X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta, trzymam kciuki!!!

justta lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po obiedzie, błysk w domu, względny :P

karmię syna, liczę, że uśnie i czekam na przyjaciółkę :)

muszę w przyszłym tygodniu ona pomyć i firany poprać, tylko kiedy?

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam u mojego tybetańskiego doktora dziś, sama! Wyjechałam o 14:35, przed chwilą weszłam.
    Powiedziałam mu, że mnie ciągnie do słodyczy i że dużo jem wieczorami i chcę schudnąć. Pytał mnie czy mam mleko, bo jeśli są jakieś problemy, to ma na to specyfiki. Dostałam ziółka i będę pić. Powiedział mi, że mam nic zimnego nie jeść, żadnych kefirów, jogurtów, itp...
    A przede mną była u niego Reni Jusis :)
    Ale mi się fajnie grzało obwodnicą - zawsze lubiłam szybką jazdę i jechałam tak chyba pierwszy raz od roku albo i dłużej. Zrelaksowało mnie to ;)

słoneczna 85, Bietka, Atakasobiejedna, justta, marcela29, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak czemu nic zimnego?
    Lodow itd?;)
    To wplywa na laktacje??

My zaraz na slub jedziemy ale maly jesZcze spi. Mam nadz ze spisze sie wzorowo:)

Ja mam bajzel konkretny ... No ale za to bylam w rossmanie i w aptece, po wedliny i w piekarni:)) ugotowalam tez rosol:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie troche wydaje ze Reni to troche przesadza z ta zywnoscia..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak czemu nic zimnego?
    Lodow itd?;)
    To wplywa na laktacje??
    Na laktację nie, ale na wagę. On mi kiedyś dawno temu już powiedział: lubisz być gruba? To jedz z lodówki :P

Bietka, justta, marcela29, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mamy cały dzień jakiś do góry nogami z drzemkami.
    Pierwsza od 9 do 11, a wstała o 5:30. Druga króciutka od 13:45 do 14:20 tylko, bo o 14:35 już jechałam do dr-a.
    I teraz byliśmy na dużych zakupach i zasnęła przy kasach o 17:00.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak od dzisiaj jem tylko cieple :)

U mnie sprawy znowu sie pokomplikowaly. Od 6.07 jestem na urlopie (zalegly i nowy) 1.08 miałam iść do pracy. Dzisiaj kolezanka z pracy przyniosła L4 i ściągają mnie z urlopu. We wtorek mam być w pracy :( tesciowa miała przyjść od 1. 08 jeszcze nie dzwonilam do niej. Jak się nie zgodzi to mam problem :(

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, Januszkowa... to Cię postawili w sytuacji... :(
    Trzymam kciuki, żeby teściowa się zgodziła.

A co do ciepłego - to on tak fajnie mówi po polsku: "siśko gotowane, ciepłe" - ja jak się tych zasad trzymałam kilka lat temu - jak leczyłam u niego niedoczynność tarczycy, to ładnie poleciałam z kilogramami.

Januszkowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu Gosiak czyli od dzisiaj tylko gorąca czekolada ? ;)

A tak na logikę to chudnięcie od cieplych posilków ma sens. Po zimne przekąski zawsze łatwiej sięgnąć a jak masz ochotę coś przekąsić i musisz najpierw to ugotować albo odgrzać to rezygnujesz z jedzenia bo Ci się nie chce tego robić ;)

Pia Gizela, Gosiak lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis caly dzien poza domem, bylismy u dziadkow, malutka byla przegrzeczna, babcia jej nie widziala 7tyg i nie mogla sie nadziwic jak wnusia sie pieknie rozwija, wogle to dopiero teraz babcia zakochala sie we wnusi bo niestety wczesniej przez chorobe sie nie interesowala zbytnio:-/ teraz miala lzy w oczach jak sie zegnalysmy, mam nadzieje ze zlapia dobry kontakt i malutka bedzie miala choc w czesci tak cudna babcie jak ja mialam... przed mama jeszcze operacja nogi bo 4 lata temu jej zle zlozyli i mam nadzieje ze troszke mi pomoze

jutro szoping na chrzciny, potem grill u znajomych, a wieczorem odwiedziny ciotki takze dzien aktywny

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a te posilki to maja byc cieple odgrzane, czy moga byc np w temmp pokojowej, bo jak tak to chetniesprobuje a jak podgrzane te ciezko bo co np z nabialem,pieczywem itp

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    Gosiak a te posilki to maja byc cieple odgrzane, czy moga byc np w temmp pokojowej, bo jak tak to chetniesprobuje a jak podgrzane te ciezko bo co np z nabialem,pieczywem itp
    Marcela, ja od kilku lat każde pieczywo tostuję. I jem ciepłe - po pierwsze z zalecenia doktora, a po drugie - ten mój kolega, który prowadzi przedszkole i gotuje w nim opowiadał mi dużo o szkodliwości pszenicy i podsyłał publikacje, z których wynikało, że teraz zupełnie inaczej robi się chleb i że ziarna są zbierane na szybko i każdy chleb ma bardzo dużo wilgoci. I podgrzanie go jest bardzo korzystne dla zdrowia. To tak pokrótce, ale jakbyś chciała więcej szczegółów, to Ci podeślę.
    A nabiał jest kontrowersyjny i wg medycyny tybetańskiej zaśluzowuje bardzo organizm i "czyni leniwym i grubym".
    Ja jak wykluczyłam swego czasu restrykcyjnie cały nabiał to przestałam mieć alergię - a chodziłam z katarem i zapchanym nosem non-stop, bo miałam alergię na pyłki, na kurz, na roztocza...
    Oczywiście wiadomo - człowiekowi dolegliwości przejdą i już się tak diety nie trzyma ;) Ale jak tylko mam jakieś incydenty z większą ilością nabiału, to budzę się z zapchanym nosem i lekko bolącym gardłem.
    Dzisiaj jeszcze wyraźnie mi powtarzał: nie jogurt, nie kefir, nie koktajl... a my faktycznie ostatnio sporo koktajli sobie robiliśmy - bo testowaliśmy nowy blender :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 21:15

Januszkowa, Januszkowa, marcela29, Bietka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunio caly slub obserwowal i byl grzeczny:) w drodze powrotnej zasnal i teraz niedawno usnal po kapieli. Dzis sami jestemy na noc.

Gosiak a ja wlasnie kiedys czytalam zeby przy odchudzaniu jesc zimne bo organizm wtedy duzo kcal zuzywa na ogrzanie.

:))

Co jescze ciekawego mowil/ radzil?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak a ja wlasnie kiedys czytalam zeby przy odchudzaniu jesc zimne bo organizm wtedy duzo kcal zuzywa na ogrzanie.

:))
    Są różne szkoły jak widać. On tłumaczy, że wyziębiony żołądek nie jest w stanie dobrze trawić, odkłada, pojawiają się różne dolegliwości. Mnie tym sposobem wyleczył z dużej niedoczynności tarczycy, nie wzięłam ani jednej tabletki hormonu. Więc mi jego zalecenia służą.
    Pytał się: milk jest? :P Bo też często pyta: kupka jest? ;)
    No i pytał co jak mała skończy rok. Mówiłam, że może kolejne dziecko?
    Strasznie się ucieszył i powiedział, że mam przyjść do niego jak już będziemy się chcieli starać, to da dobre zioła.

Januszkowa, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, świetny jest ten Twój doktorek :)

Gosiak lubi tę wiadomość

z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To też wszystko zależy jaką kto ma "naturę" wg medycyny tybetańskiej - ja mam bardzo gorącą i dlatego nie mogę wychładzać żołądka, bo wtedy całe gorąco mi siedzi w głowie i szyi i "gotuje" mi tarczycę, mam zaczerwienione oczy, bóle głowy...
    Pewnie ktoś z zimną naturą może dostać inne zalecenia. On na początku bardzo długo ogląda oczy, język, cerę, bada puls w obu rękach, itp.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak na moim tel. Wyświetla sie, ze Twój post lubi Januszkowa i Januszkowa (2razy) albo Belly albo mój Tel. Wariuje. :)

z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Gosiak na moim tel. Wyświetla sie, ze Twój post lubi Januszkowa i Januszkowa (2razy) albo Belly albo mój Tel. Wariuje. :)
    U mnie na kompie mam to samo. Mi się też kiedyś zdarzyło polubić dwa razy czyjegoś posta - to jakiś błąd systemu jak klikniesz raz i nie załapie a potem drugi raz klikasz, coś się "odblokowuje" najwyraźniej i wtedy lubisz 2 razy ;)

Januszkowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie jeszcze dzisiaj myślałam o koncie Angelci. Nie ma raczej takiej możliwości, żeby ktoś jej zdalnie usunął konto - chyba, że jakiś haker, ale umówmy się - jaki poważny haker usuwałby konto na belly?
    Ktoś to usuwał musiał znać hasło albo zrobić to z Angelci kompa... ciekawa jestem czy administracja belly się tym zajmie na poważnie i to wyjaśni.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3189 3190 3191 3192 3193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ