Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja jak składałam malutkiej życzenia to sie uśmiechala, a mi łzy do oczu napłynely- oj placzliwa ze mnie mama bedzie
Laurusia dostala uczniaczka, mate z podusia i panelem dzwiekowym, slimaka fishera i cos od dziadka musimy wybrac
a i zrobila mi prezent, spala od 19.30 do 5;) potem o 7 jedzonko i dopiero teraz drugi raz jadla"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Moj syn zrobił mi na dzien dziecka prezent i mnie obsral
Przewijalam go, a ten nozki do góry, puścił cichacza po czym kupa poszła jak pocisk!
Dodam, ze nie mam u rodzicow przewijaka, wiec przewijalam go na ręczniku w lozku...
Teraz spi:)
Gorąco u nas jak nie wiem co, pije kawe i jem loda i zastanawialam sie tradycyjnie czy małego dobrze ubrałam
Tez myslalam o tych pieluszkach wielorazowych, ale nie wiem czy nie jest mi szkoda czasu na praniemegg lubi tę wiadomość
-
nie było mnie jakieś 3 dni i mam zaległości , bo utopiłam komórkę w wanience jak Lile kąpaliśmy( robiłam zdjęcie i bach do wody), a czytając forum korzystam z komórki tylko.
przeczytałam dzień dzisiejszy tylko. rozmawiałyście nt uszu. ja mojej zamaczam od początku. chodzimy na basen od 8 tygodnia Jej życia i nigdy nie miałyśmy problemów żadnych. jak pytałam w szpitalu położnych czy pediatry zawsze słyszałam jedno , że to stary zabobon naszych babć, że nie można uszu moczyć. mówilli że dziecko jest bardziej podatne na ból ucha to które nigdy nie miało ich zamaczanych... ale każdy robi jak uważa.
Mówiłam Gosiu że polubicie basen.mala_mi1982, Gosiak, Sue lubią tę wiadomość
-
Zdrowka i wszystkiego dobrego dla Waszych pociech na dzien dziecka
Moje dzis daje mi popalic z tej okazji.. Pierw wstala o 4 zjadla potem tylko godzina snu potem ryyyk i musialam godzine nosic i bujac az plecy mi odpadaly a potem godzina przerwy i znowu ryk i znowu bujanie godzinne.. Potem jedzenie i rzucala sie jak dzika przy zarciu.. Nie wiem o co jej dzis biega no ale mam nadzieje ze to tylko dzis taka nieznosna jest bo juz mnie brzydko powiem wkurza dzis i rece mi opadaja grrr:(
Co do kapieli i uszu to mi tam leci woda jej do uszu zreszta byl taki fajny filmik jak noworodki zanurzaja cale w wodzie i tylko twarz wystaje nosek buzia itd a uszy wszystko inne w wodzie jest... I tak chwalili ten sposob uspokajania dziecka pediatrzy nawet iitd wiecmja ja zanurzam ile sie da byle do oczu nie nalecialo i jak do tej pory mala zdrowa jak ryba:) -
nick nieaktualny
-
Lara 82 wrote:Kurcze ze ja żyje w takiej dziurze ze nie ma takich zajęć
Podpisuje sie pod tym obiema rekami! Tez bym chciala z mala na basen!
Lara i gdyby ta butelka kosztowala 50 zl to tez bym jej nie kupila, a co dopiero ponad 100 lub moze nawet 200No ale ja nie wiem co jest dostepne w Polsce, a co nie. Medela jest, Dr Brown’s jest, Tommee Tippee jest, wiec dlaczego nie Comotomo? Dlaczego smocznki avent soothie sa sprowadzane z jakies niebotyczne sumy?
Patrycja P ja niby probiotykow nie “podaje”, ale czasem daje mm i ono je zawiera. Gdyby nie to, to bym sama z siebie pewnie nie dawala.
Jem ogorki kiszone. W ogole wszystko jem – nieraz juz to pisalam. Powiem Wam wiecej. Ilekroc nakarmie mala mm, to jej problemy skorne sie pogarszaja, a jak karmie wlasnym mlekiem i nie dostanie mm przez dluzszy czas, to skora od razu lepsza! Takze wczoraj nazarlam sie szaszlykow i burgera z grilla z salata i pomidorem i cebula i na deser doprawilam lodami. A dzisiaj rano wazylam 0,5 kg mniej niz w weekend!
A Wy tak o tych nosidlach ostatnio duzo prawicie. Mam pytanie troche pod innym katem: czy jest jakas roznica miedzy chusta a nosidlem w odczuciu dla osoby noszacej??? Bo jak juz wspominalam chusty nie scierpie, ale za 2-3 miesiace bedziemy czegos potrzebowali na wycieczki w gory!
Asia888 polubilam za info o kuzynie, nie o krzykliwej tesciowej.
Uszu Lunce nie mocze, czapeczke zakladamy, ale zdarzylo sie ja ciut przegrzac przez to, wiec trzeba bylo zdjac, bo jej sie za cieplo zrobilo.
W USA wyglada na to o Dniu Dziecka (Miedzynarodowym skad inad) nikt nie slyszal. U nas cienko z budzetem, wiec prezentu corci nie kupilam :[ Za to Lunka zrobila nam prezent wczoraj, bo sie pierwszy raz obrocila z brzuszka na plecy! A potem drugi i trzeci raz! : -D Takze teraz jak bede chciala, zeby polezala na brzuszku, to ona tylko zrobi hyc! i na plecki!
Wczoraj tez troche lepiej jadla z piersi, ale jutro ma wizyte u pediatry i szczepienie, wiec pewnie mi sie znowu dziecko zepsuje.
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
W USA nie ma Dnia Dziecka, bo to "socjalistyczne swieto" (cytat za pochodzaca z Chin lekarka medycyny nuklearnej), ale ze ja jestem rodem z komunistycznej Polski, to sobie zmieniam profilowe na fejsie i avatar na forum na zdjecie z dziecinstwa.
Gosiak, megg lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nick nieaktualny
-
Widzę ze słabo się te nasze dzieci zachowują w dniu swojego święta.
My byliśmy u lekarza. Niby miałam szczepić, ale Tymek znów ma brzydkie kupy i nie ma apetytu. Wazy tylko 7040 g, tylko bo przybrał w tym miesiącu duuuzo mniej niż zwykle, a kilka dni temu ważył 7300 g. No o co mu chodzi? Je tylko na spiocha. Jak nie śpi to nie weźmie piersi do buzi. Probowalam karmić butelka to wypił dwa razy po 20 ml. Wow. Ma przerwy miedzy kamieniami w dzień nawet po 6 godzin. Lekarka zleciła badanie moczu, obserwacje i częstsze ważenie. Nie ma plesniaweek, dziąsła nie są spuchniete, gardło zdrowe. Tymek jest wesoły i pogodny.
Macie jakiś pomysł, czemu dziecko nie chce jeść? Co ile jedzą wasze dzieci??