X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella a moze dziecku za goraco? moze jakies podraznienie na skorze od ubranka, moze cos uwiera? moja np dzis w ryk wpadala jak ja do cycka dawalam a ona nie miala ochoty jesc

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja myslalam ze dostane @ bo rano krew na papierze i bol podbrzusza, a potem cisza... miala ktoras tak po pologu?

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela ja mam okna otwarte a ona w krotkim rekawku getry i skarpety cienkie jak sprawdzam kark to ok jest :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skore tez czysta ma :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Januszkowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) troszke nadrobilam. Gosiak u has spokoj, ale has skoki chyba nie dotyczą. Z reguły jest ok.
    My po 2gim szczepieniu 6w1, mieliśmy wczoraj, temperatury nie miała.
    Dzisiaj bylysmy na dłuższych zakupach w chuście, zasnela :) jak widzi fotelik sam. To juz się cieszy, ze gdzies jedziemy :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh padam na pysk po tym dniu marudy, nic mi się nie chce, miałam w planach włosy zafarbowac, bo już odrost taki ze wstyd, już nie wspominając o tym ze do fryzjera tez powinnam iść... Mam bon do kosmetyczki, chyba będę musiała komuś oddać, bo jakoś nie widzę tego żebym mogła tam iść :/ Do dupy to wszystko... Juz ostatnio powiedziałam M ze najchętniej bym gdzieś zniknęła, a on by sobie pewnie znalazł lepsza żonę i mamę dla młodego :( chyba powinnam skorzystać z jakiejś pomocy, ale ciekawe kiedy i jak :]

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pół dnia ok A po południu jak u większości maruda. Tu nie, tam nie. Cyca nie chciała. Na siedzaco, na lezaco, na poduszce, bez poduszki, nawet na stojaco nie wziela cyca i koniec kropka. Tylko widziała że odslaniam pierś od razu głową w drugą stronę i płacz. W końcu wzięłam nagotowalam marchwii i jej dałam, bo dziecko 5 godz nie jadło a to nie w jej stylu. Zjadła to i wtedy cyca wzięła. Piła jak szalona. Co za dziecko... i o co niby jej chodziło? :/

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to ten skok
    "Skok rozwojowy u niemowlęcia poprzedzony jest bezpośrednio okresem, kiedy dziecko jest marudne, płaczliwe i ma problemy ze spaniem, gorzej je, jest bardziej krzykliwe lub przeciwnie jest cichsze niż przedtem; chce być jak najbliżej mamy, bo w jej ramionach czuje się bezpiecznie."
    Tylko jak sie maja umiejetnosci ktore po nimma miec ? Kiedy one sa po skoku w trakcie? Bo moja robi to co w tych umiejetnosciach 14-19 tydz ale zachowuje sie jak na skok :/ tylko na rekach szczesliwa i gaworzy a tak to mega ryk.. Wczesniej az tak nie bylo udawalo sie ja zabawic
    Inpytanie czy wasze dzieci tez namietnie gryza raczki lub np paluszki 2-3 lub cala reke a nawet 2 i tak caly dzien?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spacer zwykle wyglada tak ze pol godz patrzenia a potem sen, ale trzeba ciagle byc w ruchu jak przsiade i wozek nie jedzie to maly wbudza sie. Wracalismy tez juz pare razy na raczkach do domu

U nas tez ostatnio wszystko ciekawsze niz spanie :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella z tymi paluchami mam tak jak opisujesz...

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Godiak czy probowalas podawac cos z butli Jance?
    Nie, nie próbowałam, bo na razie nie mamy takiej potrzeby... i może wcale nie będzie...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, u nas tak samo z paluszkami, rączką a nawet dwiema naraz. Ostatnio hitem jest rączka + mój palec w rączce naraz :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nadrobic was to wyczyn.
    Dzis z malym do 11 bylam ja i nie zauwazylam nic nadzwyczajnego a od 11 do 15 moja mama i tez skarzyla sie ze marudzil i poplakiwal, natomiast jak poszla to ja w chuste go na plecy i spal ponad 2h wiec nie wiem ostatecznie jak sie czul bo po tym spaniu to mega usmiech.
    U nas mysle ze to skok polaczony z ząbkowanim, dziąsła opuchnięte ma. Moj starszy syn mial pierwsze zeby jak mial niecale 5 miesiecy wiec przypuszczam, że i z Ignasiem moze tak byc. Takze laski mysle i ze i u czesci waszych dzieci jest to zabkowanie. Warto masc na dziasla zakupic i gryzaczki do lodowki.

Bella a moze sprobuj chusty kolkowej, szybkie wiazanie jest bo minuta i wsio, a mala bedzie mogla sobie ogladac bo to na biodrze tez mozesz. Nie bedzie ci tak ciezko no i nie bierzesz juz wtedy wozka wiec jestes odciazona.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka i jak mala po szczepieniu? Bo u mnie na razie normalnie. Teraz sobie smacznie spi.

Powiedzcie mi tak na pierwsze razy jak wsadze malego w chuste i uda mi sie ja zawiazac to ile moge go nosic ciagiem?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jaka goraczka i duchota. Mam 26stopni w domu, masakra. Okna pootwierane ale niestety komary juz wlaza :/ Ide pod prysznic.

Moj nie chce lapac zadnych zabawek ani gryzaczkow. Za to namietnie zjada swoje raczki, paluszki i moje palce jak dorwie :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek tez caly czas ręce mietoli. No i kciuka lubi jak jest zmęczony.

A Tymcio spokojny i grzeczny. Tylko apetyt ma marny.

Dzis tata po raz pierwszy poszedł na spacer z obydwoma synami. Tymek stanął na wysokości zadania i grzecznie lezal w wózku przez caly pobyt na placu zabaw. Tata sie nie wystraszyl, wiec może częściej ich będę tak wysylala :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Powiedzcie mi tak na pierwsze razy jak wsadze malego w chuste i uda mi sie ja zawiazac to ile moge go nosic ciagiem?
    Tyle ile wytrzyma ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jestem ciekawa jak to bedzie z tym wiazaniem. Na youtubie to wydaje sie do ogarniecia ale w rzeczywistosci na poczatku to na pewno nie takie proste. Szkoda ze wczesniej P nie dal sie namowic na chuste bo w sobote jedziemy do zoo to bym sie z wozkiem nie bawila no ale nic.

Uciekam spac bo pewnie niedlugo pobudka na karmienie.

Dobranoc.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Zapowiada się super piękna pogoda u nas. Córa zalicza pierwszą drzemkę właśnie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.hafija.pl/2015/06/nie-tylko-zywe-skladniki.html
    Hafija

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3036 3037 3038 3039 3040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ