X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez wyszło 74% dziewczynka - ale to nijak
    Ma sie do rzeczywistości, bo
    Masz ochotę na słone potrawy - chłopak
    Objadasz sie owocami - dziewczynka

A ja i mam ochotę na słone i na owoce:)

Gosiak, cath, juska19, Fedra lubią tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ochote na slone i ostre potrawy ale corka mialam to samo z charakterek ma jak chlopak szatan wcielony hehe a z synkiem jadlam slodycze i jest jak aniol

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takze chyba nie sprawdza sie to wogole :P

relge6yd0kju1g7d.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi obojętne jaka plec jeszcze niedawno chcialam dziewczynkę ale ostatnio stwierdziłam ze jednak chlopca. :D czyli co w brzuchu siedzi to i tak będę sie cieszyla :* czy to będzie Konstancja czy Leon <3

juska19, Fedra, LadyMK lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak tam macie juz jakies imiona wybrane ??

cath lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    a jak tam macie juz jakies imiona wybrane ??
    U nas dziewczynka miala byc Konstancja Lilianna ale zastanawiam się nad imieniem Ida na pierwsze a chlopiec Leon Stanisław. :)

juska19, Gosiak, Fedra, LadyMK lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super imionka :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalendarz.png

jeszcze to na płeć :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam super wynik poprostu

Wynik:
    Na 52% będzie to chłopczyk.
    Na 48% będzie to dziewczynka.

tyle co sama juz wiem :D

Sue, Fedra lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na jakims interentowym tescie wyszla dziewczynka ale na tym powyzej widze, ze cchlopak :) No coz, trzeba poczekac jeszcze pare tygodni aby sie przekonac ... naprawde najwazniejsze zeby bylo zdrowe :)

juska19, Fedra lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I z chińskiego tez wychodzi dziewczynka - bedzie facecik jak nic:))

Fedra lubi tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi Chinskiego wychodzi dziewczynka hehe :) ja dopiero w 22 tygodniu pewnie sie dowiem na drugim i ostatnim skanie ale pozniej bede jezdzila prywatnie zeby sie upewnic czy wszystko dobrze

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kicze.pl/16625/niechciane-dziecko-przeczytaj-wzruszajaca-historie.html przeczytajcie sobie ja sie poplakalam ...

relge6yd0kju1g7d.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zrobiłam test:)
    Na 45% będzie to chłopczyk.
    Na 55% będzie to dziewczynka.
    Ostatnio takie testy robiłam w podstawówce czytając BRAVO:) Ciekawe czy jest jeszcze ta gazeta:) Najbardziej interesowały mnie artykuły "Mój pierwszy raz" i "pytania do lekarza" :)

juska19, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Ja też zrobiłam test:)
    Na 45% będzie to chłopczyk.
    Na 55% będzie to dziewczynka.
    Ostatnio takie testy robiłam w podstawówce czytając BRAVO:) Ciekawe czy jest jeszcze ta gazeta:) Najbardziej interesowały mnie artykuły "Mój pierwszy raz" i "pytania do lekarza" :)

jest, jest bo ostatnio widzialam w sklepie :)

ale tam bzdury pisali że masakra, ja bylam bardzo szybko uświadomiona ze wszystkim i śmialam sie strasznie z tych pytan co tam padaly do lekarza :D

i wiem że ja to czytalam jak mialam chyba 11 czy 12 lat a to gazeta raczej byla dla starszych bo wlasnie seks, tampony itp, a jak juz mialam wiek odpowiedni na ta gazete to juz dawno mialam wszystko za soba i w ogole juz nie byla wtedy interesujaca pod zadnym katem i w sumie nikt z moich rowiesnikow tez juz jej nie czytal dawno :D

Januszkowa lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    U nas dziewczynka miala byc Konstancja Lilianna ale zastanawiam się nad imieniem Ida na pierwsze a chlopiec Leon Stanisław. :)
    A u nas Stanisław Waldemar albo Janina Helena

cath, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A u nas Stanisław Waldemar albo Janina Helena
    Widze podobna stylistyka imion :D my chcemy takie po jednym i po drugim moim pradziadku. A dziewczynka tak bo nie znamy ani jednej Konstancji i Lilianny :D Idy to juz wg bo to żydowskie imię. I tu jest wielki znak zapytania. :D bo mąż chce dziecko ochrzcić i tu moze byc problem nasz ksiądz nie będzie chcial ochrzcić dziecka które ma żydowskie imię. :) mąż jest niepraktykujacym katolikiem :) sie dobraliśmy :D
    Wg wstalam dziewczyny i spalam z Cebuszka. REWELACJA!!!! nawet Glowa mnie nie boli a od paru dni mnie męczył okropny bol glowy od razu jak wstalam :D POLECAM <3

Fedra lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Nidy takich nie miałam:) Włosy też są ok, ale największy problem mam z cerą, pogorszyła się o wiele. Nie można nic zażywać, ratuję się wysuszającymi maściami, ale to prawie nic nie daje, bo wychodzą nowe krosty.
    Myślałam, że od drugiego trymestru się poprawi, tak czytałam. Podobnie jak z dziewczynami, które wymiotują, w II t.powinny przestać, a jednak nie we wszystkich przypadkach tak jest.

Nie wiem jak u Was, ale u mnie ulewa.

Mi w ciazy rowniez pogorszyla sie cera jest tlusta i zaczely pojawiac sie chrostki... kupilam zel do mycia twarzy z bialego jelenia bardzo dobrze wysusza skore i jakby niedoskonalosci z czasem mniej ;)

Januszkowa lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, my po naszych rodzicach - ale podobają mi się bardzo te imiona - mały Staś albo Janinka :) Helenka zresztą też, ale teraz gdzie się nie obejrzysz, to jakaś mała Helenka biega - przynajmniej w mojej okolicy :)

No i moja mama kiedyś gdzieś wyczytała, że jak dziecko ma w imieniu literki "n" oraz "i" to jest mniej chorowite - to oczywiście zabobon jakiś ;)

A cebuszka jest super, to prawda, strzał w dzisiątkę tak samo jak adapter do pasów bezpieczeństwa. Dwa moje hity.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 07:44

cath, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Sewerynka dziękuję, za słowa pocieszenia.
    Sama nie wiem, to wszystko trochę mnie przerasta. Tyle czasu się staraliśmy, raz się udało, nie na długo, teraz znów, wszystko jest ok. maluch rozwija się prawidłowo, a ja ? Nie czuję tego. Może gdy zacznę czuć ruchy to mi się odmieni.
    Właśnie oglądam poduszki i chcę zamówić tą za 95zł, widziałam w smyku poduszkę motherhood ale kosztuje 179 zł .... masakra z tymi cenami. Dodatkowo chcę kupić detektor tętna, może mniej będę się martwić, że coś z malcem może być nie tak.

Ja ta poduszke z motherhood na allegro z przesylka kupilam za 149 zl do tego dostalam ksiazeczke o ciazy, smoczek uspakajaczek, sliniaczek, rekawiczki niedrapki i kod rabatowy na kolejne zakupy...
    Poduszka jest super nieodksztalca sie jest wygodna i w moment zasnelam jak sie w nia wtulilam ;)

cath lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ