X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella a moze dziecku za goraco? moze jakies podraznienie na skorze od ubranka, moze cos uwiera? moja np dzis w ryk wpadala jak ja do cycka dawalam a ona nie miala ochoty jesc

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja myslalam ze dostane @ bo rano krew na papierze i bol podbrzusza, a potem cisza... miala ktoras tak po pologu?

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela ja mam okna otwarte a ona w krotkim rekawku getry i skarpety cienkie jak sprawdzam kark to ok jest :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skore tez czysta ma :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Januszkowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) troszke nadrobilam. Gosiak u has spokoj, ale has skoki chyba nie dotyczą. Z reguły jest ok.
    My po 2gim szczepieniu 6w1, mieliśmy wczoraj, temperatury nie miała.
    Dzisiaj bylysmy na dłuższych zakupach w chuście, zasnela :) jak widzi fotelik sam. To juz się cieszy, ze gdzies jedziemy :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh padam na pysk po tym dniu marudy, nic mi się nie chce, miałam w planach włosy zafarbowac, bo już odrost taki ze wstyd, już nie wspominając o tym ze do fryzjera tez powinnam iść... Mam bon do kosmetyczki, chyba będę musiała komuś oddać, bo jakoś nie widzę tego żebym mogła tam iść :/ Do dupy to wszystko... Juz ostatnio powiedziałam M ze najchętniej bym gdzieś zniknęła, a on by sobie pewnie znalazł lepsza żonę i mamę dla młodego :( chyba powinnam skorzystać z jakiejś pomocy, ale ciekawe kiedy i jak :]

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pół dnia ok A po południu jak u większości maruda. Tu nie, tam nie. Cyca nie chciała. Na siedzaco, na lezaco, na poduszce, bez poduszki, nawet na stojaco nie wziela cyca i koniec kropka. Tylko widziała że odslaniam pierś od razu głową w drugą stronę i płacz. W końcu wzięłam nagotowalam marchwii i jej dałam, bo dziecko 5 godz nie jadło a to nie w jej stylu. Zjadła to i wtedy cyca wzięła. Piła jak szalona. Co za dziecko... i o co niby jej chodziło? :/

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to ten skok
    "Skok rozwojowy u niemowlęcia poprzedzony jest bezpośrednio okresem, kiedy dziecko jest marudne, płaczliwe i ma problemy ze spaniem, gorzej je, jest bardziej krzykliwe lub przeciwnie jest cichsze niż przedtem; chce być jak najbliżej mamy, bo w jej ramionach czuje się bezpiecznie."
    Tylko jak sie maja umiejetnosci ktore po nimma miec ? Kiedy one sa po skoku w trakcie? Bo moja robi to co w tych umiejetnosciach 14-19 tydz ale zachowuje sie jak na skok :/ tylko na rekach szczesliwa i gaworzy a tak to mega ryk.. Wczesniej az tak nie bylo udawalo sie ja zabawic
    Inpytanie czy wasze dzieci tez namietnie gryza raczki lub np paluszki 2-3 lub cala reke a nawet 2 i tak caly dzien?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spacer zwykle wyglada tak ze pol godz patrzenia a potem sen, ale trzeba ciagle byc w ruchu jak przsiade i wozek nie jedzie to maly wbudza sie. Wracalismy tez juz pare razy na raczkach do domu

U nas tez ostatnio wszystko ciekawsze niz spanie :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella z tymi paluchami mam tak jak opisujesz...

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Godiak czy probowalas podawac cos z butli Jance?
    Nie, nie próbowałam, bo na razie nie mamy takiej potrzeby... i może wcale nie będzie...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, u nas tak samo z paluszkami, rączką a nawet dwiema naraz. Ostatnio hitem jest rączka + mój palec w rączce naraz :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nadrobic was to wyczyn.
    Dzis z malym do 11 bylam ja i nie zauwazylam nic nadzwyczajnego a od 11 do 15 moja mama i tez skarzyla sie ze marudzil i poplakiwal, natomiast jak poszla to ja w chuste go na plecy i spal ponad 2h wiec nie wiem ostatecznie jak sie czul bo po tym spaniu to mega usmiech.
    U nas mysle ze to skok polaczony z ząbkowanim, dziąsła opuchnięte ma. Moj starszy syn mial pierwsze zeby jak mial niecale 5 miesiecy wiec przypuszczam, że i z Ignasiem moze tak byc. Takze laski mysle i ze i u czesci waszych dzieci jest to zabkowanie. Warto masc na dziasla zakupic i gryzaczki do lodowki.

Bella a moze sprobuj chusty kolkowej, szybkie wiazanie jest bo minuta i wsio, a mala bedzie mogla sobie ogladac bo to na biodrze tez mozesz. Nie bedzie ci tak ciezko no i nie bierzesz juz wtedy wozka wiec jestes odciazona.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka i jak mala po szczepieniu? Bo u mnie na razie normalnie. Teraz sobie smacznie spi.

Powiedzcie mi tak na pierwsze razy jak wsadze malego w chuste i uda mi sie ja zawiazac to ile moge go nosic ciagiem?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jaka goraczka i duchota. Mam 26stopni w domu, masakra. Okna pootwierane ale niestety komary juz wlaza :/ Ide pod prysznic.

Moj nie chce lapac zadnych zabawek ani gryzaczkow. Za to namietnie zjada swoje raczki, paluszki i moje palce jak dorwie :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek tez caly czas ręce mietoli. No i kciuka lubi jak jest zmęczony.

A Tymcio spokojny i grzeczny. Tylko apetyt ma marny.

Dzis tata po raz pierwszy poszedł na spacer z obydwoma synami. Tymek stanął na wysokości zadania i grzecznie lezal w wózku przez caly pobyt na placu zabaw. Tata sie nie wystraszyl, wiec może częściej ich będę tak wysylala :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Powiedzcie mi tak na pierwsze razy jak wsadze malego w chuste i uda mi sie ja zawiazac to ile moge go nosic ciagiem?
    Tyle ile wytrzyma ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jestem ciekawa jak to bedzie z tym wiazaniem. Na youtubie to wydaje sie do ogarniecia ale w rzeczywistosci na poczatku to na pewno nie takie proste. Szkoda ze wczesniej P nie dal sie namowic na chuste bo w sobote jedziemy do zoo to bym sie z wozkiem nie bawila no ale nic.

Uciekam spac bo pewnie niedlugo pobudka na karmienie.

Dobranoc.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Zapowiada się super piękna pogoda u nas. Córa zalicza pierwszą drzemkę właśnie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.hafija.pl/2015/06/nie-tylko-zywe-skladniki.html
    Hafija

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3036 3037 3038 3039 3040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ