X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy nie biorą wolnego ;) Ehhhh ja też tak miałam. Mój D. jakiś czas temu wyjechał służbowow na kilka dni a mnie złapał ból zatok cholerny pierwszy raz w życiu. Bolała mnie cała prawa strona łącznie ze szczęką. Trwało to 2 tyg, na RTG zatoka cała zawalona a nawet nic wziąć nie można. Oczywiście ibuprom ani paracetamol nie działały a ja sama z ząbkującym nieśpiącym dzieckiem....Myślałam, że sobie w łeb strzelę ;) Podziwiam samotne mamy...

1usajw4zbiudzgxg.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, moja też tak szybko macha głową. Jak pierwszy raz tak zrobiła to myślałam, że dostała jakiejś padaczki :p
    A ostatnio zaczęła wydawać dźwięki jakby się dusiła. Takie gardłowe wciąganie powietrza. Masakra. Już chciałam do szpitala jechać, bo wciąga powietrze i płacz, wciąga i płacz, a nagle śmiech. Ja do internetu, poczytałam i okazało się, że ona tak ćwiczy swój głos i możliwości. Tak mnie nastraszyła, że się prawie popłakałam. Jeszcze dużo rzeczy mnie zaskoczy widzę...

Byłam dziś na pchlim targu, kupiłam 2 zabawki Lamaze za 30 zł i miękką maskotkę jeża za 7 zł :D

Gosiak, Pia Gizela lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo matko...czasem mam wrażenie, że już przesadzają z tą ekologią i więzią między dzieckiem a opiekunem.... Czasem zastanawiam się po co to wszystko...moim zdaniem wystarczy kochać, dbać, szanować i nie robić krzywdy...ciekawa jestem jak po mimice noworodka poznać , że zaraz walnie kupę lub zrobi siku. Trzeba było by non stop wisieć nad jakąś miską...

http://www.snobka.pl/artykul/wychowanie-bezpieluchowe-szalenstwo-czy-powrot-do-natury-21826

1usajw4zbiudzgxg.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, zgadzam się z Tobą! Ja od tych artykułów już mam taki łeb, że szok, więc postanowiłam, że będę robić tak jak mi intuicja podpowiada. No bo przeczytam jeden artykuł, który mówi tak, a inny znowu zaprzecza poprzedniemu w części albo i całkowicie. Denerwuje mnie to tylko, więc już nie czytam.
    A moda na coś przychodzi i odchodzi. Zawsze tak będzie. I będą tego zwolennicy i przeciwnicy, więc moim zdaniem każda matka powinna kierować się zdrowym rozsądkiem i intuicją i znajdzie złoty środek na swoje dziecko. W końcu każde jest inne, więc nie można generalizować. To takie moje przemyślenia :p

Stokrota :), Gosiak, Lara 82, Pia Gizela, marcela29 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, gdzieś kiedyś już o tym słyszałam... to chyba nie dla mnie :P

Stokrota :) lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś dzień marudy na maksa...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie marudzenia ciag dalszy... Na razie spi ale jak dlugo to nie wiadomo. Noc ciezka. Co stosujecie na dziaselka bo ja mam dentinox ale kurcze moze za slabe. No chyba ze brzuszek. Ale jak posmarowalam dziasla to usnal, chyba nie zbieg okolicznosci.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, u nas też usnęła, ale płakała przedtem sporo, a to się nam prawie nigdy nie zdarza. Aż musiałam odkurzać odpalić.
    Ja stosuję dentinox, dologel i szczoteczkę - ta szczoteczka chyba najfajniejsza. Teraz się wycwaniłam i nakładam żel na szczoteczkę i masuję dziąsełka.
    No i jak naprawdę jest hardcore to viburcol (dałam ze 2 razy) - a teraz podałam Camilie. http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-szczoteczka-do-zebow-i-masazu-dziasel.html http://www.aptekagemini.pl/camilia-roztwor-doustny-10-ampulek-po-1ml.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 16:30

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie u nas jest okropny placz ktory nie da sie ogarnac. Bujanie, noszenie, spiewanie, wozenie, nic nie pomaga. Kupke robi, baczki ida, ja nic w diecie nie zmienialam, brzuszek tez nie wydaje sie wzdety wiec chyba te okropne zabki. Gosiak ja mam inna szczoteczke ale musze kupic taka i ta camille. Widac juz u Janeczki zabka?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    No wlasnie u nas jest okropny placz ktory nie da sie ogarnac. Bujanie, noszenie, spiewanie, wozenie, nic nie pomaga. Kupke robi, baczki ida, ja nic w diecie nie zmienialam, brzuszek tez nie wydaje sie wzdety wiec chyba te okropne zabki. Gosiak ja mam inna szczoteczke ale musze kupic taka i ta camille. Widac juz u Janeczki zabka?
    U nas to samo, aczkolwiek nie codziennie. Ewidentnie widać, że masowanie dziąsełek przynosi jej ulgę, jak dorwie mojego palca to tak zaciska, że szok. Widać białą kropeczkę. Ciekawe ile to jeszcze potrwa...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziaslo bardziej rozpulchnione. Oj Natan tez strasznie ze tak powiem gryzie. Wczoraj mnie w sutka mocno ugryzl. Bolalo. Musze czesciej mu masowac to dziaslo. Aha no i czesciej je ale krocej. Troche moze wychodzic zabek i meczyc biedne dzieciatka.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebudzil sie, zjadl i spi dalej. Zjadlam w spokoju rosolek.

Gosiak ciekawe to co piszesz o tych posilkach. Na pewno fajny ten doktorek.
    Kurcze ja bardzo lubie nabial: serki, mleko, sery zolte, biale itd. Ciezko by mi bylo z tego zrezygnowac.

Ja tez uwazam ze kazda matka wie co dla jej dziecka jest najlepsze. Ja bede podawac malemu papki ktore robie (owocki) i obiadki sama ugotuje ( warzywka mam ze swojego ogrodka i od tesciowej) Jakis sloiczek moze podam ale to zycie zweryfikuje. Wszystko z rozsadkiem.

LadyDi, Gosiak, Laurka lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas obudziła się z płaczem :( i tak jak zawsze po spaniu jest cycuś, tak teraz nawet nie chciała, musiałam długo nosić, śpiewać aż się wyciszyła trochę i zjadła, jak tylko na chwilę chcę ją odłożyć na matę czy na przewijak - ryk.

A doktor poleca generalnie ciepłe pożywne zupy najbardziej - mówi, że to najzdrowsze posiłki.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to generalnie lacze sie w bolu bo u nas nawet ciezko pampersa zmienic bo az sie zaciaga placzem. Boje sie co to bedzie jak sie obudzi.

Ja uwielbiam lody i napoje z lodowki choc ostatnio czesciej pije w temp pokojowej.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge juz Luny klasc na mate. Musialam rozmontowac palaki. Tak kopie w nie nogami, ze mata sie przewraca i zawija wokol niej :[

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka no to ladnie.

Maly wstal i marudzil, posmarowalam dziasla i pomasowalam palcem i od razu lepiej. Teraz mietosi moj palec i gada :) Zaraz kapiel.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mój M. usłyszał od swojej mamy, że nie będzie mówiła Janka na Jankę, bo to brzmi jak stara baba :P
    To tak w ramach akcentu humorystycznego ;)
    Mała śpi.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę oglądać Jurassic World - na nic innego nie mam dziś siły.

Januszkowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dla mnie Janka to nie jak dla starej baby ;) brzi mi krzepko ;)

Mój syn pobił dziś samego siebie, spał od 8 do 13 z pobudką o 12 na jedzonko.
    Potem był u babci mega grzeczny, tam też przysnął na godzinkę mi przy piersi, pośmiał się pogadał z babcią i dziadkiem. Poezja.

Wróciliśmy, wykapaliśmy go i zaczął marudzić :P

głodna jestem :P

Atakasobiejedna, marcela29 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja chciałam napisać , że moja pobiła rekord snu i spała 2 godziny co jest niemożliwą niemożliwością a tu Pia wyskakuje z pięcioma godzinami...no nieeeee.... ;)

Gosiak, Atakasobiejedna, Pia Gizela, LadyDi, Lara 82 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
‹‹ 3191 3192 3193 3194 3195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ