Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje dziecko ma prawie 4 m i sie nie przewraca na brzuszek a z brzuszka na pkecki udalo jej sie raz... Przewraca sie z boku na plecki jak juz.. I sie wcale nie martwie bo kazde dziecko ma swoj czas na takie postepy
glowke trzyma w miare dobrz i zabaweczki tez wiec cos tam sie rozwija:) wszystko w swoim czasie dziewczyny:) kazde dziecko jest inne i nie ma co patrzec ze czyjes robi to a nasze jeszcze nie
megg lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sue, Twoje dziecko już wymawia sylaby?
moja wciąż tylko gurzy, nic więcej.
Co do siadania to ja swojej nie mogę do bujaczka wkładać, bo siada i gibie się na boki. Jeszcze mi wypadnie
Obraca się na boki już bez problemu, 2 razy udało jej się obrócić z pleców na brzuch, ale po długim czasie kombinowania. :p generalnie gruba jest i na brzuchu ledwo oddycha, tak się męczy. Ale próbuje już pelzac, dziś jej się udało przesunąć o jakieś 20 cm i dosiegla miska :p
U nas zabkowaniemarudna jest trochę i też muszę ją karmić jak już zaśnie. W ogóle to wydaje mi się że idą 3ki a nie 1nki. No ale zobaczymy co z tego będzie.
Wiecie co jeszcze moje dziecko robi? Jak ja karmie i nie patrze na nia to ona przygryza mi sutka z uśmiechem na twarzy i wzrokiem diabelka. Jak już popatrzę na nią to puszcza, uśmiecha się i je dalej. Tak samo jak np. coś robię i nie mogę podejść a słyszę że się wkurza bo jest glodna, to potem jak ją biorę to pierwsze to jest ugryzienie a dopiero potem zaczyna jeść. Daje mi taka jakby karę :p
Ale jak tak czytam to nasze dzieci tak się różnią między sobą ze szok :pmegg, Bietka, Sue, dorocia2324, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Atakasobiejedna wrote:A właśnie, dziewczyny które kupiły szczeniaczka uczniaczka, co Wasze dzieci z nimi robią, umieją się tym bawić? Bo też chciałam kupić, ale myślałam że to dla starszych dzieci.
Ponawiam pytanie -
nick nieaktualnyAtakasobiejedna wrote:Ponawiam pytanie
Ja mam podobnego miska, tylko, ze myszke minnie - Ada zaciesza do niej jak jej gra, ale musze sama wlaczyc funkcje. Czasami trzyma raczkami ją za nozki...Ta zabawka jest przeznaczona dla starszych dzieci jednak
Dla takich maluchow to jedynie maty edu, gryzaki, grzechotki - choć i z tym jest problem, bo jeszcze nie lapia.
-
Sue wrote:Tomek wczoraj się rozpłakał i powiedzial mama. Jak podeszłam, to sie uspokoił i uśmiechnął. Wiem, ze to przez przypadek mu wyszło, ale sie oczywiscie poryczalam. Nawet przez przypadek brzmi pieknie.
Dzis generalnie łączy sylaby - śpiewał rano z Jacksonem i wyszło mu ziazia i lala:)
Tymek tez tak często "mówi". Jak mnie chce zawołać to nawet samo mama dziś bylo.Wiem, ze to przypadkowe, ale zwariowac można ze szczęścia ❤
Fedra, Sue, megg lubią tę wiadomość
-
Nawet przy mm może byc uczulenie na mleko
Moja ma skaze a jadła mma i co do mm to po np Enfamilu dzieci maja zielone qupy
Dziewczyny nie martwcie sie na zapas ze Wasze dziecko czegoś nie robi ja sie martwiłam bo moja nie potrafiła na brzuchu lerzec i nie podnosiła głowy, miała zaciśnięte rączki i nie łapała zabawek teraz wszystko nadrobiła z nadmiarem
Każde dziecko jest inne jedno lubi cos bardziej drugie to bedzie lubiec mniej
Co do gryzienia moja często szuka moich palców wkłada sobie je do buzi i gryzie i nie powiem uścisk to Ona ma spory
Ja na razie nie kupuje żadnych zabawek ma swój ulubiony sensorem który memla i próbuje metki wyrwać choc i tak najbardziej lubi "jesc" koc lub tetrę
Jakby ktoś chciał dodać mnie do znajomych na fb to zapraszam na priv17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Ej, ja tez chce Was na fejsie miec!! Katis zaprosić moge, bo pisałam do niej maila:)
Piszcie na prv namiary!!
Lady, Tomek wymawia sylaby takie "po jemu". Wyraźnie mowi ga, dzisiaj wyszło zia i la. Wczoraj było mammma. Cos w tym stylu.
Mysle, ze to tez efekt tego, ze stoję nad nim i do znudzenia mowię "mama, mama"słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość
-
Ej to fajnie macie z tym gadaniem nawet przypadkowym!
moja tydzień temu robiła uuuu uuuu uuu a teraz już przestała. Jakby się cofnela w rozwoju z mowa, ale przy skokach może tak być więc się nie zamartwiam. Chociaż nie powiem że bym się cieszyła jakby jakieś sylaby wypowiedziała inne niż aguu. :p
Moja koleżanka mówi że z pierwszym dzieckiem też czekała na pierwsze slowo mama, a teraz szlag ja trafia jak to słyszy :p do znudzenia, dopóki się nie odezwieFedra, megg lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczynki...
Znow Nas nie bylo tydzien ale niestety znów wylądowalismy w szpitalu, lezelismy do piątku. Maly złapał straszny kaszel i katar i musielismy zosac w szpitalu:(
Incydent 2 tyg temu czyli wymioty ird spowodowany alergia na krowie mleko, takze jestem pozbawiona wszelkiego nabiału i nie wiem jak to przezyje:(
jutro napisze wiecej bo gości mam:)
buziakiiiii -
nick nieaktualny
-
O nie, a ja nie mam FB, nie przenoście się tam całkowicie!
Jestem, byliśmy też zagłosować i właśnie skończyłam karmić małą.
Jestem skonana jak koń po westernie
W aucie średnio, płacz był spory i ja mam wrażenie, że jej jest po prostu niewygodnie w tej pozycji
Podkładałam pieluszkę, kocyk, ubrana całkowicie luźno, nic to nie pomogło.
Wizyta generalnie ok, żadnych złotych rad. Teściowa pytała czy jeszcze karmię piersią i się bardzo ucieszyła, że tak.
Teść tylko mówił do Janki "jakie zimne rączki, jakie zimne rączki", ale postanowiłam to zignorować.
Czekają kiedy wnusia przyjedzie do nich na wakacje :> -
Gosiak
ja nigdzie nie idę bo dopiero wróciłam tutaj
Jakbym słyszała moja teściowa ale Ona ma zimne rączki a jakie zimne nóżki tu chyba jest przeciąg i tak dalej
My tez byliśmy zagłosować
Angelcia zaakceptowałamWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 20:52
Gosiak lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi