WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy tylko ja mam takiego cholernego pecha? Kupiłam sobie myjkę ręczną parową. Kilka szafek poczyściłam, super wszystko i zaczęłam siłować się z korkiem, żeby wody dolać i jak mi się już udało to mi myjka z rąk wypadła i ta dysza się złamała! No i okazało się że tam woda w środku jednak była i wszystko na stopę mi się wylało. Także mam poparzoną stopę + rozwalony sprzęt. Nikt mi tego nie zareklamuje, bo to z mojej winy jest :/ Ja pierdziele!

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, dzieki za pamięć :) Pozdrawiam serdecznie!

Lara 82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi - Tymek jest szybki już prawie raczkuje :-)
    mój na razie tylko na boki sie przewraca czasami :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jest jednym z najstarszych dzieci na tym forum :-/

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, nie ma co się porównywać, to nie wyścigi. Ja podobno w ogóle nie raczkowalam. Przypomniało mi się o Twoim mężu, jakby mój awanturę zrobił że nie posprzatane to długo by popamietal, przecież nie jesteś na wczasach!

U nas dzisiaj babcia nr 2 była, wiecie, to jest taki konkurs, jak jedna przyjdzie to druga nie chce być gorsza i też jej się przypomina że ma wnuka. No ale akurat mały miał dobry humor, śmiał się do niej, a ja sobie w tym czasie obiad zrobiłam, więc zawsze coś. Teraz już wymeczony poległ na drzemkę, to może sobie ten obiad zjem.

Lara 82 lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kompletny brak czasu. Nie ogarniam. W domu Sajgon. Jak jestem w domu chce jak najwięcej czasu poświęcić dziecku, no i tak ją nauczyam, ze jak traci mnie z oczu to zaczyna kwękać. Jedynie jak spi to mogę cos zrobić. Ale spi krótko, godzinkę max. Wiec obiad i tyle. Moja lazienka prosi o sprzatanie. Poza tym jestem bardzo zmęczona. Wczoraj wróciłam o 24, pobudka o 6. Eh...

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zrobiłam leczo o od razu pomyślałam o Slonecznej :) pamiętam jak rok temu robila na zapas i mrozila :)

Gosiak, słoneczna 85, Lara 82 lubią tę wiadomość

z789jaq.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zrobiłam leczo o od razu pomyślałam o Slonecznej :) pamiętam jak rok temu robila na zapas i mrozila :)

z789jaq.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    marcela podasz linka do barierek?
    http://allegro.pl/barierka-ochronna-do-lozka-lozeczka-caretero-120cm-i5553797647.html

Myślę o czymś takim są to co prawda barierki do łóżek dziecinnych a myślę że póki co wykorzystany w naszym sypialnianym, a potem jak mała z łożeczku wyrośnie to dla niej, tylko w SB M pomierzy czy będzie pasowało u nas

Byliśmy z malutka same w galerii po prezent dla M, grzeczna była moja malutka i w aucie i na zakupach, godzinę nam to zajęło, ale myślę że teraz już będziemy częściej się z domu ruszac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 14:47

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, to chyba taki etap, mój też zaczyna kwekac jak znikam z zasięgu, mimo tego że np bawił się sam, a ja siedziałam obok ;)

dqpro7esxqkrk97e.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    U nas dzisiaj pierwszy raz zielona kupa, to może być od ząbkowania? Bo nic innego do jedzenia niż mleko nie dostał...
    Może być, przy zabkowaniu mogą też być takie wodniste

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    Może być, przy zabkowaniu mogą też być takie wodniste

Druga już była normalna, dzięki za odpowiedź ;)

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn śpi już 55 min, zjadłam obiad, wzięłam prysznic i leżę pod wentylatorem, ani myślę sprzątać, rozwalam system :P pewnie i tak zaraz się obudzi.

marcela29 lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie obraź się, ale myślę że troszkę panikujesz, spokojnie, stymuluj małego przy pielęgnacji i zabawie, a z czasem zalapie, moja obraca się na boki, czasem z brzucha na plecy, do siadania jej daleko, do poz czworaczej również, stop nie chwyta, nie wklada do buzi, rozwija się w swoim własnym tempie....ostatnio spotkała znajomą z tydzień młodszym dzieckiem i ten już fika w obie strony, bawi się stopami, unosi pupe, rwie się do siadania ale nie porównuje go do mojej

A nawet jeżeli pediatra czy naurolog widzi potrzebę rehabilitacji to nie jest tak, że po 3-4 razach są efekty, wiem że rodzice oczekują szybkich postępów bi sama pracuje w tym zawodzie, ale trzeba czasu, jedne dzieci siadają w wieku 6mc a inne w wieku 9mc, po prostu na wszystko przyjdzie czas, systematyczne ćwiczenia prz6niosa efekt i nie ważne czy to matida vojty czy bobath .....spokojnie i cierpliwie trzeba cwiczyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 14:57

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musze isc na odwyk slodyczowy!! Pomocy!! Po urodzinach mojego
    P zostalo mi troche slodyczy i nie moge sie opanowac zeby ich nie chlonac! To jest masakra a pozniej dupa rosnie i brzucha nie mozna stracic :/

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trzecie drzemka rozpoczęta. Podczas drugiej pospałyśmy razem.
    I jednak spacer się udał, bo się rozpogodziło i jest przyjemny wiaterek także pospacerowałyśmy i zrobiłyśmy zakupy.
    Ja podobno też nie raczkowałam tylko jeździłam po mieszkaniu na pupie :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, ze nie ma co porownywac dzieci do siebie bo kazde rozwija sie w swoim tempie. Moj stopami tez nie jest zaintetresowany i z plecow przekreca sie tylko na boki. Z brzucha fika na plecy. Do siadania sie rwie ale troche pewnie mu to jeszcze zajmie zanim usiadzie.

Moj Kuba nie raczkowal, od razu zaczal chodzic, wiec ciekawe jak bedzie z
    Natankiem.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Dziewczyny musze isc na odwyk slodyczowy!! Pomocy!! Po urodzinach mojego
    P zostalo mi troche slodyczy i nie moge sie opanowac zeby ich nie chlonac! To jest masakra a pozniej dupa rosnie i brzucha nie mozna stracic :/
    Dorocia, mi się udało, nie jem od dwóch tygodni słodyczy i już mnie nawet nie ciągnie. I mam 4kg w dół od tego czasu.

Atakasobiejedna, kasia_1988 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wez mnie nie dobijaj. Ja juz dawno sie nie wazylam i balabym sie wejsc na wage. Nie kupuje juzzadnych slodyczy bo za bardzo kusza.

Gosiak lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Gosiak wez mnie nie dobijaj. Ja juz dawno sie nie wazylam i balabym sie wejsc na wage. Nie kupuje juzzadnych slodyczy bo za bardzo kusza.
    Nie dobijam tylko motywuję :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3233 3234 3235 3236 3237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ