Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
agaaa28 wrote:Lara, co do problemów z pupą. Pisałaś też, że macie nadal problemy z brzuszkiem. SŁuchaj może Mały podobnie jak mój nie toleruje laktozy? Piszę o tym, bo wtedy te kupy są strasznie kwaśne i bardzo szybko odparzają pupę. U nas tak było, przy czym to czuć, że kwaśne
Agaa powiem Ci, ze sama juz nie wiem czy to kupa czy mocz czy ogólnie. Bo kupa nigdy nie dostaje się nad siusiaka tak z przodu a tu tez ma bardzo podraznione.
Jak leżał dziś z gola pupa z h to ta skora tam i na pupce strasznie sucha. Chyba od tych wszystkich maści z cynkiem. Wzielam i mun posmarowalam linomagiem jak tak leżał.
No a z nietolerancja laktozy kurcze, no ja juz nabiału nie jem, no a KP wiec nie mam jak całkowicie laktozy wyeliminować, bo na mm nie przejde chyba ze mi mleka zacznie brakować,wiec nie wiem co by można było zrobic.
Zamowilam te moltexy na allegro no i zmienie pieluszki i zobaczymy. -
Boże Sloneczna nawet nie Strasz z ta krwią. Ja planuje w niedziele jechać na pobranie bo we wtorek jak cos to szczepionka. No ale właśnie boje się ze będzie płakał, a nie dam rady patrzeć jak mu z głowy pobierają.
Ja rano biorę centrum materna +Dha i wieczorem 1 kapsułek Dha z omegamed. -
Bella nie jesteś sama z tym zagadywaniem do ludzi i nic w tym dziwnego. Ja przed ciąża, non stop wśród ludzi do tego jestem gadula, do tego zawsze cos zrobilam, a teraz cały czas w chacie z Piotrusiem, sama jak palec do wieczora, każdy dzień taki sam, jak wyjze przez okno to tylko laka i las nawet nie mogę na ludzi popatrzeć. Wiec na spacery zamiast do lasu chodze miedzy inne domy. No do lasu nie chodze tez bo kleszczy się boje.
Dobrze ze mam nie limitowane rozmowy do wszystkich sieci to non stop gadam przez telefon.
Człowiek jest jednak zwierzęciem stadnym ja to juz dawno stwierdzilam i takiej samotności nie da rady znieść. -
My byliśmy na dworze od 10 dom11 a teraz kiblujemy w domu bo zar leje się z nieba i nie ma gdzie się skryć i Piotruś by chyba marudzil bo jednak w domu chłodniej.
Wyjdziemy ok. 18 jeszcze.
A tak w ogóle to powiem wam, mam dość mycia kółek od wózka. Chyba normalnie kupię dodatkowy stelaż. Wózek mi w domu potrzebny i juz mi mycie kółek wyszło bokiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 16:06
-
Bietka wielokrotnie juz tu pisalam, ze Luna nie miala zadnych problemow skornych (urodzila sie z idealna skora, wszyscy sie nadziwic nie mogli jaka piekna skora na noworodku)dopoki nie dostala mm. Ilekroc zjdla mm, pojawialy sie paskudne czerwone, suche plamy. Jadla samego cyca - wszystko znikalo. Niestety od pewnego czasu protestuje przy cycu i przez minione 3-4 tygodnie dostawla wiecej mm i zrobilo sie masakrycznie. Tak, swedzi ja to i sie drapie. Na prawym ramieniu/piersi skora jej az popekala, zluszczyla sie okropnie. Wstawilabym zdjecie, ale ilekroc probowalam zrobic, to wychodzilo rozxmazane, bo za bardzo sie ruszala.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
I tak się zastanawiała, ostatnio no niby to uwiazanie to KP itd. Nikt mnie nie zastąpi, ale ja nie wiem jakbym uspokajala Piotrusia bez cycka. To przecież ręce od hustania by mi odpadły, przy czym on nie lubi hustania.
A tak to cyca w paszczę i spokój.
No jak jest zmęczony to się jeszcze zanim zaś nie dość długo kłóci z cycem.Gosiak, megg lubią tę wiadomość
-
A to może Laurka jeszcze oprócz tej maści powinni dac Ci jakieś specjalne MM dla niej.
No bo smarujac sterydem będziesz likwidować skutek, a tu trzeba wyeliminować przyczynę. Jeśli wiesz ze to przez Mm a będziesz jej je podawać, to to nie ma sensu. Może jest uczulona na jakiś składnik tych mm, może powinna jeść jakieś specjalne dla alergików, bomjest delikatniejsze. -
Ona dostaje Nutramigen (sama go kupilam bez konsultacji) i dwie panie lekarki powiedzialy, ze to jest wlasnie ten rodzaj, ktory jest polecany i najlepszy, jesli sa u dziecka jakies alergie i reakcje. Zadnego innego nie umialy polecic - wierz mi, pytalam czy moze jakiejs innej marki albo cos.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nick nieaktualnyGosiak wrote:Ale to takie zwkłe na gardło czy jakieś specjalne dla dzieci jest?
zwykleono swietnie dziala na bol, zaczerwienienie czy obrzek wiec fajnie znieczuli dziąsełka. Ja nie moglam sie nadziwic, ze stosowane jest to po intubacji pacjenta, ale widocznie przynosi efekt.
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Hehe Lara ja tez mam nielimitowane i w sposob nielimitowany to wykorzystuje hehe no ale moi znajomi do 17 w pracy potem jesc i cos zrobic wiec tez tak srednio z czasem na pogaduchy niestety
dzwonie po kim sie da kolezanki koledzy ciocie babcia mama tata tesc szwagierka normalnie jak natret nieraz sie czuje :p ale podobnie jak Ty gadula jestem straszna i teraz jak nie moge sie nagadac to az mnie trzesie:) maz jak z morza wraca to potem sie wkurza bo mu spac nawet nie daje tylko gadam i gadam do nicy az padne ;p bo musze sie wygadac za wsze czasy hehehe
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
A no to ok chyba rzeczywiście nie ma juz nic delikatniejszego dla alergików.
No to nie pozostaje ci nic innego jak smarowac i czekać aż wyrośnie.
Jeszcze upewnij się ze proszek czy to w czym pierzesz jej na pewno nie uczula. Mój brat miał właśnie egzeme, przez środki piorace i do 3 r.z. mama mu w płatkach z szarego mydła prala, tylko to tolerował, inaczej właśnie płatami schodziła mu skora. -
bella84 wrote:Hehe Lara ja tez mam nielimitowane i w sposob nielimitowany to wykorzystuje hehe no ale moi znajomi do 17 w pracy potem jesc i cos zrobic wiec tez tak srednio z czasem na pogaduchy niestety
dzwonie po kim sie da kolezanki koledzy ciocie babcia mama tata tesc szwagierka normalnie jak natret nieraz sie czuje :p ale podobnie jak Ty gadula jestem straszna i teraz jak nie moge sie nagadac to az mnie trzesie:) maz jak z morza wraca to potem sie wkurza bo mu spac nawet nie daje tylko gadam i gadam do nicy az padne ;p bo musze sie wygadac za wsze czasy hehehe
No to fakt ja tez się tak jak natret zachowujebo część z moich znajomych tez w pracy
nawet czasem maz się wkurza jak dzwonie aby mu powiedzieć, np. Ze właśnie wychodziły na dwór, no bo on tez jest w pracy a tu baba dzień w dzień dzwoni
( zaznaczenia ze on w czasie przerwy obiadowej zawsze sam dzwoni, a ja jeszcze raz tak o różnych godzinach
)
No przekichane. Wiesz ja mam jeszcze kilka znajomych co w domu z dziećmi siedzą, moglabym jechać itd. No ale ten mój przegigant jest nieobliczalny wiec jestem uziemiona -
Pytanie o detrgent tez bylo. U nas sie proszku nie uzywa, tylko plynu do prania. Uzywam ekologicznego plynu bez zadnej perfumy ani tego typu dodatkow, ktore to najcxesciej uczulaja.
Nie chce tymi sterydami jej smarowac :[08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nick nieaktualny
-
Kurcze Laurka nie umiem nic więcej doradzić w takim razie... Ze sterydami jest taki problem, że one są bardzo silne i jak już teraz zaczynasz smakować na takie zmiany, to później na większe problemy skórne może nie działać...
My musimy jutrochę wracać do Wawy, bo K dostał tel z pracy, że w pt musi aue pokazać w pracylipa wielka