Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
cath wrote:Wiecie to zabawa. nie traktujmy tych przesądów poważnie moja ciotka ma teorie ze jak chlopiec to wlasnie mama brzydnie w ciąży a jak dziewczynka to ladnieje. I ona zaobserwowala to u nas w rodzinie i u znajomych nie wiem co będzie to będzie
Cath z takimi przesądami na odwrót też się spotkałam:-) Że dziewczynka później w dalszych latach jak staję się kobietą to odbiera mamie urodę no bo jest doskonalsza od matki ) A w ciąży dodaje )) Ale co osoba to inny przesąd hihiihihih. Mojej mamie wróżyli chłopca i tu ja Kiedyś nie było USG, mamie powiedzieli, że dziewczynka i pokazali to mama mówi, że pomylili się bo przecież mam jajka:D A tu taka pipocha spuchnięta
Wiecie co widziłam w Rossmanie, płyn z AA do higieny intymnej od 1 roku życia !! Świat oszalał! -
Sewerynka, ja mam bóle brzucha. Byłam tydzień temu na IP , pani dr się przejęła, jak mnie zobaczyła, bo ból był naprawdę silny, ale nic a nic nie znalazła. Wyniki wszystkie w normie, z dzieckiem wszystko ok, a ból był.
Od tego czasu nie miałam już takiego silnego bólu, ale niestety mocno się oszczędzam, bo codziennie czuję dyskomfort w brzuchu i takie jakby ciśnienie na samym środku. Nachodzi mnie też taki słaby ból od pachwin i schodzi na środek podbrzusza. Jak chodzę to się wszystko nasila, jak leżę to jest dużo lepiej. Także od tygodnia nie funkcjonuję zbyt normalnie. We wtorek mam wizytę kontrolną, żeby sprawdzić, czy nadal wszystko ok. Podejrzenia były na łożysko - ale się nie odkleja, na szyjkę - chociaż jest krótka (3cm) to mam ją taką od początku ciąży, więc się nie skraca. Na skręcające się jajniki - ale one są jak najbardziej w porządku
Ja to czuję tak, jakby zawartość mojego brzucha była za ciężka do noszenia. Wiem, że to głupio brzmi, ale to najlepiej definiuje to, co czuję. Nie wiem jak będzie dalej....Sewerynka lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:A ja czytałam, że kobiety w ciąży powinny spać na lewym boku i tego się trzymam.
Tutaj jest wytłumaczone dlaczego:
http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/zdrowie-i-badania-w-ciazy/1314-prawidlowa-pozycja-do-snu-w-ciazy.html
mi teraz bardzo ciezko znależć odpowiednia pozycje//zawsze spałam na brzuchu, teraz juz mi przeszkadza wiec szukam innej..i jedyna w jakiej zasypiam to własnie lewy bok
a ta poduszka jest bajernacka -
Achh Sebza trafnie to opisałaś, to ciśnienie na środku, jak siadam to czuję jakbym dosłownie coś stało sztorcem na środku podbrzusza Ale staram się nie siać paniki,to pewnie normalny objaw rozciągania się wszystkiego w środku. Jeżeli mi nie minie to może pojadę wieczorem do szpitala zobaczę..
Co do imion podoba nam się Jagódka Dla chłopca nie mamy typów
sebza, Fedra, LadyMK lubią tę wiadomość
-
Bietka wrote:Sewerynka ja też czuję ból w podbrzuszu, zwłaszcza wieczorem... nie jest to przyjemne. dzisiaj idę na wizytę kontrolną, więc popytam trochę.
U mnie imiona to : Liliana i Alan.
Pozdrawiam:)
Oooo super Bietka wypytaj się doktorka kiedy to powód do niepokoju:)) Dziękuję I trzymam kciuki za wizytę -
Serewynko, w takim razie przykro mi, że Ciebie też to spotkało,Z dzieckiem na pewno wszystko ok, ale mi gin mówiła, że takie silne bóle jak miałam tydzień temu nie są normalne i nie powinny się zdarzać i było jej bardzo przykro, że nie może mi pomóc, ale nic a nic nie było widać żadnych nieprawidłowości, a zrobiła mi naprawdę szczegółowe badania i krwi i moczu i usg przez brzuch i przez pochwę i sprawdzała wszystko w pochwie. Skończyło się na przeciwbólowym i przeciwrozkurczowym, bo wtedy ten ból czułam wyraźnie jako skurcze.
Z jednej strony cieszę się, że wszystko w porządku, ale z drugiej od tygodnia moje życie ogranicza się do kanapy albo łóżka,bo nie chcę się za bardzo forsować, żeby ten ból nie wrócił.
Ten ból, który teraz czuję, jest do zniesienia, ale też mnie niepokoi, bo wiem, że większość kobiet to śmiga do pracy jeszcze i żadne tam dziwne bóle brzucha ich nie dotyczą.
Ja jak nie muszę brać leku, żeby znieść ból, to nie jadę do szpitala, ale gin mówiła, że jeśli jest ból taki, że nie obędzie się bez leku, albo że lek nie pomaga, to żeby przyjeżdżać. I jej nie chodzi o to, że z dzieckiem coś nie tak, tylko żeby wyłapać ten moment, kiedy właśnie w organizmie dzieje się coś, co powoduje ból.
U mnie te dolegliwości się zaczęły jak się pokazał brzuch. Czasem tez tak mi się skóra napina, że mam wrażenie, że jest jej za mało. oczywiście wpisywałam swoje dolegliwości w wyszukiwarkę, ale więcej tego nie zrobię, bo można się naczytać o naprawdę okropnych komplikacjach.
Sewerynka lubi tę wiadomość
-
kamkaz, co mozemy Ci powiedziec? mysl pozytwnie, oszczedzaj sie, nie dzwigaj !
a co do brzucha- wczoraj jak sie przekrecalam na bok to tak mnei z prawej strony poiciagnelo- ze az sie wystraszylam- to bylo cos takiego jak bysmy sciegno zerwali w nodze
no ale podobno to moze tak ciagnac - to wiezadla macicy -
Wczoraj właśnie mieliśmy w sumie pierwszą rozmowę na temat imion. Zdziwiłam się bo nawet mąż miał typ, mój mąż zawsze decyzje zostawia mi. A tu niespodzianka. Póki co nasz typ to po dwa imiona nadać:
dziewczynka: Reeva Evita (Reeva czyt. Riva)
chłopiec : Vincenzo Andy
do nazwiska póki co pasują, do dziecka, się okażeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 11:14
Januszkowa, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
dzien dobry
u nas dla chłopca Wituś, a dla dziewczynki Anielka, choć do Anielki nie jestem przekonana w 100%
ja dziś mam lenia..cath, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
hej DZIEWUSZKI czy Was tez tak nadal okropnie mdli i macie zgage... ja juz nie daje rade. z bezsilności az sie dzisiaj popłakałam...
co do imion do chciałam dać na imie synkowi Leon Borys Alan a dla dziewczynki Rachela ( czt. tak jak jest napisane) Amanda . Jednak Leon odpada bo moja siostra jak sie pokółciliśmy kupiła sobie rok temu psa i nazwała go Leon- myslałam ze ja zabije....Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 11:45
Fedra lubi tę wiadomość
-
Mnie też czasami podbrzusze zaboli najgorzej przy kichaniu to mnie zakuje
Też mam mdłości i zależy od dnia czasami kończą się w łazience
Co do imion to dla dziewczynki Nadia, a dla chłopczyka nie możemy się zdecydowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 12:01
Fedra lubi tę wiadomość
-
kasia_1988 wrote:hej DZIEWUSZKI czy Was tez tak nadal okropnie mdli i macie zgage... ja juz nie daje rade. z bezsilności az sie dzisiaj popłakałam...
co do imion do chciałam dać na imie synkowi Leon Borys Alan a dla dziewczynki Rachela ( czt. tak jak jest napisane) Amanda . Jednak Leon odpada bo moja siostra jak sie pokółciliśmy kupiła sobie rok temu psa i nazwała go Leon- myslałam ze ja zabije.... -
Nie wiem dlaczego nazywają zwierzęta imieniem Leon, mojemu mężowi bardzo się podoba to imię, ale moja babcia skutecznie obrzydziła mi to imię, wiele lat temu moi dziadkowie mieli gospodarstwo i BYK miał na imię Leon:) Miałam tego nie pisać
Sewerynko mnie też czasami pobolewa brzuch, wczoraj np. zbyt intensywnie sprzątałam, schylałam się, podnosiłam ręce do góry, musiałam później leżeć, ale w sumie szybko mi przeszło. Nie boli mnie sam brzuch tylko niżej. Zastanawiam się nawet czy to nie pęcherz, ale nie potrafię stwierdzić.Fedra, cath, kasia_1988, Sewerynka, Madlene lubią tę wiadomość