WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja karmie zupkami na golasa:) (w pieluszce)

marchew z ziemniakiem uwielbia

a kiedy wprowadza sie gluten? po 5 mc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 21:29

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o takie coś właśnie zobaczyłam na Fejsie :

Bank Mleka Madalińskiego
    Kochani, potrzebujemy Waszej pomocy, gorących serc i daru kobiecych piersi - matczynego mleka.

Prosimy o udostępnianie naszej prośby i zgłaszanie się chętnych.

Jeśli:

- jesteś Karmiącą Mamą z Warszawy,

- czujesz, że masz więcej mleka niż Twoje Dziecko potrzebuje,

- chcesz pomóc maleńkim wcześniakom i chorym noworodkom,

- Twoje Dziecko ma mniej niż 6 miesięcy…

TO WŁAŚNIE CIEBIE SZUKAMY!

Skontaktuj się z Regionalnym Bankiem Mleka w Warszawie

ZOSTAŃ HONOROWĄ DAWCZYNIĄ MLEKA

Napisz na [email protected] lub zadzwoń: 512 894 901 (pon., śr., czw. w godz. 8.00-14.00)

Więcej informacji: https://szpitalmadalinskiego.pl/node/1273

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja coreczka uwielbia jeść, dzisiaj probowala mi wyjąć ciastko z ręki. Jest niesamowicie zainteresowana jedzeniem. Dostaje juz caly sloik, bo po połowie bylo marudzenie. Dzisiaj miała morele, jutro będzie zupa jarzynowa i to lubi najbardziej. Ślicznie je, właściwie nie musze używać śliniaka, ale robię to :)
    Śmiejemy sie z mężem, ze Natalka poważnie podchodzi do różnych czynności. NP. Podczas kąpieli zachęcamy ją żeby sobie troche popluska nóżkami, pobawila się, a ona nic :) z jedzeniem to samo, pelna powaga. Wie kiedy jest czas na zabawe, a kiedy robimy cos innego:) i bardzo lubi sie przytulać, robi to juz bardzo świadomie, tak pięknie sie wtula w moja szyje.
    Oszalalam na jej punkcie. Nikt w zyciu nie dal mi nigdy takiego szczęścia. Uwielbiam jej zapach, slodka buzie i wszystko z nią zwiane. Oj rozczulilam sie :)
    Nie lubię sie chwalić, boje się zapeszać, ale w przypadku N. Nie potrafię się powstrzymać.

Gosiak, LadyDi, Atakasobiejedna, megg, Lara 82, Laurka lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki zetak wyskakuje ale bylo pytanko Megg:) nam pediatra powiedziala by gluten wprowadzic po 5 mscu ale nie pozniej niz w 6 :) ja jeszcze nie wprowadzalam wiec tez sie musze za to zabrac w koncu.. Choc do konca nie kumam o co kaman z tym glutenem czy to tak ciezko sie wprowadza czy jak :)

megg lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    hej dziewzyny
    ja tez coraz intensywniej mysle o drugim dziecku, chcialabym sei koncem roku starac ale jeszcze nie podjeam decyzji na 100%

tylko co z okresem? bo przeciez powinien wrocic a przy kp ja narazie nie mam
    Megg, powinien wrócić za jakiś czas jak już dzieci nie będą cały czas na cycku wisieć.

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg, tu o glutenie:
    http://www.hafija.pl/2015/01/wprowadzanie-glutenu-do-diety-dziecka-najnowsze-wytyczne-zalecenia-i-badania-2015.html

Posumowanie:

Pyt.: Kiedy wprowadzać gluten?

Odp.: najchętniej napisałabym, – kiedy chcesz.

Nie ma sensu robić tego jakoś specjalnie. Ani zbyt wcześnie – ani zbyt późno. Raczej trzeba to zrobić wcześniej niż później, (ale nie wcześniej niż w 6 miesiącu), ponieważ im później wprowadzony zostanie gluten tym później w badaniach wykrywana jest choroba trzewna. W mojej opinii warto to zrobić do 12 miesiąca życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 21:58

Bietka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Megg, tu o glutenie:
    http://www.hafija.pl/2015/01/wprowadzanie-glutenu-do-diety-dziecka-najnowsze-wytyczne-zalecenia-i-badania-2015.html

dziekuje:)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Sorki zetak wyskakuje ale bylo pytanko Megg:) nam pediatra powiedziala by gluten wprowadzic po 5 mscu ale nie pozniej niz w 6 :) ja jeszcze nie wprowadzalam wiec tez sie musze za to zabrac w koncu.. Choc do konca nie kumam o co kaman z tym glutenem czy to tak ciezko sie wprowadza czy jak :)
    Niektórzy lekarze jeszcze głoszą teorię o okienku, w którym trzeba wprowadzić gluten i to zapobiegnie celiakii.
    Ale robione były różne badania i ponoć to kompletnie nie ma wpływu. Więcej info w poście powyżej.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jak sie go wprowadza? kaszka czy co? bo tak jak bella pisze "nie kumam" :)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    ale jak sie go wprowadza? kaszka czy co? bo tak jak bella pisze "nie kumam" :)
    Tak, kaszki - np. orkiszową albo owsianą.

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe czemu angelci usuneli konto, przeciez nic chyba takiego nie pisala... dziwne

my jutro jedziemy w gory na weeknd, odoczne troche bo od kilku dni moj Franek czesto sie przebudza w nocy, nie wiem dlaczego :/ moze te upaly ale dzis juz chlodno wiec oby bylo lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 22:09

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna no wlasnie przerazilo mnie to. Dicoflor jest na oleju kukurydzianym, a floractin na oliwie z oliwek i to moze byc przyczyna. Normalnie zwraca munsie tym i tyle. Znowu sie wystraszylam czy to moje dziecko tak nie trawi innych rzeczy. Szok.

No u Ciebie zdecydowanie pasuja imiona na m ;-) ladnie wygladaja ;-) wiec musi byc jeszcze Milosz lub Malgosia :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze same zle opinie o zlobkach, ale z drugiej strony jakby kazdy mial w pracy takie podejscie "na odwal" to zaden zaklad pracy nie funkcjonowal by dobrze, mysle ze jak w kazdym zawodzie trafiaja sie opiekunki z powolania i takie ktore sie nie nadaja, ja jednak licze ze moje dziecko bedzie mialo to szczescie i trafi dobrze...niestety musze wrocic do pracy bo dziecku jakies warunki zycia trzeba zapewnic, a nawet jesli w zlobku nie trafi na "system kar nagrod" to trafi w szkole i w dalszym ýciu...sama studiowalam pedagogike i wiem ze kolezanki ktore pracuja nawet w panstwowych zlobkach/przedszkolach opiekuja sie dziecimi dobrze, jednak wiadomo ze opieka 1 na 1 nierowna sie z opieka 1 na 5-10, ale mysle ze dziecko zyska i cos pozytywnego ze zlobka choc wiadomo lek jest bo chodzi o moj najwiekszy skarb

Gosiak lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupilam dzis 4 slokiczki z Hippa ale tak sie boje jak misio zareaguje. Kupilam morele jabuszko gruszke i marchewke z ziemniaczkiem.
    Nie mam jeszcze najwazniejszego samej marchewki wiec jeszcze nie daje :)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do BLW mysle tak jak ty Stokrota. Najpierw papki potem czasem cos w lapke. Nie jestem na 100% przekonana do tego co pisza w tej ksiazce BLW bo to jednak stan wiedzy na rok 2008.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 22:18

relge6yd3cl8y0me.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Co do BLW mysle tak jak ty Stokrota. Najpierw papki potem czasem cos w lapke. Nie jestem na 100% przekonana do tego co pisza bo to jednak stan wiedzy na rok 2008.

ja tez tak planuje

ja lara zaczynalam wlasnie od samej marchewki

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka a powiedz mi dlaczego mleka zwierzece sa zle?
    Przeciez rosliny tez nie takie do konca zdrowe. A nam jednak blizej gatunkowo do zwierzat a nie roslin.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela a oczywiscie ze tak jest nie mozna popadac w skrajnosci nie kazdego stac na opiekunke i nie w kazdym zlobku jest zle. Ja tez studiowalam pedagogike i jak dostawalam sie na studia to furrore robila ksiazka Thomasa Gordona Wychowanie bez porazek. Po 5 latach okazalo sie ze to nie takie latwe ze to sie nie sprawdza i juz zupelnie inne opinie miala ta ksiazka. Wiec mysle ze tak jak nie da sie wychowac bez porazki, tak i bez kar i nagrod tez. Dziecko trzeba do rzycia zwchartowac.

marcela29 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja kochane nie zdecyduje sie na dzidziusia pod koniec roku niestety. Wiem jak to jest z dwujka malutkich na przykladzie szwagierki i bez pomocy jest straaaasznieeeee ciezko. Szczegolnie jak jest ktoa chory albo idzie sie do szpitala. Poza tym musze wrocic do pracy aby ja utrzymac. Wiec najwczesnie o siostrzyczke bedziemy sie starac pod koniec 2016.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela z moim mlodym i jego nietolerancja mleka krowiego pewnie bede musiala uzyc mm. Ale co w tym zlego?

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 3186 3187 3188 3189 3190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ