Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki dziewczyny za info co ile wasze dzieci jedzą. U mnie dzis znacznie lepiej, je zdecydowanie więcej. Śpi dzisaj po pare minut, ale to dlatego ze ciągle byliśmy w terenie.
Siuśki zlapalam Tymkowi rano po 2 minutach czatowania ze sloiczkiemPięknie dziecko wspolpracowalo
Spacery u nas wyglądają różnie. Raz ryczal jakby go ze skory obdzierali. Czasem trzeba ponosić. Ale na ogol jest grzeczny. Z tym, ze ja nie wypuszczam sie na długie spacery. Idę albo na plac zabaw z obydwoma synkami, albo na działkę. A tam można go wyjąć z wózka.Gosiak lubi tę wiadomość
-
Ja ostatnio nie chodzę na spacery, bo jesteśmy na wsi a tu ciągle na dworze
w południe siedzieliśmy w domu taki skwar.
Staś dzisiaj je co 2-2,5 h. Właśnie uciał sobie 3 drzemkę w ciagu dnia. Druga z małymi przerwami trwała 2,5 h ale poprzedził ja gigantyczny ryk.
Coś czuje, ze z dziadkami- tesciami będę toczym bataliędzisiaj jedli obiad na tarasie ja z małym obok nich siedzialam u teść stwierdził, że może ziemniaczka da młodemu a może jakiś soczek... Teściowa uważa, że jestem za chuda i mam wory pod oczami i chce mu na siłę jedzenie wciskać. Jak jej mówię, ze jestem na diecie bezmlecznej i bezglutenowej to powiedziała, ze przecież pół mielonego mi nie zaszkodzi. Stwierdziła tez, ze pewnie dziecko sie nie najada i powinnam bardziej tłusto jeść. Jak Staś spycha paluszki do buzi, to mu wyjmuje i stwierdza, ze jest głodny i powinnam go nakarmić. Mogła bym tak wymieniać i wymieniać
z jednej strony się cieszę, że nie mieszkają blisko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 16:51
słoneczna 85, LadyDi lubią tę wiadomość
-
Bietka wrote:Ja ostatnio nie chodzę na spacery, bo jesteśmy na wsi a tu ciągle na dworze
w południe siedzieliśmy w domu taki skwar.
Staś dzisiaj je co 2-2,5 h. Właśnie uciał sobie 3 drzemkę w ciagu dnia. Druga z małymi przerwami trwała 2,5 h ale poprzedził ja gigantyczny ryk.
Coś czuje, ze z dziadkami- tesciami będę toczym bataliędzisiaj jedli obiad na tarasie ja z małym obok nich siedzialam u teść stwierdził, że może ziemniaczka da młodemu a może jakiś soczek... Teściowa uważa, że jestem za chuda i mam wody pod oczami i chce mu na siłę jedzenie wciskać. Jak jej mówię, ze jestem na diecie bezmlecznej i bezglutenowej to powiedziała, ze przecież pół mimłodego mi nie zaszkodzi. Stwierdziła tez, ze pewnie dziecko sie nie najada i powinnam bardziej tłusto jeść. Jak Staś spycha paluszki do buzi, to mu wyjmuje i stwierdza, ze jest głodny i powinnam go nakarmić. Mogła bym tak wymieniać i wymieniać
z jednej strony się cieszę, że nie mieszkają blisko
Zwariowalabym!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Po mnie już to spływa. Najlepsze jest to, ze wiedzą, ze ich nie poslucham
W niedzielę teść przeszedł samego siebie. Jechaliśmy na urodziny do siostrzenca K. Zalozylam jeansy i tesciowie na mnie naskoczyli, ze to nie elegancko, ze powinnam jakąś ssukienkę założyć, żeby ładnie wyglądać. Teść powiedział, ze ze mną nigdzie nie pojedzie jak będę tak ubrana, bo wyglądam jak z wioski... Oczywiście powiedziałam co myślę na temat ich rad.
Teściowa powiedziała, ze kupi mi sukienkę, bo nie może patrzeć jak się ubieram :-p
Na szczescie mam wspierającego męża, który stoi po mojej stronie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 17:02
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
U mnie na spacerze nr 2 spał aż pół godziny i później ryk
to cały bilans spania na dziś...
U nas upał, ale trochę wieje, zastanawiałam się czy młody nie za ciepło ubrany, miał body na długi rękaw i cienkie półśpiochy, bez czapki, buda postawiona i parasolka, bo nie lubi słońca. A minęła mnie mama z dziewczynką w bawełnianej czapce i przykryta jakąś kolderka... -
Mala dala rade godzine na spacerze nr 2 albo to ja dalam :p poszlam z nia do lasu po 30 min jak zaczela ryczec by nikt jej nie slyszal haha taka ze mnie bestia :p i o dziwo lesne wertepy zadzialaly i sie uspokoila polozylam bude i patrzyla z zaciekawieniem
ale po 30 min juz ryk na calego ale to z glodu o dziwo ostatnio ma humory na zarcie co 2 h po 130 ml jakby nie mogla np zjadac co 3-4 po 180 ;p czasem mi sie uda jej wcisnac 170 ale to rzadko i tylko gdy przerwa od zarcia byla 3,5 h minimum... Moze to wiec czas na stale pokarmy skoro glod na mm po 2 h sie odzywa a na raz wiecej niz 130 nie chce? Zamawiam w przyszlym tyg lyzeczki i miseczki tomee tipee z gemini i sprobujemy marcheweczki akurat jutro 4 m konczy
-
Hej. U nas również masakra dziś. Marudzi od rana , drzemki po 30 min, 15 min zabawy i znowu marudzenie. Ciągle na rękach. Teraz śpi.
Kończymy dziś 4 miesiące. Pozdrawiam Was serdeczniedorocia2324, Laurka, słoneczna 85, megg, asia888, Gosiak, Sue, kasia_1988, Penelope lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
nick nieaktualnyBella gadalam do niej, grzechotalam... Bylam z kolezankami wiec mialam 'zabawiaczki.
Tez nieraz pozwalam chwile poplakac, to niekiedy serio skutkuje.
Moja zaczyna się drzeć (dosłownie) jak wypadnie jej z buzi ŁAPKA KOTKA Z PAŁĄKA (Gosiak mamy ten sam;)) o Matko... Biedny Kotek...
Ada dzisiaj dostala marchewkę, o jak się zajadała. Pozniej byla kupa - przesrała nawet body, grzeczna dziewczynkamegg, Sue lubią tę wiadomość
-
My dzis mielismy szczepienie. Maly bardzo plakal ale to tez dlatego ze musielismy go obudzic a on byl jeszcze nie wyspany. Wazy 6850g i mierzy 63.5cm.
Jazda samochodem z dziecmi w tak upalne dni to masakra. Musielismy go rozbierac bo byl caly upocony. Dzis caly dzien na dworze. U nas goraco ale wietrznie. Malego ubralam w body z dlugim rekawem, cienkie spodenki i cienka czapeczka. -
Natan ogolnie duzo spi w dzien. Je mi co 2godz chyba ze spi to potrafi do 4godz byc bez jedzenia. Kupa jest ladna, caly czas podaje floractin. Wczoraj zamowilam 2 buteleczki bo tak szybko schodza.
Dzis zaliczylam 2 lody. Troche pospacerowalam z chlopcami i musze dzis pocwiczyc.
Czekam na moja chuste i nie moge sie doczekac... -
a moja zimnolubna w bodziaku krotkim, rkarpetkach i opasce, po poludniu míala jeszcze krotkie portki zeby jakos wygladala, jak zasnela to nakrylam ja pieluszka bambusowa, w domu na wieczor klime wlaczylam bo znowu bedzie wsciek...na dworze jak mibiala dlugie portki to byl ryk, jak zdjelam to ok"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Kurde juz nie wiem co robic dzis taki kurwa ryk ze juz nie wyrabiam
szkoda mi jej ale moje rece i plecy nie wyrabiaja a odloze to ryk masakra juz mi w bani dudni nie wiem czy to zeby czy o co kaman ale ledwo daje rade juz nie wiem co mnie bardziejboli rece i plecy od noszenia czy glowa pd ryku macie pomysl o co moze chodzic? Kupki normalnie robi
-
Godiak czy probowalas podawac cos z butli Jance?
Moj wydluza przerwy miedzy jedzeniem chyba:)
Ale juz jak zacznie plakac np po spaniu czasem to ryczy strasznie glosno;) nauczyl sie chyba ostatnio;)
Ciagle robi banieczki w ustach, probuje gadac i to tsk wyglada jakby gadal tylko niewyraznie;))
Jutro ide na pobranie krwi z tym skierowanie od neurologa -
Dorocia u nas tez dzisiaj szczepeienie. Siedze jak na szpilkach caly dzien, bo mnie tam nie bedzie, ale odbieram Lunke o 15:00. To juz za okolo 80 minut.
U nas zimnica, pada i szaro-buro od sobotniego wieczoru.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya