X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Troche sie zdrzemnelam. Polozylam starszego spac i polozylam sie z mlodym jadl i usnelismy. Wstal z placzem, dalam cyca, pojadl i dalej placz to wzielam na dol w wozek, powozilam i spi. Trzeba sie zaraz za obiad wziasc.

Ja najpierw bede dawac kaszke chyba wlasnie do warzywek albo do mleka ale nie wiem czy bedzie mi sie chcialo specjalnie sciagac i w butli dawac. Chociaz chyba kaszke bede musiala rozrabiac w swoim mleku?
    Ja mam dzisiaj pierwszą próbę glutenową za sobą. Kaszkę zrobiłam na wodzie i pół łyżeczki dałam razem z trzema łyżeczkami papki z kalafiora. Zjadła :)

marcela29, Lara 82 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota to fajnie, ze zjadla. A jaka masz kaszke?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakąś HOLLE kupiłam z bio pszenicy

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko miało dziś w dzień tylko 2 drzemki, a teraz po kąpieli już padła. Ciekawe o której jutro zrobi mi pobudkę :p

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprzątnie u nas już zakończone, pani była przed 12, a wyszła o 16.45 także trochę to trwało, cały czas ja albo M był w domu, ale nie chodziłam krok w krok za panią i nie patrzyłam jej na ręce, generalnie pomyte wsztsko, okna, podłogi, kurze (pytała czy moze zdejmować rzeczy z mebli), glazura, wanna, zlewy, drzwi, fronty szafek, blaty, kuchenka, lustra, kontakty- generalnie full serwis, M mówi,że troszkę futryny okien nie domyte, że na szybie od kuchenki jakieś zacieki, ale jak dla mnie ok, przecież nie będzie każdego centymetra szczoteczką szorować bo by jej tygodnia zbrakło, miała swoje środki czystości, ściereczki, gąbki, sprzęt kartcher do mycia parowego- kobieta młoda, pracowita, sprzątała ciągiem 5 godzin bez żadnej przerwy, nawet do picia nic nie chciała...koszt 150zł ....sama ma 1,5r roczne dziecko, które do roku praktycznie w dzień nie spało więc mówiła ze doskonale rozumie brak czasu.....także nie mam wyrzutów sumienia z tego powodu, że sama nie sprzątałam...... raz na jakiś czas takie generalne porządki chętnie zamówię bo wolę ten czas poświęcić małej, no chyba, że już się bedzie sama sobą więcej zajmować...ale okien to ja myć nie lubię, zawsze robił to M, a teraz nie ma czasu więc pewnie na jesieni znowu mycie okien zamówimy

Gosiak, LadyDi, Januszkowa, Atakasobiejedna, kasia_1988, Lara 82 lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Moje dziecko miało dziś w dzień tylko 2 drzemki, a teraz po kąpieli już padła. Ciekawe o której jutro zrobi mi pobudkę :p
    moja tez dzis miała dwie 30-40 min drzemki, spi od 19.30, ale ze wzg na zabki wczoraj wstała o 23 i potem juz co 2-2,5 godz niestety....takze mysle ze dzis powtorka

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela trzymam jednak kciuki żeby pospała. Moja w dzień się zajmuje sama sobą, więc mam czas na sprzątanie, ale zwyczajnie w świecie mi się nie chce. Taka firma sprzątająca by się przydała, ale sama w takiej pracuję, więc trochę nie bardzo :p

Gosiak, marcela29 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi jak to mówią "szewc bez butów chodzi" ;p

Gosiak, LadyDi, dorocia2324 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu o BLW słów kilka Zuzy (mojej douli i doradcy chustowej): http://osrodek-blizej.pl/bobas-lubi-jesc-blw/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela29, to super, ale trochę to trwało ;) Może w sierpniu się skuszę jak M będzie miał mniej roboty i będzie mógł wziąć dzień wolnego, bo nie będę przecież z małym cały dzień w domu siedzieć.

Boje chwalić, ale mieliśmy dzisiaj fajny dzień. Najpierw godzina drzemka rano, potem pojechaliśmy na zakupy do galerii, bo padało, trochę spał, trochę się rozgladal ale nie marudzil, w aucie tez spoko :) Popołudniu się wypogodzilo, więc poszliśmy na spacer i praktycznie zaraz zasnął, a teraz już śpi, zasnął na cycku. Butli nie było, więc pewnie będzie pobudka w środku nocy zamiast o 6 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 20:35

marcela29 lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde a moja zęby czy nie zęby i tak budzi się w nocy co 2-3h....Nadal czekam na ta pierwszą przespaną noc bo jeszcze nie dane mi było :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 21:07

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas znów od południa prądu nie było; no masakra

a ja dziś mega zmęczona nie wiem czemu

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem jak wątpię w to czy coś co robię jest dobre - lubię natrafić sobie na artukuł, który rozwiewa moje wątpliwości...czyli coś z serii "o spaniu z dzieckiem"
    http://www.hafija.pl/2014/12/spanie-z-dzieckiem-i-sids-najnowsze-badania-i-analizy.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 22:02

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota ja tez jeszcze calej nocy nie przespalam a w ostatnim czasie to prawie nie sypiam w nocy i w dzien (najpierw choroba teraz chyba zabki). Budzi sie co 1-2godz przez cala dobe. Oszalec idzie ale co zrobic, mam nadzieje ze szybko to sie zmieni.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Di to ty jechalas do polski samochodem z Malutka, prawda??

Jak minela podroz?? Dlugo jechaliscie?

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i się obudziła z płaczem o 22 czyli po 2.5 godz snu....także znowu ciekawą noc przed nami

A i rozpakowalismy dziś krzeselko do karmienia żeby obejrzeć zamawialam kolor wild i taki też był oznaczony na opakowaniu, zlozylismy ją się przyglądał w świetle a tu szary (artic) chyba producent się pomylił przy opakowaniu, jutro dzwonie i będę wyjasniac bo wolalabym jednak to beżowe:-\

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jutra zaczynam prace. Nie mogę zasnąć, myślę jak to będzie. Czy dam radę. Nie będzie mnie w domu co drugi dzień, przed praca zdaze tylko dać jej jeść i musze jechac. Wrócę o 23 jak dobrze pójdzie. Poloze sie spać okolo 24, a rano trzeba wstac i miec energię na caly dzień, nosić, śpiewać, bawić.
    I jeszcze duży dom do ogarnięcia. Mąż też musi cos zjeść. Zakupy sie same nie zrobią.
    Boże daj mi sile...

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wpadam do was dzis na chwileczke pochwalic sie ze mis ma dzis 5 miesiecy :-)

dorocia2324, Laurka, megg, LadyDi, słoneczna 85, Bietka, Januszkowa, kasia_1988, marcela29 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa trzymam kciuki za Ciebie. Na pewno lekko nie bedzie ale dacie rade.

Ja dopiero w lozku. Dzis caly dzien z chlopcami bo moj P jak wrocil do domu to wzial sie za jakas domowa robote a pozniej odpoczywal. Niedawno uspilam Natana. Ja nie wiem te moje dzieci to moglyby cala noc siedziec. Padam a noc pewnie znow z czestymi pobudkami :/

Dobranoc.

Januszkowa lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my woasnie wstalismy, ojej juz dzis lepiej sie czuje. Wczoraj tak mnie masakrycznie bolala glowa ze nie moglam wytrzymac. A paracetamol za wiele nie pomogl i tak sie meczylam. A mam bardzo duzo do zrobienia przed chrzcinami i nie mam pojecia jak ja to ogarne naprawde. Do tego butow jeszczd nie mam. I nic mi sie nie podoba, a nie mam jak pochodzic za nimi bo mam tylko h po poludniu wiec zostaje mi ccc :-(

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 3195 3196 3197 3198 3199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ