X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją tarczę robilam też 6tyg po porodzie i wynik ok 1, niedoczynność przy TSH 3,8 zdiagnosowonao u mnie 10mc przed zajściem w ciążę i od tego czasu biorę różne dawki euthyroxie, w ciąży miałam 1-2, teraz idę na TSH w SB i w pn do endo- ciekawe co mi wyjdzie bo ją ostatnio to popoludniami mega senna jestem i pijam drugą kawę:-\ poza tym włosy i paznokcie masakra

U nas też dziś upał więc rano bez spaceru, pojechalismy aby do kolezanki co ma 15mc synka i powiem Wam za za Chiny nie ogarnelabym opieki nad noworodkiem\niemowlakiem i takim strszakiem, może zależy to od dziecka bo np moja w gościach to mega grzeczna była bawiła się sama, jadła i zasnęła nawet w wózku, az się koleżanką nie mogła nadziwic jakie grzeczne dziecko mam;) a jej synek wymagający, wszędzie go pełno i co chwilę trzeba za nim chodzić żeby zobaczyć czy coś nie broi także podziwem mamy z tak małą ròżnica wieku u dzieci które dają radę same....nawet ciężko było pogadac bo co chwilę tracilysmy wątek, a i jak popatrzylam jak jej synek je to tym bardziej przeraża mnie to rozszerzanie diety....jedzenie wszędzie, na stole, na tacy, na ubraniu, na krzeselko, na podłodze, dobrze że im pies trochę resztek sprząta:)

Moja małutka faktycznie jest spokojna, nie płacze bez powodu, nie marudzi, potrafi 20min się bawić jedną zabawka, uwielbia jak się do niej mówi i jak ktos się interesuje także nie ma co narzekać, a że nie należy do spiochow taki jej urok:) a i dopiero drugi raz jechalysmy same autem i było ok:) jutro jedziemy po prezent dla M

Co do upałów to naprawdę nie wiem jak bysmy wytrzymały na 4p bez Klimy, rano mamy słońce w kuchni i pokoju małej, a po południu w salonie i sypialni, ustawiamy sobie na 25 stopni i mamy mega komfort, malutka spokojna,nie ma problemów że spaniem w nocy, także nawet jakby M w tej branży nie robił to bysmy zamontowali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 22:27

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela u mnie tez włosy i paznokcie do kitu ale to moze byc przez kp , a moze się nałożyło. jutro idę do endokrynologa i będę wiedziała wszystko

jak tam Mała?

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja wszystko zwalałam na poród itp.włosy,ciągła senność,sucha skóra.. na pewno każe Ci jakieś jeszcze wyniki porobić.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy burza i ulewa... Więc dziś pewnie będziemy siedzieć w domu cały dzień. M. Jedzie z rana załatwiać dowód Janeczce.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wczoraj nie napisalam ale dzis spoznione ale szczere.

Wszystkiego dobrego dla Polci, Natanka i Olafka.

Zdrowka :-)

dorocia2324, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas rano bylo 23 st wiec bedzie upalnie. Deszczu nie bylo.

My zaczelismy pierwsza drzemke.
    Moj synek jest taki pogodny;)) duzo sie smieje.

Wszystko wczoraj czytalam tylko nie pisalam bo za kazdym razem musze sie logowac..
    Wkurzam sie!

Widze ze dziewczyny na stale sie "wyprowadzily" z watku.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras byla nad Jeziorem Gim?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas caly czas upaly mam kuzwa dosc naprawde. 26,5 w domu a na dworze z 35 i dzisiaj zapowiada sie to samo, masakra jakas. Na 1000% kupujemy klimatyzator na przyszly rok!!!!

Marcela co mozesz polecic jesli chodzi o przenosmy klimatyzator, taki co woasciwie nam potrzebny na te kilka masakrycznych dni w roku????

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha mialam Marceli napisac, mysle ze nie ma nic zlego w tym ze zamrozisz w pojemniczkach na mocz, peciez sa sterylne, ja bym tylko folie spozywcza tam dala jeszczee :-).

Wczorajnw Kauflandzie byla promocja i kupilam 6 pojemniczkow malutkich 0,3l do mrozenia np. zupek po 1,45 kazdy.
    W ogole chyba musze wrocic do opcji ze maz robil zakupy bo wiecejnkasy zostawalo, a tak to zawsze cos nadliczbowo kupie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też pierwsza drzemka.
    Nie wiem już do czego się miałam odnieść... :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Wczoraj P pojechal z Kuba na IP wyciagnac tego kleszcza. Teraz bede go bacznie obserwowac.

U mnie na dworze 32st, w domu na gorze 29,a na dole 28! Masakra a to dopiero ranek :/ Zapowiadali burze to moze po niej sie troche ochlodzi bo masakra.

Dzieciaczki dzisiaj przed 8 wstaly.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, my o 7 wyszliśmy na spacer ;) teraz walczę o drzemkę :D

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas ok. 12 ma padać, ale ja obawiam się że zamiast po tych deszczach i burzach sie ochłodzi to znowu prądu nie będę mieć :/

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do mnie wczoraj przyszły pojemniczki d mrożenia mleka; by coś udało mi się odciągnąć na sobotę

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi a co u Ciebie???? Nic nie piszesz?????

relge6yd3cl8y0me.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moj syn zrobil sie straszny cycus. Bez cycusia wieczorem nie usnie. Jak sie wybudzi to znow musi byc cyc bo inaczej bedzie sie darl. W dzien tez pomaga cyc na spanie ale w wozku tez usnie.

I wieczorne usypianie w ostatnim czasie trwalo kolo 1godz. Podsypial, budzil sie i plakal, troche cyc, troche bujanie, troche lezenie razem w lozku, troche raczki, spiewanie, karuzela, wszystko na chwile. Od 2 dni juz jest lepiej. Dostaje piers, zje, klade go do lozeczka, spiewam i delikatnie bujam, usypia. Wybudza sie za jakies 5 min i wtedy cyc i spi. W nocy je co 2godz.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Marcela u mnie tez włosy i paznokcie do kitu ale to moze byc przez kp , a moze się nałożyło. jutro idę do endokrynologa i będę wiedziała wszystko

jak tam Mała?
    minela 3 doba od upadku- lekarz z ip kazal 3doby obserwowac, na szczescie wszystko ok:) mała juz ze mna nie lezakuje w lozku, w sb jak M bedzie mial czas zamowi barjerki do lozka, sa na allegro i dopiero jak dojda bede ja na lozku w sypialni klasc, w lozeczku w dzien dzien nie usnie wiec sypia teraz w salonie pod moim okiem, tu tez M barierki zrobi, wystraszylam sie na max choc kilku znajomych twierdzi ze tez im dzieci spadaly i nawet na ip nie byly i bylo ok

kasia_1988 lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela podasz linka do barierek?

Lara 82 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, coś czuję, że dziś będzie u nas dzień marudy. A ja niewyspana, bo dwa razy w nocy budziła mnie burza :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia, jak jestvsytuacja taka z kleszczem to mozna samego tego kleszcza zaniesc na badanie i sprawdza czy byl chory, a potem za jakis czas dziecku dla pewnosci zrobic badanie.

Maz ostatnio w Obi kupil preparat na muchy pajeczaki i kleszcza i psikal wszystko wokol domu trawnik tez. Wiec mozetez po skoszeniu trawy popsikajcie. Bo jak raz zlapal to znaczy ze sa i moze kolejny raz. A to drogie nie jest tylko jak sie ma opryskiwacz. Ja pozyczylam od rodzicow bo kupili za jakies 70 zl bo na dzialce zawsze cos tam pryskaja.

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 3231 3232 3233 3234 3235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ