Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcela w Danii po roku zalecają dawać 1,5% mleko.
Gosiak, pytałam o pieluchy wielorazowe, ale chyba nie zauważyłaśW sumie to już je kupiłam, tylko nie wiem czy będą ok, bo się nie znam (jak pytałam to się zastanawiałam :p). Używasz już? Polecasz? Dziewczyny, które posiadają takie pieluszki jakie macie zdanie na ich temat?
-
u nas prywatne "tanie" bo niestety i zarobki w moim miescie kiepskie za 1000zl nikt by dziecka nie poslal no moze jakis maly procent i by pozamykali wiekszosc pewnie:-/
moje dziecko spalo dzis raz 30min i teraz spi juz 15min, nie wiem skad ona ma tyle energi..."Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
LadyDi wrote:Moja córka też ma 3 drzemki w dzień. Długość jest różna więc nie jestem w stanie powiedzieć, bo raz śpi 15 minut a czasem kilka godzin :p ostatnio spała od 10 do 16. Karmiłam ją na śpiocha, bo przez sen kciuka ssała to na cyca podmieniłam
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Marcela ja polecam dawac mleka roslinne. Zwierzecego w czystej postaci wolalabym mlodemu nie dawac, ewentualnie kefir lub jogurt.
My do panstwowego zlibka tez sie nie dostaniemy... Zostaje nam prywatne. Jestem tym przerazona bo sama peacowalam w zlobkach i wiem co tam sie dzieje...
Moje dziecko ma dzis dzien pisku i marudzenia. -
Ja będę ich używała w domu, a na wyjazdy czy też na noc będę używać jednorazówek, także pół na pół. Jak mi się nie sprawdzą to najwyżej sprzedam, chociaż siedzę w domu to myślę, że nie będę aż tak leniwa, żeby dziecku wielorazówki nie zmienić :p a zawsze to oszczędność
Ile ich w ogóle masz? Ja kupiłam 10 sztuk + 13 wkładów i dokupiłam jeszcze 10 pieluszek tetrowych na wkłady + 200 bibułek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 18:10
-
Bietka wrote:My do panstwowego zlibka tez sie nie dostaniemy... Zostaje nam prywatne. Jestem tym przerazona bo sama peacowalam w zlobkach i wiem co tam sie dzieje...
-
LadyDi wrote:Ile ich w ogóle masz? Ja kupiłam 10 sztuk + 13 wkładów i dokupiłam jeszcze 10 pieluszek tetrowych na wkłady + 200 bibułek.
-
Bietka wrote:Czy wasze dzieci wypychaja jezyk jakby cos ssaly? Moj Stas ostatnio robi tak czesto jakby mial cos w buzi, niezaleznie od tego czy jest glodny czy nie
Gosiak, Bietka lubią tę wiadomość
-
Bietka a co sie wyprawia w zlobkach?;(
Poza roZnoszeniem chorob oczywiscie?
Ja to wroce do pracy na niecaly "etat"
Pewnie bede obstawiac wieczory i soboty glownie..
Czas pokaze.
Arakasobiejedna to wyjdzie pewnie niecale 2 tys? Bo jak 3 duze skladki i 9 tych ok 1000? -
LadyDi wrote:Aż tak? :p"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
my po kąpieli, karmię
mieliśmy nieplanowaną wizytę teściów
i trochę mi smutno bo oni jadą na wakacje a my nie
a jeszcze bardziej mi smutno bo mam wesele przyjaciółki 40km od domu, i chciałabym się pobawić i dziecko mieć ze sobą, z drugiej strony syn nie wytrzyma tam nawet do 20, a przecież nie zostawię go od 15 do chociażby 22; no mam dylematy