Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
bella a moze dziecku za goraco? moze jakies podraznienie na skorze od ubranka, moze cos uwiera? moja np dzis w ryk wpadala jak ja do cycka dawalam a ona nie miala ochoty jesc"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
a ja myslalam ze dostane @ bo rano krew na papierze i bol podbrzusza, a potem cisza... miala ktoras tak po pologu?"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Hej:) troszke nadrobilam. Gosiak u has spokoj, ale has skoki chyba nie dotyczą. Z reguły jest ok.
My po 2gim szczepieniu 6w1, mieliśmy wczoraj, temperatury nie miała.
Dzisiaj bylysmy na dłuższych zakupach w chuście, zasnelajak widzi fotelik sam. To juz się cieszy, ze gdzies jedziemy
-
Eh padam na pysk po tym dniu marudy, nic mi się nie chce, miałam w planach włosy zafarbowac, bo już odrost taki ze wstyd, już nie wspominając o tym ze do fryzjera tez powinnam iść... Mam bon do kosmetyczki, chyba będę musiała komuś oddać, bo jakoś nie widzę tego żebym mogła tam iść
Do dupy to wszystko... Juz ostatnio powiedziałam M ze najchętniej bym gdzieś zniknęła, a on by sobie pewnie znalazł lepsza żonę i mamę dla młodego
chyba powinnam skorzystać z jakiejś pomocy, ale ciekawe kiedy i jak :]
-
U mnie pół dnia ok A po południu jak u większości maruda. Tu nie, tam nie. Cyca nie chciała. Na siedzaco, na lezaco, na poduszce, bez poduszki, nawet na stojaco nie wziela cyca i koniec kropka. Tylko widziała że odslaniam pierś od razu głową w drugą stronę i płacz. W końcu wzięłam nagotowalam marchwii i jej dałam, bo dziecko 5 godz nie jadło a to nie w jej stylu. Zjadła to i wtedy cyca wzięła. Piła jak szalona. Co za dziecko... i o co niby jej chodziło?
mala_mi1982 lubi tę wiadomość
-
Moze to ten skok
"Skok rozwojowy u niemowlęcia poprzedzony jest bezpośrednio okresem, kiedy dziecko jest marudne, płaczliwe i ma problemy ze spaniem, gorzej je, jest bardziej krzykliwe lub przeciwnie jest cichsze niż przedtem; chce być jak najbliżej mamy, bo w jej ramionach czuje się bezpiecznie."
Tylko jak sie maja umiejetnosci ktore po nimma miec ? Kiedy one sa po skoku w trakcie? Bo moja robi to co w tych umiejetnosciach 14-19 tydz ale zachowuje sie jak na skoktylko na rekach szczesliwa i gaworzy a tak to mega ryk.. Wczesniej az tak nie bylo udawalo sie ja zabawic
Inpytanie czy wasze dzieci tez namietnie gryza raczki lub np paluszki 2-3 lub cala reke a nawet 2 i tak caly dzien? -
nick nieaktualny
-
Kurcze nadrobic was to wyczyn.
Dzis z malym do 11 bylam ja i nie zauwazylam nic nadzwyczajnego a od 11 do 15 moja mama i tez skarzyla sie ze marudzil i poplakiwal, natomiast jak poszla to ja w chuste go na plecy i spal ponad 2h wiec nie wiem ostatecznie jak sie czul bo po tym spaniu to mega usmiech.
U nas mysle ze to skok polaczony z ząbkowanim, dziąsła opuchnięte ma. Moj starszy syn mial pierwsze zeby jak mial niecale 5 miesiecy wiec przypuszczam, że i z Ignasiem moze tak byc. Takze laski mysle i ze i u czesci waszych dzieci jest to zabkowanie. Warto masc na dziasla zakupic i gryzaczki do lodowki.
Bella a moze sprobuj chusty kolkowej, szybkie wiazanie jest bo minuta i wsio, a mala bedzie mogla sobie ogladac bo to na biodrze tez mozesz. Nie bedzie ci tak ciezko no i nie bierzesz juz wtedy wozka wiec jestes odciazona.
-
Jejku jaka goraczka i duchota. Mam 26stopni w domu, masakra. Okna pootwierane ale niestety komary juz wlaza
Ide pod prysznic.
Moj nie chce lapac zadnych zabawek ani gryzaczkow. Za to namietnie zjada swoje raczki, paluszki i moje palce jak dorwie -
Tymek tez caly czas ręce mietoli. No i kciuka lubi jak jest zmęczony.
A Tymcio spokojny i grzeczny. Tylko apetyt ma marny.
Dzis tata po raz pierwszy poszedł na spacer z obydwoma synami. Tymek stanął na wysokości zadania i grzecznie lezal w wózku przez caly pobyt na placu zabaw. Tata sie nie wystraszyl, wiec może częściej ich będę tak wysylala -
Oj jestem ciekawa jak to bedzie z tym wiazaniem. Na youtubie to wydaje sie do ogarniecia ale w rzeczywistosci na poczatku to na pewno nie takie proste. Szkoda ze wczesniej P nie dal sie namowic na chuste bo w sobote jedziemy do zoo to bym sie z wozkiem nie bawila no ale nic.
Uciekam spac bo pewnie niedlugo pobudka na karmienie.
Dobranoc.