Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella z tym wprowadzaniem glutenu chodzi o tzw okienko alergiczne. Niby jest okres w ktorym najlepiej wprowadzic gluten by dziecko nie mialo alergii. Jednak badania nie potwierdzaja tej zaleznosci i kazdy moze go wprowadzac kiefy uzna to za stosowne. Na pewno Hafija o tym pisala.
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Ja mie mowie o wsxystkich zlobkach i opiekunach ze sa zli. Po prostu znam kilka takich miejsc. Wiem, ze sa osoby ktore z dziecmi pracuja super, bo sama z nimi pracowalam. Wiem, zr nie stac mnie na opiekunke ani naklepszy zlobek. Wiem tez ze w tych tanszych tez nie zawsze jest zle, ale to jedst troche loteria.
Co do mleka zwierzecego zwlaszcza krowiego to nie ukrywajmy, ze to nie jest takie mleko jakie kiedys my pilismy czyli prosto od krowy a produkt mocno przetworzony -
Czy wasze dzieci maja problemy z zasypianiem? No moj to pod wieczor placze, chce zasnac a nie moze? Normalnie to wyglada jakby byl kega zmeczony a cos mu nie pozwalalo spac i placze. Czasem nie wiem o co chodzi?
Mam wrazenie ze go cos boli? Choc mysle ze raczej nie. -
mi pediatra zalecila najpierw warzywa pojedynczo, co 2-3dni nowe, potem dopiero mixy, a owoce jakis czas po warzywach bo "slodkie" dziecko napewno polubi, warzywa mowila ze juz, a gluten po 6mc jako dodatek do warzyw np pol lyzeczki/lyzeczka kaszki do przecieru warzywnego/zupki.. my w sierpniu startujemy z warzywami...
Lara kupowalas te hipp bio- jak tak to jaki sklad maja i jaka cena ? bo ja tez musze kupic pare sloikow zeby na wyjazdy byly i mysle nad hipp bio lub baby sun"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Lara 82 wrote:Marcela z moim mlodym i jego nietolerancja mleka krowiego pewnie bede musiala uzyc mm. Ale co w tym zlego?"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Bietka no dokladnie tylko cyc, ostatnio to nawet sie denerwuje implacze przy cycu to go ponosze troszke, on mi sie wtedy tak normalnie zali do ucha. Takie jego gadanie specyficzne przed spaniem (ja juz je znam) i potem wracamy i znow sie polozymy i dopiero zasnie.
-
Marcela owoce są kwaśne, jabłko, morela, gruszka. Przynajmniej te ze sloiczkow. Moja coreczka sie przy nich na początku (kilka pierwszych lyzeczek) krzywila, później jadla normalnie. Woli zdecydowanie warzywne obiadki. Sama ich próbuje, według mnie sa na prawdę kwaśne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 23:08
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Marcela ceny Hipp od 3 do 3,50. W Auchan.
Sklad przykladowo Jabuszko: jablka wit. c koniec.
Mloda marchewnz ziemniakiem: warzywa woda olej rzepakowy. Koniec.
Ja bede gotowac ale jakos na poczatek kupilam to . przyznam szczerze troche sie boje mamy bo ona wyzywa na sloiki. Ale przeciez teraz w zadnym sklepie nie ma tak naprawde warzywnz ogrodka to ciezko. I podobno na poczatek tommniej uczula. Nie wiem.!myslemze nic mu sie od tego nie stanie -
megg wrote:Lara kiedy chces podac pierwszy?
mi dr mowila ze na poczatek sloiki bezpieczniejsze. Teraz nawet mi mowila zebym dlugo na nich byla bo kupne warzywa sa beeee
ja bym chciala gotowacmegg lubi tę wiadomość
-
No mis konczy w poniedzialek 5 miesiecy. A ze jego brzuszek jest wrazliwy mam zamiar zaczac powolutku juz w przyszlym tygodniu. Najpierw dam dwa dni po ok. dwie lyzeczki marchewki potem zrobie przerwe zobacze. Potem znowu. Boje sie o jego brzuszek wiec tak bardzo powolutku zaczne. Tak zeby do ukonczenia 6 miesiaca nie szalec bardzo. Ale czekac tez juz nie chce, wsrod znajomych tez nie czekano a u mnie ze jest wrazliwy to moze sie okazac ze dlugo bedziemy sie przyzwyczajac i zejdzie nam do 8 miesiaca
na podstawach, a co dopiero reszta.
megg lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam trochę słoików, jedynie ziemniaka ugotowalam sama i powiem szczerze że myślałam że coś mnie trafi
Mycia co nie miara, blender, pojemnik, garnek, roboty kupa, a młody poczuł tylko smak i prawie zwymiotowal
A na następny dzień to samo, żeby starego nie jadł
Stwierdziłam ze dopóki nie zacznie jeść normalnych ilości to będę dawać tylko słoiczki, o ile w ogóle będę dawać, bo może poczekam aż będzie siedział.
przedszkolanka:), Lara 82, megg lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ładny dzień się zapowiada
My podajemy słoiczki i Januszkowa u nas z jabłkiem to samo ,kwaśne i marchewka i zupki jej bardziej posmakowały
Myślę,że słoiczki teraz lepsze niż ta chemia z marketu...ale już niedługo z ogródka mamy będę miała marchewkę,pietruszkę to będę gotowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 08:03
megg, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Gosiak kazdy robi jak chce, ja tam mysle ze jak nie masz swojego ogrodka to nic do konca nie jest sprawdzone!
http://www.sosrodzice.pl/prawidlowe-zywienie-malych-dzieci-czyli-wielkie-koncerny-ogromne-srodki-finansowe-kontra-rodzice/ -
A w ogóle to jest sposób płukania warzyw i owoców, żeby się pozbyć większości chemii z nich - zaraz poszukam i Wam wkleję - może się czasem przydać.
O, mam: http://www.akademiawitalnosci.pl/jak-szybko-i-tanio-usunac-pestycydy-z-warzyw-i-owocow/Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 08:39