X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodalabym was na fcb ale nie wiem jak sie nazywacie :)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko ma prawie 4 m i sie nie przewraca na brzuszek a z brzuszka na pkecki udalo jej sie raz... Przewraca sie z boku na plecki jak juz.. I sie wcale nie martwie bo kazde dziecko ma swoj czas na takie postepy :) glowke trzyma w miare dobrz i zabaweczki tez wiec cos tam sie rozwija:) wszystko w swoim czasie dziewczyny:) kazde dziecko jest inne i nie ma co patrzec ze czyjes robi to a nasze jeszcze nie :)

megg lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do was pw

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie mam visa

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, Twoje dziecko już wymawia sylaby? :O moja wciąż tylko gurzy, nic więcej.

Co do siadania to ja swojej nie mogę do bujaczka wkładać, bo siada i gibie się na boki. Jeszcze mi wypadnie :/

Obraca się na boki już bez problemu, 2 razy udało jej się obrócić z pleców na brzuch, ale po długim czasie kombinowania. :p generalnie gruba jest i na brzuchu ledwo oddycha, tak się męczy. Ale próbuje już pelzac, dziś jej się udało przesunąć o jakieś 20 cm i dosiegla miska :p

U nas zabkowanie :/ marudna jest trochę i też muszę ją karmić jak już zaśnie. W ogóle to wydaje mi się że idą 3ki a nie 1nki. No ale zobaczymy co z tego będzie.

Wiecie co jeszcze moje dziecko robi? Jak ja karmie i nie patrze na nia to ona przygryza mi sutka z uśmiechem na twarzy i wzrokiem diabelka. Jak już popatrzę na nią to puszcza, uśmiecha się i je dalej. Tak samo jak np. coś robię i nie mogę podejść a słyszę że się wkurza bo jest glodna, to potem jak ją biorę to pierwsze to jest ugryzienie a dopiero potem zaczyna jeść. Daje mi taka jakby karę :p

Ale jak tak czytam to nasze dzieci tak się różnią między sobą ze szok :p

megg, Bietka, Sue, dorocia2324, Lara 82 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to w piątek wróciłam juz do Danii. Cudownie było w Polsce. Może w czerwcu pojedziemy autem.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    A właśnie, dziewczyny które kupiły szczeniaczka uczniaczka, co Wasze dzieci z nimi robią, umieją się tym bawić? Bo też chciałam kupić, ale myślałam że to dla starszych dzieci.

Ponawiam pytanie :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Ponawiam pytanie :)

Ja mam podobnego miska, tylko, ze myszke minnie - Ada zaciesza do niej jak jej gra, ale musze sama wlaczyc funkcje. Czasami trzyma raczkami ją za nozki... ;) Ta zabawka jest przeznaczona dla starszych dzieci jednak ;) Dla takich maluchow to jedynie maty edu, gryzaki, grzechotki - choć i z tym jest problem, bo jeszcze nie lapia.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Tomek wczoraj się rozpłakał i powiedzial mama. Jak podeszłam, to sie uspokoił i uśmiechnął. Wiem, ze to przez przypadek mu wyszło, ale sie oczywiscie poryczalam. Nawet przez przypadek brzmi pieknie.
    Dzis generalnie łączy sylaby - śpiewał rano z Jacksonem i wyszło mu ziazia i lala:)

Tymek tez tak często "mówi". Jak mnie chce zawołać to nawet samo mama dziś bylo. :-D Wiem, ze to przypadkowe, ale zwariowac można ze szczęścia ❤

Fedra, Sue, megg lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet przy mm może byc uczulenie na mleko ;)

Moja ma skaze a jadła mm ;) a i co do mm to po np Enfamilu dzieci maja zielone qupy ;)

Dziewczyny nie martwcie sie na zapas ze Wasze dziecko czegoś nie robi ja sie martwiłam bo moja nie potrafiła na brzuchu lerzec i nie podnosiła głowy, miała zaciśnięte rączki i nie łapała zabawek teraz wszystko nadrobiła z nadmiarem ;)

Każde dziecko jest inne jedno lubi cos bardziej drugie to bedzie lubiec mniej ;)

Co do gryzienia moja często szuka moich palców wkłada sobie je do buzi i gryzie i nie powiem uścisk to Ona ma spory ;)

Ja na razie nie kupuje żadnych zabawek ma swój ulubiony sensorem który memla i próbuje metki wyrwać choc i tak najbardziej lubi "jesc" koc lub tetrę ;)

Jakby ktoś chciał dodać mnie do znajomych na fb to zapraszam na priv ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ja tez chce Was na fejsie miec!! Katis zaprosić moge, bo pisałam do niej maila:)
    Piszcie na prv namiary!!;)

Lady, Tomek wymawia sylaby takie "po jemu". Wyraźnie mowi ga, dzisiaj wyszło zia i la. Wczoraj było mammma. Cos w tym stylu.
    Mysle, ze to tez efekt tego, ze stoję nad nim i do znudzenia mowię "mama, mama" :P

słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ejo ejo jakos tak dzis gada!!

Fedra, megg, ash lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej to fajnie macie z tym gadaniem nawet przypadkowym! ;) moja tydzień temu robiła uuuu uuuu uuu a teraz już przestała. Jakby się cofnela w rozwoju z mowa, ale przy skokach może tak być więc się nie zamartwiam. Chociaż nie powiem że bym się cieszyła jakby jakieś sylaby wypowiedziała inne niż aguu. :p

Moja koleżanka mówi że z pierwszym dzieckiem też czekała na pierwsze slowo mama, a teraz szlag ja trafia jak to słyszy :p do znudzenia, dopóki się nie odezwie ;)

Fedra, megg lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki...
    Znow Nas nie bylo tydzien ale niestety znów wylądowalismy w szpitalu, lezelismy do piątku. Maly złapał straszny kaszel i katar i musielismy zosac w szpitalu:(:(
    Incydent 2 tyg temu czyli wymioty ird spowodowany alergia na krowie mleko, takze jestem pozbawiona wszelkiego nabiału i nie wiem jak to przezyje:(:(
    jutro napisze wiecej bo gości mam:)
    buziakiiiii :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue priv! ;)

U mnie jest: ojo-ojo-oj, agu, agy, da, ba, aaaaaaaaaa, mammmma i hit "łuuuu" jakby kogoś straszyla i taka powazna mina!

Fedra lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, a ja nie mam FB, nie przenoście się tam całkowicie!
    Jestem, byliśmy też zagłosować i właśnie skończyłam karmić małą.
    Jestem skonana jak koń po westernie :P
    W aucie średnio, płacz był spory i ja mam wrażenie, że jej jest po prostu niewygodnie w tej pozycji :/
    Podkładałam pieluszkę, kocyk, ubrana całkowicie luźno, nic to nie pomogło.
    Wizyta generalnie ok, żadnych złotych rad. Teściowa pytała czy jeszcze karmię piersią i się bardzo ucieszyła, że tak.
    Teść tylko mówił do Janki "jakie zimne rączki, jakie zimne rączki", ale postanowiłam to zignorować.
    Czekają kiedy wnusia przyjedzie do nich na wakacje :>

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku dużo zdrówka :*

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ;) ja nigdzie nie idę bo dopiero wróciłam tutaj ;)

Jakbym słyszała moja teściowa ale Ona ma zimne rączki a jakie zimne nóżki tu chyba jest przeciąg i tak dalej ;)

My tez byliśmy zagłosować :)

Angelcia zaakceptowałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 20:52

Gosiak lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Bośniak ja nigdzie nie idę bo dopiero wróciłam tutaj ;)
    Haha, podejrzewam, że miało być Gosiak a nie Bośniak :)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż dzisiaj sobie wypiję dwie warki radler 0% :P

słoneczna 85, megg, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2972 2973 2974 2975 2976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ