X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • sebza Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    kupiłam wczoraj Grzesiowi taka siateczkę na owoce i warzywa - rewelacja. Nie ma obawy że mały sie zakrztusi jakims kawałkiem. Do środka wrzucam jabłko albo banana :-)

Sylwia, a jak czyścisz siatkę? Maks używa od jakiegoś czasu tego cuda i niestety często kończy się tym,że zakładam nową siateczkę, bo ta używana nie da się dobrze domyć np. po bananie.. Z brzoskwinią miałam podobny problem, bo młody ją wyssał do dna i takie włókienka pozostawały na siatce..

atdci09k89ytpjkc.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie mogę, moje dziecko zasnelo na macie ;) nigdy to mu się nie zdarzyło. Przykrylam go kocem i śpi,

Gosiak, Lara 82, Stokrota :), Stokrota :), dorocia2324 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to Ty chyba pisałaś o avocado....można je dawać bez obaw ? Myślałam, że skoro to egzotyczny owoc to jest naszpikowany chemią. Jak to jest ? Coś chyba o tym pisałaś ale nie pamiętam...

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-)

Tyle przygotowan i juz po chrzcinach :-)

Wszystko przebieglo super :-) Mis byl bardzo grzeczny i usmiechniety. Nawet zlapal ksiedza za rekaw sutanny jak go namaszczal :-)

Byl bardzo zadowolony ze ma tylu gosci :-) Wieczorem jak jeszcze byli goscie wykapalismy i uwaga cos w co nigdy bym nie uwierzyla!!!!!!
    Zjadla na noc ale nie zasnal przy cycku i na noc uspila go moja mama :-)

Jednak to prawda ze trzeba czasem starszym zaufac bo nasze dzieci przy nas zachowuja sie inaczejna przy innych inaczej. Nawet gdy jestesmy na 100% pewni ze to nie mozliwe :-)

Cattering super jedzenia tyle ze cala rodzina teraz bedzie jadla przez tydzien :-) bo gdybym nie rozdala po rodzinie to chyba bysmy jedli do Bozego Narodzenia :-)

Tort byl piekny :-)

Z prezentow dostal zloty lancuszek z bozia, srebrna skarbonke z grawerem i samochod-jezdzik Cozy Coupe straz pozarna z Little Tikes. No a reszta to kaska :-)

Jedyne co nam nie dopisalo to pogoda bylo tak goraco ze masakra!!!!!bylam przez to zla od rana!!! Az sie zle czulam. Mam nadzieje tylko ze mis sie nie rozchoruje bo byl non stop spocony, a jednak okna pootwierane. Dopiero po 18 zrobilo sie chlodniej to go przebralam z samego bodziaka, troche cieplej wsadzilismy do wozka i maz uspil jezdzac po tarasie. To troche ochlonal z tego goraca i spal slodko az lepiej oddychal.
    Kurcze a dzis juz chlodno!!!!!! No ale tego nie przewidzi sie.

Ogolnie impreze uwazam za udana :-) poszlismy spac o 1:30 bo posiedzielismy jeszcze z moimi rodzicami do 24. Mama i ciocia prawie wszystko mj posprzataly i pomyly :-)

Atakasobiejedna, Stokrota :), słoneczna 85, dorocia2324, Gosiak, Laurka lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, to super że impreza się udała, nasze dzieci zmieniają swoje zachowanie z dnia na dzień, a my się niepotrzebnie martwimy jak to będzie ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas witaj u nas na watku.

A co sie stalo z Marcowkami. Troche je podczytywalam i z tego co pamietam tam bylas na watku w ciazy i po porodzie? :-)

Jestesmy fajniejsze? ;-) ( joke)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Lara, to super że impreza się udała, nasze dzieci zmieniają swoje zachowanie z dnia na dzień, a my się niepotrzebnie martwimy jak to będzie ;)

To prawda i juz wiem ze nie mozemy z pelna stanowczoscia bronic nasze dzieci jak lwice przed dziadkami. Bo one naprawde sa czesto bardzo szczesliwe robiac rzeczy inne niz z nami :-) nawet jesli nam sie to wydaje beznadziejne :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie ja nie mam tych siateczek do owocow, ale!tak ogolnie zastanawiam sie czy zdrowe jest takie mamlanie siateczki. Kurcze w koncu nie wiemy z czego to jest zrobione chodzi mi o material. :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a ja to na twoim miejscu bym chyba juz nie wprowadzala mm tak uparcie!!!!
    Teraz juz jest czas na normalne jedzenie. Zacznij dawac powolutku. Dawniej wracalg babki do pracy wczesniej. Kuzynka zaczela dawac malemu marchewke, ziemniaczka, potem juz zupke z tego gotowala z odrobina krolika czy indyka. Jeszcze kaszki do tego dawala. Jej maly nie chcial mm. I on w wieku 10 miesiacy byl juz na normalnym jedzeniu cycus byl tylko dodatkiem rano i wieczorem, a jak mial niecaly rok i zrezygnowala z cycka on juz nie chcial mm. I do dzis ma 8 lat nie lubi mleka jako takiego. Nienzje platkow na mleku czy manny na mleku. Plul wszystkimi mlecznymi kaszkami. Teraz je tylkomjakis jogurt czase, twarozek czy zolty ser.
    Po prostu od poczatku nie lubil mleka cycka pil bo pil ale byl najszczesliwszy jak przyszly inne posilki. I tu nie chodzilo omzadne alergie. On po prostu nie lubi mleka!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 10:54

relge6yd3cl8y0me.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak no nie fajnie wyszlo z tym fryzjerem. Ja tez bym sie zdenerwowala.

A powiedz mi Gosiak (jezeli zbyt intymne pytanie to nie musisz odpowiadac) jakiej jestescie wiary? Bo pisalas ze nie bedziecie chrzcili Janeczki. I tak sie ostatnio zastanawialam.

Lara to super ze wszystko sie udalo i Piotrus byl grzeczny :) Tutaj masz racje, ze nasze dzieci lubia czasem spedzic troche czasu z kims innym niz my. A poza tym czasem my mamy juz dosyc a ktos podchodzi do dziecka z pozytywna energia.

Pocahontas no to na prawde masz przeboje z tesciowa. Ja bym chyba non stop sie z nia klocila i bala bym sie jej zostawiac dzieci. A oddac komus na odchowanie nawet kilku miesieczne dziecko, o zgrozo!

Groszku trzymam moocno kciuki!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    A powiedz mi Gosiak (jezeli zbyt intymne pytanie to nie musisz odpowiadac) jakiej jestescie wiary? Bo pisalas ze nie bedziecie chrzcili Janeczki. I tak sie ostatnio zastanawialam.
    Nie jest zbyt intymne, zresztą ja tu nie raz wspominałam o tym ;)
    Jesteśmy buddystami.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od rana M. wziął się za sprzątanie. A firmy sprzątające się na razie nie odezwały. Zobaczymy co "nam" się uda do końca dnia zrobić, ale coś czuję, że znowu się nie będę miała okazji przełamać w tym temacie...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie te siatki nie przekonuja. Kiedys czegos takiego nie bylo i dzieci dawaly rade. Musza sie uczyc samodzielnie jesc i to normalne ze czasem sie troche zakrztusza. To samym mleczkiem ile razy sie zakrztusza.

Sylwia moze Lara ma racje z tym co pisze. W koncu kazde dziecko jest inne a nasze dzieciatka juz nie sa takie malutkie.

Wczoraj tesciowa mojej szwagierki mnie rozbawila. Mowi, ze teraz to sie tak czeka z wprowadzaniem posilkow u dzieci a kiedys to dziecko mialo 3 tyg i juz dostalo cos innego do jedzenia. A jak mialo 7-8 tyg to juz kisielki, zupki sie gotowalo, masakra!! Powiedzialam ze to nie dobre dla ukladu pokarmowego dziecka a ona swoje. Ehh...

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Nie jest zbyt intymne, zresztą ja tu nie raz wspominałam o tym ;)
    Jesteśmy buddystami.

Ale to Twoi albo Twojego meza rodzice sa buddystami czy sami przeszliscie na buddyzm? Ja ostatnio mam rozmyslania na temat roznych wiar stad moje pytanie :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czy Wasze dzieci tez tak robia:
    Ostatnio jak jem cos i trzymam malego na kolanach to doslownie probuje mi wyrwac jedzenie, talerz, miske, lyzke czy widelca i wsadzic sobie do buzi. Oczywiscie przy tym caly czas buzia otwarta i nozki az chodza i jak nic nie dostaje to placz i musze go uspokajac i zabawiac. Czy on juz chce jesc czy po prostu nowe przedmioty go interesuja?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Powiedzcie mi czy Wasze dzieci tez tak robia:
    Ostatnio jak jem cos i trzymam malego na kolanach to doslownie probuje mi wyrwac jedzenie, talerz, miske, lyzke czy widelca i wsadzic sobie do buzi. Oczywiscie przy tym caly czas buzia otwarta i nozki az chodza i jak nic nie dostaje to placz i musze go uspokajac i zabawiac. Czy on juz chce jesc czy po prostu nowe przedmioty go interesuja?
    Myślę, że to ciekawość wielka, dzieci chcą uczestniczyć we wszystkim co my robimy. Janeczka też tak ma :) Może nie płacze jak nie dostanie, ale jest bardzo ciekawa i próbuje złapać coś z talerza albo łapie mnie za rękę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Ale to Twoi albo Twojego meza rodzice sa buddystami czy sami przeszliscie na buddyzm? Ja ostatnio mam rozmyslania na temat roznych wiar stad moje pytanie :)
    Moi rodzice są ateistami, ale się nie wypisali z kościoła. Ja byłam bierzmowana, nawet jeszcze w liceum chodziłam czasem do kościoła, ale potem przestałam i najbliżej mi było do ateistki. Nie szukałam niczego dla siebie.
    Mój M. jak miał ze 20 lat zainteresował się buddyzmem (jego rodzice są bardzo kościelni) i jak się poznaliśmy to był buddystą już parę lat. Nie próbował mnie jakoś specjalnie "nawracać", bo wiedział, że jestem uparta i i tak zrobię swoje. Na początku podchodziłam do buddyzmu jak pies do jeża. Ale z czasem zobaczyłam jak to działa w praktyce, jak medytacja wpływa na człowieka, że mój M. się stale rozwija, staje się coraz ciekawszym i zarazem spokojniejszym człowiekiem i zaczęłam z nim chodzić na początek na różne wykłady, potem jeździć na kursy medytacyjne. Ta filozofia jest dla mnie logiczna i często łapałam się na jakichś wykładach na myśli, że przecież też tak uważam ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam idzie drugi ząbek, tym razem lewa dolna jedynka - także będą dwa ząbki obok siebie ;)
    Chyba zaraz się przebije, dziś lekko bardziej marudna jest, ale dajemy radę.

LadyDi lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko spalo az do 12!! Tylko przebudzal sie na jedzenie o 7,9,11, dostawal cyca i dalej spal. I od 23 w tym samym pampersie. Ale dupka nie czerwona i teraz sie wietrzymy. Az mam wyrzuty sumienia ale nie chcialam go rozbudzac. No i noc bardzo ladna jadl 23-3-5.30. Wiec sie wyspalam :) :)

LadyDi lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to fajnie, ze odnalezliscie sie w buddyzmie. Tylko w takim razie pewnie rodzice nie bardzo zadowoleni. Ja sama nie wiem jaka wiara dla mnie byla by najlepsza. Na razie jestem ze tak powiem w prozni wiarowej.

No i u nas zabka na razie brak.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
‹‹ 3242 3243 3244 3245 3246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ