X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Jeszcze troche pocwiczyc musze ale idzie coraz lepiej :) dodalam tez troche poprawek ponaciagalam i wygladalo prawie jak na youtube :D ale poki co wiazanie zajmuje mi z 15 minut :D
    Bella, mi już teraz z 2-3 minuty, trening czyni mistrza :)

bella84, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, kilka z nas ma tu też wymagające dzieci, także doskonale wiemy o czym mówisz...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, pogodzenie się z faktem posiadania wymagającego dziecka to podstawa. Wiem co mówię. Książka mi też pomogła :)

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atakasobiejedna - topodobno przechodzi w okolicach 5 miesiąca :-) juz niedługo.

Mi pediatra mówiła że 2x w tygodniu mam podawać podwójna dawke wit d...

Sluchajcie nie wiem jak u was ale u mnie w okolicy okresu jest zdecydowanie mniej mleka. Tak mam mniej więcej od poniedziałku a wczoraj dostałam okres.To samo było ostatnio - z tym, że nie pokapowałam sie o co chodzi. mam nadzieję że za chwi.le to sie ustabilizuje bo mały wrzeszczy i nie chce ciagnać. Podobno zmienia się nieznacznie smak mleka podczas okresu....ehhh ciężkie dni mam od wtorku. Co karmienie to są wrzaski. karmię co 2-2,5h bo mały się nie najada. Jedyne co dobre to to że w nocy spi 4h. Ale padam juz na twarz i jestem blizka łez

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna to pozdrowienia dla Krzysia, jedno jest pewne z dnia na dzień będzie coraz lepiej i tego musimy się trzymać :-)
    Powiem tylko tyle teraz juz wiem ze wyjątkiem są dzieci które jedzą i śpią jedzą i spia, częściej zdarzają się dzieci wymagające.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama dziś znów na mnie najechała, że nauczyłam nosić, to teraz mam :( moje argumenty ją nie przekonują, a ja muszę słuchać, że dziecko zepsułam, a jak się stawiam, to słyszę, że ona wie lepiej jak dzieci wychować :(

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój zasypia w chuście z kciukiem w ustach :D

relg9vvjrtqik460.png

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna jakbys zobaczyla moje wpisy.... :) Kuba tak mi daje czadu... ma refluks, mial kolki, pomiedzy 8 a 13 tygodniem.nie chcial jesc. Czasem ma lepsze dni ale drzemki w wiekszosci wygladaja tak, ze on w lozeczku a ja obok, co 15 minut ryczy a ja lulam... w nocy spi od 20 do 3 a potem co 15 minut beczenie wiec ja juz nue spi i do rana lalanie...
    Bylismy juz nawet u specjalisty od integracji sebsorycznej i podobno do 6 miesiaca musimy dac czas na uregulowanie maluchom. Choc i ja czasem nie zagladam z tydzien bo po prostu nie mam jak...

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mij dzis obudzil sie o 0.30 i nie spal godzine.
    Kupa byla ogromna.

Kurcze przypomnijcie mi kto daje zelazo?
    Bo mam podawac actiferol i podalam juz 2 razy

Chcialabym wiedzuec ile dajecie i jakie sa kupy

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia na szczęście nie mam okresu i nie chce jeszcze długo mieć, przynajmniej do 6 miesiąca, bo wtedy to juz będziemy dietę zmieniać.
    Kochana mój od urodzenia je co 2h i to z rana bo po południu domaga się nawet częściej :-)
    Nie znam wygody karmienia co 3h lub rzadziej, może i lepiej bo bym dopiero teraz narzekała:-)
    Ale myślę ze nasze dzieci maja dni marudy zupełnie bez powodu, podobnie jak i my :-)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłam ten słód z mlekiem. Doslodzilam teoche cukrem i całkiem spoko. Myślałam ze będzie gorszy, ale nie. Ja bede pic jesli bedzie efekt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 10:52

Gosiak lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia ja z kolei slysze ze przesadzam... czasem az przykro bo na codzien nikt nie widzi ze Kuba taki jesti juz. No i czasem to mysle sobie ze sie do tego nie nadaje... no ale ostatnio 4 dni mial po 3 piekne drzemki bez intgerencji mojej to troche odzylam. Teraz siedze pod lozeczkiem i czekam na lepsze czasy :) ale od tygodnia je :) :) :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

951c9e183b.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was tez taka beznadziejna pogoda?
    Spać sie chce, synek usnął sam w łóżeczku, ja chyba tez sie zdrzemnę

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki IDE ogarniac bo dziś mamy mieć gości troszkę się boje bo maja przyjechać dzieci. Mowilam ze nawet z katarem nie przyjmuje mam nadzieje ze będą zdrowi.

relge6yd3cl8y0me.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki to jak brak mi sil to sobie mysle ze musimy byc wdzieczne ze maluchy sa zdrowe !!! Te tygodnie jak Kuba odmawial jedzenia uswiadomily mi jak trudno musi byc z dzieckiem chorym....Kuba nie chcial tylko jesc a przy niemowlaku to taki duzy problem. Nawet nie chce wiedziec co sie dzieje gdy z dzidzia nie wszystko w porzadku

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    U Was tez taka beznadziejna pogoda?
    Spać sie chce, synek usnął sam w łóżeczku, ja chyba tez sie zdrzemnę

Szkoda ze mojemu sie to nie udziela :( ach

951c9e183b.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa no bardzo :( ale sokoro moje dziecko potrzebuje być blisko, to co mam zrobić? zostawić niech płacze? łatwo dawać rady jak się nie jest na czyimś miejscu.

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa ja nawet nie siedze przy lozeczku bo mój by w życiu nie zasnął, mój śpi w wózku w dzień to jedyna recepta na drzemie. Na razie tego nie staram się zmienić. Skoro mojemu to pasuje to mnie tez, a potem zobaczymy jak z gondoli wyrośnie, będę kombinowac dalej. Przestalam się zastanawiać i spinac ze muszę robić tak jak wszyscy.
    Widzę ze mały się zmienia i jego upodobania tez wiec non stop próbuje a jeśli nie to nie może następnym razem.

Może sprobuj Kube usypiac w wózku, może lepiej będzie spał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 11:08

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia ja tez od mamy kilka razy usłyszałam ze nauczyłam nosić. A ja naprawdę malo nosze misio lubi jeździć w wózku lub sobie razem siedzimy lub lezymy.
    No i jak mama była to był grzeczny albo leżał na łóżku albo jeździł w lozeczku, no a moja mama chciała przytulic i ponosić, ale ja mowie nie,mówisz ze nauczylam nosić a teraz sama chcesz absolutnie! Oczywiście to były żarty, ale mowie ze wystarczy ze ja ucze nosic jeszcze jak ona będzie nosić to ja sobie rady nie dam :-)
    Uwierz mi temat skończony pozartowalysmy i powiedziała ze juz tak nie powie :-

Ale myślę ze taki tekst gdzieś się utarl, bo tyle osób go powtarza, ze aż mi słabo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 11:08

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tom tez je co 2 godziny w dzien:) i dobrze, bo przynajmniej zaczal ładnie przybierać:)

Pia, odpowiadaj, ze to przecież Twoj problem, bo Tygo bedziesz nosci:) nauczy sie raczkować/chodzić to juz nie bedzie chciał na raczki :)

Ja juz jestem sama:( p tak dawno nie wyjezdzal, ze się odzwyczaiłam:(

‹‹ 2951 2952 2953 2954 2955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ