X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Gosiak to fajnie, ze odnalezliscie sie w buddyzmie. Tylko w takim razie pewnie rodzice nie bardzo zadowoleni. Ja sama nie wiem jaka wiara dla mnie byla by najlepsza. Na razie jestem ze tak powiem w prozni wiarowej.
    Moi nie mają nic przeciwko a nawet mama czyta książki, które jej podrzucam i sama się śmieje, że chyba od zawsze była buddystką a o tym nie wiedziała, bo przecież o tym, że dobro wraca do człowieka (i zło oczywiście też) mówiła mi od małego. (prawo karmy)
    Teściowie się z tym pogodzili, na początku życzyli mojemu M. żeby odnalazł boga w sercu, ale teraz już na to nie liczą ;)
    A Buddyzm to bardziej filozofia niż religia a na pewno nie wiara, bo w buddyzmie praktykujesz i sama sprawdzasz czy to działa itp. nie ma dogmatów, w które trzeba wierzyć. Ja mam taki charakter, że jestem bardzo logiczna i muszę najpierw sprawdzić wiele rzeczy, więc tajemnice wiary do mnie nigdy nie przemawiały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 12:38

dorocia2324, LadyDi lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest tak że do roku podstawowym pokarmem jest mleko a zupki i inne są jako uzupełnienie? Czekam na okres i kończę kp na rzecz mm. Jak mamy mieć drugiego bobasa na zimę to chciałabym chociaż 2-3 miesiące swobody

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, mi też się tak wydawało, a kupiłam mm nr 2, bo niedługo będziemy zmieniać i na nim nie ma już rozpiski ile dziecko powinno jeść w danym miesiącu. Jest tylko napisane że mleko to tylko 2-3 posiłki, a reszta inne jedzenie...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wiary to jestem w szoku że jeszcze rodzina nie pytała kiedy chrzcimy. Podobno tylko teściowa obrabiala nam tylek,szwagierka mi powiedziała. Ale oficjalnie nas nie pytała :P

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Co do wiary to jestem w szoku że jeszcze rodzina nie pytała kiedy chrzcimy. Podobno tylko teściowa obrabiala nam tylek,szwagierka mi powiedziała. Ale oficjalnie nas nie pytała :P
    U nas też milczą a myślałam, że teściowie jednak będą naciskać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak no to w sumie musze troche poczytac o tym Buddyzmie. To dobrze ze rodzice nie maja nic przeciwko.

Natus wlasnie usnal a ja ogarne zmywarke i poczekam jak P wroci ze sklepu i wtedy wstawie rosolek.

Gosiak lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Sylwia, mi też się tak wydawało, a kupiłam mm nr 2, bo niedługo będziemy zmieniać i na nim nie ma już rozpiski ile dziecko powinno jeść w danym miesiącu. Jest tylko napisane że mleko to tylko 2-3 posiłki, a reszta inne jedzenie...

No wlasnie. A co lepsze u kuzynki syn mleko beeee. A corcia ma trzy lata i tylko mleko i wszystko co mleczne,a mieso beeeee. :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Zoi ząbków ani widu, ani słychu. ;p Raz na kilka dni mamy tylko dzień wścieku, więc nie wiem już czy to zęby czy co to. Fajnie muszą Wasze dzieci z tymi jedynkami wyglądać :) A jak kp z ząbkami?

Wczoraj wstałam z katarem a dziś już ma go Zoja :/ U mnie dodatkowo ból gardła i głowy. Jednym słowem zdycham i co 30 minut odciągam małej katar. Dzień masakra.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej LadyDi kurujcie się.

U nas juz dwie dolne jedynki widać, prawa ma ze 2 mm, a lewa wystaje na 1 mm, ciekawe ile będzie trwało aż wyjdą do końca :) A zanim wyszły to nie było nic widać, dopiero pod palcem poczułam jak mnie chciał pogryzc ;)

LadyDi, Gosiak lubią tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobeijedna dzięki!

Kurcze dużo dzieciaczków naszych ma już ząbki. Kiedy te dzieci nam porosły to nie wiem. :p

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://hipokrates2012.wordpress.com/2015/07/25/kuchenka-mikrofalowa-zabija-jedzenie-i-nie-tylko/

masakra, ciekawe czy to prawda.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    A jak kp z ząbkami?
    Podobno nie można ssać i gryźć na raz ;)
    Ale zawsze dzieciak może na koniec jedzenia chapnąć ;) U mnie to się jeszcze nie wydarzyło.

LadyDi lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    https://hipokrates2012.wordpress.com/2015/07/25/kuchenka-mikrofalowa-zabija-jedzenie-i-nie-tylko/

masakra, ciekawe czy to prawda.
    Jeszcze nie przeczytałam, ale zawsze się broniłam przed mikrofalą i jej nie mamy.

LadyDi lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma już całkiem wyrośnięte dwie dolne jedynki. Ostre jak skurczybyk ale tfu tfu jeszcze ani razu mnie nie pogryzła. Dolna dwójka w drodze obecnie :)

Gosiak, LadyDi lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 26 lipca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ponawiam :)

Stokrota :) wrote:
    Gosiak to Ty chyba pisałaś o avocado....można je dawać bez obaw ? Myślałam, że skoro to egzotyczny owoc to jest naszpikowany chemią. Jak to jest ? Coś chyba o tym pisałaś ale nie pamiętam...

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Gosiak ponawiam :)
    A przepraszam, nie widziałam tego w ogóle.

Nie we wszystkich owocach i warzywach znajduje się dużo pestycydów. Organizacja EWG opracowała również listę „czystych” produktów, które zawierają zdecydowanie mniejsze ilości środków ochrony roślin. Na czele listy jest awokado
    http://www.ekologia.pl/kobieta/zdrowie/warzywa-i-owoce-pelne-pestycydow,18139.html
    http://faktydlazdrowia.pl/pestycydy-na-co-dzien-12-najbardziej-toksycznych-warzyw-i-owocow/

Stokrota :), Pia Gizela lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ! :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze:
    Awokado jest jednym z najbezpieczniejszych owoców, które można spokojnie kupić z upraw tradycyjnych, czyli nieorganicznych. Ich gruba skóra dobrze chroni wewnętrzną część owocu przed pestycydami.

No i: http://faktydlazdrowia.pl/10-korzysci-zdrowotnych-jedzenia-awokado/

LadyDi, Stokrota :), Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna kazała w 7 miesiącu dać Zoi czarny chleb posmarowany awokado właśnie, bo to dzieci dostają w żłobkach.

A no i fajnie, że póki co dzieci Was nie gryzą! Jest nadzieja i dla mnie, bo się boję tego jak ognia. Chyba przez te wszystkie opowieści...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 20:45

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Mi położna kazała w 7 miesiącu dać Zoi czarny chleb posmarowany awokado właśnie, bo to dzieci dostają w żłobkach.
    No to bardzo zdrowo jedzą w takim razie :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3243 3244 3245 3246 3247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ