X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez po spacerku.
    Dzis rano bylo pobranie krwi- dramat! Ryk jak nie wiem i nic nie lecialo z reki. Kazala nakarmic. PosLam a on zasypia... Pospal chwile i posLam znowu i bylo z glowki;(
    Sama sie rozplakalam.
    Lecialo juz dobrze

Zeby odebrac wyniki musze isc do tego neurologa !! Ale byl inny do wyboru to wpisani jestesmy do innego ale i tak prywatnie pojde bo pewnie we wt uslysze ze jest chory albo ze nie wodzi oczami..

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zelu to nie wiem. Kolezanka stosowala ten Camilia plyn co reklamuja i mowi ze bylo ok
    Dzis zrobie podejscie z koperkiem;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg daj znac jak nosidlo!!

Mamy karmiace tylko piersia. Ile dajecie dha teraz?

Tzn ile wy lykacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 13:28

atdcqtkf2affvuei.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra przeszła przez różne i u niej najlepiej sprawdził się Dentinox

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak podspisuje sie pod Twoja prosba :) ja tez z checia poczytam opinie na temat zeli na zabkowanie lepiej miec w szafce niz potem biec na wariata po byle co :)
    Oj dziewczyny podziwiac to mnie bedziecie mogly i ja siebie tez jak dam rade z dwojka takich szkrabow ;p
    I pomyslec ze chcialam blizniaki :p nawet dwa jajka byly w tym moim szczesliwym cyklu ale jedno chyba stwierdzilo ze jeszcze nie pora ;) dzis gadalam z mezem przez facetime i na chwile z jego kolega inten mi mowil ze super dwojka bo sie sami soba zajma tylko czy 2 latek zajmie sie takim kilkumiesiecznym;p?? Hehe choc pewnie w ramach ciekawosci bedzie rzucal w niego zabawkami ;p np ostatnio byla kolezanka z dwuletnia corcia to o dziwo moja mala byla bardzo grzeczna i strasznie zaciekawiona patrzyly na siebie a ta starsza dawala jej lalki ( czasem niefortunnie walac w nia bardziej tymi lalkami) i glaskala i gadala do niej wiec moze jakos tam by zaabsorbowala starsza suostra mlodsze rodzenstwo ;) wiec kto wiem:) ten argument do mnie przemawia hehe wnsumie teraz i tak jest latwiej niz do 3 miesiecy bo jak dla mnie te kolki i ciagly ryk ze nawet na rekach sie nie dalo okielznac to bez porownania do tego co teraz.. Teraz jest ryk i marudzenie ale na rekach sie uspokaja w mig i gaworzy i cieszy sie wiec przynajmniej cos dziala ;)
    Jeju dziewczyny wychodze dzis na desperatke chyba ale wszystkie moje kolezanki i koledzy pracuja i jakos tak ciezko z czasem a ja ciagle sama tu z mala wiec zaczelam zagadywac ludzi z osiedla:p jak jakas nawiedzona, a to 2 babki byly ( jedna to w sumie moja sasiadka 2 pietra nizej ale jakos u m ie na osiedlu nikt sie prawie nie zna tylko dzien dobry) i zagadalam je o pogode a potem zaproponowalam spacer do lasu innym razem jak bedzie ladnie hehe potem szla i od slowa do slowa chwile mialam z kim pogadac :) potem szla laska z samoyedem - pieeekny pies to tez zagadalam.. Ale kurcze caly dzien gadam po dzieciecemu z dzieckiem lub do kota gadam, no i przez telefon jedynie ze znajomymi to juz swira dostaje :D

słoneczna 85, Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, to jest całkiem normalne, tez zauważyłam że mam tendencje do zagadywania obcych ludzi :-P a jak młody jest w chuście albo nosidle to z kolei inni mnie zagaduja albo się zachwycają jakie maleństwo, no nie da się ukryć ze to okruszek ;)

słoneczna 85, Gosiak, Lara 82, megg lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna miala wczoraj wizyte u pediatry o 14:15. Tatus z dziadkiem ja zabrali do lekarza, a mama leciala z pracy o 15:00. Lunka lezala w pieluszce, dwie lekarki ogladaly jej skore. To co jej sie dzieje to jednak jest AZS, inaczej egzema. Lekarka podejrzewala egzeme juz dwa miesiace temu. A ja nie wiedzialam, ze te dwa terminy okreslaja to samo. Poniewaz jej sie ostatnio bardzo pogorszylo, to przepisano jej jakas masc sterydowa do smarowania dwa razy dziennie przez tydzien. I 16.06. znowu ma wizyte, zeby zobaczyc czy sie poprawilo. Jesli nie, to wtedy dostanie skierowanie do dermatologa. Oby sie poprawilo, bo nie chce jej ciagnac po dermatologach jeszcze :/ Pani doktor powiedziala, ze skoro ani ja ani Jay nie mamy egzemy, to powinno Lunie przejsc.

Moja corcia wazy 5,3 kg :] Jest w 9 centylu, a dwa miesiace temu byla w 16, wiec pediatra nie byla zachwycona, powiedziala, ze chcialaby, zeby Luna byla co najmniej w tym 16, ale przynajmniej zero presji, bo wiem, ze w Polsce 9 na 10 pediatrow by zaraz powiedzialo, ze trzeba dokarmiac mlekiem modyfikowanym!

Na koniec przyszedl pielegniarz podac szczepionki. Jedna doustna, a potem znowu trzy igly w uda :[[[ Ja trzymalam raczki, a tatus glowke i patrzyl jej w oczka i mowil do niej. Strasznie, strasznie sie rozplakala, ale uspokoila natychmiast, jak tylko wzielam ja na rece i przytulilam (na chwilke tylko oczywiscie, bo musiala sie wyplakac). I zaraz chciala jesc, wiec ja tam pokarmilam i zaraz bylo lepiej. W domu bylysmy dopiero po 17:00 i wieczorem bylo duzo placzu. Wykapalam ja o 19:30 i poszla spac o normalnej porze i przespala noc normalnie.

Gosiak Orajel podobno skuteczny (ale czy "dobry", to nie wiem - ja bym z nim nie przesadzala, bo kiedys nieciekawe o nim rzeczy czytalam). Tu kosztuje miedzy 4,40 a 7 dol. Ja kupilam najmniejsza tubke i raz zaaplikowalam (wczesniej przetestowalam na sobie) i nie wydaje mi sie, zeby mojemu dziecku pomoglo - wrecz przeciwnie, mrowienie dziasel jej sie chyba nie spodobalo, bo zaraz po posmarowaniu znowu sie rozplakala.

Luna zawsze do gory nogi podnosila i duzo nimi kopala, ale jeszcze ich do glowy nie zadziera i nie bawi sie stopami. Odpycha sie nimi tez, szczegolnie na przewijaku, na macie jakos tak nie robi, nie wiem dlaczego.

Raczki i paluszki bardzo czesto sa w buzi i rozne rzeczy pcha do buzi - oczywiscie, ze to normalne. Od niedawna tez intensywnie oglada swoje rece :]

Bella no typowa u Ciebie reakcji kobiety spedzajacej duzo czasu z niewerbalnym osobnikiem ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 14:01

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracajac do tematu maty puzzlowej to widze nikt nie wie w czym roznica miedzy np skip hop a babyono poza cena?
    Kurcze interaz nie wiem a nawet nie ma gdzie porownac tego :/ wiek jednak ze moze byc roznica w matach bo np do cwiczen mam airex grubosc 1,5 cm i tania nie byla ale roznica odczuwalna dla mnie w porownaniu do mat ktore testowalam sobie w sklepie... A mize ktoras kupuje skip hopa lub babyono i napisze recenzje tu ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja biorę 500 dha.

Kiedy mój zacznie spać. Ja już nie mam siły :( Mąż dopiero o 17 będzie :(

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktora mata baby ono jest jak skip hop? Bobja widze tylko takie z cyferkami itd

A te w Biedronce to teraz sa?

Ok Pia ja trz nadal biore 500

atdcqtkf2affvuei.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mna dzis piekna noc. Maly zjadl kolo 22 i poszedl spac. Obudzil sie o 1 nakarmilam go na siedzaco, zrobil kupsko, wiec wzielam go do odbicia, przebralam i z powrotem do lozeczka, dalam smoka i do 6 spal :)
    Nasz synus pierwszy raz sam spal i tylko jedna pobudka w nocy :)

Natan podnosi nozki w gore ale nie probuje ich jeszcze zlapac. Ostatnio lubi tarmosic pieluszke i memlac ja :)

Ja mam taka miekka mate z canpol babies.

Dzis okropnie goraco. Troche bylismy na tarasie ale tak to w domu siedzimy, okna pootwierane. Pozniej pojdziemy sie przejsc z chlopcami

Na zabki ja uzywalam Dentinox.

Natankowi co drugi dzien podaje tran i ja jednego dnia biore witaminy dla kobiet karmiacych a drugiego tran.

Zjadlam ogorkowa, kawalek snickersa i stracilam energie ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Słoneczna ja biorę 500 dha.
    Ja też.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, to nieciekawie z tym pobieraniem krwi, ja musze w przyszłym tygodniu iść... Mój to jest mały histeryk i boję się że jak zacznie się rzucać to nie będzie się dało mu pobrać :/ No i mam kilka badań do zrobienia, chyba z 6, to będą musieli mu pobrać ze 2 probowki? Nie wyobrażam sobie tego...

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak podobno na zębiska najlepsze jest tantum verde, znieczula dziąsełka.

• Laurka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie wiem czy smarowac ja tymi sterydami :[ Moja mama mowi, ze moga byc okropne efekty uboczne :[

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    No i nie wiem czy smarowac ja tymi sterydami :[ Moja mama mowi, ze moga byc okropne efekty uboczne :[

Sterydy to chyba ostateczność... a swędzi ja to, próbuje się drapac? Może jeszcze dać sobie ze 2 tyg na inne metody, sterydy zawsze zdążysz użyć. Moja koleżanka miała jakieś krostki na przedramionach i dostała Sterydy, to później wyglądała jak laciata krowa, mimo stosowania wysokich filtrów...
    A próbowałas emolientow i leków antyhistaminowych?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 15:24

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka Cath pisala na prywatnym forum, ze dla Kostki dostala tez jakas masc, ale bez sterydow. Ogolnie skontaktuj sie z nia, bo jest obeznana w temacie AZS.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Gosiak podobno na zębiska najlepsze jest tantum verde, znieczula dziąsełka.
    Ale to takie zwkłe na gardło czy jakieś specjalne dla dzieci jest?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka jak wwyglądają zzmiany na ciele Luny? Staś też miał w pewnym momencie podejrzenie Azs. Miał suche placki na ciele. Ja bym na Twoim miejscu zastosowała coś nieinwazyjnego typowego dla atopikow. W aptece powinno być tegomnóstwo. Szkoda maleństwa na sterydy.

Ja ostatanio nie biorę DHa, bo się skońcZyły i nie mogę się zebrać by kupić.

My ze Stasiem pospalismy e południe 2 h :-) teraz leży u mnie na kolanach i nasi sie pusta butelką. Faktycznie ciekawsza zabawka od innych ;-p

Staś też pcha paluchy do buzi i właściwie wszystko co jest w pobliżu rąk tj bluzka, pielucha, moje palce też łapie.
    Schwytania już opanowane. Gryzak coraz częściej za pierwszym razem trafia do buzi :-)

Na dziadka jeszcze jest camilla czy coś podobnego.

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle Azs może mieć związek z nietolerancja pokarmowa. Może coś uczula Lunkę i tego objawem są wykwity skórne.

c7hyim7.png
‹‹ 3038 3039 3040 3041 3042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ