Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
cath wrote:U nas dziewczynka miala byc Konstancja Lilianna ale zastanawiam się nad imieniem Ida na pierwsze a chlopiec Leon Stanisław.
Ja zawsze chorowalam nad imieniem Ida i zawsze mowilam ze tak bedzie miala na imie moja corka do momentu jak o tym uslyszala tesciowa wiec wybralismy Zuzia co tez jej nie pasuje wiec jak mnie wkurza to jej mowie "widzisz Idus jak babcia sie zlosci"... ale jak juz cos to bedzie Zuzia a chlopiec albo Kuba albo Tadzio
cath lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Ja jestem fanką starych imion. Tzn takich ze właśnie nie ma co drugie dziecko tak na imię. Kiedys popularne byly konstancje i lilianny a teraz nie znam ani jednej
A Gazeta Bravo jest moja siostra ktora ma 14 lat czasem kupuje. Kiedys dorwalam zobaczyć co tam jest i czy xos sie zmienilo. Uwierzcie mi ze nic się nie zmieniłoFedra, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Tadeusz tez mi sie podoba no wlasnie mojej teściowej sie Konstancja i Ida nie podobają. Bo jak ona będzie zdrabniać imię Konstancja. Ja jestem tego zdania ze jednak do dzieci powinno mówić sie po imieniu takim jakie maja ja Np jestem Katarzyna i tak sie wszędzie przedstawiam a wszyscy nazywają mnie Kasia. Katarzyna mi sie podoba Kasia juz nie. Taka dziwna jestem . A mówić do dziecka mozna żabko rybko skarbie itp
Fedra lubi tę wiadomość
-
Fedra wrote:To juz teraz wiem dlaczego tesciowa reaguje alergia na imie Iga bo jest zydowskie a Ona jest bardzo praktykujaca katoliczka by nie nazwac tego za ostro
Fedra, Gosiak lubią tę wiadomość
-
No ja o 4 rano mialam pierwszy rzut. Wstalam poszlam psipsi. Polozylam się kotek mój malutki ze mna i oczy jak 5 zloty ale na sile chcialam xhociaz do 6 poleżeć i przysnelam ufff. Ale aj zawsze bylam rannym ptaszkiem ale 4 rano to nawet piekarnia u nas zamknieta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 08:04
Fedra lubi tę wiadomość
-
cath wrote:Bardzo mozliwe jest to wlasnie ten powód. eh to twoja sprawa jak nazwiesz dziecko nie przejmuj się ja i tak postawie na swoim. juz z weselem troche uleglam ale z moje dziecko jest moje. Ona odchowała dwójkę wiec do mojego macierzyństwa niech nosa nie wcina bez powodu.
He he he moja tesciowa to zlota kobieta i zaglaskala by kazdego na smierc co mnie osobiscie wkurza bo nawet moja mama nie prawila mi kazan jak u niej ostatnio bylam a tesciowa non stop zaloz kapcie bo bedziesz chora, nie siec przy balkonie bo Cie owieje, w ciazy nie mozesz jesc potraw z octem i tak w kolko...
Na szczescie widzimy sie gora raz w tygodniu i wiem z mi przy dziecku latac nie bedzie bo zajmuje sie dziecmi szwagierki wiec bede miec spokoj
A imie to fakt wybor rodzica i nikomu nic do tego
cath lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Moja tesciowa tez nie jest zla ale chce zawsze postawić na swoim. Zawsze !! I to jest straszne jak zaczelam jej sie przy przygotowaniach do ślubu troche sprzeciwiać to mowila mojemu wtedy pryszlemu mężów ze sie zmieniłam. bo przed to sie nie wychylalam przytakiwałam co będę sie z nią klocic ale jak juz chodziło o moje wesele to nie. Ona chciala abyśmy dziewcynke nazwali Melania po jej mamie. No ale przepraszam to imię mi sie wg nie podoba. Ja bym plakala gdybym tak do dziecka miala mowic
Fedra lubi tę wiadomość
-
cath wrote:Aaa Fedra na takie krostki zmiany trądzikowe probowalas Pasty cynkowej? Tylko nie maści;) to jest różnica ona w aptece jest w takim małym pudełeczku i kosztuje moze do 5 zl
Mam paste cynkowa jak mi wyskakuje zajad ale te moje krostki sa male wyglada jakby mi ktos kaszka twarz osypal ale tez zel z bialego jelenia daje rade jak na razie
cath lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:Mam paste cynkowa jak mi wyskakuje zajad ale te moje krostki sa male wyglada jakby mi ktos kaszka twarz osypal ale tez zel z bialego jelenia daje rade jak na razie
-
Moja tesciowa byla ustawiona przezemnie od poczatku wiedziala ze mam swoje zdanie i nie boje sie go wypowiadac a tym bardziej potrafie sie postawic...
Moja tesciowa zaczela wymyslac jakies Dominiki czy cos bo stwierdzila ze dziecko powinno miec swiete imie... wiec kiedys powiedzialam do mojego meza ze jak mi nie przestanie truc to poszukam najbardziej poganskiego i okrytego zla slawa imienia to tez cos mojemu burkla ze sie zminilamcath lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Cath gdybym chciala uzyc pasty cynkowej na noc to bym sobie musiala kupic kilka pudelek i potem obwiazac sie bandazem bo bym musiala cala gebe wysmarowac a ten bialy jelen tez ladnie osusza skore
cath, Sewerynka lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:Moja tesciowa byla ustawiona przezemnie od poczatku wiedziala ze mam swoje zdanie i nie boje sie go wypowiadac a tym bardziej potrafie sie postawic...
Moja tesciowa zaczela wymyslac jakies Dominiki czy cos bo stwierdzila ze dziecko powinno miec swiete imie... wiec kiedys powiedzialam do mojego meza ze jak mi nie przestanie truc to poszukam najbardziej poganskiego i okrytego zla slawa imienia to tez cos mojemu burkla ze sie zminilamFedra lubi tę wiadomość
-
Ostatnio tesc mnie pochwalil ze zrobilam bigos lepszy od jego ale wtedy obroslam w piorka
Moja tesciowa tez wie ze jem tylko gotowane mieso wiec na obiad zawsze mam gotowane, wie ze uwielbiam pomidorowke ktorej nie lubi jej syn wiec tak jak pisalam tesciowa mam zlota le czasem wkurzajacacath, Gosiak lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:Ostatnio tesc mnie pochwalil ze zrobilam bigos lepszy od jego ale wtedy obroslam w piorka
Moja tesciowa tez wie ze jem tylko gotowane mieso wiec na obiad zawsze mam gotowane, wie ze uwielbiam pomidorowke ktorej nie lubi jej syn wiec tak jak pisalam tesciowa mam zlota le czasem wkurzajacaFedra lubi tę wiadomość
-
Moi teściowie noszą mnie teraz na rękach, bo o wnuku mówili od 10 lat, a my im twardo, że nie chcemy i że to nasz wybór kiedy i czy w ogóle. Teraz jestem królową
Moi rodzice też się oczywiście bardzo cieszą, ale nigdy mnie nie naciskali, bo znają mój charakter - jak ktoś mnie naciska, to ja zrobię na złość
No, śniadanko zjedzone, M. wyprawiony do pracy, teraz mała kawka (bo głowa mnie ćmi a mam b. słabe ciśnienie) i może się jeszcze zdrzemnę. Do pracy na 12 do 16 dziś.
Miłego dnia wszystkim życzęcath, Fedra lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:Ostatnio tesc mnie pochwalil ze zrobilam bigos lepszy od jego ale wtedy obroslam w piorka
Moja tesciowa tez wie ze jem tylko gotowane mieso wiec na obiad zawsze mam gotowane, wie ze uwielbiam pomidorowke ktorej nie lubi jej syn wiec tak jak pisalam tesciowa mam zlota le czasem wkurzajacaFedra lubi tę wiadomość