X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale duszno.......

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    A nie da rady przetrzymać Janki z jedzeniem?tj zabawić ją przez godzinkę?
    Wiesz... nie próbowałam nigdy, ale ona je od zawsze na żądanie - czasem jest to co godzinę, czasem co 2, czasem co 1,5h, jak pośpi dłużej w dzień zdarzają się 3h przerwy. Pewnie byłby płacz, nie wiem jak się przetrzymuje głodne dziecko szczerze mówiąc i chyba bym tego nie chciała robić.

A zła byłam bardziej na fryzjerkę niż na to, że nie mam fryzury i na to, że głupio czas zmarnowałam czekając aż zadzwoni - gdybym wiedziała, że tyle to potrwa, to bym sobie inaczej planowała dzień. Pierwotnie i tak chciałam iść w przyszłą sobotę, ale ta teściowa ze szwagierką wyskoczyły.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie we wsi maly festyn. Pojechalam z Lunka, spisala sie swietnie i wszystkie babcie byly zachwycone, ale po 90 minutach w nosidle mialysmy dosyc, bo slonce + cieplota ciala zrobily swoje i sie mala zaczela pocic i grzac. 6 minut jazdy za miasteczko i 5 stopni mniej, chmurki i cien nad moim domem. Siedzimy w klimie :]

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj byliśmy przez kilkanaście minut w Galerii Bałtyckiej i w tym czasie zdążyłam spotkać troje dzieci w wisiadłach, w tym jedno dodatkowo przodem do świata :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dzisiaj cały dzień poza domem, godzina jazdy w jedną stronę, młody spisał się świetnie, tata się nim zajmował, a ja plotkowalam z koleżankami :) Oczywiście zaraz było, on taki grzeczny, a mówiłaś że tyle płacze, jak zwykle aniołek w gościach ;)

Gosiak, Stokrota :), Pia Gizela lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Byliśmy dzisiaj cały dzień poza domem, godzina jazdy w jedną stronę, młody spisał się świetnie, tata się nim zajmował, a ja plotkowalam z koleżankami :) Oczywiście zaraz było, on taki grzeczny, a mówiłaś że tyle płacze, jak zwykle aniołek w gościach ;)
    haha noooorma ;)

Atakasobiejedna, Lara 82 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogladam wlasnie pierwszy film od porodu popijajac herbatke laktacyjna i zajadajac melona- 50twarzy greya:)

moje dziecko od kilku dni nauczylo sie krzyczec, i to tak glosno, ze ludzie sie za wozkiem ogladaja, do tego ciagle sciaga chustke z glowy, wywala nogi za wozek i sie wierci ze co chwile laduke w dole gondoli, pare dni a taki postep w rozwoju... padla po calym dniu i po kapieli z tata w wannie:)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez bym sie nie "odwazyla" przetrzymac glodne dziecko, raz niestety tak wyszlo jak sie zbuntowala na butelke, płakała okropnie, M omało serce nie peklo bo to on z nia byl, padla ze zmeczenia, a ja pedzilam autem na sygnale do domu NIGDY wiecej, karmie na zadanie o zupelnie nieprzewidywalnych porach

Gosiak lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek napisała. Miała poskrecany moczowod przez co kilka nerkowa.kamień zatkał przewód przez co zastój w nerce. We wt miała zabieg, ale chyba się nie udał :-( próbowali zasądowac od cewki moczowej, ale się nie udało. Jeżeli nic się nie zmieni to kolejny. Zabieg. Jak to nie ogóle to będą ja ciąć. Prosi o modlitwę, bo mówi, że jest zle...

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się czasami zdarza przetrzymać Grzesia ale nie długo oczywiście. Zabawiam go noszę itp tak żeby nie płakał. Też nie dopuściłam do tego żeby zanosił się płaczem ale 0,5-1h udaje mi się bez problemu. Fakt faktem Grześ nigdy na cyckach nie wisia ł i raczej karmiłam go co 3h

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna mam nadzieję że obejdzie się bez operacji...na pewno pomodlę się za nią

promoszka lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a czemu go przetrzymujesz?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, o matko... Straszne :(
    ja się nie modlę ale wysyłam jej dobre fluidy i trzymam kciuki, żeby jak najszybciej była zdrowa.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też 3mam kciuki mocno za Groszka !!!

1usajw4zbiudzgxg.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku zdrówka życzę.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku zdrówka życzę.u

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Sylwia, a czemu go przetrzymujesz?
    Zdarza się jak muszę nakarmić go na śpiocha albo ja wychodziłam pozałatwiać sprawy i się spóźniałam wtedy np siostra musiała ho jakoś zająć

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedny groszek, czyli dzieciaczek teraz z tatą jak mama choruje. Oby wszystko się szybko dobrze skończyło.

A o mojej teściowej to szkoda pisać, nienormalna jest i tyle.

Ostatnio chodziła i mówiła do dzieci "powiedz A-nia, powiedz Aaaa-nia" mąż ją zrąbał. (po pierwsze to daleko im jeszcze do mowy, a po drugie chwaliła się, że jak opiekowała się wnuczką, to do niej synowa i synowie mówili mama i ta wnuczka też, a na swoją mamę mówiła ola, bo ona ją tak nauczyła po imieniu wołać).

Swoje miesięczne dziecko (PIERWSZE) oddała na kilka miesięcy siostrze na odchowanie, bo ona miała "za dużo" na głowie, więc możecie się domyślić jaka z niej wzorowa matka polka.

Na starość jej się chce matkować i chce mieć wnuki na wyłączność najlepiej, żeby do niej mówiły mama a nie do swoich mam od niej jadły, od nikogo innego itd chyba chce sobie udowodnić coś.

Długo myślałam, ale nie wiem co ona ma w głowie tak naprawdę i do czego dąży... po co to robi itd

Każdy ma jej dosyć, a ona na siłę chyba chce udowodnić, że jest potrzebna.

relgj44jmw4925t7.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - najgorzej się na coś nastawić, grr! sama nienawidzę takich sytuacji, aż się wtedy wszystkiego odechciewa...

Gosiak lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Zdarza się jak muszę nakarmić go na śpiocha albo ja wychodziłam pozałatwiać sprawy i się spóźniałam wtedy np siostra musiała ho jakoś zająć
    Aha, no bo pisałaś zabawiam go/noszę tak jakbyś była na miejscu i nie chciała mu dać jeść. Stąd pytanie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 3241 3242 3243 3244 3245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ