Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja byłam u mojego tybetańskiego doktora dziś, sama! Wyjechałam o 14:35, przed chwilą weszłam.
Powiedziałam mu, że mnie ciągnie do słodyczy i że dużo jem wieczorami i chcę schudnąć. Pytał mnie czy mam mleko, bo jeśli są jakieś problemy, to ma na to specyfiki. Dostałam ziółka i będę pić. Powiedział mi, że mam nic zimnego nie jeść, żadnych kefirów, jogurtów, itp...
A przede mną była u niego Reni Jusis
Ale mi się fajnie grzało obwodnicą - zawsze lubiłam szybką jazdę i jechałam tak chyba pierwszy raz od roku albo i dłużej. Zrelaksowało mnie tosłoneczna 85, Bietka, Atakasobiejedna, justta, marcela29, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Gosiak czemu nic zimnego?
Lodow itd?
To wplywa na laktacje??
My zaraz na slub jedziemy ale maly jesZcze spi. Mam nadz ze spisze sie wzorowo:)
Ja mam bajzel konkretny ... No ale za to bylam w rossmanie i w aptece, po wedliny i w piekarni:)) ugotowalam tez rosol:) -
Gosiak od dzisiaj jem tylko cieple
U mnie sprawy znowu sie pokomplikowaly. Od 6.07 jestem na urlopie (zalegly i nowy) 1.08 miałam iść do pracy. Dzisiaj kolezanka z pracy przyniosła L4 i ściągają mnie z urlopu. We wtorek mam być w pracytesciowa miała przyjść od 1. 08 jeszcze nie dzwonilam do niej. Jak się nie zgodzi to mam problem
-
O kurcze, Januszkowa... to Cię postawili w sytuacji...
Trzymam kciuki, żeby teściowa się zgodziła.
A co do ciepłego - to on tak fajnie mówi po polsku: "siśko gotowane, ciepłe" - ja jak się tych zasad trzymałam kilka lat temu - jak leczyłam u niego niedoczynność tarczycy, to ładnie poleciałam z kilogramami.Januszkowa lubi tę wiadomość
-
Uuuu Gosiak czyli od dzisiaj tylko gorąca czekolada ?
A tak na logikę to chudnięcie od cieplych posilków ma sens. Po zimne przekąski zawsze łatwiej sięgnąć a jak masz ochotę coś przekąsić i musisz najpierw to ugotować albo odgrzać to rezygnujesz z jedzenia bo Ci się nie chce tego robićPia Gizela, Gosiak lubią tę wiadomość
-
my dzis caly dzien poza domem, bylismy u dziadkow, malutka byla przegrzeczna, babcia jej nie widziala 7tyg i nie mogla sie nadziwic jak wnusia sie pieknie rozwija, wogle to dopiero teraz babcia zakochala sie we wnusi bo niestety wczesniej przez chorobe sie nie interesowala zbytnio:-/ teraz miala lzy w oczach jak sie zegnalysmy, mam nadzieje ze zlapia dobry kontakt i malutka bedzie miala choc w czesci tak cudna babcie jak ja mialam... przed mama jeszcze operacja nogi bo 4 lata temu jej zle zlozyli i mam nadzieje ze troszke mi pomoze
jutro szoping na chrzciny, potem grill u znajomych, a wieczorem odwiedziny ciotki takze dzien aktywny"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Gosiak a te posilki to maja byc cieple odgrzane, czy moga byc np w temmp pokojowej, bo jak tak to chetniesprobuje a jak podgrzane te ciezko bo co np z nabialem,pieczywem itp"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
marcela29 wrote:Gosiak a te posilki to maja byc cieple odgrzane, czy moga byc np w temmp pokojowej, bo jak tak to chetniesprobuje a jak podgrzane te ciezko bo co np z nabialem,pieczywem itp
A nabiał jest kontrowersyjny i wg medycyny tybetańskiej zaśluzowuje bardzo organizm i "czyni leniwym i grubym".
Ja jak wykluczyłam swego czasu restrykcyjnie cały nabiał to przestałam mieć alergię - a chodziłam z katarem i zapchanym nosem non-stop, bo miałam alergię na pyłki, na kurz, na roztocza...
Oczywiście wiadomo - człowiekowi dolegliwości przejdą i już się tak diety nie trzymaAle jak tylko mam jakieś incydenty z większą ilością nabiału, to budzę się z zapchanym nosem i lekko bolącym gardłem.
Dzisiaj jeszcze wyraźnie mi powtarzał: nie jogurt, nie kefir, nie koktajl... a my faktycznie ostatnio sporo koktajli sobie robiliśmy - bo testowaliśmy nowy blenderWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 21:15
Januszkowa, Januszkowa, marcela29, Bietka lubią tę wiadomość
-
Niunio caly slub obserwowal i byl grzeczny:) w drodze powrotnej zasnal i teraz niedawno usnal po kapieli. Dzis sami jestemy na noc.
Gosiak a ja wlasnie kiedys czytalam zeby przy odchudzaniu jesc zimne bo organizm wtedy duzo kcal zuzywa na ogrzanie.
)
Co jescze ciekawego mowil/ radzil? -
słoneczna 85 wrote:Gosiak a ja wlasnie kiedys czytalam zeby przy odchudzaniu jesc zimne bo organizm wtedy duzo kcal zuzywa na ogrzanie.
)
Pytał się: milk jest?Bo też często pyta: kupka jest?
No i pytał co jak mała skończy rok. Mówiłam, że może kolejne dziecko?
Strasznie się ucieszył i powiedział, że mam przyjść do niego jak już będziemy się chcieli starać, to da dobre zioła.Januszkowa, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
To też wszystko zależy jaką kto ma "naturę" wg medycyny tybetańskiej - ja mam bardzo gorącą i dlatego nie mogę wychładzać żołądka, bo wtedy całe gorąco mi siedzi w głowie i szyi i "gotuje" mi tarczycę, mam zaczerwienione oczy, bóle głowy...
Pewnie ktoś z zimną naturą może dostać inne zalecenia. On na początku bardzo długo ogląda oczy, język, cerę, bada puls w obu rękach, itp. -
Januszkowa wrote:Gosiak na moim tel. Wyświetla sie, ze Twój post lubi Januszkowa i Januszkowa (2razy) albo Belly albo mój Tel. Wariuje.
Januszkowa lubi tę wiadomość
-
Tak sobie jeszcze dzisiaj myślałam o koncie Angelci. Nie ma raczej takiej możliwości, żeby ktoś jej zdalnie usunął konto - chyba, że jakiś haker, ale umówmy się - jaki poważny haker usuwałby konto na belly?
Ktoś to usuwał musiał znać hasło albo zrobić to z Angelci kompa... ciekawa jestem czy administracja belly się tym zajmie na poważnie i to wyjaśni.