Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorcia z tym pobieraniem krwi to zależy kto to robi. Myślę ze trafiła na super babkę i dlatego Natus nie czuł. Przekonała się o tym nie raz na własnej skórze.
Mam nadzieje, ze ja trafie na taka super babkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 06:35
-
My mielismy przed szczepieniami w rwczke i niunio plakal tylko przy ukluciu i przy penetrowaniu igla.. A dzis plakal zanim wbila a nawet jak wbila to stalo w konusiw i musialam karmic a potem juz z glowki ale wtedy szybko lecialo. Bella u nas byly 3 prbobowki jaki nie 4 ? Bo to takie male. Na zelazo chyba byla osobno. Zaplacilam za te badania od pediatry bo jak ym miala go znowu kluc za tydz czy dwa to ja tak nie chce.
Ja tez juz kupie zel bo mozno sie slini i reke pcha na potege. Plaakal dzis sporo przytym wkladaniu i nie chcial spac po kapieli. Lece spac bo pewnie ciezka noc sie zapowiada- juz 2 razy dokarmialam a zasnal jakos przed 21 -
nick nieaktualny
-
Haha ja akurat lubie sprzatac i miec chate wylizana.. Pedant ze mnie straszny i moj maz i znajomi mowili wczesniej ze jak dziecko sie urodzi to juz nie bedzie czasu na to i przestanie mi balagan przeszkadzac :p a mam wrazenie ze jest jeszcze gorzej hehe teraz czesciej chyba sprzatam niz wczesniej :p
Kurcze od wczoraj mam dola strasznego impj maz ani w sumie nikt nie potrafi tego zrozumiec.. Chodzi o moje kp.. Tak strasznie za tym tesknie.. Tak bardzo chcialam karmin i choc walczylam 8 tygodni majac w miedzy czasie zastoj za zastojem i ogolnie wiecej problemow z tym zwiazanych to strasznie mi brakuje tej bliskosc.. I choc staram sie z mala bawic przytulac itd to jakos ta bliskosc podczas karmienia jest jedyna w swoim rodzaju i strasznie mi zle ze nie bylo mi to dane ;( czasem nawet zaluje ze nie dokarmiam cycem.. Choc wiem ze to wiazaloby sie z pdciaganiem kilka razy dziennie by uniknac zastoju bo mala nie sciagalam:( eh lipa straszna... -
Druga noc Natanek spal sam w lozeczku
Nakarmilam go kolo 22, wstal o 3 i pozniej o 5 jadl juz z nami w lozku
Moje sloneczko
Teraz sobie spi, ja z P troche ogarniam i lece sie zaraz szykowac bo na 13 przyjezdza rodzina mojego P na obiadRobie spaghetti
Bella nie zadreczaj sie. No czasami nie idzie cos po naszej mysli i trzeba sie z tym pogodzic. Mala czuje Twoja bliskosc i milosc. -
"W pierwszych miesiącach życia karmienie piersią zaspokaja zarówno głód jak i pragnienie Twojego dziecka. Dopajanie niemowlęcia wodą lub herbatką może okazać się potrzebne tylko w sytuacjach, kiedy dziecko się intensywnie poci lub kiedy doszło do wzmożonej utraty płynów. "
-
bella84 wrote:"W pierwszych miesiącach życia karmienie piersią zaspokaja zarówno głód jak i pragnienie Twojego dziecka. Dopajanie niemowlęcia wodą lub herbatką może okazać się potrzebne tylko w sytuacjach, kiedy dziecko się intensywnie poci lub kiedy doszło do wzmożonej utraty płynów. "
-
Tak przy mm powinno sie dopajac. Przynajmniej ja Kubusia dopajalam.
Wczoraj chcialam czesciej Natanka przystawic do piersi zeby sie chociaz napil bo tak goraco ale nie bylo o tym mowy. Glowa w druga strone i koniec. Nawet co 2 godz tak nie chce jesc tylko przeciaga do 2,5-3. -
Hejka!
Mnie jakoś do sprzatania nie ciągnie, wręcz przeciwnie mam takiego lenia, ze szok ;-p
U nas dzisiaj silny wiatr wieje. Nie wiadomo jak dziecko ubrać.
Staś już ok 2 h śpi na mojej klacie. Jak go uspalam to e ogóle odłożyć się nie dał, więc i ja się zdrzemnelalam:) teraz już jestem mega glodna, ale poczekam aż dziecko się wyspi