Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy tylko ja mam takiego cholernego pecha? Kupiłam sobie myjkę ręczną parową. Kilka szafek poczyściłam, super wszystko i zaczęłam siłować się z korkiem, żeby wody dolać i jak mi się już udało to mi myjka z rąk wypadła i ta dysza się złamała! No i okazało się że tam woda w środku jednak była i wszystko na stopę mi się wylało. Także mam poparzoną stopę + rozwalony sprzęt. Nikt mi tego nie zareklamuje, bo to z mojej winy jest
Ja pierdziele!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sylwia, nie ma co się porównywać, to nie wyścigi. Ja podobno w ogóle nie raczkowalam. Przypomniało mi się o Twoim mężu, jakby mój awanturę zrobił że nie posprzatane to długo by popamietal, przecież nie jesteś na wczasach!
U nas dzisiaj babcia nr 2 była, wiecie, to jest taki konkurs, jak jedna przyjdzie to druga nie chce być gorsza i też jej się przypomina że ma wnuka. No ale akurat mały miał dobry humor, śmiał się do niej, a ja sobie w tym czasie obiad zrobiłam, więc zawsze coś. Teraz już wymeczony poległ na drzemkę, to może sobie ten obiad zjem.Lara 82 lubi tę wiadomość
-
U mnie kompletny brak czasu. Nie ogarniam. W domu Sajgon. Jak jestem w domu chce jak najwięcej czasu poświęcić dziecku, no i tak ją nauczyam, ze jak traci mnie z oczu to zaczyna kwękać. Jedynie jak spi to mogę cos zrobić. Ale spi krótko, godzinkę max. Wiec obiad i tyle. Moja lazienka prosi o sprzatanie. Poza tym jestem bardzo zmęczona. Wczoraj wróciłam o 24, pobudka o 6. Eh...
-
Pia Gizela wrote:marcela podasz linka do barierek?
Myślę o czymś takim są to co prawda barierki do łóżek dziecinnych a myślę że póki co wykorzystany w naszym sypialnianym, a potem jak mała z łożeczku wyrośnie to dla niej, tylko w SB M pomierzy czy będzie pasowało u nas
Byliśmy z malutka same w galerii po prezent dla M, grzeczna była moja malutka i w aucie i na zakupach, godzinę nam to zajęło, ale myślę że teraz już będziemy częściej się z domu ruszacWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 14:47
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Atakasobiejedna wrote:U nas dzisiaj pierwszy raz zielona kupa, to może być od ząbkowania? Bo nic innego do jedzenia niż mleko nie dostał..."Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Mój syn śpi już 55 min, zjadłam obiad, wzięłam prysznic i leżę pod wentylatorem, ani myślę sprzątać, rozwalam system
pewnie i tak zaraz się obudzi.
marcela29 lubi tę wiadomość
-
Sylwia nie obraź się, ale myślę że troszkę panikujesz, spokojnie, stymuluj małego przy pielęgnacji i zabawie, a z czasem zalapie, moja obraca się na boki, czasem z brzucha na plecy, do siadania jej daleko, do poz czworaczej również, stop nie chwyta, nie wklada do buzi, rozwija się w swoim własnym tempie....ostatnio spotkała znajomą z tydzień młodszym dzieckiem i ten już fika w obie strony, bawi się stopami, unosi pupe, rwie się do siadania ale nie porównuje go do mojej
A nawet jeżeli pediatra czy naurolog widzi potrzebę rehabilitacji to nie jest tak, że po 3-4 razach są efekty, wiem że rodzice oczekują szybkich postępów bi sama pracuje w tym zawodzie, ale trzeba czasu, jedne dzieci siadają w wieku 6mc a inne w wieku 9mc, po prostu na wszystko przyjdzie czas, systematyczne ćwiczenia prz6niosa efekt i nie ważne czy to matida vojty czy bobath .....spokojnie i cierpliwie trzeba cwiczycWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 14:57
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
U nas trzecie drzemka rozpoczęta. Podczas drugiej pospałyśmy razem.
I jednak spacer się udał, bo się rozpogodziło i jest przyjemny wiaterek także pospacerowałyśmy i zrobiłyśmy zakupy.
Ja podobno też nie raczkowałam tylko jeździłam po mieszkaniu na pupie -
To prawda, ze nie ma co porownywac dzieci do siebie bo kazde rozwija sie w swoim tempie. Moj stopami tez nie jest zaintetresowany i z plecow przekreca sie tylko na boki. Z brzucha fika na plecy. Do siadania sie rwie ale troche pewnie mu to jeszcze zajmie zanim usiadzie.
Moj Kuba nie raczkowal, od razu zaczal chodzic, wiec ciekawe jak bedzie z
Natankiem. -
dorocia2324 wrote:Dziewczyny musze isc na odwyk slodyczowy!! Pomocy!! Po urodzinach mojego
P zostalo mi troche slodyczy i nie moge sie opanowac zeby ich nie chlonac! To jest masakra a pozniej dupa rosnie i brzucha nie mozna stracicAtakasobiejedna, kasia_1988 lubią tę wiadomość