Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
My tez po spacerku.
Dzis rano bylo pobranie krwi- dramat! Ryk jak nie wiem i nic nie lecialo z reki. Kazala nakarmic. PosLam a on zasypia... Pospal chwile i posLam znowu i bylo z glowki;(
Sama sie rozplakalam.
Lecialo juz dobrze
Zeby odebrac wyniki musze isc do tego neurologa !! Ale byl inny do wyboru to wpisani jestesmy do innego ale i tak prywatnie pojde bo pewnie we wt uslysze ze jest chory albo ze nie wodzi oczami.. -
Gosiak podspisuje sie pod Twoja prosba
ja tez z checia poczytam opinie na temat zeli na zabkowanie lepiej miec w szafce niz potem biec na wariata po byle co
Oj dziewczyny podziwiac to mnie bedziecie mogly i ja siebie tez jak dam rade z dwojka takich szkrabow ;p
I pomyslec ze chcialam blizniaki :p nawet dwa jajka byly w tym moim szczesliwym cyklu ale jedno chyba stwierdzilo ze jeszcze nie poradzis gadalam z mezem przez facetime i na chwile z jego kolega inten mi mowil ze super dwojka bo sie sami soba zajma tylko czy 2 latek zajmie sie takim kilkumiesiecznym;p?? Hehe choc pewnie w ramach ciekawosci bedzie rzucal w niego zabawkami ;p np ostatnio byla kolezanka z dwuletnia corcia to o dziwo moja mala byla bardzo grzeczna i strasznie zaciekawiona patrzyly na siebie a ta starsza dawala jej lalki ( czasem niefortunnie walac w nia bardziej tymi lalkami) i glaskala i gadala do niej wiec moze jakos tam by zaabsorbowala starsza suostra mlodsze rodzenstwo
wiec kto wiem:) ten argument do mnie przemawia hehe wnsumie teraz i tak jest latwiej niz do 3 miesiecy bo jak dla mnie te kolki i ciagly ryk ze nawet na rekach sie nie dalo okielznac to bez porownania do tego co teraz.. Teraz jest ryk i marudzenie ale na rekach sie uspokaja w mig i gaworzy i cieszy sie wiec przynajmniej cos dziala
Jeju dziewczyny wychodze dzis na desperatke chyba ale wszystkie moje kolezanki i koledzy pracuja i jakos tak ciezko z czasem a ja ciagle sama tu z mala wiec zaczelam zagadywac ludzi z osiedla:p jak jakas nawiedzona, a to 2 babki byly ( jedna to w sumie moja sasiadka 2 pietra nizej ale jakos u m ie na osiedlu nikt sie prawie nie zna tylko dzien dobry) i zagadalam je o pogode a potem zaproponowalam spacer do lasu innym razem jak bedzie ladnie hehe potem szla i od slowa do slowa chwile mialam z kim pogadacpotem szla laska z samoyedem - pieeekny pies to tez zagadalam.. Ale kurcze caly dzien gadam po dzieciecemu z dzieckiem lub do kota gadam, no i przez telefon jedynie ze znajomymi to juz swira dostaje
słoneczna 85, Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Bella, to jest całkiem normalne, tez zauważyłam że mam tendencje do zagadywania obcych ludzi
a jak młody jest w chuście albo nosidle to z kolei inni mnie zagaduja albo się zachwycają jakie maleństwo, no nie da się ukryć ze to okruszek
słoneczna 85, Gosiak, Lara 82, megg lubią tę wiadomość
-
Luna miala wczoraj wizyte u pediatry o 14:15. Tatus z dziadkiem ja zabrali do lekarza, a mama leciala z pracy o 15:00. Lunka lezala w pieluszce, dwie lekarki ogladaly jej skore. To co jej sie dzieje to jednak jest AZS, inaczej egzema. Lekarka podejrzewala egzeme juz dwa miesiace temu. A ja nie wiedzialam, ze te dwa terminy okreslaja to samo. Poniewaz jej sie ostatnio bardzo pogorszylo, to przepisano jej jakas masc sterydowa do smarowania dwa razy dziennie przez tydzien. I 16.06. znowu ma wizyte, zeby zobaczyc czy sie poprawilo. Jesli nie, to wtedy dostanie skierowanie do dermatologa. Oby sie poprawilo, bo nie chce jej ciagnac po dermatologach jeszcze
Pani doktor powiedziala, ze skoro ani ja ani Jay nie mamy egzemy, to powinno Lunie przejsc.
Moja corcia wazy 5,3 kg :] Jest w 9 centylu, a dwa miesiace temu byla w 16, wiec pediatra nie byla zachwycona, powiedziala, ze chcialaby, zeby Luna byla co najmniej w tym 16, ale przynajmniej zero presji, bo wiem, ze w Polsce 9 na 10 pediatrow by zaraz powiedzialo, ze trzeba dokarmiac mlekiem modyfikowanym!
Na koniec przyszedl pielegniarz podac szczepionki. Jedna doustna, a potem znowu trzy igly w uda :[[[ Ja trzymalam raczki, a tatus glowke i patrzyl jej w oczka i mowil do niej. Strasznie, strasznie sie rozplakala, ale uspokoila natychmiast, jak tylko wzielam ja na rece i przytulilam (na chwilke tylko oczywiscie, bo musiala sie wyplakac). I zaraz chciala jesc, wiec ja tam pokarmilam i zaraz bylo lepiej. W domu bylysmy dopiero po 17:00 i wieczorem bylo duzo placzu. Wykapalam ja o 19:30 i poszla spac o normalnej porze i przespala noc normalnie.
Gosiak Orajel podobno skuteczny (ale czy "dobry", to nie wiem - ja bym z nim nie przesadzala, bo kiedys nieciekawe o nim rzeczy czytalam). Tu kosztuje miedzy 4,40 a 7 dol. Ja kupilam najmniejsza tubke i raz zaaplikowalam (wczesniej przetestowalam na sobie) i nie wydaje mi sie, zeby mojemu dziecku pomoglo - wrecz przeciwnie, mrowienie dziasel jej sie chyba nie spodobalo, bo zaraz po posmarowaniu znowu sie rozplakala.
Luna zawsze do gory nogi podnosila i duzo nimi kopala, ale jeszcze ich do glowy nie zadziera i nie bawi sie stopami. Odpycha sie nimi tez, szczegolnie na przewijaku, na macie jakos tak nie robi, nie wiem dlaczego.
Raczki i paluszki bardzo czesto sa w buzi i rozne rzeczy pcha do buzi - oczywiscie, ze to normalne. Od niedawna tez intensywnie oglada swoje rece :]
Bella no typowa u Ciebie reakcji kobiety spedzajacej duzo czasu z niewerbalnym osobnikiem ;]Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 14:01
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
A wracajac do tematu maty puzzlowej to widze nikt nie wie w czym roznica miedzy np skip hop a babyono poza cena?
Kurcze interaz nie wiem a nawet nie ma gdzie porownac tegowiek jednak ze moze byc roznica w matach bo np do cwiczen mam airex grubosc 1,5 cm i tania nie byla ale roznica odczuwalna dla mnie w porownaniu do mat ktore testowalam sobie w sklepie... A mize ktoras kupuje skip hopa lub babyono i napisze recenzje tu
-
Za mna dzis piekna noc. Maly zjadl kolo 22 i poszedl spac. Obudzil sie o 1 nakarmilam go na siedzaco, zrobil kupsko, wiec wzielam go do odbicia, przebralam i z powrotem do lozeczka, dalam smoka i do 6 spal
Nasz synus pierwszy raz sam spal i tylko jedna pobudka w nocy
Natan podnosi nozki w gore ale nie probuje ich jeszcze zlapac. Ostatnio lubi tarmosic pieluszke i memlac ja
Ja mam taka miekka mate z canpol babies.
Dzis okropnie goraco. Troche bylismy na tarasie ale tak to w domu siedzimy, okna pootwierane. Pozniej pojdziemy sie przejsc z chlopcami
Na zabki ja uzywalam Dentinox.
Natankowi co drugi dzien podaje tran i ja jednego dnia biore witaminy dla kobiet karmiacych a drugiego tran.
Zjadlam ogorkowa, kawalek snickersa i stracilam energie -
Słoneczna, to nieciekawie z tym pobieraniem krwi, ja musze w przyszłym tygodniu iść... Mój to jest mały histeryk i boję się że jak zacznie się rzucać to nie będzie się dało mu pobrać
No i mam kilka badań do zrobienia, chyba z 6, to będą musieli mu pobrać ze 2 probowki? Nie wyobrażam sobie tego...
-
nick nieaktualny
-
Laurka wrote:No i nie wiem czy smarowac ja tymi sterydami :[ Moja mama mowi, ze moga byc okropne efekty uboczne :[
Sterydy to chyba ostateczność... a swędzi ja to, próbuje się drapac? Może jeszcze dać sobie ze 2 tyg na inne metody, sterydy zawsze zdążysz użyć. Moja koleżanka miała jakieś krostki na przedramionach i dostała Sterydy, to później wyglądała jak laciata krowa, mimo stosowania wysokich filtrów...
A próbowałas emolientow i leków antyhistaminowych?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 15:24
-
nick nieaktualny
-
Laurka jak wwyglądają zzmiany na ciele Luny? Staś też miał w pewnym momencie podejrzenie Azs. Miał suche placki na ciele. Ja bym na Twoim miejscu zastosowała coś nieinwazyjnego typowego dla atopikow. W aptece powinno być tegomnóstwo. Szkoda maleństwa na sterydy.
Ja ostatanio nie biorę DHa, bo się skońcZyły i nie mogę się zebrać by kupić.
My ze Stasiem pospalismy e południe 2 hteraz leży u mnie na kolanach i nasi sie pusta butelką. Faktycznie ciekawsza zabawka od innych ;-p
Staś też pcha paluchy do buzi i właściwie wszystko co jest w pobliżu rąk tj bluzka, pielucha, moje palce też łapie.
Schwytania już opanowane. Gryzak coraz częściej za pierwszym razem trafia do buzi
Na dziadka jeszcze jest camilla czy coś podobnego.mala_mi1982 lubi tę wiadomość