X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella z tym wprowadzaniem glutenu chodzi o tzw okienko alergiczne. Niby jest okres w ktorym najlepiej wprowadzic gluten by dziecko nie mialo alergii. Jednak badania nie potwierdzaja tej zaleznosci i kazdy moze go wprowadzac kiefy uzna to za stosowne. Na pewno Hafija o tym pisala.

Gosiak lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie moja lekarka kazała mi do mm jak gotuję wodę dodawać na czubku łyżeczki kaszkę manną błyskawiczną i tak wprowadzamy gluten. Pierwszy już za nami, zobaczymy dalej :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mie mowie o wsxystkich zlobkach i opiekunach ze sa zli. Po prostu znam kilka takich miejsc. Wiem, ze sa osoby ktore z dziecmi pracuja super, bo sama z nimi pracowalam. Wiem, zr nie stac mnie na opiekunke ani naklepszy zlobek. Wiem tez ze w tych tanszych tez nie zawsze jest zle, ale to jedst troche loteria.

Co do mleka zwierzecego zwlaszcza krowiego to nie ukrywajmy, ze to nie jest takie mleko jakie kiedys my pilismy czyli prosto od krowy a produkt mocno przetworzony

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci maja problemy z zasypianiem? No moj to pod wieczor placze, chce zasnac a nie moze? Normalnie to wyglada jakby byl kega zmeczony a cos mu nie pozwalalo spac i placze. Czasem nie wiem o co chodzi?
    Mam wrazenie ze go cos boli? Choc mysle ze raczej nie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi pediatra zalecila najpierw warzywa pojedynczo, co 2-3dni nowe, potem dopiero mixy, a owoce jakis czas po warzywach bo "slodkie" dziecko napewno polubi, warzywa mowila ze juz, a gluten po 6mc jako dodatek do warzyw np pol lyzeczki/lyzeczka kaszki do przecieru warzywnego/zupki.. my w sierpniu startujemy z warzywami...
    Lara kupowalas te hipp bio- jak tak to jaki sklad maja i jaka cena ? bo ja tez musze kupic pare sloikow zeby na wyjazdy byly i mysle nad hipp bio lub baby sun

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Marcela z moim mlodym i jego nietolerancja mleka krowiego pewnie bede musiala uzyc mm. Ale co w tym zlego?
    nic w tym zlego;) po prostu takie moje widzi mi sie, tak samo jak np jedne z nas daja papki, a inne nie, nie krytykuje tylko akurat ja tak sobie ubzduralam ze nie chce mm;)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara u nas ostatnio jest to samo. Stas piszczy, krzyczy, placze. Mimo, zema oczy zamkniete nie zasypia. Jedyne co go wtedy uspi to ciumkanie cyca, wtedy idplywa momentalnie.

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka no dokladnie tylko cyc, ostatnio to nawet sie denerwuje implacze przy cycu to go ponosze troszke, on mi sie wtedy tak normalnie zali do ucha. Takie jego gadanie specyficzne przed spaniem (ja juz je znam) i potem wracamy i znow sie polozymy i dopiero zasnie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela owoce są kwaśne, jabłko, morela, gruszka. Przynajmniej te ze sloiczkow. Moja coreczka sie przy nich na początku (kilka pierwszych lyzeczek) krzywila, później jadla normalnie. Woli zdecydowanie warzywne obiadki. Sama ich próbuje, według mnie sa na prawdę kwaśne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 23:08

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela ceny Hipp od 3 do 3,50. W Auchan.
    Sklad przykladowo Jabuszko: jablka wit. c koniec.
    Mloda marchewnz ziemniakiem: warzywa woda olej rzepakowy. Koniec.

Ja bede gotowac ale jakos na poczatek kupilam to . przyznam szczerze troche sie boje mamy bo ona wyzywa na sloiki. Ale przeciez teraz w zadnym sklepie nie ma tak naprawde warzywnz ogrodka to ciezko. I podobno na poczatek tommniej uczula. Nie wiem.!myslemze nic mu sie od tego nie stanie :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzia Franio konczy 5 mc :) <3

Gosiak, Lara 82, słoneczna 85, Januszkowa lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara kiedy chces podac pierwszy?
    mi dr mowila ze na poczatek sloiki bezpieczniejsze. Teraz nawet mi mowila zebym dlugo na nich byla bo kupne warzywa sa beeee
    ja bym chciala gotowac

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Lara kiedy chces podac pierwszy?
    mi dr mowila ze na poczatek sloiki bezpieczniejsze. Teraz nawet mi mowila zebym dlugo na nich byla bo kupne warzywa sa beeee
    ja bym chciala gotowac
    Ja będę gotować na bank, ale ze sprawdzonych warzyw i owoców. W sensie takich z ogródka.

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mis konczy w poniedzialek 5 miesiecy. A ze jego brzuszek jest wrazliwy mam zamiar zaczac powolutku juz w przyszlym tygodniu. Najpierw dam dwa dni po ok. dwie lyzeczki marchewki potem zrobie przerwe zobacze. Potem znowu. Boje sie o jego brzuszek wiec tak bardzo powolutku zaczne. Tak zeby do ukonczenia 6 miesiaca nie szalec bardzo. Ale czekac tez juz nie chce, wsrod znajomych tez nie czekano a u mnie ze jest wrazliwy to moze sie okazac ze dlugo bedziemy sie przyzwyczajac i zejdzie nam do 8 miesiaca :-) na podstawach, a co dopiero reszta.

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak kazdy robi jak chce, ja tam mysle ze jak nie masz swojego ogrodka to nic do konca nie jest sprawdzone!

przedszkolanka:), Patrycja20 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam trochę słoików, jedynie ziemniaka ugotowalam sama i powiem szczerze że myślałam że coś mnie trafi ;) Mycia co nie miara, blender, pojemnik, garnek, roboty kupa, a młody poczuł tylko smak i prawie zwymiotowal :P A na następny dzień to samo, żeby starego nie jadł ;) Stwierdziłam ze dopóki nie zacznie jeść normalnych ilości to będę dawać tylko słoiczki, o ile w ogóle będę dawać, bo może poczekam aż będzie siedział.

przedszkolanka:), Lara 82, megg lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ładny dzień się zapowiada :)
    My podajemy słoiczki i Januszkowa u nas z jabłkiem to samo ,kwaśne i marchewka i zupki jej bardziej posmakowały :)
    Myślę,że słoiczki teraz lepsze niż ta chemia z marketu...ale już niedługo z ogródka mamy będę miała marchewkę,pietruszkę to będę gotować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 08:03

megg, Januszkowa lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Gosiak kazdy robi jak chce, ja tam mysle ze jak nie masz swojego ogrodka to nic do konca nie jest sprawdzone!
    Pewnie, że każda musi podjąć tę decyzję samodzielnie. Ze słoiczkami też różnie bywa, pomijając afery co znajdowano w środku, chodzi o różnicę w wartościach odżywczych, polecam wywiad z doradcą żywieniowym:
    http://www.sosrodzice.pl/prawidlowe-zywienie-malych-dzieci-czyli-wielkie-koncerny-ogromne-srodki-finansowe-kontra-rodzice/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to jest sposób płukania warzyw i owoców, żeby się pozbyć większości chemii z nich - zaraz poszukam i Wam wkleję - może się czasem przydać.

O, mam: http://www.akademiawitalnosci.pl/jak-szybko-i-tanio-usunac-pestycydy-z-warzyw-i-owocow/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 08:39

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam znajomego eko-handlarza, ale i tak się zastanawiam czy ufać. Mam wrażeni, że niczego być pewnym. Ufać mogę jedynie jajkom i ziemniakom od ciotki ze wsi :)

U nas w nocy lipa od 1 do 3 jęki, nie chciał spać tylko się nosić.

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 3187 3188 3189 3190 3191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ