Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
LadyDi wrote:U mnie nikt nie może się odezwać podczas gdy Zoja je, bo wtedy głowa wraz z moim sutkiem wędruje w tamtą stronę. A ja to już w ogóle najlepiej żebym nie oddychala, bo wtedy przerywa jedzenie i patrzy się jak zahipnotyzowana :p
LadyDi lubi tę wiadomość
-
Za nami pierwsza próba picia mleczka z kubka doidy
Dałam jakieś 10-15 ml - rączki od razu złapały uszka i pomagałam przechylać, bo przechyliłaby za mocno, po troszeczku wpadało do buzi i była zaskoczona bardzo, ale łykałamarcela29, dorocia2324, Bietka, Atakasobiejedna, megg lubią tę wiadomość
-
My po szczepieniu. Waga 7600 gram, 67 cm. Mamy nadwagę 0,5 kg. Pan doktor powiedzial, ze dziecko "w stanie ogolnym- rewelacyjnym"
Następne szczepienie 31.08, wtedy juz pneumokoki.
Bylam sama z Natalka, zaplakala przy wbijaniu igly, ale za chwileczkę uspokoila sie na raczkach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 12:17
Gosiak lubi tę wiadomość
-
LadyDi wrote:U mnie nikt nie może się odezwać podczas gdy Zoja je, bo wtedy głowa wraz z moim sutkiem wędruje w tamtą stronę. A ja to już w ogóle najlepiej żebym nie oddychala, bo wtedy przerywa jedzenie i patrzy się jak zahipnotyzowana :p
Haha u mnie identycznie.
Witamy się po weekendzie dosyć intensywnym.,ale bardzo fajnym.
Kurcze tak fajnie mówicie o tym kubeczki to i ja go kupie.
A niekapki zamawiacie? Możecie polecić jakieś? Bo chyba fajne będą na spacery?
Ktoś może ma z Tt już ten 4+ bo widziałam że taki jest. -
Tak powiedzial lekarz- " ma nadwagę, 0,5 kg". Skoro jest niedowaga to może i nadwaga jest u takich dzieci
Mamy wprowadzać gluten od 17.07 , jak zacznie jeść kaszki to pewnie jeszcze więcej będzie przybierać. Jak będziecie wprowadzać gluten? Lekarz mowil jeszcze, żeby dawać skórkę chleba do "mietolenia". Troche sie boje, żeby się nie zadlawila. -
Tak powiedzial lekarz- " ma nadwagę, 0,5 kg". Skoro jest niedowaga to może i nadwaga jest u takich dzieci
Mamy wprowadzać gluten od 17.07 , jak zacznie jeść kaszki to pewnie jeszcze więcej będzie przybierać. Jak będziecie wprowadzać gluten? Lekarz mowil jeszcze, żeby dawać skórkę chleba do "mietolenia". Troche sie boje, żeby się nie zadlawila. -
Podobno powinno się dodawać na początek pół łyżeczki kaszki glutenowej do warzywek np albo do mleka. Ja jeszcze nie wprowadzałam glutenu ale postaram się podac z papką warzywna bo do mleka nie ma szans. Młoda z butelki nie zje.
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Troche sie zdrzemnelam. Polozylam starszego spac i polozylam sie z mlodym jadl i usnelismy. Wstal z placzem, dalam cyca, pojadl i dalej placz to wzielam na dol w wozek, powozilam i spi. Trzeba sie zaraz za obiad wziasc.
Ja najpierw bede dawac kaszke chyba wlasnie do warzywek albo do mleka ale nie wiem czy bedzie mi sie chcialo specjalnie sciagac i w butli dawac. Chociaz chyba kaszke bede musiala rozrabiac w swoim mleku? -
U nas dziś były pobudki co 2-2,5 godz, ją padnieta już dwie kawy wypilam, ale co zrobic- ząbki, na szczęście mała nie marudzi tylko je częściej w nocy, w dzień jak zwykle, już czuć ostre kiełki.... My dziś byliśmy na specerze i wracając złapała nas ulewa tzn mała pod folią sucha, a ją zmokłam ...
Od 12 u nas wielkie sprzątanie, jeszcze trwa ale już koncoweczka, aż milo w takim czystym mieszkaniu siedziec
A w sobotę jadę na targ eko kupić jakieś warzywa i powolutku się szykujemy
A dziś kończymy 5mc:)dorocia2324, Laurka, megg, Lara 82, kasia_1988 lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Też nieiem co z niekapkiem zrobić.....może kupie ten lovi 360....ale to od 9mc chyba .....moja butli do buzi nie weźmie ale w sumie my nadal KP więc na dworze czy w gosiaciach nie ma konieczności picia z niekapka"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017