X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak składałam malutkiej życzenia to sie uśmiechala, a mi łzy do oczu napłynely- oj placzliwa ze mnie mama bedzie

Laurusia dostala uczniaczka, mate z podusia i panelem dzwiekowym, slimaka fishera i cos od dziadka musimy wybrac
    a i zrobila mi prezent, spala od 19.30 do 5;) potem o 7 jedzonko i dopiero teraz drugi raz jadla

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś planuje zakup nosidła? Jakie zamierzacie kupić?

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, wczoraj akurat o tym dyskutowałyśmy :)
    Poczytaj od 3028 strony.
    Generalnie polecamy nosidła ergonomiczne - ja i kilka dziewczyn mamy Bondolino, dobre są też nosidełka TULA, Womar Zaffiro eco1 i eco2 i jeszcze jakieś... chyba baby ono comfort?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj cisza... wszystkie świętują Dzień Dziecka z dala od forum :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepszego na dzien dziecka :)

my 1 dzien z tatusiem w domu, sa plusy - ktos mnie odciazy
    ale pisze prace mgr t narazie mu odpuszcze:)

ja chyba kupie mei tai nosidlo

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Sue Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn zrobił mi na dzien dziecka prezent i mnie obsral :)
    Przewijalam go, a ten nozki do góry, puścił cichacza po czym kupa poszła jak pocisk!

Dodam, ze nie mam u rodzicow przewijaka, wiec przewijalam go na ręczniku w lozku...

Teraz spi:)
    Gorąco u nas jak nie wiem co, pije kawe i jem loda i zastanawialam sie tradycyjnie czy małego dobrze ubrałam :)

Tez myslalam o tych pieluszkach wielorazowych, ale nie wiem czy nie jest mi szkoda czasu na pranie ;)

megg lubi tę wiadomość

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrówka dla Waszych pociech.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 12:35

megg, marcela29, LadyDi lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie było mnie jakieś 3 dni i mam zaległości , bo utopiłam komórkę w wanience jak Lile kąpaliśmy( robiłam zdjęcie i bach do wody), a czytając forum korzystam z komórki tylko.

przeczytałam dzień dzisiejszy tylko. rozmawiałyście nt uszu. ja mojej zamaczam od początku. chodzimy na basen od 8 tygodnia Jej życia i nigdy nie miałyśmy problemów żadnych. jak pytałam w szpitalu położnych czy pediatry zawsze słyszałam jedno , że to stary zabobon naszych babć, że nie można uszu moczyć. mówilli że dziecko jest bardziej podatne na ból ucha to które nigdy nie miało ich zamaczanych... ale każdy robi jak uważa.

Mówiłam Gosiu że polubicie basen.

mala_mi1982, Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego dla maluchow :)

Moj dzis ma 100 dniowke do tego ;)

Powiedzcie mi jakie wiazanie chusty jest na poczatek najprostsze i najlepsze na teraz dla dzieci?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, kieszonka, kangurek... Ja preferuję kieszonkę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka i wszystkiego dobrego dla Waszych pociech na dzien dziecka :)
    Moje dzis daje mi popalic z tej okazji.. Pierw wstala o 4 zjadla potem tylko godzina snu potem ryyyk i musialam godzine nosic i bujac az plecy mi odpadaly a potem godzina przerwy i znowu ryk i znowu bujanie godzinne.. Potem jedzenie i rzucala sie jak dzika przy zarciu.. Nie wiem o co jej dzis biega no ale mam nadzieje ze to tylko dzis taka nieznosna jest bo juz mnie brzydko powiem wkurza dzis i rece mi opadaja grrr:(
    Co do kapieli i uszu to mi tam leci woda jej do uszu zreszta byl taki fajny filmik jak noworodki zanurzaja cale w wodzie i tylko twarz wystaje nosek buzia itd a uszy wszystko inne w wodzie jest... I tak chwalili ten sposob uspokajania dziecka pediatrzy nawet iitd wiecmja ja zanurzam ile sie da byle do oczu nie nalecialo i jak do tej pory mala zdrowa jak ryba:)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ten filmik
    https://m.youtube.com/watch?v=-up6zVX7dWg

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, widze, ze nie tylko Ada dzisiaj pokazuje na co ją stac... ;(

• Laurka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Kurcze ze ja żyje w takiej dziurze ze nie ma takich zajęć :-(

Podpisuje sie pod tym obiema rekami! Tez bym chciala z mala na basen!

Lara i gdyby ta butelka kosztowala 50 zl to tez bym jej nie kupila, a co dopiero ponad 100 lub moze nawet 200 :O No ale ja nie wiem co jest dostepne w Polsce, a co nie. Medela jest, Dr Brown’s jest, Tommee Tippee jest, wiec dlaczego nie Comotomo? Dlaczego smocznki avent soothie sa sprowadzane z jakies niebotyczne sumy?

Patrycja P ja niby probiotykow nie “podaje”, ale czasem daje mm i ono je zawiera. Gdyby nie to, to bym sama z siebie pewnie nie dawala.

Jem ogorki kiszone. W ogole wszystko jem – nieraz juz to pisalam. Powiem Wam wiecej. Ilekroc nakarmie mala mm, to jej problemy skorne sie pogarszaja, a jak karmie wlasnym mlekiem i nie dostanie mm przez dluzszy czas, to skora od razu lepsza! Takze wczoraj nazarlam sie szaszlykow i burgera z grilla z salata i pomidorem i cebula i na deser doprawilam lodami. A dzisiaj rano wazylam 0,5 kg mniej niz w weekend!

A Wy tak o tych nosidlach ostatnio duzo prawicie. Mam pytanie troche pod innym katem: czy jest jakas roznica miedzy chusta a nosidlem w odczuciu dla osoby noszacej??? Bo jak juz wspominalam chusty nie scierpie, ale za 2-3 miesiace bedziemy czegos potrzebowali na wycieczki w gory!

Asia888 polubilam za info o kuzynie, nie o krzykliwej tesciowej.

Uszu Lunce nie mocze, czapeczke zakladamy, ale zdarzylo sie ja ciut przegrzac przez to, wiec trzeba bylo zdjac, bo jej sie za cieplo zrobilo.

W USA wyglada na to o Dniu Dziecka (Miedzynarodowym skad inad) nikt nie slyszal. U nas cienko z budzetem, wiec prezentu corci nie kupilam :[ Za to Lunka zrobila nam prezent wczoraj, bo sie pierwszy raz obrocila z brzuszka na plecy! A potem drugi i trzeci raz! : -D Takze teraz jak bede chciala, zeby polezala na brzuszku, to ona tylko zrobi hyc! i na plecki!

Wczoraj tez troche lepiej jadla z piersi, ale jutro ma wizyte u pediatry i szczepienie, wiec pewnie mi sie znowu dziecko zepsuje.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Heh, widze, ze nie tylko Ada dzisiaj pokazuje na co ją stac... ;(
    U mnie też takiego ryku dawno nie było... I to już 3 takie serie od rana były, że szok...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W USA nie ma Dnia Dziecka, bo to "socjalistyczne swieto" (cytat za pochodzaca z Chin lekarka medycyny nuklearnej), ale ze ja jestem rodem z komunistycznej Polski, to sobie zmieniam profilowe na fejsie i avatar na forum na zdjecie z dziecinstwa.

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to nasze córki chyba przybiły sobie piątki ;)

Jeszcze mam babcie w szpitalu, shit :(

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tez chyba mei tai- Penelope polecala.

Nie no ... Znowu zrobil kupe..
    Juz dzis dwa razy go przebralam.

Nie chciala. Spac na dworze. Znowu siedze w domu..

atdcqtkf2affvuei.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze słabo się te nasze dzieci zachowują w dniu swojego święta.

My byliśmy u lekarza. Niby miałam szczepić, ale Tymek znów ma brzydkie kupy i nie ma apetytu. Wazy tylko 7040 g, tylko bo przybrał w tym miesiącu duuuzo mniej niż zwykle, a kilka dni temu ważył 7300 g. No o co mu chodzi? Je tylko na spiocha. Jak nie śpi to nie weźmie piersi do buzi. Probowalam karmić butelka to wypił dwa razy po 20 ml. Wow. Ma przerwy miedzy kamieniami w dzień nawet po 6 godzin. Lekarka zleciła badanie moczu, obserwacje i częstsze ważenie. Nie ma plesniaweek, dziąsła nie są spuchniete, gardło zdrowe. Tymek jest wesoły i pogodny.
    Macie jakiś pomysł, czemu dziecko nie chce jeść? Co ile jedzą wasze dzieci??

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    Co ile jedzą wasze dzieci??
    W dzień co 1,5-2h czasem co 1h... w nocy maksymalna przerwa to 4h, ale zdarza się bardzo rzadko, zwykle co 3h.
    Nie mam pojęcia co może być Tymkowi... :/

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3030 3031 3032 3033 3034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ