X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta, trzymam kciuki!!!

justta lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po obiedzie, błysk w domu, względny :P

karmię syna, liczę, że uśnie i czekam na przyjaciółkę :)

muszę w przyszłym tygodniu ona pomyć i firany poprać, tylko kiedy?

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam u mojego tybetańskiego doktora dziś, sama! Wyjechałam o 14:35, przed chwilą weszłam.
    Powiedziałam mu, że mnie ciągnie do słodyczy i że dużo jem wieczorami i chcę schudnąć. Pytał mnie czy mam mleko, bo jeśli są jakieś problemy, to ma na to specyfiki. Dostałam ziółka i będę pić. Powiedział mi, że mam nic zimnego nie jeść, żadnych kefirów, jogurtów, itp...
    A przede mną była u niego Reni Jusis :)
    Ale mi się fajnie grzało obwodnicą - zawsze lubiłam szybką jazdę i jechałam tak chyba pierwszy raz od roku albo i dłużej. Zrelaksowało mnie to ;)

słoneczna 85, Bietka, Atakasobiejedna, justta, marcela29, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak czemu nic zimnego?
    Lodow itd?;)
    To wplywa na laktacje??

My zaraz na slub jedziemy ale maly jesZcze spi. Mam nadz ze spisze sie wzorowo:)

Ja mam bajzel konkretny ... No ale za to bylam w rossmanie i w aptece, po wedliny i w piekarni:)) ugotowalam tez rosol:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie troche wydaje ze Reni to troche przesadza z ta zywnoscia..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak czemu nic zimnego?
    Lodow itd?;)
    To wplywa na laktacje??
    Na laktację nie, ale na wagę. On mi kiedyś dawno temu już powiedział: lubisz być gruba? To jedz z lodówki :P

Bietka, justta, marcela29, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mamy cały dzień jakiś do góry nogami z drzemkami.
    Pierwsza od 9 do 11, a wstała o 5:30. Druga króciutka od 13:45 do 14:20 tylko, bo o 14:35 już jechałam do dr-a.
    I teraz byliśmy na dużych zakupach i zasnęła przy kasach o 17:00.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak od dzisiaj jem tylko cieple :)

U mnie sprawy znowu sie pokomplikowaly. Od 6.07 jestem na urlopie (zalegly i nowy) 1.08 miałam iść do pracy. Dzisiaj kolezanka z pracy przyniosła L4 i ściągają mnie z urlopu. We wtorek mam być w pracy :( tesciowa miała przyjść od 1. 08 jeszcze nie dzwonilam do niej. Jak się nie zgodzi to mam problem :(

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, Januszkowa... to Cię postawili w sytuacji... :(
    Trzymam kciuki, żeby teściowa się zgodziła.

A co do ciepłego - to on tak fajnie mówi po polsku: "siśko gotowane, ciepłe" - ja jak się tych zasad trzymałam kilka lat temu - jak leczyłam u niego niedoczynność tarczycy, to ładnie poleciałam z kilogramami.

Januszkowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu Gosiak czyli od dzisiaj tylko gorąca czekolada ? ;)

A tak na logikę to chudnięcie od cieplych posilków ma sens. Po zimne przekąski zawsze łatwiej sięgnąć a jak masz ochotę coś przekąsić i musisz najpierw to ugotować albo odgrzać to rezygnujesz z jedzenia bo Ci się nie chce tego robić ;)

Pia Gizela, Gosiak lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis caly dzien poza domem, bylismy u dziadkow, malutka byla przegrzeczna, babcia jej nie widziala 7tyg i nie mogla sie nadziwic jak wnusia sie pieknie rozwija, wogle to dopiero teraz babcia zakochala sie we wnusi bo niestety wczesniej przez chorobe sie nie interesowala zbytnio:-/ teraz miala lzy w oczach jak sie zegnalysmy, mam nadzieje ze zlapia dobry kontakt i malutka bedzie miala choc w czesci tak cudna babcie jak ja mialam... przed mama jeszcze operacja nogi bo 4 lata temu jej zle zlozyli i mam nadzieje ze troszke mi pomoze

jutro szoping na chrzciny, potem grill u znajomych, a wieczorem odwiedziny ciotki takze dzien aktywny

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a te posilki to maja byc cieple odgrzane, czy moga byc np w temmp pokojowej, bo jak tak to chetniesprobuje a jak podgrzane te ciezko bo co np z nabialem,pieczywem itp

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    Gosiak a te posilki to maja byc cieple odgrzane, czy moga byc np w temmp pokojowej, bo jak tak to chetniesprobuje a jak podgrzane te ciezko bo co np z nabialem,pieczywem itp
    Marcela, ja od kilku lat każde pieczywo tostuję. I jem ciepłe - po pierwsze z zalecenia doktora, a po drugie - ten mój kolega, który prowadzi przedszkole i gotuje w nim opowiadał mi dużo o szkodliwości pszenicy i podsyłał publikacje, z których wynikało, że teraz zupełnie inaczej robi się chleb i że ziarna są zbierane na szybko i każdy chleb ma bardzo dużo wilgoci. I podgrzanie go jest bardzo korzystne dla zdrowia. To tak pokrótce, ale jakbyś chciała więcej szczegółów, to Ci podeślę.
    A nabiał jest kontrowersyjny i wg medycyny tybetańskiej zaśluzowuje bardzo organizm i "czyni leniwym i grubym".
    Ja jak wykluczyłam swego czasu restrykcyjnie cały nabiał to przestałam mieć alergię - a chodziłam z katarem i zapchanym nosem non-stop, bo miałam alergię na pyłki, na kurz, na roztocza...
    Oczywiście wiadomo - człowiekowi dolegliwości przejdą i już się tak diety nie trzyma ;) Ale jak tylko mam jakieś incydenty z większą ilością nabiału, to budzę się z zapchanym nosem i lekko bolącym gardłem.
    Dzisiaj jeszcze wyraźnie mi powtarzał: nie jogurt, nie kefir, nie koktajl... a my faktycznie ostatnio sporo koktajli sobie robiliśmy - bo testowaliśmy nowy blender :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 21:15

Januszkowa, Januszkowa, marcela29, Bietka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunio caly slub obserwowal i byl grzeczny:) w drodze powrotnej zasnal i teraz niedawno usnal po kapieli. Dzis sami jestemy na noc.

Gosiak a ja wlasnie kiedys czytalam zeby przy odchudzaniu jesc zimne bo organizm wtedy duzo kcal zuzywa na ogrzanie.

:))

Co jescze ciekawego mowil/ radzil?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak a ja wlasnie kiedys czytalam zeby przy odchudzaniu jesc zimne bo organizm wtedy duzo kcal zuzywa na ogrzanie.

:))
    Są różne szkoły jak widać. On tłumaczy, że wyziębiony żołądek nie jest w stanie dobrze trawić, odkłada, pojawiają się różne dolegliwości. Mnie tym sposobem wyleczył z dużej niedoczynności tarczycy, nie wzięłam ani jednej tabletki hormonu. Więc mi jego zalecenia służą.
    Pytał się: milk jest? :P Bo też często pyta: kupka jest? ;)
    No i pytał co jak mała skończy rok. Mówiłam, że może kolejne dziecko?
    Strasznie się ucieszył i powiedział, że mam przyjść do niego jak już będziemy się chcieli starać, to da dobre zioła.

Januszkowa, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, świetny jest ten Twój doktorek :)

Gosiak lubi tę wiadomość

z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To też wszystko zależy jaką kto ma "naturę" wg medycyny tybetańskiej - ja mam bardzo gorącą i dlatego nie mogę wychładzać żołądka, bo wtedy całe gorąco mi siedzi w głowie i szyi i "gotuje" mi tarczycę, mam zaczerwienione oczy, bóle głowy...
    Pewnie ktoś z zimną naturą może dostać inne zalecenia. On na początku bardzo długo ogląda oczy, język, cerę, bada puls w obu rękach, itp.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak na moim tel. Wyświetla sie, ze Twój post lubi Januszkowa i Januszkowa (2razy) albo Belly albo mój Tel. Wariuje. :)

z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Gosiak na moim tel. Wyświetla sie, ze Twój post lubi Januszkowa i Januszkowa (2razy) albo Belly albo mój Tel. Wariuje. :)
    U mnie na kompie mam to samo. Mi się też kiedyś zdarzyło polubić dwa razy czyjegoś posta - to jakiś błąd systemu jak klikniesz raz i nie załapie a potem drugi raz klikasz, coś się "odblokowuje" najwyraźniej i wtedy lubisz 2 razy ;)

Januszkowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie jeszcze dzisiaj myślałam o koncie Angelci. Nie ma raczej takiej możliwości, żeby ktoś jej zdalnie usunął konto - chyba, że jakiś haker, ale umówmy się - jaki poważny haker usuwałby konto na belly?
    Ktoś to usuwał musiał znać hasło albo zrobić to z Angelci kompa... ciekawa jestem czy administracja belly się tym zajmie na poważnie i to wyjaśni.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3189 3190 3191 3192 3193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ