Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Atakasobiejedna z czasem powinno byc tylko lepiej :]
Sylwia Ty juz dostalas okres? A caly czas karmisz piersia? Dokarmiasz mm?
Boze, pojde do piekla! :[ Wczoraj probowalam obciac malej paznokcie i skaleczylam ja w paluszek! :[[[ I to mocno :[[[ Co prawda krwawila dluzej niz plakala, ale jak zobaczylam co uczynilam, to normalnie w panike wpadlam. Do tej pory to przezywam :[08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Lara,
Kurcze z siusiakiem nie ma zartow. Jak jest pluytko to octeniseptem i osuszac czesto chyba ale jak przy ujsciu to bym chyba poszla do lekarza.
Mala mi ja mam pytanie;) bo mowilas ze nie chce Ci sie cwiczyc i nie masz kondycji i zrobilas cale turbo spalanie?
Powiem wam ze ja juz wiecej nie chce gosci i pomocy...
Wiecej sie przy tym naskacze niz bez nich
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 15:12
-
Kolezanka zaprosila mnie na fb do strony Your Breast Friend. Polecam! Bardzo duzo przydatnych linkow! Np. Siatki centylowe przygotowane przez WHO dla dzieci karmionych piersia http://www.who.int/childgrowth/standards/weight_for_age/en/
Laktacyjny leksykon lekow http://www.kobiety.med.pl/leki/search.php
Mleko mamy vs. modyfikowane a prochnica http://pediatria.mp.pl/karmienie-piersia/84630,karmienie-piersia-a-prochnica#.VVzhR12vjGM.facebook
i inne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 15:16
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Atakasobiejedna fajnie ze napsialas. Krzys bardzo ladne imie;) gdyby nie bylo w rodzinie to pewnie i ja bym tak nazwala.
Moj robi drzemki, teraz nie moge narzekac ale je czesto. Zasem wola za godzine ale np zje malutko a czasem je dlugo i tak czesto nie wola. Moze chce sie napic.. No nic.teraz trzeba myslce ze neurologicznie bedzie dobrze..
Martwi mnie maly kontakt wzrokowy. No bylam na rekach z nim u sasiada na chwile i on do nigo mowil a ten w sufit..;( nie wiem czy tak powinno byc;(
Ale jak go przewijam czy spiewam to patrzy na mnie i sie usmiecha -
Bietka wrote:Gosiu to Wy też macie takie wąskie łóżko i się na nim we trójkę miescicie? Szacun!
To teraz mam
Ale spokojnie dajemy radę. -
Laurka wrote:Atakasobiejedna z czasem powinno byc tylko lepiej :]
Sylwia Ty juz dostalas okres? A caly czas karmisz piersia? Dokarmiasz mm?
Boze, pojde do piekla! :[ Wczoraj probowalam obciac malej paznokcie i skaleczylam ja w paluszek! :[[[ I to mocno :[[[ Co prawda krwawila dluzej niz plakala, ale jak zobaczylam co uczynilam, to normalnie w panike wpadlam. Do tej pory to przezywam :[Pola
Hania -
Dzięki za mile powitanie ;)może to głupio zabrzmi ale dobrze wiedzieć że nie tylko ja mam tak ciężko heh. A mój syn zrobił sobie ze mnie jaka, od południa była u mnie siostra, to najpierw bawił się z nią przez godzinę w łóżeczku i nie płakał jak go pod moim okiem przewijala, a ma zero doświadczenia, a później na spacerze z nią tez w ogóle nie płakał
A ja sobie wypiłam w spokoju kawę, poprasowalam i sprzatnelam kuchnie i czuje się bosko, bo tylko rano w chuście słyszałam płacz i marudzenie
Aha, a w przyszłym tyg powiedziała ze może przyjść mi okno umyć, dzisiaj zamówiłam nam pizze i git, taką pomoc to ja rozumiem!
Gosiak, megg, Lara 82, mala_mi1982, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja to sie zastanawiam czy u nas zabkowania nie ma... lilka sie strasznie slini normalnie slina jej bokami sie wylewa, marudzi ale da sie ja w miare zabawic czy cos, najchetniej ma cos w buzi, lapki to namietnie gryzie az ma poslinione i takie chwilami zaczerwienione az tak sie pastwi nad nimi... Wszystko do buzi bierze co tylko jest w stanie uchwycic, gruzak jak przykladam tez bierze ale ze slina az nie wyrabia wtedy..
-
Moje dziecko nie ucielo sobie wczoraj wieczorem ani jednej drzemki az na dobre poszla spac. Nie chciala sie tez bawic tak jak i poprzedniego dnia.
Czytam teraz o skoku rozwojowym miedzy 14 a 19 tygodniem:
14-19 tygodni (wydarzenia)
Marudne okresy zaczynają być coraz dłuższe, mogą trwać nawet do 6 tygodni i zacząć sie juz w 14-tym tygodniu. Dziecko w 19 tygodniu zaczyna rozumieć zdarzenia, w sensie krótkich sekwencji, czyli może np. nauczyć sie wyciągnąć rękę po zabawkę, złapać ją jedna ręka, potrzasnąć, przekręcić i włożyć do buzi. Dziecko może łączyć dźwięki– np mamama, tatata.
Nowe umiejętności:
•Przekręca sie z pleców na brzuch lub odwrotnie
•Próbuje raczkować
•Podpiera się na rękach i podnosi tułów
•Lubi ruszać ustami, wystawiać język
•Może wziąć przedmiot do jednej reki i przełożyć go do drugiej
•Wkłada rzeczy, rękę mamy, taty do buzi, żeby je zbadać, ugryźć
•Próbuje uderzać zabawkami o stół
•Zrzuca świadomie zabawki na podłogę
•Szuka rodziców
•Reaguje na własne odbicie w lustrze radością lub strachem
•Reaguje na własne imię
•Rozumie słowa
•Wymawia nowe dźwięki vvv,sss, zzz, rrr itd
•Używa spółgłosek
•Wyciąga ręce, gdy chce by je podnieść
•Cmoka ustami, gdy jest głodne
•Odpycha butelkę/pierś, gdy sie naje
•Może przesadnie reagować, np zakasłać jeszcze raz, gdy rodzice zareagowali na poprzednie zakasłanie
Luna bardzo teraz lubi wystawiac jezyk, cmoka i mlaszcze jak chce jesc, wydaje nowe dzwieki i uzywa spolglosek. Wczoraj jak jechalysmy do domu troche marudzila w foteliku i po jakichs 5 minutach ciszy, kiedy myslalam, ze w koncu zasnela, nagle wydala z siebie glosne "DA!" az podskoczylam za kierownicaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 17:22
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
słoneczna 85 wrote:Mala mi ja mam pytanie;) bo mowilas ze nie chce Ci sie cwiczyc i nie masz kondycji i zrobilas cale turbo spalanie?
No zrobilam wczoraj turbo spalanie ale z 2 przerwami- raz mi się mały przebudził i musiałam nakarmić, a dwa przyszła koleżanka na kawke
Za to dzis zrobilam cale bez przerwOprócz jednego cwiczenia, ktorego po prostu nie daje rady zrobić.
słoneczna 85, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Laurka moje dziecko ten skok to chyba juz przeszlo
dzis przekrecila sie z brzucha na plecy, zabawki trzyma juz i przelozyc tez umiei to wszystko co tam napisane to chyba juz od tygodnia robi
ale ona ogolnie skoki te rozwojowe kazdorazowo przechodzi ok 2 tyg przed tym jak wujek google pokazuje