Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Laurka juz się ostatnio zastanawiałam, Twój mąż pracuje na nocki? To w takim razie kiedy on śpi skoro Ty o 5 wyjeżdżasz? Ta sytuacja w USA to jakiś hardcore, w Polsce masz płatny rok, co jest dużym plusem, ale strasznie mnie wkurza fakt ze nikt nie mówi co masz zrobić z tym dzieckiem po tym roku?! Mieszkam na dużym osiedlu, obok mnie jest kolejne osiedle i żadnego żłobka publicznego brak, nawet prywatnego nie ma, jest tylko klub malucha od 2. roku. Jakbym chciała wrócić do pracy na 8 h to z dojazdami musiałabym posylac dziecko na 10 h do żłobka
Juz nie wspominając o finansowym bezsensie takiej operacji, gdy prywatny żłobek kosztuje u mnie min 1000 zł za mc
Dlatego coraz bardziej liczę się z tym ze do pracy nie wrócę, więc może by pomyśleć o drugim dziecku, ale jak, skoro zajmując się jednym mam już prawie depreche...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 16:22
-
Fuck chyba strace na Bondolino
Chyba nie dam rady się powstrzymać, trudno maz mnie zabije ale raz się żyje, trzeba liczyć ze będzie kosztować polowe bo potem sprzedał, wiec stracą tylko 200 zł.
Choć ten mój żydowski charakter sprawia ze mi szkodaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 16:30
Gosiak, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Dziewczyny jaki kolor nosidelko czarne czy turkusowe?
Kurcze nie wiem sama?
Boje się ze czarne będzie za bardzo przyciągać słońce i będzie młodego w dupe parzyc?
Jakie macie kolory?
Ja mam czarne. Ale kupowałam 4 lata temu i nie pamiętam czemu takie wybrałam -
Jesli chodzi o prace... Tez sie juz stresuje. Ja place 1000 zl zusu, a do tego trzeba oplacic nianie czy opiekunke. Czyli zeby wyjsc na plus musze zarobic 3000 - 4000 zl miesiecznie. A w moim zawodzie raz praca jest, raz nie. Do tego staramy sie cos odłożyć na większe mieszkanie czy dom. Ja gazelą biznesu nie jestem, wiec może być ciężko.
-
Ja tez siedzę sama w domu z dzieckiem. Rodziny w pobliżu brak. Tylko teraz jest zdecydowanie lepiej niż przy pierwszym dziecku. Po prostu zawarlam mnóstwo znajomości na placu zabaw
. Teraz znam sporo osób z osiedla, spotykamy sie czasem na kawce, ale na ogol na placu zabaw. Jak wyjde z bloku, zawsze się natknę na kogoś z kim mogę pogadać. Tematy mamy wspólne, dzieci w podobnym wieku. Zobaczycie, jak zacznie sie etap placu zabaw, to będzie z kim pogadać i sie spotkać.
Aa. I jak przychodzila zima, dzień krotki, maluchy jeszcze nie chodzily do przedszkola, to sie spotykałyśmy raz u jednej, raz u drugiej, żeby dzieci mogly sie pobawić , a my nie oszaleć w domu.Lara 82, Sue, Gosiak lubią tę wiadomość
-
U nas na osiedlu (małym) mamy dwa kluby z opieką żłobkową, więc i na piechotę można by odprowadzać, koszt to właśnie koło 1000zł/m-c
Zobaczymy - jak mi się nie odwidzi i plan ze Stasiem wypali, to jeszcze przez długi czas nie będę musiała się tym martwić...
A jeśli chodzi o jedzenie, to Janeczka jest bardzo zainteresowana tym co jemy. Uważnie patrzy i śledzi każdy nas ruch i kęs -
Lara 82 wrote:No to wrócił maz i chyba jednak weźmie czarne, choć podoba mi się bardzo turkusowe, bo m stwierdził ze z turkusowym nie będzie chodził .
http://allegro.pl/nosidlo-ergonomiczne-bondolino-mod-black-red-i5397707306.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 17:15
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:A ja z innej beczki - nie wiem czy znacie, koleżanka mi poleciła. Ja jeszcze nic stamtąd nie zamawiałam, ale sukienki i tuniki super wyglądają niektóre:
http://www.vubu.pl/Promocja-spromo-pol.html
I cenowo przystępne.
Kurcze fajne niektóre rzeczy tylko najgorsze jest to, że przydal by się dostęp do cyca a takich mało....
Ciekawe jak z jakością tych rzeczy. -
Lara z tymi oczami to tak nie do konca.. Moi rodzice oboje maja piwne oczy a ja niebieskie ;p
Agaaa ja mam ipada mini i chwale sobie a malzu ma air i tez bardzo zadowolonyczekam na zamowienie z gemini;) tam talerzyki mam i lyzeczki i kubek niekapek i zaczynamy przygode
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:A widziałaś, że jest jeszcze ta promocja na allegro - za 365zł?
http://allegro.pl/nosidlo-ergonomiczne-bondolino-mod-black-red-i5397707306.html
Gosiu dzięki, ale juz zamówione u tego samego sprzedawcyzadzwoniłam i mi podali adres swojej internetowej strony i mieli tam jeszcze inne kolory niż na allegro. Wysylka za darmo i właśnie 365,50.
Będzie Bondolino popelina black&star
O jej ale jestem podjarana mam nadzieje ze mis polubiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 17:47
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Ostatnio kupiłam sobie książkę "Bobas Lubi Wybór" bo zanim zacznę rozszerzać dietę chcę zgłębić wszelkie tajniki BLW, słoiczkow czy papek. Ogólnie wydaje mi się , że sama będę stosować mix. Tzn BLW jak najbardziej bo to fajne jest ale i słoiczek i papka też zagoszczą raczej. Chociaż zdecyduję dopiero jak przeczytam książkę.
Przeczytałam dopiero 30 stron i tam była dość mądrze napisana argumentacja na temat tego,ze i dzieci na piersi i karmione mm powinny miec rozszerzaną dietę po 6 miesiącu. To, że jest trend na rozszerzanie diety po 4 mies wynika tylko z luki prawnej , która powstała po zmianie zaleceń żywieniowych i producenci gotowych posiłków to wykorzystują promując dokarmianie po 4 mies. Dokarmianie po 4 mies było zalecane wiele lat temu a teraz sie od tego odchodzi. Natomiast prawo nie zabrania producentom reklamować swoich słoiczków jako odpowiednich od 4 mies.
Jest tam tez jak rozpoznać czy dziecko jest gotowe na rozszerzenie diety i to, że obserwuje nas jak jemy wcale ne świadczy o gotowości. Musiała bym powpisywać tu cytaty ale czasu brak. Jestem ciekawa dalszej częsci tej książki ale na czytanie też czasu brak. Ale muszę się zmobilizować żeby zddecydować jak zaczynaćGosiak, mala_mi1982, Lara 82, kasia_1988, Bietka, dorocia2324, Sue lubią tę wiadomość