X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Gosiak to fajnie, ze odnalezliscie sie w buddyzmie. Tylko w takim razie pewnie rodzice nie bardzo zadowoleni. Ja sama nie wiem jaka wiara dla mnie byla by najlepsza. Na razie jestem ze tak powiem w prozni wiarowej.
    Moi nie mają nic przeciwko a nawet mama czyta książki, które jej podrzucam i sama się śmieje, że chyba od zawsze była buddystką a o tym nie wiedziała, bo przecież o tym, że dobro wraca do człowieka (i zło oczywiście też) mówiła mi od małego. (prawo karmy)
    Teściowie się z tym pogodzili, na początku życzyli mojemu M. żeby odnalazł boga w sercu, ale teraz już na to nie liczą ;)
    A Buddyzm to bardziej filozofia niż religia a na pewno nie wiara, bo w buddyzmie praktykujesz i sama sprawdzasz czy to działa itp. nie ma dogmatów, w które trzeba wierzyć. Ja mam taki charakter, że jestem bardzo logiczna i muszę najpierw sprawdzić wiele rzeczy, więc tajemnice wiary do mnie nigdy nie przemawiały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 12:38

dorocia2324, LadyDi lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest tak że do roku podstawowym pokarmem jest mleko a zupki i inne są jako uzupełnienie? Czekam na okres i kończę kp na rzecz mm. Jak mamy mieć drugiego bobasa na zimę to chciałabym chociaż 2-3 miesiące swobody

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, mi też się tak wydawało, a kupiłam mm nr 2, bo niedługo będziemy zmieniać i na nim nie ma już rozpiski ile dziecko powinno jeść w danym miesiącu. Jest tylko napisane że mleko to tylko 2-3 posiłki, a reszta inne jedzenie...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wiary to jestem w szoku że jeszcze rodzina nie pytała kiedy chrzcimy. Podobno tylko teściowa obrabiala nam tylek,szwagierka mi powiedziała. Ale oficjalnie nas nie pytała :P

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Co do wiary to jestem w szoku że jeszcze rodzina nie pytała kiedy chrzcimy. Podobno tylko teściowa obrabiala nam tylek,szwagierka mi powiedziała. Ale oficjalnie nas nie pytała :P
    U nas też milczą a myślałam, że teściowie jednak będą naciskać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak no to w sumie musze troche poczytac o tym Buddyzmie. To dobrze ze rodzice nie maja nic przeciwko.

Natus wlasnie usnal a ja ogarne zmywarke i poczekam jak P wroci ze sklepu i wtedy wstawie rosolek.

Gosiak lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Sylwia, mi też się tak wydawało, a kupiłam mm nr 2, bo niedługo będziemy zmieniać i na nim nie ma już rozpiski ile dziecko powinno jeść w danym miesiącu. Jest tylko napisane że mleko to tylko 2-3 posiłki, a reszta inne jedzenie...

No wlasnie. A co lepsze u kuzynki syn mleko beeee. A corcia ma trzy lata i tylko mleko i wszystko co mleczne,a mieso beeeee. :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Zoi ząbków ani widu, ani słychu. ;p Raz na kilka dni mamy tylko dzień wścieku, więc nie wiem już czy to zęby czy co to. Fajnie muszą Wasze dzieci z tymi jedynkami wyglądać :) A jak kp z ząbkami?

Wczoraj wstałam z katarem a dziś już ma go Zoja :/ U mnie dodatkowo ból gardła i głowy. Jednym słowem zdycham i co 30 minut odciągam małej katar. Dzień masakra.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej LadyDi kurujcie się.

U nas juz dwie dolne jedynki widać, prawa ma ze 2 mm, a lewa wystaje na 1 mm, ciekawe ile będzie trwało aż wyjdą do końca :) A zanim wyszły to nie było nic widać, dopiero pod palcem poczułam jak mnie chciał pogryzc ;)

LadyDi, Gosiak lubią tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobeijedna dzięki!

Kurcze dużo dzieciaczków naszych ma już ząbki. Kiedy te dzieci nam porosły to nie wiem. :p

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://hipokrates2012.wordpress.com/2015/07/25/kuchenka-mikrofalowa-zabija-jedzenie-i-nie-tylko/

masakra, ciekawe czy to prawda.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    A jak kp z ząbkami?
    Podobno nie można ssać i gryźć na raz ;)
    Ale zawsze dzieciak może na koniec jedzenia chapnąć ;) U mnie to się jeszcze nie wydarzyło.

LadyDi lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    https://hipokrates2012.wordpress.com/2015/07/25/kuchenka-mikrofalowa-zabija-jedzenie-i-nie-tylko/

masakra, ciekawe czy to prawda.
    Jeszcze nie przeczytałam, ale zawsze się broniłam przed mikrofalą i jej nie mamy.

LadyDi lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma już całkiem wyrośnięte dwie dolne jedynki. Ostre jak skurczybyk ale tfu tfu jeszcze ani razu mnie nie pogryzła. Dolna dwójka w drodze obecnie :)

Gosiak, LadyDi lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 26 lipca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ponawiam :)

Stokrota :) wrote:
    Gosiak to Ty chyba pisałaś o avocado....można je dawać bez obaw ? Myślałam, że skoro to egzotyczny owoc to jest naszpikowany chemią. Jak to jest ? Coś chyba o tym pisałaś ale nie pamiętam...

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Gosiak ponawiam :)
    A przepraszam, nie widziałam tego w ogóle.

Nie we wszystkich owocach i warzywach znajduje się dużo pestycydów. Organizacja EWG opracowała również listę „czystych” produktów, które zawierają zdecydowanie mniejsze ilości środków ochrony roślin. Na czele listy jest awokado
    http://www.ekologia.pl/kobieta/zdrowie/warzywa-i-owoce-pelne-pestycydow,18139.html
    http://faktydlazdrowia.pl/pestycydy-na-co-dzien-12-najbardziej-toksycznych-warzyw-i-owocow/

Stokrota :), Pia Gizela lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 26 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ! :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze:
    Awokado jest jednym z najbezpieczniejszych owoców, które można spokojnie kupić z upraw tradycyjnych, czyli nieorganicznych. Ich gruba skóra dobrze chroni wewnętrzną część owocu przed pestycydami.

No i: http://faktydlazdrowia.pl/10-korzysci-zdrowotnych-jedzenia-awokado/

LadyDi, Stokrota :), Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna kazała w 7 miesiącu dać Zoi czarny chleb posmarowany awokado właśnie, bo to dzieci dostają w żłobkach.

A no i fajnie, że póki co dzieci Was nie gryzą! Jest nadzieja i dla mnie, bo się boję tego jak ognia. Chyba przez te wszystkie opowieści...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 20:45

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Mi położna kazała w 7 miesiącu dać Zoi czarny chleb posmarowany awokado właśnie, bo to dzieci dostają w żłobkach.
    No to bardzo zdrowo jedzą w takim razie :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3243 3244 3245 3246 3247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ