X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze ja bym chyba małego nie wykapala bez mojego męża :-(

Chodzi o to ze mały jest wieczorem dość marudny, wiec jak jedna osoba przygotowuje kąpiel to druga (najczesciej ja) siedzi z małym i go zabawia. Jakby sama była chyba musiał by trochę poplakac. A my staramy się robić wszystko aby mnie płakał. Kurcze boje się ze z czasem on jednak będzie naszym małym terrorysta :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 11:12

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue dasz rade :) ja juz 10 ty dzien ciagne sama ;) chata czystsza niz jak moj maz jest:p hehe
    A czas tak zapitala przy malej ze nim sie obejrze minie 6 tygodni i malzu wroci co mnie tez przeraza trochebo to znaczy ze i caly rok zleci nim sie obejrze...:( wiec ciesze sie kazda chwila z mala bez wzgledu na to czyjest grzeczna czu marudzi;) ciesze sue jak dzwonek gdy ja zabawiam usypiam nosze uspokajam bo jeszcze troche i bedzie biegac a potem szkola i czas bedzie lecial... :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara jakbys musiala to bys wykapala ;) nieraz jak moja mala ma atak ryku i tylko raczki uspokajaja to trzeba uzywac dolnych konczyndo kapieli ;) w jednej racz e mala w drugiej sluchawka od pryszcnica a noga odkreca ciepla wode i zimna i nalewa ;D

Lara 82, mala_mi1982, megg, Sue, asia888 lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa dokładnie, moja teściowa mi tak powiedziała. Jak płacze i marudzi- nos przytulaj niczym się nie przejmuje, obiad jak trzeba P sobie kupi, tobie ugotuje,a dziecko najważniejsze. Bałagan niech leży nie ucieknie.
    A w chwilach zwątpienia, zawsze pomysl czy chciałabys cofnąć czas aby Piotrusia nie było? Zawsze zadaj sobie to pytanie?

A ja za żadne skarby nie chciałabym cofnąć czasu, bo właśnie najważniejsze jest to ze Piotruś JEST :-):-):-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 11:19

Gosiak, mala_mi1982, megg, Sue, dorocia2324, asia888 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Agaa dokładnie, moja teściowa mi tak powiedziała. Jak płacze i marudzi- nos przytulaj niczym się nie przejmuje, obiad jak trzeba P sobie kupi, tobie ugotuje,a dziecko najważniejsze. Bałagan niech leży nie ucieknie.
    A w chwilach zwątpienia, zawsze pomysl czy chciałabys cofnąć czas aby Piotrusia nie było? Zawsze zadaj sobie to pytanie?

A ja za żadne skarby nie chciałabym cofnąć czasu, bo właśnie najważniejsze jest to ze Piotruś JEST :-):-):-)

pięknie powiedziała! będę płakać :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara swego czasu wykorzystywalam i wozek ale jak maly mocno zaczyna wierzfac to z lozeczka szybciej idzie na rece wziac i ululac :) ostatnio pomaga przekrecenie na boczek. To Go uspokaja i ponownie zasypia. Tyle ze czasem w trakcie drzemki musze zrobic to raz a czasem (jak wczoraj i dzis) co 10 minut... no ale musi spac wiec nie mam wyjscia

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę składać i reorganizować ciuszki małego, bo mam w nich burdel, za mało źle, za dużo też źle :P

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja teściową wychowywała 2synow rok po roku, czyli maluszki, maz wracał ok. 20 zmęczony po całym dniu, mieszkali do tego na3 pietrze, a byli sami w obcym mieście. Wiec ona wie co to trudne początki macierzyństwa.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objezdzilam wczoraj 3apteki i tylko w jednej dostała ta tormentalum masc, violi nie było nigdzie. Alantan puder kupilam, no i juz 3 noc jednak zmieniam pieluszke ok. 3 w nocy, i dziś po kilku smarowaniach juz lepiej pupcia wygląda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 11:56

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko spało godzinę w chuście i teraz je.

Chlewcia on ma więcej ciuchów niż ja!

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie wiem teraz czy kupować ten smoczek avent 3+

relg9vvjrtqik460.png

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    idę składać i reorganizować ciuszki małego, bo mam w nich burdel, za mało źle, za dużo też źle :P

Ja wczoraj zrbilam porządki w ciuszkach małego. Musiała poodkładać rzeczy za male, bo juz się nie mieściły ubrania :-)

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Objezdzilam wczoraj 3apteki i tylko w jednej dostała ta tormentalum masc, violi nie było nigdzie. Alantan puder kupilam, no i juz 3 noc jednak zmieniam pieluszke ok. 3 w nocy, i dziś po kilku smarowaniach juz lepiej pupcia wygląda.

To super, ze się poprawiło :-)

• megg Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobie jedna super ze sie odezwalas pozdrawiam i gratuluje synka

U nas brzydko ale moze wyjde zaraz na chwilke

Ja usypiam w dzien na rekach albo w wozku. Nie ma szans ze sam usnie w lizeczku. Ale teraz widze ze to ja sie dostosowuje do malego nie on do mnie i skoro mu tak dobrze to to jest najwazniejsze

My mamy zgode od ortopedy na uzywanie juz nosidelka
    ale odradza bardzo chodzik na przuszlosc

Gosiak lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    My mamy zgode od ortopedy na uzywanie juz nosidelka
    ale odradza bardzo chodzik na przuszlosc
    A jakie macie nosidełko?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, masz bardzo mądra tesciowa:)

Moja mi ostatnio powiedziala, że najważniejszy przy takim małym dziecku jest spokoj, bo dziecko czuje nasze zdenerwowanie. Powiedziałam jej, ze mama mi powtarza "nie stresuj sie, bo bedziesz miała zestresowane mleko":)
    A tesciowa tez miała dwoch synów jeden po drugim - różnica 18miesiecy:)

Tomek spi juz prawie 2 godziny :) we Wro paskudna pogoda, na spacerek pojde pozniej, bo musze zrobic zakupy.

Dzis w planach mam turbowyzwanie i skalpel 2.
    No i w końcu musze obejrzeć finał chirurgow:)

Mój mąż zagra na Opennerze!!

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Synek był mierzony pod koniec kwietnia. Miał prawie 3 miesiące, a według pomiaru miał tylko 60 cm, czyli urosl 3 cm... A ciuszki nosi 68. Tez mnie to zdziwilo.
    A ostatnio przymierzylam stopke Tymusia do odlewu jaki zrobilam po jego urodzeniu. Sama stopa urosła mu jakieś 1.5 cm :-)

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, nie jest lepiej :-) właśnie panikuje.
    Przebieralam małego niby z dupka lelipej to siusiak ma takie faldki. Jedna pękła i krew się pokazała:-(
    Co ja mam teraz robić? Zapsikalam octaniseptem. Juz mam w głowie ze mu się jakieś zaskarżenie Wda. Czy mogę czymś smarowac? I jak to się ma zagoic jak jest pieluszka?

Poradzcie co ja mam zrobić, cholera czemu mu się tak zrobiło?

relge6yd3cl8y0me.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara dobrze, ze przemylas octeniseptem. Wietrz jak najczesciej pupke. Ja mimo ze nie mamy zadnych odparzen to maly prawie przy kazdym przebieraniu lezy troche z gola pupa.

Przemywaj woda przegotowana ismaruj pupe tymi masciami, na pewno przejdzie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, jesli moge Ci cos doradzić, to przy kazdym przewijaniu smaruj alantanem. Ja od samego poczatku używam alantanu i żadnych odparzeń innych problemów.

Moje dziecko spalo od 11 az do teraz!! Chciałam iść na spacer, a tu we Wro oberwanie chmury :(

‹‹ 2952 2953 2954 2955 2956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ