X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodalabym was na fcb ale nie wiem jak sie nazywacie :)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko ma prawie 4 m i sie nie przewraca na brzuszek a z brzuszka na pkecki udalo jej sie raz... Przewraca sie z boku na plecki jak juz.. I sie wcale nie martwie bo kazde dziecko ma swoj czas na takie postepy :) glowke trzyma w miare dobrz i zabaweczki tez wiec cos tam sie rozwija:) wszystko w swoim czasie dziewczyny:) kazde dziecko jest inne i nie ma co patrzec ze czyjes robi to a nasze jeszcze nie :)

megg lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do was pw

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie mam visa

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, Twoje dziecko już wymawia sylaby? :O moja wciąż tylko gurzy, nic więcej.

Co do siadania to ja swojej nie mogę do bujaczka wkładać, bo siada i gibie się na boki. Jeszcze mi wypadnie :/

Obraca się na boki już bez problemu, 2 razy udało jej się obrócić z pleców na brzuch, ale po długim czasie kombinowania. :p generalnie gruba jest i na brzuchu ledwo oddycha, tak się męczy. Ale próbuje już pelzac, dziś jej się udało przesunąć o jakieś 20 cm i dosiegla miska :p

U nas zabkowanie :/ marudna jest trochę i też muszę ją karmić jak już zaśnie. W ogóle to wydaje mi się że idą 3ki a nie 1nki. No ale zobaczymy co z tego będzie.

Wiecie co jeszcze moje dziecko robi? Jak ja karmie i nie patrze na nia to ona przygryza mi sutka z uśmiechem na twarzy i wzrokiem diabelka. Jak już popatrzę na nią to puszcza, uśmiecha się i je dalej. Tak samo jak np. coś robię i nie mogę podejść a słyszę że się wkurza bo jest glodna, to potem jak ją biorę to pierwsze to jest ugryzienie a dopiero potem zaczyna jeść. Daje mi taka jakby karę :p

Ale jak tak czytam to nasze dzieci tak się różnią między sobą ze szok :p

megg, Bietka, Sue, dorocia2324, Lara 82 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to w piątek wróciłam juz do Danii. Cudownie było w Polsce. Może w czerwcu pojedziemy autem.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    A właśnie, dziewczyny które kupiły szczeniaczka uczniaczka, co Wasze dzieci z nimi robią, umieją się tym bawić? Bo też chciałam kupić, ale myślałam że to dla starszych dzieci.

Ponawiam pytanie :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Ponawiam pytanie :)

Ja mam podobnego miska, tylko, ze myszke minnie - Ada zaciesza do niej jak jej gra, ale musze sama wlaczyc funkcje. Czasami trzyma raczkami ją za nozki... ;) Ta zabawka jest przeznaczona dla starszych dzieci jednak ;) Dla takich maluchow to jedynie maty edu, gryzaki, grzechotki - choć i z tym jest problem, bo jeszcze nie lapia.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Tomek wczoraj się rozpłakał i powiedzial mama. Jak podeszłam, to sie uspokoił i uśmiechnął. Wiem, ze to przez przypadek mu wyszło, ale sie oczywiscie poryczalam. Nawet przez przypadek brzmi pieknie.
    Dzis generalnie łączy sylaby - śpiewał rano z Jacksonem i wyszło mu ziazia i lala:)

Tymek tez tak często "mówi". Jak mnie chce zawołać to nawet samo mama dziś bylo. :-D Wiem, ze to przypadkowe, ale zwariowac można ze szczęścia ❤

Fedra, Sue, megg lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet przy mm może byc uczulenie na mleko ;)

Moja ma skaze a jadła mm ;) a i co do mm to po np Enfamilu dzieci maja zielone qupy ;)

Dziewczyny nie martwcie sie na zapas ze Wasze dziecko czegoś nie robi ja sie martwiłam bo moja nie potrafiła na brzuchu lerzec i nie podnosiła głowy, miała zaciśnięte rączki i nie łapała zabawek teraz wszystko nadrobiła z nadmiarem ;)

Każde dziecko jest inne jedno lubi cos bardziej drugie to bedzie lubiec mniej ;)

Co do gryzienia moja często szuka moich palców wkłada sobie je do buzi i gryzie i nie powiem uścisk to Ona ma spory ;)

Ja na razie nie kupuje żadnych zabawek ma swój ulubiony sensorem który memla i próbuje metki wyrwać choc i tak najbardziej lubi "jesc" koc lub tetrę ;)

Jakby ktoś chciał dodać mnie do znajomych na fb to zapraszam na priv ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ja tez chce Was na fejsie miec!! Katis zaprosić moge, bo pisałam do niej maila:)
    Piszcie na prv namiary!!;)

Lady, Tomek wymawia sylaby takie "po jemu". Wyraźnie mowi ga, dzisiaj wyszło zia i la. Wczoraj było mammma. Cos w tym stylu.
    Mysle, ze to tez efekt tego, ze stoję nad nim i do znudzenia mowię "mama, mama" :P

słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ejo ejo jakos tak dzis gada!!

Fedra, megg, ash lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej to fajnie macie z tym gadaniem nawet przypadkowym! ;) moja tydzień temu robiła uuuu uuuu uuu a teraz już przestała. Jakby się cofnela w rozwoju z mowa, ale przy skokach może tak być więc się nie zamartwiam. Chociaż nie powiem że bym się cieszyła jakby jakieś sylaby wypowiedziała inne niż aguu. :p

Moja koleżanka mówi że z pierwszym dzieckiem też czekała na pierwsze slowo mama, a teraz szlag ja trafia jak to słyszy :p do znudzenia, dopóki się nie odezwie ;)

Fedra, megg lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki...
    Znow Nas nie bylo tydzien ale niestety znów wylądowalismy w szpitalu, lezelismy do piątku. Maly złapał straszny kaszel i katar i musielismy zosac w szpitalu:(:(
    Incydent 2 tyg temu czyli wymioty ird spowodowany alergia na krowie mleko, takze jestem pozbawiona wszelkiego nabiału i nie wiem jak to przezyje:(:(
    jutro napisze wiecej bo gości mam:)
    buziakiiiii :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue priv! ;)

U mnie jest: ojo-ojo-oj, agu, agy, da, ba, aaaaaaaaaa, mammmma i hit "łuuuu" jakby kogoś straszyla i taka powazna mina!

Fedra lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, a ja nie mam FB, nie przenoście się tam całkowicie!
    Jestem, byliśmy też zagłosować i właśnie skończyłam karmić małą.
    Jestem skonana jak koń po westernie :P
    W aucie średnio, płacz był spory i ja mam wrażenie, że jej jest po prostu niewygodnie w tej pozycji :/
    Podkładałam pieluszkę, kocyk, ubrana całkowicie luźno, nic to nie pomogło.
    Wizyta generalnie ok, żadnych złotych rad. Teściowa pytała czy jeszcze karmię piersią i się bardzo ucieszyła, że tak.
    Teść tylko mówił do Janki "jakie zimne rączki, jakie zimne rączki", ale postanowiłam to zignorować.
    Czekają kiedy wnusia przyjedzie do nich na wakacje :>

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku dużo zdrówka :*

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ;) ja nigdzie nie idę bo dopiero wróciłam tutaj ;)

Jakbym słyszała moja teściowa ale Ona ma zimne rączki a jakie zimne nóżki tu chyba jest przeciąg i tak dalej ;)

My tez byliśmy zagłosować :)

Angelcia zaakceptowałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 20:52

Gosiak lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Bośniak ja nigdzie nie idę bo dopiero wróciłam tutaj ;)
    Haha, podejrzewam, że miało być Gosiak a nie Bośniak :)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż dzisiaj sobie wypiję dwie warki radler 0% :P

słoneczna 85, megg, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2972 2973 2974 2975 2976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ