X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, kupy tez bym się nie odwazyla przebierać w miejscu publicznym :P

Ostatnio byliśmy w knajpie ą ę, bo dostaliśmy bon, jedzenie było dobre, oczywiście porcja malutka i droga, a my plebsy nie wzięliśmy przystawki, bo zazwyczaj po daniu głównym jesteśmy najedzeni :P no ale do czego zmierzam ;) Jedyny plus ze w toalecie był duży przewijak, co praktycznie w ogóle się u mnie w mieście nie zdarza :/ Ba, zazwyczaj toaleta jest taka mala ze czołem można drzwi dotknąć siadając na klopie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 19:20

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    to ja chyba pobije rekord bo z M znamy sie 12 lat, a w tym roku bedzie 7 rocznica slubu

Chyba nie zależy ile masz lat :-)
    Ja mam 33 lata a w tym roku mija 13 lat odkąd jesteśmy razem, 3 po ślubie :-)

Jakie byłyby juz duże dzieci ;-)

marcela29, Gosiak, dorocia2324 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:

ja niewiele mniej, w grudniu 31 stuknie, niektore moje kolezanli juz dzieci do komumi prowadzily, a ja na chrzciny:p ale tak wyszlo i w sumie max rok wczesniej moglabym miec dziecko, jakos nie bylam gotowa

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:

No to my sie znamy 18 lat, jestesmy razem 16 lat :P , a w tym roku obchodzimy 8 rocznice ślubu :D

dorocia2324, Lara 82 lubią tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, jaka jestem stara

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak ja jestem najstarsza ;)
    Ciekawe co u Penelope słychać...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    ja już po wizycie u rodzinnego i na IP Ortopedycznej. Palec stłuczony. Mam nie chodzić przez tydzień :P
    Nie lubię :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle piszecie, ze czytajac zapominam co do ktorej mialam napisac ;)

Lara dzieki za stronke. Czyli sypanie maka ziemniaczana nie pomagalo i mimo to odparzenia sa? Kurcze oby to minelo i na pewno minie tak jak mowila lekarka.

Dorocia ja tez cwicze, szkoda ze nie zrobilam fotek wczesniej tylko po jakims czasie, ale juz niedlugo zrobie kolejne i oby byly efekty:) Tez Chodakowska cwiczysz?

Laurka a u mnie niedlugo beda 3 lata na emigracji, jak Ci sie zyje z dala od Polski?

Dziewczyny ja wszedzie przebieram gdzie sie da, kupy tez i jakos olewam wszystko dookola :)

To tutaj same doswiadczone kobietki! Ja troche mlodsza w tym roku skoncze 26 i czekam na pierscionek zareczynowy ale czy doczekam sie hehe (?).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 20:30

oar843r8kh12ukn4.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope teraz raczej na fb.

c7hyim7.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka a ja jak w drodze jestem a mala slysze ze kupsko zrobi to przebieram mala w aucie ;) podkladam przewijak podrozny z pielucha flanelowa i przewijam na tylnym siedzeniu ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja w tym roku skonczylam 24 lata. Nam minie w lipcu 5 lat bycia razem.

Marta ja cwicze jak tylko moge. Czasem codziennie, czasem co 2 dzien. Cwicze z Chodakowska ( skalpel, model look), tancze, robie brzuszki, cwiczylam z Mel B.

Ciesze sie ze przed cw zrobilam fotki bo na nich widac lekka roznice a jak na siebie patrze w lustrze to niekoniecznie.

Ja malego przebieram wszedzie gdzie mam potrzebe i nie przejmuje sie jak mi placze w miejscach publicznych. Przeciez to normalne ze dzieci placza.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) My spędziliśmy długi weekend w rodzinnych stronach na pomorzu czyli 500 km w jedną stronę. Mam już opracowaną strategię także nie było nic a nic płaczu w podróży.
    Mały bardzo marudny ostatnio no ale ząbki wychodzą to boli. Mamy już lewą jedynkę i prawa też się przebija. No i ma ten mój synuś charakterek. Dziś noszę na rączkach ok, usiadłam i ryk, upadła zabawka ryk, próbuje pełzać ale nie wychodzi ryk, nakładam bluzę ryk....
    Będzie wesoło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 21:01

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa, a jaka to strategia? Podziel się ;)

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Agaaa, a jaka to strategia? Podziel się ;)

Mały ma zwykle kąpiel około 19 i o 20 idzie spać na noc co oznacza sen przez jakieś 6-7 godzin, więc przed wyjazdem wszystko jest jak zwykle - myjemy ok 19, karmimy, ubieramy wygodnego pajacyka i idziemy spać tyle że w foteliku. Śpi calusieńką drogę :) Tylko oboje z mężem jesteśmy nieprzytomni, bo dojeżdżamy ok. 2 i małego kładziemy do łóżeczka, a ok. 3-4 karmimy, więc my nie śpimy całą noc praktycznie

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie rzeczy tylko w m jak miłość, 6. tydzień ciąży, usg przez brzuch i wszystko widać ;)

Gosiak, dorocia2324, Lara 82, słoneczna 85, Sue, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas oberwanie chmury, a ja mam jakiegoś doła, ta moja praca albo jej brak mnie martwi :(

czy na macierzyńskim można jakoś pracować? Bo np. Januszkowa coś pracuje. Któraś coś wie?

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :) w M-ce mają "tajemniczy mysi sprzęt' - oglądnijci Myszkę Mickey to będziecie wiedzieć o co chodzi :)

Jak Wam minął dzień? Ja mam ciagle wrazenie, ze jest weekend.

Marta a moze pierscionek juz gdzies siedzi w domu? :P

• bella84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia no my w gdyni na skwerku spacerek i knajpa :) wypilysmy z kolezanka kawusie i zjadlysmy cieply jablecznik :)
    Wogole moje dziecko jeszcze nie spi!!! Szok :) dzien wyczerpujacy ze az padla mi ok 1830 i obudzila sie ok 1920 glodna a teraz oczy jak 5 zl fika bawi sie cieszy gada i na sen nie wyglada normalnie jeszcze 30 min i juz 3 h od karmienia poprzedniego hehe :)
    Zwykle to jest kapiel o 20 potem butla i juz jest detka :) zanosze zwloki do lozeczka :) max jaki mi sie zdarzyl to o 21 jak spala przed kapiela godzine ale teraz to bije rekordy hehe ciekawe czy to sie na sen przelozy odpowiednio :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, można pracować.
    http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/803085,czy-podczas-urlopu-macierzynskiego-mozna-pracowac.html

Pia Gizela lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo chyba od września poszukam żeby chociaż 2-4 godzinki tygodniowo popracować i nie wypaść całkiem z branży, może coś się uda :)

Idę spać bo mnie stopa boli a z dzieckiem i bolącą stopa każda godzina to jak dwie.

U nas znowu burza.

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 3060 3061 3062 3063 3064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ