takie faldki. Jedna pękła i krew się pokazała:-(
Co ja mam teraz robić? Zapsikalam octaniseptem. Juz mam w głowie ze mu się jakieś zaskarżenie Wda. Czy mogę czymś smarowac? I jak to się ma zagoic jak jest pieluszka?
Poradzcie co ja mam zrobić, cholera czemu mu się tak zrobiło? -
Lara dobrze, ze przemylas octeniseptem. Wietrz jak najczesciej pupke. Ja mimo ze nie mamy zadnych odparzen to maly prawie przy kazdym przebieraniu lezy troche z gola pupa.
Przemywaj woda przegotowana ismaruj pupe tymi masciami, na pewno przejdzie.