Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
dorocia2324 wrote:Troche sie zdrzemnelam. Polozylam starszego spac i polozylam sie z mlodym jadl i usnelismy. Wstal z placzem, dalam cyca, pojadl i dalej placz to wzielam na dol w wozek, powozilam i spi. Trzeba sie zaraz za obiad wziasc.
Ja najpierw bede dawac kaszke chyba wlasnie do warzywek albo do mleka ale nie wiem czy bedzie mi sie chcialo specjalnie sciagac i w butli dawac. Chociaz chyba kaszke bede musiala rozrabiac w swoim mleku?marcela29, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
sprzątnie u nas już zakończone, pani była przed 12, a wyszła o 16.45 także trochę to trwało, cały czas ja albo M był w domu, ale nie chodziłam krok w krok za panią i nie patrzyłam jej na ręce, generalnie pomyte wsztsko, okna, podłogi, kurze (pytała czy moze zdejmować rzeczy z mebli), glazura, wanna, zlewy, drzwi, fronty szafek, blaty, kuchenka, lustra, kontakty- generalnie full serwis, M mówi,że troszkę futryny okien nie domyte, że na szybie od kuchenki jakieś zacieki, ale jak dla mnie ok, przecież nie będzie każdego centymetra szczoteczką szorować bo by jej tygodnia zbrakło, miała swoje środki czystości, ściereczki, gąbki, sprzęt kartcher do mycia parowego- kobieta młoda, pracowita, sprzątała ciągiem 5 godzin bez żadnej przerwy, nawet do picia nic nie chciała...koszt 150zł ....sama ma 1,5r roczne dziecko, które do roku praktycznie w dzień nie spało więc mówiła ze doskonale rozumie brak czasu.....także nie mam wyrzutów sumienia z tego powodu, że sama nie sprzątałam...... raz na jakiś czas takie generalne porządki chętnie zamówię bo wolę ten czas poświęcić małej, no chyba, że już się bedzie sama sobą więcej zajmować...ale okien to ja myć nie lubię, zawsze robił to M, a teraz nie ma czasu więc pewnie na jesieni znowu mycie okien zamówimy
Gosiak, LadyDi, Januszkowa, Atakasobiejedna, kasia_1988, Lara 82 lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
LadyDi wrote:Moje dziecko miało dziś w dzień tylko 2 drzemki, a teraz po kąpieli już padła. Ciekawe o której jutro zrobi mi pobudkę :p"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Marcela trzymam jednak kciuki żeby pospała. Moja w dzień się zajmuje sama sobą, więc mam czas na sprzątanie, ale zwyczajnie w świecie mi się nie chce. Taka firma sprzątająca by się przydała, ale sama w takiej pracuję, więc trochę nie bardzo :p
Gosiak, marcela29 lubią tę wiadomość
-
Marcela29, to super, ale trochę to trwało
Może w sierpniu się skuszę jak M będzie miał mniej roboty i będzie mógł wziąć dzień wolnego, bo nie będę przecież z małym cały dzień w domu siedzieć.
Boje chwalić, ale mieliśmy dzisiaj fajny dzień. Najpierw godzina drzemka rano, potem pojechaliśmy na zakupy do galerii, bo padało, trochę spał, trochę się rozgladal ale nie marudzil, w aucie tez spokoPopołudniu się wypogodzilo, więc poszliśmy na spacer i praktycznie zaraz zasnął, a teraz już śpi, zasnął na cycku. Butli nie było, więc pewnie będzie pobudka w środku nocy zamiast o 6
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 20:35
marcela29 lubi tę wiadomość
-
Czasem jak wątpię w to czy coś co robię jest dobre - lubię natrafić sobie na artukuł, który rozwiewa moje wątpliwości...czyli coś z serii "o spaniu z dzieckiem"
http://www.hafija.pl/2014/12/spanie-z-dzieckiem-i-sids-najnowsze-badania-i-analizy.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 22:02
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Stokrota ja tez jeszcze calej nocy nie przespalam a w ostatnim czasie to prawie nie sypiam w nocy i w dzien (najpierw choroba teraz chyba zabki). Budzi sie co 1-2godz przez cala dobe. Oszalec idzie ale co zrobic, mam nadzieje ze szybko to sie zmieni.
-
No i się obudziła z płaczem o 22 czyli po 2.5 godz snu....także znowu ciekawą noc przed nami
A i rozpakowalismy dziś krzeselko do karmienia żeby obejrzeć zamawialam kolor wild i taki też był oznaczony na opakowaniu, zlozylismy ją się przyglądał w świetle a tu szary (artic) chyba producent się pomylił przy opakowaniu, jutro dzwonie i będę wyjasniac bo wolalabym jednak to beżowe:-\"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Od jutra zaczynam prace. Nie mogę zasnąć, myślę jak to będzie. Czy dam radę. Nie będzie mnie w domu co drugi dzień, przed praca zdaze tylko dać jej jeść i musze jechac. Wrócę o 23 jak dobrze pójdzie. Poloze sie spać okolo 24, a rano trzeba wstac i miec energię na caly dzień, nosić, śpiewać, bawić.
I jeszcze duży dom do ogarnięcia. Mąż też musi cos zjeść. Zakupy sie same nie zrobią.
Boże daj mi sile...
-
Januszkowa trzymam kciuki za Ciebie. Na pewno lekko nie bedzie ale dacie rade.
Ja dopiero w lozku. Dzis caly dzien z chlopcami bo moj P jak wrocil do domu to wzial sie za jakas domowa robote a pozniej odpoczywal. Niedawno uspilam Natana. Ja nie wiem te moje dzieci to moglyby cala noc siedziec. Padam a noc pewnie znow z czestymi pobudkami
Dobranoc.Januszkowa lubi tę wiadomość
-
Hej my woasnie wstalismy, ojej juz dzis lepiej sie czuje. Wczoraj tak mnie masakrycznie bolala glowa ze nie moglam wytrzymac. A paracetamol za wiele nie pomogl i tak sie meczylam. A mam bardzo duzo do zrobienia przed chrzcinami i nie mam pojecia jak ja to ogarne naprawde. Do tego butow jeszczd nie mam. I nic mi sie nie podoba, a nie mam jak pochodzic za nimi bo mam tylko h po poludniu wiec zostaje mi ccc