Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kiedyś na osiedlu słyszałam jak mama wolała małą dziewczynkę Walerciu, to jest dopiero old school
Nic nie odpoczelam w ten weekend, 2 dni marudy i bez M, a jutro poniedziałek, masakra. Ja nie rozumiem mojego dziecka, przez tydzień udawało mi się go uśpić na drzemkę na łóżku, nawet w 5 min zasypial, a od wczoraj bunt i chociaż ma oczy na zapalkach to nie zaśnie. A już się cieszyłam że mam chwile oddechu w ciągu dnia, psychicznie mogłam odpocząć od ciągłej opieki. Może to ten magiczny skok,bo tak jak nie cierpiał leżeć na brzuchu tak teraz odwraca się wszędzie gdzie może, nawet w gondoli spał na brzuchu! -
Mnie plecy bolą jak jasny piernik. Wczoraj czułam się jak stara babcia. Chyba od noszenia. W końcu to już prawie 8 kilo. Mam na osiedlu gabinet masażu i postanowilam, że sobie fundnę. Właśnie obczajam co tam jest. Blisko więc na godzinę uda się wyskoczyć. Muszę sobie dać trochę przyjemności...
Atakasobiejedna lubi tę wiadomość
-
u nas intensywny dzień, rano zakupy, M wziął małą w bondolino i ładnie spała, ale i tak szukałam sukienki na biegu, chciałam coś z dostępem do cycków w jasnych barwach, ale kupno takiej w zwykłym sklepie graniczy z cudem i musiałam kupić chabrową bo już mała zaczeła marudzić także M płacił przy kasie, a ja z nią biegiem szukać ławki i karmiłyśmy się na środku galerii handlowej, dla małej sweterka też nie znalazałm w jej rozmiarze i ma o jeden rozmiar za duży w rózowym kolorze zamiast ecri także zakupy na chcrzi niezbyt udane...małej brakuje rajstopek, mi zakietu/swetra a M skarept- podobno ma byc 17 stopni w następną ndz i włąśnie skontaktowli się z nami z koscioła, ze jednak chrzciny nie moga byc o 12 tylko o 10.30 bo na 12 jest jakies 50-lecie slubu i małżenstwo nie zyczy sobie chrztow na "swowje" mszy, dziwne ze jak umowaiałm chrzciny to wszystko pasowało, a nagle tydzień przed nie pasuje...pewnie dali więcej kasy to im poszli na rekę- wkurzyąłm się na maxa, ale juz nie chce terminu zmieniac wiec sie zgodziłam, ale tak czy tak chamsko sie ksieza zachowali:-/
potem bylsimy na chwile w domu, przebrac sie i nakarmic i u znajomych na dzialce ne grilu- malutka byla grzeczna w miare
a wieczorem byla wizyta ciotki- mala juz spi, a ja padam, ale musze na necie jakis swetr/zakiet wyszperac
od kilku dni mała miała rzadkie kupki, od 2-3 dni czesto się budzi po północy, do tego rano nie chciała jeść, a po południu co chwile, wczoraj dziąsełka były rozpulchnione (moja mama zauwazyla, bo mi sie wydawaly ciagle rozpulchnione), ja dzis patrze, a tu już dziurki w dziasełkach- dwie dolne jedynki idą naraz, ale mała jakoś nie jest bardziej płaczliwa, dwa razy uzylam dzis zelu dentibaby, dałam jej gryzaka z lodowki i masaz szczoteczka M zrobił"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
a moje dziecko też tak jakby się krztusi/kaszle ale to chyba też w ramach ćwiczenia głosu bo oznak jakiejś choroby nie widać, w środę byliśmy u pediatry i mówiła, że wszystko ok
Jutro u nas wielkie sprzątanie- o 11 ma być firma sprzątająca mam nadzieje, że się nie wystraszą jak zobaczą nasz bałagan:p wkońcu będę miała czyste okna....trochę mi wstyd, że mam taki syf w domu, ale naprawdę nie mam jak ogarnąć przy dziecku, które praktycznie nie sypia w dzień"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Marcela29, koniecznie daj znać po wizycie firmy sprzątającej, natchnelas mnie i zaczęłam szukać w mojej okolicy czegoś takiego, jest nawet na moim osiedlu i sprzątanie mieszkania do 60 m2 kosztuje 160 zł. Tylko że wolałabym usłyszeć jakieś opinie z pierwszej ręki o nich... O juz wiem, muszę zapytać moja sąsiadke, ona wie wszystko o wszystkich
Trochę bym się obawiała o jakieś małe wartościowe rzeczy, wiem to głupie...
-
a dziś kupiłyśmy jeszcze ksieżkę u malucha na talerzu (są przepisy na poszczeglne mc i porady odnośnie żywienia) i zamówiłam bobas lubi wybór, wiersze brzechwy i z serii ciekawski bobas- wygłupianki... więc prasa na najbliższe dni/tygodnie jest....zostało nam jeszcze 3 baśnie andersena i potem idziemy sie zapisac do biblioteki:)
Gosiak lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Atakasobiejedna wrote:Marcela29, koniecznie daj znać po wizycie firmy sprzątającej, natchnelas mnie i zaczęłam szukać w mojej okolicy czegoś takiego, jest nawet na moim osiedlu i sprzątanie mieszkania do 60 m2 kosztuje 160 zł. Tylko że wolałabym usłyszeć jakieś opinie z pierwszej ręki o nich... O juz wiem, muszę zapytać moja sąsiadke, ona wie wszystko o wszystkich
Trochę bym się obawiała o jakieś małe wartościowe rzeczy, wiem to głupie...
Atakasobiejedna lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
A co do niemożności ogarnięcia domu przy nie śpiącym dziecku, mój teraz miał kilka drzemek to coś ogarnelam, no ale odkurzania nie zrobię, bo się obudzi. Jak wychodzimy na spacer to puszczam roombe, przynajmniej z grubsza odkurzy. No ale to już nieaktualne, bo moje dziecko drzemek zaniechalo jak pisałam.
Dzisiaj się mega wkurzylam, moja matka ma ciągle wymówki żeby się nie zająć wnukiem, a to musi prasować, a to głowa ją boli, ale już nawet na to nie liczę, bo mały tak rzadko ją widzi że się jej boi, tylko dzwoni, pieprzy o glupotach, a słyszy że mały płacze i mówi że jej się chce do wnusia. Spotkałam ją na spacerze, a ona do mnie, o widzę że masz paznokcie zrobione, to znaczy że masz czas! Nosz kuwa szkoda że nie powiedziała że widać że mam czas bo mam np włosy umyte! Powiedziałam jej że zrobiłam sobie wczoraj jak M usypial małego, zgodnie z prawdą :]
-
Marcela w zarze sa białe sweterki po 49 zl. Kupiłam Natalce i ubieram jej czasami do sukienek na wyjścia
jest na prawdę elegancki. Mój kolega z pracy kupił taki sam swojej córeczce do komunii, są w różnych rozmiarach.
-
U mnie tez zaczyna sie pojawiać problem z ogarnianiem domu. Mam mobilizacje, bo teściowa będzie przychodzić do N. Siostra mojego męża jest pedantyczna, ma 2,synków, pracuje, a w domu nie znajdzie sie grama kurzu, albo rzeczy nie na swoim miejscu. Ja nie wiem jak ona to robi.
Mój mąż nic nie pomaga w domu, od ślubu (3 lata) np. Nigdy nie sprzątal w łazience.
Wiecznie zmęczony po pracy. A ja niby wypoczęta?
Od wtorku idę do pracy juz normalnie na etat. Będzie ciężko, na pocieszenie kupiłam sobie Somersby i pije na pocieszenie.
Jutro szczepienie, idę 1-wszy raz sama z.N. Boje sie. -
Gosiak nie dzwonilam do niej. Siostra mojej mamy jest na urlopie i przyjdzie w tygodniu (w sumie 2 razy) Natalka ja zna. Będzie razem z moja babcia, z ktora często przebywamy i zna nasze wszystkie przyzwyczajenia, jest moim doradcą
Tesciowa pewnie od nast. Tyg. O ile sie zgodzi
W ostateczności moja mama zrezygnuje z pracy i będzie z N. Mam bardzo dobrze płatną prace i robię wszystko żeby ją mieć, bo wiem, ze takiej juz nie znajdę.Gosiak lubi tę wiadomość
-
Eeee tam ja sobie lampki wina przy dziecku na wieczór jak zasnie nie odmówię zebyśmy mogli sobie wypić przy dobrej kolacji. Tęsknie już za tym. Ostatnio chodzą za mna mule w bialym winie i własnie lampka wina do tego. Robiliśmy sobie takie od czasu do czasu....No ale póki cyc na topie to właśnie jemy prażynki, mój D. popija browara a ja karmi
-
Ja tez tylko karmi a napilabym sie alkoholowego piwka i tez sie boje ze sie jednym opije
W sobote wyprawiamy urodziny mojego P. planuje kupic sobie radlera 2% i wypic. Mysle ze malemu nie powinno nic byc jak bede go powoli przez caly wieczor saczyla.
-
Kurcze Wy tak o tym piwie a mi aż wszystko do gardła podchodzi. No nie mogę jakoś alkoholu
Wam nie zostały przyzwyczajenia z ciąży? Mnie w ciąży całkowicie odrzucilo od zapachu alkoholu i papierosów (przed ciąża palilam), zup jarzynowych i rosołu, migdałów, chipsów, slodzonych napoi gazowanych i już mi tak zostalo. No nie wiem czemu, ale na sama myśl o tych rzeczach mi niedobrze... ale np jak przed ciąża kawy nie piłam tak w ciąży 2 i teraz też 2 dziennie obowiązkowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 23:00